Amsterdam nieuws, de term voor nieuws uit de gemeente Amsterdam en omstreken wordt voornamelijk verspreid door de nieuwszender AT5 en de krant Het Parool. De lokale verspreider van nieuws is noodzakelijk omdat veel Amsterdammers zich verbonden voelen met de stad Amsterdam en het nieuws dat er plaatsvind. Een lokale nieuwszender die zich midden tussen de burgers bevind is daarom van belang om snel het laatste nieuws te verspreiden.

Amsterdam Nieuws via de televisie

Uit een onderzoek van de gemeente Amsterdam blijkt dat ruim 35% van de inwoners van de stad regelmatig gebruik maakt van de AT5. Veel bewoners zien de zender dus als een goed startpunt wanneer het gaat om Amsterdams nieuws. Om diezelfde reden is het voor politici, politie en andere instellingen een interessante optie om nieuws te verspreiden onder de bewoners.

Amsterdam Nieuws via de krant

De meest bekende krant van Amsterdam voor de verspreiding van Amsterdams nieuws is natuurlijk Het Parool. De krant heeft een sterke focus op actueel nieuws met speciale aandacht voor nieuws op de gebieden cultuur en culinair. Naast deze aandachtsgebieden richt de krant zich op echt Amsterdams nieuws. Op de nieuwspagina van de krant ziet men dan ook direct de katernen Amsterdam nieuws en Stelling van Amsterdam welke boven de categorieën nieuws binnenland en nieuws buitenland staan.

Reden voor lokale nieuwsinteresse

De reden voor de lokale interesse in nieuws uit Amsterdam kan herleid worden naar de grote van de stad. Met ruim 800.000 is de stad veruit de grootste in Nederland. Binnen de stadsgrenzen woont een grote diversiteit aan etniciteiten allen geïnteresseerd in nieuws uit de stad Amsterdam. De lokale nieuwsbronnen zoals Het Parool en AT5 voorzien in deze behoefte door Amsterdams nieuws te bundelen en te verspreiden.

Geef een reactie