Zonnig Nederland?

Zomer in Nederland

Het is zomer. Nou ja bijna dan. Met het weer van nu (warm, koud, regen en dan weer zonnig) is het moeilijk om het in te schatten. Maar we houden goede hoop dat het echt zomer gaat worden met dagen, weken met mooi weer en aangename temperaturen. Want als het zomer is, de zon schijnt en het is super lekker weer dan lijkt alles beter en mooier. Mensen zijn over het algemeen vrolijker. Er zijn allerlei kortingen en acties wat met de temperaturen te maken hebben en natuurlijk de zomervakantie.

Zomervakantie

Zomervakantie is lekker. Je gaat ergens naar toe of je blijft hier. Want als het mooi en warm weer is in Nederland dan kan het zicht meten met de andere warmen landen zoals Spanje of een ander land. Je hoeft niet per se naar het buitenland te gaan om een goede tijd te hebben. En natuurlijk mooi en warm weer staat gelijk aan barbecueën. Lekker buiten met vrienden en familie. Praten, drinken, eten en gewoon een gezellige tijd hebben is altijd leuk.

Mensen gaan ook naar campings toe en gaan daar lekker met de kinderen daar naar toe. Of vliegen naar het buitenland. Vakantie lekker, je kan je dan helemaal laten gaan en ontladen. Het is heerlijk toch als je voor een paar weken per jaar geen verantwoordelijkheden hebt. Geen zorgen anders dan waar gaan we s’avonds eten en waar kunnen we eventueel gaan stappen? Natuurlijk doe je dit als je geen kinderen hebt. Maar zelfs dan is er genoeg te zien en te beleven overdag.

Nederland is mooi

Zelfs als je niet op vakantie gaat heeft Nederland vele mooi plekjes die je kan bezoeken. Je kan natuurlijk ook gewoon op vakantie gaan in Nederland zelf. Je zou het zelf niet zeggen maar vele toeristen komen vanuit het buitenland hier naar toe om vakantie te vieren. Je kan misschien denken waarom gaan mensen die ergens anders wonen helemaal naar Nederland toe. Maar het kan ook andersom. Waarom gaan we naar het buitenland als het hier net zo mooi is?

Mocht je thuis blijven dan zijn er ook zat dingen die je kan doen. En misschien hou je helemaal niet van een actieve vakantie maar wil je gewoon lekker thuis met een boek in de tuin zitten. En als je dan kinderen hebt kunnen die gewoon zichzelf vermaken met buiten speelgoed. Dat is het mooie van kinderen, die kunnen zich prima vermaken waar ze ook zijn.

Bron: Clip on zonnebril

Souvenir tips

Ga je geregeld op vakantie en wil je meer aandenkens dan alleen maar foto’s? Er zijn verschillende manieren om je terug te laten denken aan een vakantie dan het kijken naar foto’s. Zo zijn er verschillende souvenirs die je kan verzamelen waardoor je de herinneringen van de vakantie kan halen. Hierbij wordt wel rekening gehouden dat de souvenir makkelijk meegenomen kan worden indien er met een vliegtuig gereisd wordt. Hierdoor is het van belang dat de souvenir niet te groot of te zwaar is.

Plaatselijke sieraden

Een mooi souvenir aan een land is een sieraad dat daar vandaan is meegenomen. Denk hierbij aan kettingen en armbanden. De mensen die sieraden van landen sparen kopen deze over het algemeen niet in een fabriek of winkel in dat land. Deze sieraden worden aangeschaft op een plaatselijke markt waar deze sieraden, over het algemeen, ter plekke in elkaar gezet worden. Hierdoor kan dit een mooiere betekenis meegeven aan het sieraad dan wanneer deze in een normale winkel gekocht wordt.

Mokken

In ieder toeristische stad in een land zie je ze eigenlijk wel terug komen. De mokken met daarop een bedrukking van de desbetreffende stad of juist van het land. Deze bedrukte mokken zijn een leuk aandenken aan een vakantie. Hierin kan uiteraard gevariëerd worden. Zo kopen sommigen juist de mokken die zij het mooist vinden en kopen anderen juist de mokken die zij het minst mooi vinden. Hier kan dus een eigen draai aan gegeven worden.

