Er zijn diverse redenen waarom mensen op een gegeven moment besluiten om een auto te willen kopen of juist verkopen. Er kan een gezinsuitbreiding op komt zijn waardoor de huidige auto te klein gaat worden om het hele gezin te kunnen vervoeren. Een andere redenen kan zijn dat iemand voordelig een auto van de zaak kan leasen en besluit zijn of haar huidige wagen te verkopen en dus kiest voor een auto leasen. Over autolease is overigens veel informatie online te vinden maar daar gaan we nu niet verder op in. Het is in ieder geval een belangrijke reden waarom mensen hun auto verkopen. De auto kan ook gewoonweg te oud worden en te veel mankementen gaan vertonen. In dat geval wordt de auto in veel gevallen ingeruild en wordt een nieuwere auto van hetzelfde merk of een ander merk aangeschaft. Maar hieronder gaan we wat dieper in op het verkopen van een auto.
Iedereen die een auto wil verkopen, wordt overspoeld met vragen. Eén van die vragen is de juiste dagwaarde bepalen van de auto. Veel mensen hebben moeite met het samenstellen van de juiste prijs, die kan worden gepresenteerd aan klanten. In dit artikel delen wij drie punten, die u helpen bij het bepalen van de juiste dagwaarde van uw auto.

Leeftijd van de auto

De leeftijd van uw auto speelt een hele belangrijke rol. Zo weet je hoeveel jaar een auto gereden heeft en hoeveel jaar een auto nog ongeveer mee kan gaan. Een oudere auto heeft in sommige gevallen minder waarde, maar in andere gevallen worden ze juist als een antiek gezien en kosten ze juist heel veel.

Kilometerstand

De kilometerstand is ook één van belangrijke punten waarop er gelet moet worden bij het berekenen van de dagwaarde van uw auto die u wilt gaan verkopen. Het aantal kilometers geeft een indicatie aan van een slijtage, dat willen klanten ook heel graag weten wanneer zij een auto gaan kopen.

Accessoires

Accessoires maken een auto niet alleen aantrekkelijker, maar zorgen er ook voor dat je meer waarde geeft aan je auto. Zo zorgen bijvoorbeeld sportvelgen voor een hoger dagwaarde dan een auto zonder sportvelgen. Zo zijn er een heleboel accessoires die uw dagwaarde omhoog kunnen brengen, dus let u zeker daarop.
Als u op deze 3 punten gaat letten dan kunnen wij u garanderen dat u de beste dagwaarde voor u wagen gaat kunnen bereken en aan uw klant gaat kunnen geven. Deze 3 punten zijn de belangrijkste en zullen u niet teleurstellen!