Wat is een verhuurhypotheek

Een verhuurhypotheek is een geldlening die is bedoeld voor het aankopen van een woning om deze vervolgens te verhuren. Eigenlijk is het een soort belegging in een huis. Je investeert in iets tastbaars en concreet. In dit artikel lees je meer over de verschillende verhuurhypotheken, de verschillen en de voorwaarden.

Soorten verhuurhypotheken

Bij een verhuurhypotheek heb je twee soorten: een particuliere verhuurhypotheek en een zakelijke verhuurhypotheek. Het doel voor beide hypotheken is hetzelfde namelijk een geldlening voor de aanschaf van een woning om te verhuren.

Verschil tussen particuliere en zakelijk verhuurhypotheek

Het voornaamste verschil tussen een particuliere en zakelijk verhuurhypotheek is dat het particulier verhuren bedoeld is om er een extra zakcentje mee te verdienen. Het is niet de bedoeling om het als voornaamste inkomstenbron te hebben. Het kan ook bedoeld zijn om een woning beschikbaar te stellen voor de kinderen. Bij het zakelijk verhuren van panden zijn de inkomsten de belangrijkste inkomstenbron. Voor een particuliere verhuurhypotheek geldt dat je vaak niet meer dan 5 woningen kunt financieren. Per hypotheekverstrekker is dit verschillend. Voor zowel de zakelijk verhuurhypotheken als voor de particuliere verhuurhypotheken worden door verschillende hypotheekverstrekkers aangeboden.

Verhuurhypotheek voorwaarden

Bij het afsluiten van een hypotheek gelden er standaard hypotheekvoorwaarden. Denk hierbij aan een looptijd van 30 jaar waarin de hypotheek moet worden afgelost. Voor een verhuurhypotheek gelden er ook nog eens extra voorwaarden. Hieronder een paar voorbeelden van voorwaarden die gelden voor een particuliere verhuurhypotheek:

Meestal is het niet mogelijk om meer dan vijf woningen tegelijkertijd te verhuren.
• De particuliere verhuurhypotheek wordt enkel verstrekt aan particulieren
• De verhuurhypotheek is alleen bestemd voor permanente bewoning dus niet voor kamerverhuur of voor een vakantiehuis.
• Meestal mag je jaarlijks 10% van de totaalsom boetevrij aflossen.
• Je betaalt vaak geen boete over de hypotheek.
• De hypotheek moet in de meeste gevallen tijdens de looptijd worden afgelost. De voorwaarden verschillen echter per hypotheekverstrekker.

Bij een zakelijke verhuurhypotheek gelden weer andere voorwaarden:
• De zakelijke verhuurhypotheek wordt enkel verstrekt aan professionele beleggers.
• Ook hiervoor geldt dat de verhuurhypotheek enkel bestemd is voor permanente bewoning van derden. Dus geen AirBnB, onderverhuur, kamerverhuur of vakantiehuis.
• Je kunt bij de meeste hypotheekverstrekkers jaarlijks 10% van de totaalsom boetevrij aflossen.
• Vaak betaal je geen boete over de hypotheek bij de verkoop.
• Je kunt meestal meer dan vijf woningen verhuren.
• In de meeste gevallen moet je tijdens de looptijd aflossen. Ook hiervoor geldt dat de voorwaarden per hypotheekverstrekker verschilt.

Vergelijk de verschillende verhuurhypotheken

Wist je dat je de verschillende verhuurhypotheken eenvoudig online kunt vergelijken? Bijvoorbeeld bij Finaforte. Ze vergelijken alle verschillende verhuurhypotheken, zowel voor de zakelijke belegger als voor de professionele belegger.

Openhaardhout

Steeds meer mensen kiezen er voor om een openhaard aan te schaffen. Waarom ook niet? Het is enorm lekker in de winter, het is ontspannend, heeft een gezellige sfeer en geeft enorm veel warmte. Al met al allemaal goede redenen om een openhaard aan te schaffen. Indien je een openhaard gaat aanschaffen is een onmisbaar onderdeel natuurlijk het openhaardhout. Zonder dit hout kun je de openhaard niet aansteken. Maar welk hout heb je nodig?

