Autoverzekering afsluiten?

Gerust op weg?

Een auto koop je niet zomaar. Het is een flinke uitgave en dat je voor je auto een autoverzekering afsluit, is dan ook vanzelfsprekend. Sterker nog: Het is binnen de Europese Unie zelfs verplicht dat je een autoverzekering afgesloten hebt voordat je met je auto de weg op gaat. Maar aan welke voorwaarden dient je autoverzekering dan precies te voldoen? En misschien nog belangrijker: Hoe vind je een goede en toch voordelige autoverzekering? We helpen je hier alvast een eindje op weg.

Waar moet je autoverzekering aan voldoen?

De wetgeving in Europa die betrekking heeft tot de autoverzekering, is er vooral op gericht om mensen te beschermen die betrokken raken bij een ongeluk met een motorrijtuig. De gevolgen van dergelijke ongevallen kunnen behoorlijk in de papieren lopen en een autoverzekering is dan ook verplicht gesteld. Zowel slachtoffers als veroorzakers hebben hier uiteraard baat bij.
In ons land is de verplichte autoverzekering geregeld in de WAM, of voluit de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. De naam geeft al aan, dat het verplichte deel van de autoverzekering de wettelijke aansprakelijkheid betreft.
Aanbieders van autoverzekeringen bieden uiteraard wel méér mogelijkheden dan alleen de WA-verzekering. Je kunt aanvullende een gedeeltelijke of volledige casco-dekking afsluiten, of bijvoorbeeld nog een inzittendenverzekering.
Dit is wel zo verstandig, want de dekking van de WA-verzekering is namelijk beperkt. Zo vallen schade aan de bestuurder of aan goederen die vervoerd worden, niet onder de WA-verzekering en dit zijn toch wel zaken die het waard zijn meegenomen te worden als je een autoverzekering afsluit.

Hoe vind je de beste autoverzekering?

We willen allemaal een zo uitgebreid mogelijke dekking voor een zo voordelig mogelijke premie. Maar hoe vind je nu die voordelige autoverzekering? We geven je hier een stappenplan waarmee je de voor jou beste autoverzekering vindt.
Ga eerst in zijn algemeenheid na, wat de mogelijkheden zijn bij verschillende aanbieders. Zorg dat je een globaal beeld krijgt en bepaal dan wat je precies verzekerd wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld ook de zaken die je vervoert, verzekerd hebben, of is dat voor jou niet interessant? Zorg dat je die dingen op een rijtje hebt voordat je gericht op zoek gaat naar een passende autoverzekering.
Vergelijk de verschillende autoverzekeringen met elkaar. Je kunt iedere autoverzekering vergelijken online om zo de goedkoopste autoverzekering te berekenen en te vinden. Het is raadzaam om niet te vertrouwen op één enkele vergelijkingssite maar om er meerdere te raadplegen.
De premie speelt voor veel mensen een doorslaggevende rol bij de keuze voor een autoverzekering. Toch moet je beseffen dat deze ook niet zaligmakend is. Als je bepaalde aanbieders op het oog hebt, doe dan gedegen onderzoek daarnaar. Wat zijn de voorwaarden die ze hanteren? En wat zijn ervaringen van andere mensen met een aanbieder? Het internet is een goede informatiebron om een antwoord te vinden op dit soort vragen.

(24)

Alles wat je moet weten over remschoenen

Maakt jouw auto een piepend geluid bij het remmen? Wees dan op je hoede. Het kan namelijk zijn dat jouw voertuig toe is aan nieuwe remschoenen, een belangrijk onderdeel van de remtrommel. In totaal bevat de remtrommel twee remschoenen: één links en één rechts. De cirkelvormige trommel is voorzien van een soort frictiemateriaal. Helaas is dit item ook aan slijtage onderhevig. Je doet er daarom goed aan om ze op tijd te vervangen door nieuwe. 

Hoe werkt het?

De remtrommel van jouw auto is aan het wiel bevestigd, waardoor hij wanneer je rijdt met het wiel meedraait. Remschoenen zitten aan een ankerplaat vast en draaien dus niet mee. Tijdens het rijden worden de remschoenen tegen de remtrommel aangedrukt met het pedaal, de hoofdremcilinder, en de bekrachtiger. Door de ontstane wrijving wordt er afgeremd. Remschoenen zijn een belangrijk onderdeel van de remtrommel van jouw voertuig. In het verkeer is goed remmen van groot belang: voor je eigen veiligheid én die van andere weggebruikers. 

Wanneer moet je een remschoen vervangen?

Als je je auto gebruikt, dan rem je vanzelfsprekend regelmatig. Heb je weleens last van piepende remmen? Een schurend geluid aan de achterkant van je auto? Dan kan er wat aan de hand zijn met je remschoenen. In het ergste geval wordt er daarmee schade aan de remtrommel veroorzaakt. Wees er zo snel mogelijk bij als je een versleten auto-onderdeel vermoed. Het vervangen kun je zelf doen, of je kunt ervoor kiezen om deze klus uit te besteden aan een autobedrijf.

De juiste remschoen voor jouw auto

Op onze website vind je een groot assortiment aan remschoenen tegen lage prijzen Reservedelenstore.nl. Je kunt er rustig de juiste remschoen voor jouw auto uitzoeken. Of je nu een Volkswagen Golf, Volkswagen Polo of een Peugeot 206 hebt: in onze voorraad zit er zeker een remschoen tussen die passend is voor jouw wagen. Ga jij dit belangrijke onderdeel binnenkort (laten) vervangen? Dat is een slimme keuze, want bij autorijden staat veiligheid voorop! Bij Reservedelenstore.nl ben je verzekerd van goedkope remschoenen.

