private cloud

Het werken op een kantoor met een zaal vol collega’s is sinds de corona-pandemie niet meer de normaal. Tegenwoordig zit iedereen te werken waar hij of zij wil of dit nu op een thuiskantoor is, aan de keukentafel of in een café. Als je een werkende internetverbinding hebt is het al snel goed en kun je aan de slag. Zo werkt ook het werken in een Private cloud. In dit artikel lees je alles wat je hierover moet weten.

Wat is een private cloud?

Een private cloud is om het simpel te zeggen een externe server die jij als bedrijf of klant huurt bij een bedrijf. Zij hebben een opslagplaats en kunnen jou precies de ruimte geven die je nodig hebt. Daarbij is een Private cloud dus een geheim iets, waar alleen jouw gebruikers bij kunnen en andere niet of nauwelijks in kunnen komen. Het gaat hier dus vooral om de privacy van de data voor jouw bedrijf.

Wat zijn de voordelen van een private cloud?

De voordelen van een privéserver is dat niet iedereen kan verbinden met de server en de eventuele data kan lezen of gebruiken. De infrastructuur die op de server staat, waar vaak belangrijke data op staat, wordt niet met iedereen gedeelt.
Naast de beveiliging van jouw private cloud is ook nog eens de uitbreidbaarheid van de server erg makkelijk toe te passen. De server wordt op jouw vraag geleverd en is erg schaalbaar.

Welke clouds bestaan er?

Het gebruik van Google Drive is steeds meer een gewoonte geworden voor mensen die snel en met een gratis accountdocumenten willen maken. Vanuit Google Drive kun je documenten typen, presentaties maken of formulieren maken. Voor een klein bedrag van 1,99 per maand heb je 100 GB aan cloudopslag. Google slaat dan dus jouw documenten op via de sleutel van jouw account.
OneDrive is een andere aanbieder. Deze biedt voor 1,99 per maand 50 GB aan opslag.
Naast deze twee bekende zijn er natuurlijk genoeg kleinere commerciële bedrijven die graag jouw opslag regelen. Maar zelfs internetprovider KPN levert deze services. Bekijk goed welke aanbieder welke services kan bieden en wat hun voorwaardes zijn.