Openhaardhout

Er zijn diverse soorten openhaardhout verkrijgbaar. Hierbij kun je onder andere denken aan essenhout, elzenhout, eikenhout en berkenhout. Alle vier de soorten hout hebben weer andere voordelen en andere kenmerken. Op basis van deze kenmerken en voordelen maken mensen de keuze uit de openhaardhout soorten. Iedereen geeft weer zijn voorkeur aan een andere soort. Deze soorten hout zijn op veel internet websites te vinden. Tevens zijn er ook een aantal winkels die haardhout verkopen.

Accessoires

Wanneer je een openhaard hebt aangeschaft is het belangrijk om openhaardhout aan te schaffen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere accessoires verkrijgbaar die handig of leuk kunnen zijn. Hierbij kun je denken aan aanmaakhout, ruitenreiniger, geur aanmaakhout, aanmaakblokjes, aanmaakkrullen, een openhaard set, openhaardscherm, haardhoutbak, vuurschaal en ga zo maar door. Welke accessoires er nodig zijn hangt af van een aantal factoren. Zo moet er gekeken worden naar het soort kachel dat men heeft en het soort openhaardhout dat er wordt gebruikt. Sommige soorten hout steken gemakkelijk en snel aan, terwijl bij andere soorten hout een aanmaakblokje of aanmaakhout handig kan zijn.

Prijzen openhaardhout

Een niet geheel onbelangrijke eigenschap bij het aanschaffen van openhaardhout is de prijs er van. Hoeveel openhaardhout kost hangt uiteraard af van het soort hout dat men aanschaft. Zo is eikenhout over het algemeen vaak duurder dan andere soorten. Ook hangt de prijs af van de hoeveelheid die men aanschaft.

Zelfstandig genieten van je eigen thuis

De wet maatschappelijke ondersteuning is in het leven geroepen om het makkelijker te maken om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Op deze manier blijft een stuk zelfstandigheid behouden. Het is echter in de meeste gevallen wel nodig om aanpassingen in huis te maken om daar te kunnen blijven. Wanneer men lichamelijk wat meer uitdagingen krijgt zijn er gelukkig veel hulpmiddelen en andere aanpassingen mogelijk om deze doelstelling ook te kunnen realiseren. Sommige aanpassingen zijn algemeen en andere zijn meer gericht op het individu en het kunnen van de persoon.

Veilige badkamer

Badkamers zijn redelijk gevaarlijke plekken als je minder vlot te been bent. Het is er nat en glad. Ook als je lichamelijk niets mankeert is het een ruimte waar je snel en behoorlijk hard kan vallen met alle gevolgen van dien. Bij oudere mensen zijn de gevolgen van een val alleen vaak ingrijpender dan bij jongere botten. Daarom is het belangrijk om een badkamer veilig te maken en de kans op ongelukken zo klein mogelijk te houden. Anti Slip matten en handvatten, of beugels aan de muur schelen vaak al een hele hoop.

Optimaal comfort

Een woning aanpassen betekent niet dat er ingeleverd moet worden op comfort. Hoewel een douche aanmerkelijk veiliger is dan een ligbad is het niet meer nodig om het badderen vaarwel te zeggen. Met de komst van Inloopbaden is het namelijk mogelijk om het beste van beiden te hebben. De luxe en het comfort van een warm bad en de veiligheid van een douche. Normale baden hebben een hoge badrand waardoor het instappen lastig en dus gevaarlijk is. Een inloopbad heeft een lage instap, de drempel om van een bad te genieten is dus letterlijk lager.

Wet WMO
Uiteindelijk is het de bedoeling dat iedereen thuis ouder kan worden of thuis kan blijven wonen ondanks beperkingen. Omdat de behoeften voor iedereen anders zijn en deze wet nog relatief nieuw is zijn niet alle opties bij iedereen bekend. Gelukkig zijn er veel bedrijven en organisaties die zich richten op de aanpassingen in huis en u precies kunnen vertellen wat er allemaal mogelijk is. Het mooie is dat de aanpassingen niet eens altijd enorm ingrijpend hoeven zijn, het aanbrengen van een tweede trapleuning vergemakkelijkt het traplopen al flink. En met betere verlichting verbetert het zicht. Thuis blijven wonen moet veilig voelen en gelukkig zijn er veel verschillende hulpmiddelen om dat te realiseren.

