Het voordeel van sim only

Sim only abonnementen hebben een aantal voordelen ten opzichte van normale abonnementen. Allereerst is een sim only abonnement vele malen goedkoper. Omdat er geen gratis mobiele telefoon wordt verstrekt, kunnen de meeste providers het abonnement tegen zeer gunstige voorwaarden leveren. Het abonnementsgeld ligt een stuk lager omdat er geen kosten zijn om een verkregen mobiele telefoon af te betalen. De besparing hiervan wordt verwerkt in de kosten van het abonnement. Een ander voordeel is dat het abonnement voor een kortere periode kan worden afgesloten. Omdat er geen toestel moet worden afbetaald is het sim only abonnement niet aan een bepaalde contractduur gebonden. Anders dan de gebruikelijke twee jaar, kan een simonly abonnement ook voor de duur van een jaar of zelfs korter worden afgesloten. Bij sim only krijgt de consument vaak ook korting door speciale acties zoals cashbacks. Bij een cashback krijg de consument in één keer een bepaalde som geld uitgekeerd waardoor de abonnementskosten nog lager uitvallen.

Ten opzichte van prepaid heeft een sim only abonnement het voordeel dat de tarieven vele malen lager liggen. Men betaalt per belminuut of sms een stuk minder dan bij prepaid het geval is. Het is bij sim only abonnementen wel zo dat er iedere maand een vast bedrag wordt betaald. Als niet alle belminuten of sms-jes zijn verbruikt, dan betaalt men hier wel voor. Gaat het toestel dat wordt gebruikt voor het sim only abonnement gedurende de contract kapot, dan loopt het abonnement door. De gebruiker van een sim only abonnement dient wel zelf te beschikken over een werkend toestel en is hier ook zelf verantwoordelijk voor. Als je bijvoorbeeld al een iPhone 5 hebt zonder abonnement dan past hier uitstekend een sim only bij.

Sim only aanbieders
Sim only is al razend populair en wordt dan ook door vrijwel iedere provider aangeboden. Grote en bekende aanbieders van sim only abonnementen zijn KPN, Vodafone, T-Mobile, Telfort en Orange. Naast deze providers zijn er ook kleine en minder bekende providers welke sim only abonnementen aanbieden. Deze providers komen vaak met mooie aanbieding en bieden sim only abonnementen tegen zeer scherpe prijzen aan. Iedere provider biedt andere mogelijkheden in onder andere de duur van het contract en de hoogte van het abonnement, ook de tarieven verschillen per provider. De benodigde hoeveelheid belminuten of mb verschilt natuurlijk per persoon. Het is van belang om het aanbod te vergelijken om zo tot het meest voordelige abonnement te komen.

(5)

Geef een reactie