Munten

Mocht je de bovenstaande souvenirs geen leuke souvenirs vinden is er altijd nog de makkelijkste van allemaal: geld. Indien je naar een land reist waar zij betalen met een andere munt dan de euro is het leuk om hier een aantal munten te bewaren. Wanneer je in veel landen op vakantie bent geweest en overal een of meerdere munten hebt meegenomen is dit leuk om naar terug te kijken. Wanneer je dan deze munten vergelijkt kan je ook naar de verschillen in de munten kijken en voor jezelf bepalen welke munt voor jou de mooiste is. Zo een munt kan tevens een emotionele waarde met zich mee brengen indien die vakantie bijvoorbeeld heel bijzonder was.

 

Bovenstaande souvenirs zijn enkel voorbeelden van wat uit een land meegenomen kan worden. Veel reizigers nemen bijvoorbeeld ook een spel kaarten of een klein kunstwerkje mee uit het land waar zij zijn geweest. Het is wel van belang dat de souvenirs die meegenomen worden ook daadwerkelijk het land in mogen. Daarom is het handig om van te voren te kijken of jouw souvenir legaal Nederland in mag.

Ontdek het gemak van het online aanvragen van uw e-visum Turkije bij www.visumdienstturkije.nl

Vanaf 1 november 2014 is het verplicht om de visum voor Turkije online aan te vragen. Het online aanvragen van e-visum brengt veel voordelen met zich mee. Zo hoeven reizigers niet in lange wachtrijen te staan en lopen ze niet tegen bepaalde problemen aan (denk bijvoorbeeld aan de geldigheidsduur van uw paspoort). Kortom, met uw e-visum Turkije kunt u direct na aankomst direct door de douane heen richting uw hotel.

Het aanvragen van een geldig visum is dankzij www.visumdienstturkije.nl zeer gemakkelijk. Visumdienst Turkije vraagt uw e-visum aan, nadat u uw gegevens heeft achtergelaten. Wij garanderen dat we uw e-visum binnen 24 uur via de e-mail naar u toe vesturen. Daarnaast kunt u bij www.visumdienstturkije.nl uw e-visum betalen met Ideal en Mister Cash. Dat is lekker veilig !!

Het online aanvragen van uw e-visum gaat als volgt:

Visumdienst Turkije vraagt uw e-visum voor Turkije in drie stappen aan:

 1. Als eerste heeft Visumdienst Turkije uw gegevens nodig. Het gaat om persoonlijke gegevens en om gegevens van het paspoort, alsmede de datum wanneer het visum moet ingaan.
 2. Als u de benodigde gegevens heeft ingevuld kunt u gemakkelijk en vertrouwd betalen met Ideal of Mister Cash.
 3. Als wij uw gegevens en betaling hebben ontvangen krijgt u het geldige visum voor uw reis naar Turkije zo snel mogelijk in uw mailbox. Wij garanderen dat u uw e-visum Turkije binnen 24 uur ontvangt!

Daarnaast komt het wel eens voor dat reizigers met bepaalde vragen in hun hoofd zitten. Op onze website www.visumdienstturkije.nl ziet u een overzicht met veelgestelde vragen en de daarbij behorende antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen ? Mail dan naar info@visumdienstturkije.nl met uw vraag en ontvang binnen 24 uur een antwoord terug. Wij helpen en adviseren u kosteloos !

Voorkom irritaties, lange wachtrijen en geniet van het gemak om uw e-visum Turkije online aan te vragen bij www.visumdienstturkije.nl voor slechts € 22,50. Vergeet niet ons te liken of op Twitter te volgen !! U maakt dan namelijk kans op een gratis e-visum Turkije !!! Wees er snel bij en tot ziens bij www.visumdienstturkije.nl !

 

Koffers met een innovatief karakter

In de loop der tijd is de collectie Samsonite koffers zeer verschillende geworden. De koffers van Samsonite worden steeds gebruiksvriendelijker gemaakt. Waar vroeger koffers nog boven de 8 kilo wogen, komen de nieuwste vooruitstrevende merken nu met hardschalen koffers van twee kilo en minder. Door het ruime assortiment Samsonite koffers in verschillende soorten en maten is het verstandig om voor het aanschaffen van een koffer een aantal belangrijke punten vast te stellen.

Welke formaat koffer moet u aanschaffen?

Het is vaak moeilijk in te schatten hoeveel bagage u nou daadwerkelijk meeneemt op reis en misschien nog wel belangrijker, hoeveel bagage er weer mee terug gaat? Daarom hanteren webwinkels vaak een handig overzicht met vragen die u zich moet stellen voordat u een koffer koopt:

 • Welk land gaat u bezoeken?
 • Hoelang gaat u op reis?
 • Hoeveel personen bergen bagage op in één koffer?
 • Hoe vaak kleedt u zich om tijdens een vakantie?