Snoep bewaren

Een echte snoepliefhebber heeft altijd wel wat snoep op voorraad liggen. Denk aan drop of winegums, alles is mogelijk. Als het op snoep aankomt is er heel veel keuze. Om snoep zo lang mogelijk lekker te laten, moet je snoep goed bewaren. Maar, waar ga je al dat lekkere snoep in bewaren? Dat kan op veel manieren. Dit staat vaak ook leuker dan wanneer je een snoepzak in huis hebt staan. 

 

Waar bewaar je snoep?

Om de kwaliteit van het snoep hoog te houden, is het van belang dat je het snoep op een donkere, droge plaats legt tussen de 12 en 21 graden. Dit houdt eigenlijk in dat je het snoep in een kast moet bewaren. Ook moet het goed afgesloten zijn. Je kunt snoep ook bewaren in een snoeppot, met een luchtdicht deksel. Op deze manier heb je een leuke pot staan waar al je snoep in te vinden is. 

 

Wees creatief!

Je kunt snoepjes dus bewaren in een leuke pot, maar je kunt ook je creativiteit loslaten en zelf een unieke dispenser voor snoep maken. Met een oude wijnfles en snoepjes die door de hals passen kom je al een heel eind. Er zijn ook nog snoepautomaten, die uit zichzelf een bepaalde hoeveelheid snoep geven. Een etagère is ook leuk, maar hierdoor kan het snoep snel uitdrogen en de kwaliteit kan verloren gaan. Dit is wel leuk voor feestjes. 

 

Snoeppot bedrukken

Mocht je de snoeppot een beetje saai vinden en wil je er iets op hebben staan? Je kunt altijd een snoeppot bedrukken, met bijvoorbeeld een leuke tekst of figuurtjes. Op deze manier fleur je de snoeppot wat op en is het geen standaard snoeppot.

Mooi behang voor in huis

Bent u op zoek naar het geschikte fotobehang voor in uw slaapkamer, wanden in de keuken of elders in uw woonhuis? Online vindt u zeker het juiste behang voor het creëren van die prachtige atmosfeer in uw slaapkamer. In woonwinkels kunt u meteen ook online een goed bed en matras kopen voor uw slaapkamer. Goed slapen is uiteraard ook erg belangrijk. Gaat het om een muurbehang van een foto, pip behang of kinderbehang? Via het internet vindt u een enorme diversiteit aan muurbehang. U kunt er terecht voor de prachtigste soorten tegen scherpe prijzen.

Leuk behang voor de babykamer

Ook voor de babykamer of kinderkamer kunt u online terecht voor leuk behang. Met het juiste muurbehang schept u daadwerkelijk die heerlijke ambiance in de kamer. Het kind voelt zich meteen thuis in de prachtig beklede slaapruimte van de baby. Ook voor de iets oudere kinderen kunt u online terecht voor passend kinderkamer behang. Wat dacht u van een mooie vintage behang. Muurbehang is het ideale materiaal om een thema te bewoorden in de speelkamer. Door een rustieke atmosfeer te scheppen wakker je de fantasie aan bij je kind wat de verdere groei alleen maar stimuleert. Als uw kind ouder wordt is babybehang eenvoudig te vervangen door ander behang in de kinderkamer. Maakt u die keuze uit ons collectie kinderbehang bestaand uit diverse kleurenbehang zoals bloemetjesbehang en heel mooi gekleurde bloemen behang zeer geschikt voor in de kinderkamer. Met het juiste behang kunt u een unieke persoonlijke sfeer verkrijgen in iedere kamer van het huis.

Behang aanschaffen is makkelijk via het internet

Online zijn er veel woonwinkels waar u prachtig behang aan kunt schaffen. Op internet is een breed assortiment te vinden met patchwork prints, behang met panter prints, paarden behang, muurbehang met de afbeelding van New York, Engels behang, klassiek behang, behang met hello kitty afbeelding, foto behang, behang met Disney afbeelding, behang met bloemen afbeelding, behang met tijger prints, muurbehang met ruitjes afbeelding en ga zo maar door. Allemaal verkrijgbaar voor een redelijke prijs! De keuze van het behang is (deels) afhankelijk van de muur die behangen moet worden en de woonruimte waarin het gebruikt gaat worden. Maak uw wensen bekend aan een deskundige en vraag om advies.

