Tegenwoordig is bijna alles te camoufleren. Naast de kleine oneffenheden is het tegenwoordig ook mogelijk om de grotere oneffenheden op de menselijke huid te camoufleren. Hierbij kun je denken aan couperose, acne, pigmentvlekken, littekens, enzovoort. Deze oneffenheden zullen wel op een andere manier onzichtbaar moeten worden gemaakt dan met de natuurlijke make-up basis van iemand met een effen huid. Om onduidelijkheden te voorkomen, couperose is absoluut niet met cosmetische middelen te voorkomen, maar het kan de aangedane huid wel camoufleren. Doe deze camouflage niet te vaak om de huid goed te laten ademen en goed te laten herstellen.

Kleurnuance
Eerst is het verstandig om de juiste kleur foundation voor je huid te kiezen. De soort imperfectie bepaald de keus van de foundation. Bij couperose wordt voornamelijk geadviseerd om een vloeibare foundation in een beige of goudkleurige kleur.

De manier
Om couperose te camoufleren kun je het beste kiezen voor een corrigerende foundation. Het is handig dat deze foundation veel pigment bevat. Een foundation werkt op zijn best wanneer deze opgewarmd is met de rug van de hand. Breng daarna de vloeibare foundation met een kwastje en/of sponsje aan op het gezicht.

Wanneer het mogelijk is kun je het beste een puntje van een spons gebruiken op de plaatst waar de couperose plaats vindt. Wanneer de vloeibare foundation op het gezicht gemeerd is kun je tot slot wat compact poeder aanbrengen om een juiste kleurcompensatie te krijgen. Verder is het verstandig om in de loop van de dag de foundation een beetje bij te werken.

Wanneer je dagelijks foundation opdoet is het verstandig om goede basismiddelen te gebruiken voor het opmaken. Hierbij kun je denken aan de reinigen en de middelen die couperose verminderen. Hierbij irriteer je de huid zo min mogelijk met de cosmetische producten.

Oorzaak couperose
Niemand zit te wachten op een rode huid. Het ziet er niet mooi uit en daarbij loop je er bijna de hele dag mee rond. Iedereen heeft wel eens last van een rood gezicht, hierbij kun je denken aan inspanningen bij en sporten waardoor je haar- en bloedvaatjes gaan openstaan. Hierdoor kan je huid ventileren en wordt het rood. Bij couperose kun je bij veel meer redenen een rood gezicht krijgen. Het ziet er niet mooi uit en je ziet allemaal rode lijntjes van de haar- en bloedvaatjes.

Vooral mensen in het Noordwesten van Europa kunnen last krijgen van couperose. Mensen met een licht huidtype kunnen vroeg of laat last krijgen van de toename van bloedvaatjes. Het is daarentegen niet mogelijk om met een donker getinte huid couperose op te lopen.

Wat is couperose?
Couperose wordt ook wel gezien als een aandoening die niet ernstig is. Hierbij zetten de kleine bloedvaatjes onder de huid van de neus, wangen en voorhoofd zich uit. Deze bloedvaatjes kunnen een paar weken tot een paar maanden uitzetten. De oorzaak is in de meeste gevallen niet bekend, maar er zijn wel een aantal risicofactoren. Wanneer je een rood gezicht hebt met rode strepen in het gezicht kan dit leiden tot couperose, dit zijn ook wel de haar- en bloedvaatjes die zichtbaar worden op het gezicht. In sommige gevallen is de huid helemaal rood.

Naast de rode strepen in het gezicht kunnen er ook kleine plekjes ontstaan die met pus gevuld zijn, deze kunnen daarnaast ook ontstoken raken. Het is ook mogelijk om pijnlijke ogen te krijgen, de oorzaak van de pijnlijke ogen ligt bij een infectie van het oogslijmvlies. De haar- en bloedvaatjes verdwijnen nooit vanzelf en worden bij de meeste couperosepatiƫnten als storend gezien.

Hoe ontstaat couperose?
De oorzaak van couperose is niet bekend. In sommige gevallen is couperose een gevolg van rosacea, dit is een ontstekingsreactie van de huid. Maar niet iedereen heeft eerst last gehad van deze kwaal voordat ze couperose kregen. Een andere mogelijkheid is doordat ze het gezicht aan weer en wind blootstellen, risicofactoren zijn voornamelijk wanneer men bloedverdunnende medicijnen gebruikt, rookt of last heeft van een hoge bloeddruk.

Couperose kan ook met erfelijke factoren te maken hebben. En als laatste risicofactor waar wetenschappelijke medici het over eens zijn is de UV straling van zonlicht. Bij uitgebreide blootstelling aan het zonlicht is de kans van couperose vele malen groter. Daarom is het verstandig regelmatig de zon te vermijden of in ieder geval niet overmatig te zonnen.

Geef een reactie