Voor jezelf beginnen

Na lang werken besluit je voor jezelf te beginnen. Je hebt al een business plan gemaakt en je gaat nu starten voor jezelf als freelancer. Je hebt een ruimte gekocht waar je je helemaal in kan settelen. Als je zo terugdenkt is het nooit makkelijk geweest om te besluiten voor jezelf te beginnen. Maar goed het is wel de moeite waard. Natuurlijk komen er dingen die je niet zo leuk vind zoals alles zelf regelen, KVK, je eigen ruimte huren en natuurlijk kantoormeubelen en artikelen.

Het voordeel is dat je dat wel kan declareren bij de belasting, dus aftrekbaar. Dat scheelt toch. Alle kosten die je maakt kan je indienen bij de belasting en kan je (een gedeelte) terugkrijgen. Maar goed alles wat je verdiend moet je ook weer indienen en meer belasting betalen. Dat is eigenlijk wel een goed teken. Hoe meer je moet betalen hoe meer je verdiend. En dat is toch wat je wilt.

Alles goed geregeld hebben

Maar voordat het zo ver is moet je wel alles in orde hebben en alles goed geregeld hebben. Je kan altijd aan je familie en vrienden vragen om je te helpen. Ze hebben misschien wel spullen die je kan lenen. Of ze kunnen je helpen bij andere dingen zoals de administratie. Natuurlijk moet je dit zelf regelen, maar om zo op te gaan starten kan je eigenlijk wel alle hulp gebruiken die je kan.

Als je spullen toch gaat kopen waar zul je dat doen? Bij Ikea? Of ergens anders waar ze toch wat gespecialiseerde kantoormeubelen hebben? Lastig kiezen. Ikea is wel redelijk goedkoop maar is het ook kwaliteit? Of betaal je toch wat meer voor het geval dat en kan je er langer mee doen. Want als je toch lang hier blijft zitten heb je wel goede spullen nodig hebben.

Hoe je het ook aanpakt wat belangrijk is dat je vooral als je zittend werk doet goede spullen nodig hebt. Ook voor je lichaam. En natuurlijk archiefkasten, en tafels. Gewoon dat het er mooi en professioneel eruit ziet!