Een zekere investering in een onzekere tijd

De crisis lijkt nog even voort te duren. En in deze tijd is sparen niet erg aantrekkelijk. Spaarrentes komen niet hoger dan 2% uit. Bovendien hebben veel banken het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Aandelen en beleggen lijken ook niet meer zo vanzelfsprekend in deze tijd. Maar hoe kan geld dan op een veilige manier geborgen worden?

Investeren in agrarische gronden

Investeren in grond betekend dat er een stuk grond gekocht wordt, die op den duur weer doorverkocht kan worden, met winst als doelstelling. De grondmarkt bestaat al geruime tijd maar was voorheen alleen het speelveld van projectontwikkelaars en gemeenten. Sinds een aantal jaar begeven ook steeds meer particulieren zich op de grondmarkt. Investeren in grond wordt aantrekkelijker door de schaarste aan grond. Deze schaarste zorgt ervoor dat grond flink in waarde kan stijgen wanneer er interesse is van bijvoorbeeld projectontwikkelaars. Grond is vrij verhandelbaar waardoor een stuk grond gemakkelijk kan worden doorverkocht.

Investeren in grond betreft wel een lange termijn belegging. Wanneer u niet direct bij uw geld hoeft is het een goed alternatief. Maar wilt u uw geld bergen en binnen korte tijd weer gebruiken, dan is grond beleggen minder interessant.

Visie van Anthony Dermot Pieters

Anthony Dermot Pieters is een specialist als het aankomt op beleggen in grond. De heer Pieters is al geruime tijd actief op de grondmarkt. Als specialist weet Anthony Dermot Pieters wat de voordelen en risico’s zijn van investeren in agrarische grond.

De heer Pieters laat weten dat grond een schaars goed is. Er komt namelijk geen grond bij maar er is wel steeds meer vraag naar grond. De bevolking groeit waardoor er meer woningen en voorzieningen gebouwd moeten worden. Daar ligt het grote voordeel van grond beleggen. Wanneer een stuk grond in een gebied ligt waar projectontwikkelaars willen bouwen, wordt het stuk grond in een razend tempo meer waard. Anthony Dermot Pieters laat eveneens weten dat de prijzen van een stuk grond minder afhankelijk zijn van de stand van de economie.

Er is echter wel het risico dat de grond die u gekocht heeft, niet in waarde stijgt of misschien zelfs iets daalt. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat er geen bestemmingsplan voor het stuk grond is. Echter zitten er bij elke manier van beleggen risico’s. Grond beleggen lijkt in deze tijd een veilige en verstandige keuze.

Geef een reactie