Kijk jij tijdens de feestdagen altijd op tegen het versieren van de kerstboom? Dat is helemaal nergens voor nodig! Als je goed voorbereid en wat tips opvolgt, is het namelijk geen gedoe en heb je alles makkelijk voor elkaar.

Waar begin je?

De eerste tip die we kunnen geven, is om te zorgen dat de kerstboom stevig staat. Het is zonde als de boom halverwege omvalt en je werk teniet is gedaan. Heb je een wat kleinere boom? Zet deze dan om op een verhoging, om meer body te geven. Daarbij is er dan ook meer ruimte om onder de kerstboom wat versieringen of cadeautjes te plaatsen.

Breng wat licht

Als je de versieringen aan wilt brengen, is het zeker aan te raden om te beginnen met de kerstverlichting. Spreid de lampjes eerst zoveel mogelijk uit en begin dan van boven naar beneden. Op die manier kom je goed uit met het snoer en de stekker. Wil je meer diepte creƫren? Zorg dan dat je ook wat lichtjes dieper in de boom plaatst. Zitten je kerstlampjes altijd door elkaar en ben je eerst een uur aan het ontknopen? Zorg dan dat je voor volgende keer je kerstlampjes om een kledinghanger heen windt en op die manier opbergt. Dan zullen ze niet in de knoop zitten als je ze weer gebruikt. Gebruik je slingers? Dan plaats je deze na de lichtjes in de boom.

Kleuren kiezen

Een boom vol kleurtjes kan natuurlijk hartstikke leuk zijn. Toch is het verstandiger om 1 tot 3 kleuren te kiezen die bij elkaar passen. Denk bijvoorbeeld aan koper, wit en blauw. Of goud rood en glas. De kleuren die je kiest zullen een deel van de sfeer bepalen. Het inhangen van ballen en versieringen is ook aan te raden om van boven naar beneden te doen. Bedenk hierbij ook om te kleine ballen boven te doen en de grote ballen beneden. Zo komt er een mooi evenwicht in het geheel.

Gebruik een stekkerdoos met timer

Elke keer onder de kerstboom kruipen om de stekker in het stopcontact te stoppen is niet ideaal. Zorg daarom dat je een stekkerdoos gebruikt met een afstandsbediening of timer. Op die manier gaan de lichtjes vanzelf aan en uit, of kun je ze met de afstandsbediening veranderen.

De afwerking

Denk je klaar te zijn met je kerstboom? Bekijk hem dan ook van een afstandje. Vaak kun je dan nog net wat dingen zien die misschien beter verschoven kunnen worden. Als dat eenmaal klaar is, kun je nog een mooie doek of sjaal over het onderstuk van de boom leggen, om het nog sfeervoller te maken. En als laatste puntje kan je natuurlijk niet de cadeautjes of je kerstpakket vergeten.