Speciaal behang in de slaapkamer

Of u nu van vierkante ontwerpen, cirkelvormige afbeeldingen of bloemenafbeeldingen houdt, muurbehang met retro afbeelding is in diverse soorten te verkrijgen. U vindt hier aldoor een muurbehang dat qua kleur en stijl perfect in uw slaapkamer past. Een en ander zorgt ook voor een authentieke uitstraling! Bent u op zoek naar inspirerende ideeën en tips voor behang met fotografische afbeeldingen in uw slaapkamer? In veel gevallen kunt u prachtig fotobehang online aanschaffen.

Houtlook tegels in huis

Keramisch parket wordt ook wel keramisch hout of houtlook tegels genoemd. Wanneer je een nieuwe vloer in huis wil en kies voor een vloer met houtlook tegels, heeft dit erg veel voordelen. Maar, wat zijn houtlook tegels eigenlijk en wat zijn hier de voordelen van? Keramisch parket is een andere benaming voor houtlook tegels, tegels met een houtmotief. De tegels zijn amper te onderscheiden van echt hout, maar bieden de voordelen van keramische tegels. Het verschil tussen een houten en keramische vloer is enorm nihil, op basis van het uiterlijk. Hieronder lees je alle voordelen die houtlook tegels met zich meebrengen!

Houtlook

Zoals al eerder vermeld is een vloer met houtlook tegels amper te onderscheiden van een vloer met echt hout. Dit komt door verschillende technologische ontwikkelingen die plaatsgevonden hebben in deze branche. Naast het uiterlijk van de houtlook tegels, hebben zij dezelfde houtstructuur als echt hout. Je kunt de nerven voelen. Dit maakt de houtlook tegels nog meer op echt hout lijken.

Onderhoud

Een ander voordeel van houtlook tegels is dat zij gemakkelijk schoon te houden zijn en gemakkelijk te onderhouden zijn. Het schuren, lakken of in de was zetten van de vloer hoeft niet meer. De houtlook tegels blijven een lange tijd erg mooi, dit komt door de sterke bovenlaag van de tegels. Krassen of deuken komen helemaal niet snel voor. Na jarenlang gebruik ziet de vloer er nog prachtig uit. Houtlook tegels kun je schoonmaken door middel van regelmatig te dweilen met wat water en zijn of spiritus. Luxe schoonmaakmiddelen zijn niet nodig.

Overal legbaar

Houtlook tegels zijn overal te leggen. Denk bijvoorbeeld aan de woon- of slaapkamer. Houtlook tegels zijn ook in vochtige ruimtes te leggen, zoals de keuken, badkamer of in het toilet. Houtlook tegels kun je zelfs buiten of tegen de muur leggen. Een keer wat anders, toch?

Graszoden in jouw tuin!

Gras in de tuin, een zeer populaire optie. Alleen, hoe ga je het gras in de tuin krijgen? Kies je voor het zaaien van graszaad? Ga je graszoden kopen en deze laten leggen? Er zit namelijk veel verschil tussen de beide opties. Lees hieronder de kenmerken van beide manieren en waar je op moet letten.

 

Graszoden of graszaad

Graszoden zijn lange, dunne plakken gras. Graszoden worden gekweekt op hele grote velden. De graszoden zijn van de beste kwaliteit na een groeiperiode van ongeveer 12 tot 14 maanden. De wortels en het gras zelf moeten sterk genoeg zijn, deze moeten namelijk op een ander stuk grond doorgroeien. Het is van belang dat de graszoden nog vochtig zijn wanneer deze gelegd worden. Dit betekent namelijk dat deze goed vers zijn en niet lang uit de grond zijn geweest. Na het aanleggen van graszoden kan er al na twee of drie weken al op gelopen worden.

Graszaad is een heel andere manier van het aanleggen van gras. Het graszaad wordt over de desbetreffende grond uitgestrooid en natgespoten. Graszaad heeft echter veel meer tijd nodig om volledig sterk te worden. Het betreden van het ingezaaide gras duurt ongeveer twee tot drie maanden.

 

Aanlegproces

Het aanlegproces van graszoden is heel erg verschillend dan dat van graszaad. Bij graszoden leggen moet de grond eerst goed omgespit en geëgaliseerd worden. Hierdoor komt de verse grond bovenop te liggen. De graszoden kunnen daarna gelegd worden. Het is belangrijk dat de graszoden goed tegen elkaar aan liggen, zodat het uiteindelijk een goed geheel wordt. Na het aanleggen is het van belang dat de graszoden goed nat gespoten worden voor een optimale groei.