Door deze vragen te beantwoorden kunt u vaak wel een inschatting maken hoeveel bagage u nodig heeft. In een koud klimaat wordt er voornamelijk meer gebruik gemaakt van dikke kledingstukken die meer ruimte in zullen nemen. Terwijl in een warm land de kleding vaak een stuk dunner en lichter is waardoor u minder bagageruimte nodig heeft.

Een comfortabele reis met de juiste Samsonite koffer

Samsonite koffers worden zowel in het type twee-wiel als vier-wiel koffer geproduceerd. Het verschil hierin zit voornamelijk in het reiscomfort. Daar waar een twee-wiel koffer alleen door een reiziger achter zich meegetrokken kan worden , kan een vier viel koffer op veel verschillende manieren meegenomen worden. Hierdoor kan een reiziger zich snel en comfortabel maneuvreren door de menigte op het vliegveld of zelfs in de trein. Naast het gemak van reizen zal een vier-wiel koffer ook altijd rechtop blijven staan. Tevens is het gemakkelijker om een zware koffer op vierwielen te verplaatsen.

Vulkanen? Indonesië!

Fantaseert u wel eens van de explosieve krachten van de vulkanen van moeder aarde? Droomt u wel eens van de vuurspuwende landschappen zoals u deze wellicht enkel nog op televisie heeft kunnen zien? Dan is Indonesië ongetwijfeld één van uw favoriete reisbestemmingen. In Indonesië bevinden zich namelijk niet alleen de meeste eilanden op aarde(ruim 13.000 stuks!) maar daarmee bovendien de meeste vulkanen ter wereld. Andere landen met bekende vulkanen zijn bijvoorbeeld Hawaii, Tanzania of IJsland. Geen van deze landen kan echter het aantal vulkanen van Indonesië evenaren. Mensen met een gezonde fascinatie voor vulkanisme moeten daarom echt naar Indonesië afreizen en ervaren hoe deze vulkanen hier kunnen zorgen voor fantastische panorama’s. Tijdens de tocht naar zo’n vulkaan zult u kennis maken met de (voor velen onbekende wereld van) assen, stoom, zwavel en onlosmakelijke geur van rotte eieren. Vaak worden gedurende de tocht naar zo’n vulkaan mondkapjes verkocht om u te beschermen tegen deze geur en zwavellucht. Enkele voorbeelden van vulkanen in Indonesië zijn: Merapi vulkaan(Java), Krakatau vulkaan (Java), Semeru vulkaan (Java), Bromo vulkaan (Java), Gunung Agung (Bali) en Kawah Ijen (Java) vulkaan. Hiervan is de Kawah Ijen vulkaan degene waar de meest zwavelwinning plaatsvindt. Iedere dag zult u hier arbeiders tegenkomen die met vele kilo’s zwavel op de rug lopen. Overigens is de Kawah Ijen geen erg toeristische vulkaan. Een vulkaan die veel meer toeristisch is, is bijvoorbeeld de Bromo vulkaan. Vulkaan Bromo is enorm de moeite waard om eens te aanschouwen bij zonsopgang. Het kan dan erg koud zijn maar het uitzicht is werkelijk prachtig!

Extra kosten voor reiziger die extra bagage mee wil nemen

Het Europees Hof van Justitie heeft in een nieuw geveld arrest uitspraak gedaan over de kosten die gemoeid mogen zijn met het meenemen van bagage in vliegtuigen. Vliegmaatschappijen mogen reizigers die bagage willen inchecken voor in het ruim van het vliegtuig, extra laten betalen. Handbagage meenemen in het vliegtuig moet volgens het Europees Hof gratis blijven.

Geen verandering

Normaal gesproken rekende de bekende goedkope luchtvaartmaatschappijen al geen kosten voor handbagage koffers, maar wel voor het inchecken van bagage. Daartegenover stond natuurlijk wel een zeer lage prijs voor de vlucht. Er zal dus niet veel veranderen bij goedkope luchtvaartmaatschappijen als Ryan Air en Easy Jet.

