Meer rust nodig? Ruim regelmatig op!

  1. Iedere ochtend je bed netjes achterlaten

Het is makkelijk om in de ochtend even je bed netjes op te maken, het is namelijk 1 van de eerste dingen die je ziet als je de kamer binnen loopt. Als je bed rommelig is dan zal het voor je gevoel de hele kamer een rommel zijn. Zo krijg je ook sneller de neiging om andere dingen erop te gooien of de gehele kamer een rommel te maken. En hoeveel tijd kost het dan? Slechts een paar minuten, het is beter om steeds kleine beetjes te doen dan heel veel waar je tegenop gaat kijken.

  1. Dagelijks even de badkamer door

Na het douchen, in bad gaan of het tanden poetsen is het makkelijk om even snel een doekje langs de spiegel te halen (als je die hebt), en de wasbak schoonspoelen kost ook niet veel moeite maar laat het er wel netjes uitzien. Een frisse look is altijd fijn, ook voor als je bezoek hebt.

  1. Het aanrecht leeg houden

Heb je een vaatwasser dan moet je hier wel goed gebruik van maken, want je kan er nog steeds een flinke zooi van maken door alles op het aanrecht te zetten. Zet daarom gelijk alles in de vaatwasser in plaats van op het aanrecht, is de vaatwasser schoon? Dan gelijk uitruimen, zo blijft het netjes en stapelt het zich niet op. Dan hoef je er later ook niet tegenop te kijken als er een meter borden staat. Heb je geen vaatwasser? Neem dan een afdruiprek die je bij voorkeur in kan klappen, zo kan je het nog net iets netter achterlaten. Ook hier geldt weer dat je het allemaal zo snel mogelijk moet opruimen zodat er geen berg ontstaat.

  1. Elke 1-2 dagen een wasje draaien

Dat je dingen dagelijks het beste kan bijhouden heb je ondertussen wel begrepen, daarom is de was regelmatig doen ook heel fijn. Als je niet zoveel was hebt kan je het ook eens in de 2 dagen doen, het is wel zo lekker om dit vaak te doen omdat je toch altijd favoriete kleding hebt die je graag aan wilt doen. Om het netjes op te hangen kan je bijvoorbeeld een droogtoren te gebruiken. Deze zijn al voor een paar euro te krijgen.

  1. Tijdens het koken alle kleine dingen opruimen

Op het moment dat je aan het koken bent dan maak je aan de hand van je gerecht meestal een flinke zooi. Door dingen zoals kruiden etc. gelijk weer in de kast te zetten blijft het netjes en heb je minder om op te ruimen nadat je klaar bent met eten. Als je moeilijk tijd kan vinden voor het opruimen van andere dingen dan is tijdens het klaarmaken van je maaltijd dit misschien een goed idee. Zo moet je meestal wel even wachten tot er iets kookt of gaar is. Dit is een prima tijd om lekker die dingen te doen, maak goed gebruik van je tijd, dan zal je merken dat het minder stress oplevert.

Bron: Schoonmaak Leiden door PerfectPlus

(20)