Desktopset die RSI voorkomt

Microsoft heeft een dekstopset op de markt gebracht voor mensen die veel achter de computer zitten. Het is een ergonomische desktopset die de druk op bepaalde veel belaste spieren en pezen moet verlichten.

RSI

Wist je dat maar liefst één vijfde van de computergebruikers rsi- of correcter cans- klachten heeft? Die klachten centreren zich over het algemeen op het nek-, arm- en schoudergebied. Het is daarom van groot belang dat de gebruiker ergonomisch zit en te werk gaat. Het begint bij de basis: de type- en muishouding. Dat schijnt ook de lastigste te zijn, maar door de spanning die bij deze houding op de pezen, spieren en gewrichten komt te staan is het wel de belangrijkste. Veel mensen weten niet dat bepaalde klachten die je overhoudt aan niet-ergenomisch computergebruik zelfs kan leiden tot chronische klachten.

De desktopset

Door gebruik te maken van Microsofts draadloze Sculpt Ergenomic Desktop kun je haast niet meer in een andere, slechte houding zitten. Dat komt door het kleine en gebogen toetsenbord wat ook naar wens verhoogd kan worden door de los meegeleverde helling. De spatiebalk bestaat hierbij uit twee delen, zodat je als je kan blind typen met beide duimen meteen bij de spatiebalk kan. Ook is het erg belangrijk dat je polsen worden verlicht tijdens het typen en daarom is de polssteun extra breed gemaakt. Er is ook goed nagedacht over de cijfertoetsen die normaal gesproken aan de rechterzijde van het toetsenbord zitten. Deze wordt er namelijk los bijgeleverd, zodat je zelf kunt bepalen waar je hem het prettigst vindt liggen. Om de pols tijdens het ‘muizen’ zo recht mogelijk te houden is het prettig dat de muis sterk gebold is. Hij is hoger dan een normale muis wat ervoor zorgt dat je hand en pols de juiste houding aannemen. Helaas hebben linkshandigen pech, want de muis is alleen ontwikkeld voor rechtshandigen.

(19)

Geef een reactie