Boete

Het is niet in elk land normaal om toeslagen te rekenen bovenop de ticketprijs voor het inchecken van bagage aan boord. In Spanje is dat bijvoorbeeld verboden. Het is al eens voorgekomen dat een Spaanse een toeslag van veertig euro voor het inchecken van koffers moest voldoen vier jaar geleden. Zij klaagde de betreffende luchtvaartmaatschappij Vueling aan en stond in haar recht. Het kostte de luchtvaartmaatschappij 3.000 euro aan administratiekosten. Dit voorval zorgde ervoor dat de wetgeving nog eens goed bekeken werd, want wat bleek? De wetgeving in Spanje stond in strijd met de Europese wetgeving, waarin vrije prijsvorming is opgenomen. Er mag volgens de Europese wet geen extra bedrag gerekend worden voor noodzakelijke spullen die men in de handbagage meeneemt. Willen reizigers echter nog ‘extra’ bagage meenemen, dan is de luchtvaartmaatschappij er vrij in om daar een toeslag bovenop te rekenen. Dit wordt ‘het aanrekenen van een facultatieve prijstoeslag voor een aanvullende dienst’ genoemd. Na vier jaar is deze uitspraak gedaan, waarin het Hof ook bedrijfsmodellen aanhaalt. De manier van werken van luchtvaartmaatschappijen is de afgelopen jaren in rap tempo veranderd, omdat het reizen per vliegtuig steeds gewoner is geworden.a

Waarom een vakantie Costa Rica boeken?

Verre reizen maken wordt steeds populairder en makkelijker. De wereld wordt als het ware steeds kleiner. Het is allang niet meer raar om naar Australië, Azië of Amerika op reis te gaan. Vooral de zogenaamde Latijns-Amerikaanse landen zijn de laatste jaren enorm populair onder met name de jongere reizigers.

Algemene informatie Costa Rica

Costa Rica is een land gelegen in Centraal-Amerika en betekend letterlijk vertaal ‘Rijke Kust’. De buurlanden zijn Nicaragua en Panama en ook ligt Costa Rica aan zowel de Caraaibische Zee als de Grote Oceaan. Het land telt ongeveer 4,7 miljoen inwoners en heeft een oppervlakte van 51.000 vierkante kilometer. Door deze grootte kun je makkelijk een rondreis Costa Rica maken. Costa Rica is een republiek met een president aan het hoofd, op dit moment is dat Laura Chinchilla. Er wordt betaald met de Colón maar je kunt ook met Amerikaanse dollars bijna overal betalen. Costa Rica heeft een zacht klimaat en een schitterend natuur. Dit zijn de belangrijkste redenen voor reizigers om op vakantie Costa Rica te gaan.

Op Vakantie Costa Rica

In vergelijking met buurlanden Nicaragua en Panama hebben de Costa Ricanen het over het algemeen goed. Costa Rica is dan ook een van de meer welvarende landen in Centraal-Amerika. Hierdoor kiezen ook steeds meer toeristen om een vakantie Costa Rica te boeken. Een vakantie Costa Rica is namelijk relatief veilig en hoeft niet veel te kosten. De meest gekozen vorm van reizen is een rondreis Costa Rica. Met een rondreis Costa Rica kan je namelijk meerdere steden en natuurgebieden bezoeken waardoor je een goed beeld van het land krijgt.

Betalen en communiceren op vakantie Zuid Afrika

Zuid Afrika is volgens veel reizigers een van de mooiste landen van de wereld. Steeds meer toeristen kiezen er dan ook voor om hun vakantie in Zuid Afrika door te brengen. Communiceren is in Zuid Afrika vaak geen groot probleem zoals je hieronder zult lezen. Betalen en geld opnemen tijdens een vakantie Zuid Afrika gaat echter niet altijd even makkelijk als wij gewend zijn.

Taal in Zuid Afrika

In Zuid Afrika wordt een dochtertaal van het Nederlands gesproken. Dit komt door de, niet altijd positieve, grote invloed van Nederland op de Zuid Afrikaanse geschiedenis. Veel woorden komen overeen met onze taal. Zuid Afrikaans lezen is na enige moeite dan ook mogelijk. Toch is het erg lastig om iemand te verstaan die Zuid Afrikaans spreekt. Het is dan ook prettig dat veel Zuid Afrikanen ook Engels spreken. Vooral in de grotere steden en toeristische gebieden spreekt men vaak Engels. Zo kun je tijdens een vakantie Zuid Afrika altijd makkelijk communiceren met de lokale bevolking.

Betalen tijdens vakantie Zuid Afrika

Wanneer je op vakantie Zuid Afrika gaat moet je betalen met de Zuid Afrikaanse Rand. Op de meeste plaatsen in Zuid Afrika worden creditcards en reischeques geaccepteerd. Daarnaast kun je bij veel banken euro’s voor rands wisselen. Ook kun je in de grote steden en alle luchthavens met een Nederlandse pinpas geld van een bankrekening opnemen. Op dit moment is één euro ongeveer 14 rand waard. Het leven en reizen in Zuid Afrika is dan ook relatief goedkoop.

