De beste ladders vind je hier

Een ladder kent iedereen wel. Een klimgereedschap die je vaak nodig hebt om ergens goed bij te kunnen. Vroeger bestond dit uit twee bomen met wat takken, bij gebrek aan beter. Tegenwoordig zijn er een hoop soorten en maten laders om jouw veiligheid te vergroten. Ben je opzoek naar een ladder maar weet je niet waar je moet zoeken? Lees dan deze tips!

Enkele ladder

Een enkele ladder is een lader zonder dergelijk steunpunt. In bijna elk huis en/of ruimte is vaak zo’n soort ladder te vinden, maar of het ideaal is? De ladder is vaak erg stevig en heeft een breed stavlak, maar bevat geen steunpunten. Daarentegen is een enkele ladder wel heel makkelijk op te bergen naast een kastje of onder de bank. Het is van groot belang om de ladder veilig en goed te plaatsen voor gebruik. Zet je schoenen goed tegen de ladder aan, strek vervolgens goed je armen en als je de ladder goed beet kunt pakken staat die in de juiste hoek. Succes!

Telescoopladder

Je zult wel denken, een telescoop ladder? Nee, die zijn niet gemaakt om je telescoop op te zetten, maar wordt gebruikt als een uitschuifbare ladder waarmee je veilig en stabiel in de hoogte kunt werken. Het grote voordeel aan een telescoopladder is dat je deze eenvoudig weer in kunt klappen waardoor je een hoop ruimte kunt besparen. Een klein formaat, maar met een stabiele en dus veilige functie. Voor vele functies kun je deze ladder gebruiken, zoals bijvoorbeeld: ruiten wassen, dakgoot legen en zowel binnen als buiten mooie schilderwerken leveren.

Reformladder

Een reformladder kun je zien als een rechte ladder met een dubbel oploopbare trap of in de A-stand. Deze ladder is ideaal voor veel verschillende klussen vanwege de mogelijke vormen en diversiteit in werkhoogtes. Vaak kun je tot maximaal 8,5 meter de hoogte in, waardoor je een groot oppervlakte kunt bereiken. Daarnaast ben je ook niet afhankelijk van een steunpunt zoals een muur. Ideaal! Let op: de opberglengte is wel een dingetje, want je hebt wel wat ruimte nodig om hem op te slaan. Mocht je een schuur met wat ruimte over hebben, dan is de reformladder de ideale optie.

(15)