Een dienst van een aannemer wordt door een opdrachtgever gebruikt om een bouwproject te realiseren. Zulke projecten kan van alles zijn, gebouwen, wegen of waterwerken. Een aannemer gaat in altijd met andere partijen in werk om het project waar te kunnen maken. Bijvoorbeeld installateurs, elektriciens, grondbedrijven, leveranciers van bouwmaterialen etc. Een aannemer neemt de opdracht van een opdrachtgever aan en coördineert het proces van alle activiteiten en mensen die nodig zijn om het project tot een goed einde te brengen. Een aannemer levert het project altijd binnen een afgesproken tijd met een bepaald budget.

Een aannemer is vaak een zelfstandige en komt in aanraking met alle facetten van het bouwproces. Van belang is het natuurlijk wel om een opdracht te krijgen als aannemer. Wanneer een opdrachtgever jou benadert dien je een offerte te kunnen maken waarin staat hoe je te zal gaan (welke partijen schakel je in), binnen welke tijd je het project denkt te gaan realiseren en natuurlijk voor welke prijs. Opdrachtgevers vragen meestal meerdere offertes aan bij concurrenten. Zorg er dus voor dat de offerte er netjes en overzichtelijk uit ziet.

Randstad

De meeste aannemers zijn te vinden in de Randstad. Hier komen de meeste bouwprojecten voor in verhouding tot de rest van Nederland. Steden als Amsterdam, Den Haag, Leiden en Hoofddorp hebben een groot aanbod. Als aannemer in Hoofddorp is belangrijk om van alles te kunnen regelen. Bouwvergunningen, personeel, werkplanning, materiaal inkopen, aansturen van derden partijen en overweg kunnen met tekeningen zijn een aantal aspecten die een aannemer moet beheersen.

Hoe wordt je de aannemer in Hoofddorp?

De opleiding Bouwkunde stoomt je klaar om als aannemer aan de slag te gaan. Deze opleiding is te volgen op alle niveau’s: wo, hbo, en mbo. Er is een mogelijkheid om bijscholing te volgen mocht je al enige ervaring hebben. Om als aannemer in Hoofddorp aan de slag te gaan is het belangrijk om voldoende reclame te maken en online goed vindbaar te zijn.

Geef een reactie