Vlaggen en met name bedrukte vlaggen inzetten als reclame instrument is een eenvoudige manier om uw zichtbaarheid te vergroten en reclame te maken voor uw bedrijf. Echter, marketing is natuurlijk veel en veel breder dan bedrukte vlaggen inzetten als reclame. Waarbij reclame een van de aspecten is die uw bedrijf in de spotlight kunnen zetten is marketing het bredere geheel. Een welbekende uitdrukking is: reclame is het hijsen van de vlag. U kunt zich dan afvragen of uw bedrukte vlaggen dan hangen op een ondergelopen sloep of op een mooi jacht. Zo is het met de kwaliteit van bedrukte vlaggen net zo. In dit artikel vind u een greep uit de enorme mogelijkheden van verschillende soorten vlaggen, vaandels en banieren welke te bedrukken zijn.

Soorten bedrukte vlaggen

Bij het bedrukken van vlaggen heeft u veelal een aantal keuzemogelijkheden. Veel aanbieders van vlaggen, vlaggenmasten, koorden en kikkers bieden de volgende soorten bedrukte vlaggen:

  • Bedrukte gevelvlag; Door zijn drie kanten hangt de vlag altijd strak. Deze vlaggen ziet men vaak buiten bij winkels hangen. Daar komt ook zijn bijnaam vandaag, de winkelvlag.
  • Bedrukte rechtformaat vlag: Een vlag die veel wordt geproduceerd in glans als spunpolyester.
  • Hoogforrmaat vlag: De welbekende langwerpige vlag welke door zijn lange vorm bij het kleinte beetje wind zichtbaar is.
  • Banier: Langwerpige banier worden middels de banierhouder horizontaal in de lucht gehouden. Deze vlag heeft geen wind nodig om zichtbaar te zijn.
  • Tafelvlag: Een miniatuur vlag met vlaggenmast. Ideaal voor op kantoor of tijdens evenementen.

Tot slot

Het moge duidelijk zijn dat er een grote verscheidenheid aan vlaggen zijn waarop het mogelijk is een logo of reclame uiting te plaatsen. Zaak is hierbij wel dat er gebruik wordt gemaakt van materialen van een goede kwaliteit. Niets is vervelender als uw bedrukte vlaggen reeds na enkele weken vaal beginnen te worden door de weersomstandigheden. Heldere en diepe kleuren op de vlag zijn het beste. Daarbij dient men ook te zorgen voor een vlaggenmast van gedegen materiaal zoals een polyester vlaggenmast.

Geef een reactie