Bij het zaaien van graszaad moet de grond ook eerst omgespit en geëgaliseerd worden. Hierna kunnen de zaadjes over het oppervlak verspreid worden. Houd rekening met de wind, zorg ervoor dat er geen oneven plekken ontstaan in het gazon. Nadat alle zaadjes over het oppervlak verspreid zijn kun je de grond nog ligt egaliseren en nat spuiten.

Alternatieve lockerkasten

Lockerkasten worden over het algemeen gekocht om in kantoren in huis of op het werk te plaatsen. Echter kunnen lockerkasten ook voor andere doeleinden gebruikt worden dan de zakelijke kant. Zo is het ook mogelijk om een lockerkast in de slaapkamer te plaatsen. De lockerkasten die in de slaapkamer gebruikt worden zijn over het algemeen van hout in plaats van metaal.

Kleding lockerkast

Voor de kinderkamer is een goede optie om een kleurrijke lockerkast te kiezen, met name van hout. Een mooie toevoeging is om een lockerkast te kopen met vlekken erop. Dit geeft een levendige sfeer aan de kamer. Het is belangrijk om te kijken welke kleur lockerkast bij de kamer past. Voor een meisjeskamer kan er uiteraard gekozen worden voor een roze lockerkast, terwijl er voor een jongenskamer beter een turquoise blauwe lockerkast gekozen kan worden. De lockerkast bestaat over het algemeen uit uit 2 of meer deuren. Hierdoor is het mogelijk om achter een van de deuren een kleding rek te monteren waaraan kledingstukken op hangers gehangen kunnen worden. Achter de andere deur kunnen plankjes bevestigd worden waarop kledingstukken neergelegd kunnen worden. Op die manier is het mogelijk om alle soorten kledingstukken op te ruimen in de lockerkast. Naast deze praktische mogelijkheden is dus ook het uiterlijk van de lockerkast een pluspunt.

Opberg lockerkast

Naast een lockerkast voor kleding is het uiteraard ook mogelijk om een lockerkast aan te schaffen voor het opbergen van het speelgoed van kinderen. Doordat een lockerkast praktisch ingericht kan worden met verschillende lagen of juist grote ruimtes is het perfect voor het opbergen van veel speelgoed. Hierdoor kan een lockerkast voor het opbergen van speelgoed een goede toevoeging zijn voor een kinderkamer. Hierdoor wordt het geen rommel op de kamer en kan alles netjes in een kast worden opgeruimd.

Overige lockerkasten

Naast de bovengenoemde lockerkasten is het ook mogelijk een kleinere lockerkast aan te schaffen die kan dienen als nachtkastje. Deze zijn over het algemeen te verkrijgen in smal en laag formaat, of in smal en hoog formaat. Zo is er voor elke wens wel een antwoord te verzinnen wat betreft een lockerkast in de kinderkamer.

 

Naast de bovenstaande gegeven opties is het uiteraard ook mogelijk om hele andere typen kasten te kiezen. Doordat er echter niet vaak wordt gekeken naar lockerkasten voor op de slaapkamer is dit een mooi alternatief om mee te nemen indien je naar alternatieven zoekt voor in de slaap/ kinderkamer.

Welke soorten schuttingen zijn er?

Tegenwoordig is er een verscheidenheid aan schuttingen verkrijgbaar. Vaak zien mensen door de bomen het bos niet meer door het grote aanbod. Welke schutting is nou handig voor jouw situatie? Veel mensen willen een bepaalde sfeer creëren in de tuin. Een schutting draagt veel bij om een bepaalde sfeer neer te zetten. Het is dus belangrijk om te weten welke sfeer je wilt neerzetten en of de schutting ook nog een bepaalde functie moet hebben voordat je een schutting uitzoekt. Welke schuttingen zijn er nou allemaal en welke praktische informatie moet je weten voordat je een schutting aanschaft? Hieronder een aantal mogelijkheden.

