Zelf een huis bouwen?

De loterij winnen wil iedereen wel, maar het beste gevoel ontstaat natuurlijk wanneer je al je geld helemaal zelf bij elkaar verdient. Datzelfde geldt voor een eigen huis. Bouw je deze helemaal zelf? Dan kun je vol trots in de toekomst zeggen dat jij hier verantwoordelijk voor bent. Bovendien voelt het 100% aan als jouw eigen plek. Om je eigen huis te bouwen zijn er een aantal stappen die je kunt doorlopen om dit te realiseren. Deze bespreken we hieronder.

Eigen huis bouwen stappenplan

Onderstaand hebben we alle stappen behandelt om je eigen huis te bouwen. Natuurlijk is het niet zomaar in een aantal stappen gedaan, maar dit zijn wel de belangrijkste fases.

Het stuk grond en de gemeente

Ten eerste is het belangrijk dat je een stuk grond hebt. Zonder grond wordt het lastig om je huis te gaan bouwen. Het stuk grond dat je hebt moet bij de gemeente zijn gemarkeerd als woongebied. Controleer dit bij de gemeente en zorg ervoor dat je de juiste vergunningen bezit. Heb je dit voor elkaar? Dan weet je dat je kunt gaan starten met bouwen.

Architect inschakelen

Eerst is het nog handig om een architect te vinden die de woning voor je gaat ontwerpen. Leg alle afspraken en de budgetten goed vast in een contract, zodat hier later geen onduidelijkheden over ontstaan.

Aannemer zoeken

Zoek een aannemer. De aannemer zorgt ervoor dat het ontwerp die samen met de architect is gemaakt gebouwd kan worden. Kijk of de aannemer een keurmerk heeft, zoals Bouwgarant. Overleg ook goed welke materialen de aannemer koopt. Het is mogelijk om de bouwmaterialen zelf te bestellen. Dit kan een hoop geld besparen. Online bouwmarkten, zoals bouwmaterialenkopen.com maken het vele malen goedkoper om materialen te bestellen dan wanneer je dit aan een aannemer overlaat. Natuurlijk kun je zelf ook een hoop klussen en verbouwen maar zorg dan in ieder geval voor goed gereedschap en veilige veilige werkkleding.

Financiering regelen

Regel de financiering. De meeste mensen hebben het geld niet klaarliggen om de hele woning van te betalen. Hiervoor is een hypotheek nodig. Deze kan pas worden geregeld op het moment dat je de omgevingsvergunning hebt. Van tevoren is het al wel mogelijk om online de maximale hypotheek te berekenen.

Huis bouwen

Vervolgens kan er worden gestart met de bouw van de woning. De eerste stenen voor jouw toekomstige droomwoning worden gelegd. Neem regelmatig even een kijken bij de bouwplaats. Tot slot vindt er na het bouwen alleen nog de oplevering plaats en ontvang je de sleutels van je nieuwe woning.

Kleding online of offline kopen?

Er modebewust en trendy uitzien is iets waar heel veel vrouwen zich graag mee bezighouden. Helaas heeft niet iedereen een groot budget voor kleding en schoenen maar gelukkig kun je er ook voor weinig geld leuk uitzien. Als je de belangrijkste tips onder de knie hebt betaal je nooit meer teveel voor kleding. Dus let goed op voordat je iets gaan kopen. Vergelijk gewoon meerdere winkels. Het handige is dat je online dingen kan vergelijken.

Dan weet je de prijzen ongeveer als je dus echt gaan winkelen naar kleding en kan je daar dan ook rekening mee houden.

1. Investeer in Basics
In elke garderobe zouden goede basics moeten hangen zoals een witte blouse, een paar witte en zwarte long-sleeves, een blauwe jeans, en een zwart lederen jasje. Wat betreft schoenen kun je jaren vooruit met een fatsoenlijk paar leren laarzen. Kies ook hier voor een neutrale kleur zoals zwart  of bruin welke makkelijk te combineren is. Als je een goede basic garderobekast heb kun je een stuk makkelijker combinaties maken met ‘trend-items’ zoals tassen, sieraden of tops die maar een bepaald seizoen hip zijn.

2. Wacht op de uitverkoop
Elk seizoen vind er bij de wisseling van de seizoenen uitverkoop plaats. Winkels prijzen  hun artikelen af en de percentages kunnen soms oplopen tot wel 75%. Het is dus raadzaam om te wachten met het kopen als je weet dat over een paar weken de sale van start gaat.

3. Bestel online met een kortingscode
Tegenwoordig werkt bijna elke webwinkel met kortingscodes, deze codes kun je vinden op speciale kortingscode websites die gericht zijn op fashion. Kortingscodes waar veel op wordt gezocht zijn Zalando, Wehkamp, Supertrash, Highclassoutlet en Omoda. Door gebruik te maken van een geldige kortingscode kun je vaak de nieuwe collectie voor minder geld bestellen.

4. Outlet
Wil je echt heel weinig betalen voor merkkleding, ga dan naar een (highclass)outlet. Hier vind je merkkleding voor bodemprijzen. De kleding van oude collecties wordt aangeboden met korting tot wel 70%, ook kleding met een klein productiefoutje of oude samples kun je hier vinden. In Nederland zijn er outlet centrums in Lelystad, Roermond en Roosendaal.

5. Vintage
Vintage is hot! Tegenwoordig is tweedehands kleding allang niet meer vies of iets voor arme mensen. Kleding van de rommelmarkt of marktplaats is juist hartstikke trendy en goed voor het milieu. Bij echte vintagewinkels kun je vaak de mooiste pareltjes voor in je garderobekast vinden voor weinig geld. Ook kringloopwinkels hebben een groot aanbod in kleding en schoenen.