Sporten is gezond. Of beter gezegd bewegen is gezond. Dit betekend niet dat je als een malloot moet gaan sporten. Zeker niet als je al een langere tijd niet meer gesport hebt. Of nog nooit gesport hebt. Zelfs als je geen sporter bent en zelfs als je niet eens van sporten houdt, is het nooit te laat om te beginnen. En je weet nooit of het het wel of niet leuk vind als je het nog nooit getest hebt.

Just do it!

Gewoon doen! Or just do it! Is de bekende slogan/ uitspraak van Nike. En ze hebben zeker een punt. Het punt is dat de meeste mensen nooit beginnen. Dit geldt trouwens niet alleen voor sporten maar ook voor veel dingen in het leven. Je hoeft iets niet per se te doen. Zeker niet maar als je het nooit doet, hoe weet je dat of je het leuk vind of niet? Of je er plezier van hebt of niet?

Of je het goed kan of niet? Of je er talent voor hebt of niet? Daar zou je nooit achter komen als je het nooit doet. En ja weliswaar kom je erachter dat het helemaal niets voor je is maar althans heb je het gedaan. Wie weet ga je iets doen en veranderd het je leven. Je weet het maar nooit. Maar het is iets waar je nooit achter zou komen omdat je het nog nooit gedaan hebt.

Alleen of samen sporten?

Maar goed sporten hoeft niet moeilijk te zijn. Je kan het lekker recreatief doen. En het kan zeker gezellig zijn. Je kan natuurlijk samen met iemand gaan sporten die je kent. Maar het kan nog leuker zijn om in je eentje te gaan. Dit kan best “eng” zijn in het begin maar zo heb je wel sneller contact met mensen. Zeker omdat de meeste mensen de sport al langere tijd beoefenen.

Neem kickboksen bijvoorbeeld. Veel mensen die het nog nooit gedaan hebben denken dat het een sport voor agressieve mensen is. Maar als je 1 ding leert tijdens full contact sport is dat dat soort gedrag niet wordt getolereerd wordt. Als iemand zich zo gedraagt dan wordt die persoon snel geleerd dat je dat niet kan doen en wordt tijdens de les en tijdens het sparren snel op zijn plek gezet.

Maar goed of je wel of niet besluit een full contact sport te gaan doen er zijn talloze andere sporten die je kan doen. En niet alle sporten zijn “hard”. Maar het is wel zo dat elke sport, zeker in het begin zwaar is.