Wanneer je op rondreis Zuid Afrika gaat is het verstandig om een vast bedrag aan contact geld op zak te houden. Je zult in afgelegen gebieden namelijk lastig geld op kunnen nemen. Wanneer je een rondreis Zuid Afrika plant is het dan ook altijd verstandig om een inschatting te maken van de verwachte uitgaven.

Met huurauto een rondreis Cuba maken

Heerlijk swingende muziek klinkt door de straten, een Amerikaanse oldtimer trekt op en een oude man op zoek hoek rookt een dikke sigaar. Dit zijn taferelen die je makkelijk kunt aantreffen in Cuba. Steeds meer mensen willen de ontspannen sfeer van Cuba ervaren en het land is de laatste jaren dan ook een populaire vakantiebestemming geworden.

Met een huurauto Cuba verkennen

Een van de beste en misschien wel leukste manieren om het eiland te verkennen is het maken van een rondreis. Een rondreis door Cuba is een perfecte manier om de diversiteit van het land in korte tijd te ervaren. Doordat de wegen in Cuba goed onderhouden zijn is een rondreis per huurauto een absolute aanrader. Via de rondweg op het eiland kun je met een huurauto de meeste bezienswaardigheden makkelijk bereiken. Wanneer je naar het binnenland en richting het regenwoud wilt reizen wordt aangeraden een jeep of ander geschikt voertuig te huren. Een huurauto Cuba hoeft niet duur te zijn. Wanneer je een vliegticket Cuba boekt is het vaak ook mogelijk direct een auto te huren die je op de luchthaven kunt oppikken.

Een goedkoop vliegticket Cuba kopen

Veel mensen die besluiten een rondreis te maken boeken alleen een retour vliegticket Cuba. Het vervoer en de overnachtingen worden dan ter plaatse geregeld. Deze avontuurlijke manier van reizen is vooral onder veel jongere reizigers erg populair. Met name de vrijheid van dit soort reizen is erg aantrekkelijk. Goedkope vliegtickets Cuba kun je vaak online boeken. Via diverse aanbieders kun je makkelijk op zoek naar de beste deal voor jouw vlucht. Je doet er zeker verstandig aan de diverse aanbieder van vliegtickets Cuba met elkaar te vergelijken omdat de prijzen soms sterk verschillen.

Schipholtaxi

Schipholtaxi

Bent u op zoek naar een Schipholtaxi vanuit de regio’s Breda, Tilburg of ‘s-Hertogenbosch dan moet u bij Travel to Travel zijn. Comfortabel, veilig, vlot en tegen een scherpe prijs

Travel to Travel

Travel to Travel is een unieke samenwerking tussen drie taxibedrijven en biedt u de hoogst mogelijke kwaliteit in taxivervoer. Alle drie de bedrijven beschikken over het keurmerk taxi en hebben elk meer dan 50 jaar ervaring. Het wagenpark waarmee u vervoerd wordt is modern, goed onderhouden en voorzien van de modernste communicatieapparatuur.

U wordt vervoerd door een van de drie onderstaande bedrijven :

 • Taxibedrijf van den Hout uit Kaatsheuvel
 • Taxi Berm uit Hank
 • Taxi de Hart uit Vlijmen

Hoe besteld u ?

Ritten van en/of naar Schiphol kunt u bij ons eenvoudig bestellen op onze website. Belt u liever dan is dat ook geen probleem.
Op de boekingspagina van onze website geeft u aan van waar naar waar u vervoerd wilt worden en kunt u ook, indien gewenst, direct via internet afrekenen. Uiteraard blijft betalen bij de chauffeur ook gewoon mogelijk.

Andere bestemmingen

Uiteraard kunt u bij ons ook vervoerd worden naar andere luchthavens, maar ook naar havens, stations (trein en bus) en cruiseterminals. Onze andere bestemmingen zijn o.a. :

 • Rotterdam Airport
 • Eindhoven Airport
 • Weeze Airport
 • Düsseldorf Airport
 • Brussel Zaventem
 • Charleroi/Brussel zuid Airport
 • Cruiseterminal Rotterdam
 • Cruiseterminal Amsterdam
 • Station Breda
 • Station Tilburg
 • Station Den Bosch
 • En uiteraard nog heel veel meer andere bestemmingen

Travel to Travel uw partner

Travel to Travel is de Schipholtaxi voor de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs. Wij vervoeren u graag.