De werkloosheid in Nederland zal in 2013 weer verder toenemen. Sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008 is jaarlijks een stijging te zien in het aantal werklozen. Veel werkgevers zijn nu door de reserves en buffers heen waardoor verwacht wordt dat dit jaar een grote stijging zal komen in het aantal werkloze mensen. Een baan zoeken in deze onzekere tijden is lastig en vaak zal je genoegen moeten nemen met een baan onder je niveau. Een indirect gevolg van de crisis is een stijging in het aantal zzpers.

Als zzper ben je niet afhankelijk van je werkgever en kun je doen waarvoor je bent opgeleid. Je beloning is afhankelijk van je inzet en motivatie en een eigen bedrijf zorgt er in ieder geval voor, dat je weer aan de slag kunt. Het nadeel is uiteraard dat je in de beginperiode jezelf moet redden met een lage beloning voor je werkzaamheden. Er zullen investeringen gedaan moeten worden om je bedrijf goed in de markt te zetten. Veel beginnende zzpers hebben van de ex werkgever een bedrag meegekregen en gebruiken dit als startkapitaal voor het eigen bedrijf. Een valkuil voor veel beginnende zzpers is dat er geen onderzoek wordt gedaan naar de markt waarin het bedrijf zich zal begeven en dat er geen ondernemingsplan wordt opgesteld. Een ondernemingsplan is niet alleen van belang indien je een lening bij een bank nodig hebt, maar zorgt er ook voor dat je de doelstellingen van het bedrijf op papier hebt staan. Je kunt het plan als naslagwerk gebruiken en elk jaar bekijken of de doelstellingen worden behaald.

Zzpers dragen voor een groot deel bij aan de economie

Zzpers zorgen ervoor dat de economie draait. ZZP-ers vullen de behoefte aan flexibiliteit in bij bedrijven van alle soorten, ZZP-ers zorgen dat consumenten en klanten op een klantgerichte en plezierige wijze producten kunnen kopen die aan hun behoefte voldoen. Ons land is vele tienduizenden zzpers rijk en deze vormen de motor van de economie.

Geef een reactie