Je familie als opslagruimte?

Iedereen krijgt er wel eens mee te maken, ruimtegebrek. We kopen van alles, krijgen van alles, en op een gegeven moment staat ons huis vol. In het begin wijken we uit naar bijvoorbeeld de zolder om overtollige spullen op te slaan, maar op een gegeven moment staat ook de zolder tot de nok vol met diverse dingen en moeten we iets anders verzinnen om onze spullen op te slaan. Een van de oplossingen is natuurlijk een grote schoonmaak houden onder onze bezittingen en weggooien, weggeven of verkopen wat we niet meer nodig hebben. Zo ontstaat er weer wat ruimte in het huis en hebben we dus weer een plek gecreƫerd waar we weer nieuwe spullen kunnen opslaan.

Spullen opslaan bij familie en/of vrienden

Een van de mogelijkheden om spullen tijdelijk op te slaan is, het inschakelen van familieleden, vrienden en kennissen. Er is altijd wel iemand die een kamer over heeft of zelfs een loods waar je tijdelijk je spullen kunt opslaan. Nadeel daarvan is dat je afhankelijk bent van diegene in die zin, dat er een moment kan komen dat degene waar je je zaken hebt opgeslagen zelf de ruimte nodig heeft of bijvoorbeeld gaat verhuizen. Voor een maand is het ideaal, je hebt gratis opslagruimte, maar als je langere tijd gebruik moet maken van een opslagplaats buiten je eigen huis, is dit niet de ideale oplossing. In dat geval kun je beter een tijdelijke opslagruimte huren. Dat kost natuurlijk wel geld, maar je hebt altijd de beschikking over de opslag zolang je betaalt en dat is prettig.

Huur een tijdelijke opslagruimte

In sommige gevallen hebben we tijdelijk even geen ruime om onze spullen op te slaan. We moeten bijvoorbeeld spullen opslaan die verkregen zijn uit een nalatenschap waar we niet meteen een plek voor hebben, een van de kinderen komt tijdelijk weer thuis wonen waardoor er ruimte gemaakt moet worden, enz. In dat geval kan het huren van tijdelijke opslagruimte uitkomst bieden. Er zijn veel bedrijven die bijvoorbeeld containers verhuren voor tijdelijke opslag waar u uw kostbare en dierbare spullen tijdelijk kun bewaren. Het voordeel van die manier van opslaan is, dat de boxen meestal goed beveiligd zijn tegen diefstal, vandalisme en brand. Er is in de meeste gevallen sprake van camerabewaking zodat de door u gehuurde opslag permanent in de gaten gehouden kan worden. Op die manier bent u er van verzekerd dat uw spullen in goede handen zijn. En mocht het moment aanbreken dat u uw spullen weer nodig hebt, dan kun je ze direct uit de opslag halen wanneer u maar wilt. En u hoeft dat niet zelf te doen, het verhuizen van al deze spullen. Daar heb je mensen voor die dit prima kunnen doen.

(31)