Een draadschutting

Een schutting gemaakt van draad is een van de gemakkelijkste schuttingen die er zijn. De draadschutting is verkrijgbaar in verschillende variaties. Zo kun je ervoor kiezen om de schutting open te laten of om te kiezen voor een dichte variant, zodat je meer privacy hebt in je tuin. Een groot voordeel van een draadschutting is dat er weinig tot geen onderhoud nodig heeft. Tevens zijn draadschuttingen over het algemeen vrij duurzaam en goedkoper dan andere varianten schuttingen.

Betonnen schutting

Een betonnen schutting is een zeer stevige schutting. Naast de afscheiding van jouw tuin kan dit type schutting ook andere functies hebben, zoals het tegenhouden van geluid en wind. Dit type schutting heeft een robuuste uitstraling en er kan zelfs tegenaan gebouwd worden, wanneer de schutting stevig genoeg is. Op het gebied van onderhoud heb je een goede aan een betonnen schutting. Dit type schutting is namelijk erg onderhoudsvriendelijk, waardoor er bijna niks aan hoeft te gebeuren. Hoewel de schutting erg duurzaam is ligt de prijs vaak wat hoger dan de andere varianten.

Houten schutting

Een houten schutting heeft een natuurlijke look en feel. Ideaal dus voor als je een natuurlijke sfeer wilt creëren. Dit type schutting is er in alle soorten en maten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Qua prijs en duurzaamheid zitten er dus grote verschillen tussen de verschillende houten schuttingen. Dit is ook het geval bij het onderhoud van de schutting. De ene houtsoort heeft meer onderhoud nodig dan de andere.

Kunststof schutting

Een kunststof schutting wordt steeds populairder in tuinen. Dit type schutting is niet heel duur en gaat erg lang mee. Tevens heeft een kunststof schutting weinig tot geen onderhoud nodig. Het grote voordeel van een kunststof schutting is dat je zelf kunt kiezen welke stijl je wilt. Er zijn kunststof schuttingen verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en patronen. Zo kun je ervoor kiezen om een kunststof schutting te plaatsen met een beton- of een houtpatroon erop.

Droomhuis

Je woont in een mooi huis. Je hebt er lang voor gespaard en eindelijk heb je het huis van je dromen. Het huis is niet klaar. Maar daar was ook bewust voor gekozen. De meeste mensen willen een huis hebben en/ of kopen waar je in feite praktisch gezien gelijk in kan en gelijk kan wonen. Het grootste gedeelte van de mensen willen dat en baseren daar ook hun keuze op. Maar er zijn ook mensen die houden van dingen bouwen. Dan is het “echt” van hunzelf.

Kant en klaar

Mensen die een oud pand of huis kopen en dan helemaal zelf opknappen. Natuurlijk met hulp af en toe van familie en vrienden. Maar over het algemeen wil je het echt zelf en alleen doen. Het heeft wel iets vind je, gewoon iets helemaal zelf opknappen en opbouwen. Natuurlijk snap je dat mensen in een huis willen waar je gelijk in kan wonen maar dat is niets voor jou.

Je bent nooit zo geweest. Als kind hield je van bouwen en dingen in elkaar zetten. Je hield van knutselen en je wilde altijd weten hoe dingen werken en in elkaar steken. Je haalde dingen uit elkaar om te kijken hoe het werkt. En dan probeerde je (niet altijd met succes) de dingen weer te maken. Maar dat lukte niet altijd. Maar goed je was een kind. Je kreeg een preek en daarna was het weer goed.

Alles willen weten

Maar nu je ouder bent is die “drang” nooit weggegaan. Natuurlijk met een huis de echt moeilijke dingen wat je niet echt zelf kan doen laat je door een “professional” doen. Iemand die ervoor geleerd heeft en weet waar die mee bezig is. Maar je bent zelf ook behoorlijk handig.  Niemand kan iets de eerste keer gelijk goed.

Door het te doen leer je. En als je iets vaak genoeg doet dan wordt je er vanzelf goed in, of niet. Sommige dingen kan je gewoon niet goed. En iedereen heeft andere interesses. Het is niet dat je niet ervan houdt als dingen al klaar zijn. want dat is superhandig. Stel je voor dat je je eigen dingen moet telen en groeien zoals de boeren.

Hartstikke respect voor de mensen die dat doen, maar wanneer het op andere dingen aankomt dan wil je wel het zelf kunnen. Het is tenslotte een droom om je droomhuis zelf te maken. Nou ja opknappen en dingen zelf aanleggen. Dus tijd om aan de slag te gaan!