(16)

Autorijscholen bieden hulp

Autorijschool Amsterdam

Het vinden van een Autorijschool in Amsterdam is niet moeilijk. Het aanbod is groot, maar waar let je op bij de keuze van de rijschool? Prijs, kwaliteit, lespakketten, slagingspercentage van alles is mogelijk. Het slagingspercentage is strek afhankelijk van de instructeurs, lesmethodes en het aantal lessen. In 2011 werd het experiment 2toDrive tot een succes bevonden waarbij jongeren vanaf 16 jaar theorie examen mogen doen en vanaf 16,5 jaar lessen mogen volgen om vervolgens vanaf hun 17e af te mogen rijden. Wanneer zij slagen mogen zij vanaf hun 17e rijden met een coach. Dit experiment moest leiden tot een betere verkeersveiligheid. Mede omdat het verkeer in Amsterdam erg druk is, is het prettig om met een coach naast je te rijden om zo aan het rijden in een drukke omgeving te wennen.

Angst

Auto rijden weer leuk maken. Veelal oudere mensen zijn angstig om te rijden in steden zoals Amsterdam of Utrecht. Die angst kan te maken hebben voor situaties die zich voor kunnen gaan doen maar waarvan de kans zeer klein is tot de hele beleving van het autorijden. Verder zit er ook een soort druk achter omdat autorijden zo normaal wordt bevonden in de maatschappij. Mensen schamen zich er zich voor. Er zijn in Nederland zo’n miljoen mensen met een rijbewijs angst hebben om te rijden. Er zijn verschillende soorten angst. Paniek in drukke gebieden zoals Amsterdam of op de snelweg. Drukke kruispunten, faalangst of verdwalen zijn een paar voorbeelden. Met behulp van een gratis proefles auto rijden kan het weer aantrekkelijk gemaakt worden om te gaan rijden en de angst te over winnen. Zo zijn er rijscholen in Amsterdam die je hier het best bij kunnen helpen.

(18)

Wacht niet te lang met je voorruit vervangen

De voorruit van een auto is tegenwoordig sterk en kan een hoop hebben. Toch kan het kleinste steentje zorgen voor een sterretje wanneer die verkeerde de voorruit raakt. Zo’n onschuldig sterretje kan uiteindelijk leiden tot een flinke barst met alle gevolgen van dien voor de bestuurder. Door de hoge druk die op de voorruit komt te staan tijdens het hard rijden zou het kunnen dat de ruit naar binnen breekt. Een voorruit vervangen hoe niet meteen bij klein sterretje. Het is wel belangrijk dat het wel zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Een afspraak bij een ruitvervanger is zo gemaakt. De ruit zou binnen een half uur vervangen kunnen worden. Dus lang hoeft u niet te wachten. In sommige gevallen bieden bedrijven aan om naar jou toe te komen. Ideaal.

Gratis voorruit vervangen

De reden dat mensen hun voorruit vervangen uitstellen komt door de verwachting van hoge kosten. De meeste bedrijven bieden tegenwoordig hele scherpe prijzen aan. Het is net of je veel waarde hecht aan service bijvoorbeeld. Daarnaast wordt de reparatie van een voorruit vervangen vaak vergoedt door je verzekeraar en is het dus gratis.

Voorruit vervangen met kwaliteit

Bedrijven zeggen natuurlijk altijd de scherpste prijs te hebben of zelfs gratis zijn en het beste product binnen een half uur op jouw auto hebben geplaatst. Maar is het werk wel goed geleverd? Het advies is om niet alleen te letten op prijs en snelheid van de reparatie maar juist naar de kwaliteit die het bedrijf levert. Let daarbij op of bedrijven OEM kwaliteit leveren. Dat houdt in dat bedrijven voor een langere periode tot zelfs levenslange garantie geven. Dus is uw voorruit vervangen al een tijdje uitgesteld? Maak vandaag nog een afspraak en rijd er niet te lang mee door.

(23)

De goedkoopste manieren om een autoruit te vervangen

Een opspringend steentje dat van de weg tegen uw autoruit aankomt en een sterretje of barst creëert is natuurlijk heel vervelend. Wanneer u slechts een sterretje in de ruit heeft kunt u de ruit meestal nog vrij gemakkelijk laten repareren. Wanneer er echter een grotere barst in de ruit zit is het soms noodzakelijk dat de autoruit vervangen wordt.

De autoruit vervangen kunt u natuurlijk altijd bij een autoruit specialist laten doen. Vooral wanneer u weinig kennis van auto’s hebt en niet handig bent is dat waarschijnlijk de beste oplossing. Wanneer u wat meer kennis van auto’s hebt is de autoruit vervangen ook eigenhandig te doen. Of u het nu zelf wilt doen of de ruit door een specialist laat vervangen, om u een idee te geven van hoe het vervangen van een autoruit in zijn werk gaat vind u hieronder een beschrijving van het gehele proces:

Als eerste worden de achteruitkijkspiegel en de ruitenwissers gedemonteerd. Vervolgens wordt de interieurverwarming-ventilatie goed afgeplakt zodat er geen glasscherven in kunnen komen. Nu is het belangrijk dat er goed wordt gecontroleerd of de pakking nog goed is. Wanneer deze bijvoorbeeld scheuren bevat moet deze eerst worden vervangen. Zodra de pakking is gecontroleerd wordt er een mes in het rubber gezet. Met dit mes kan vervolgens voorzichtig het glas uit het rubber worden gedrukt. De autoruit kan er nu voorzichtig uit worden geduwd. Dit kan het beste gedaan worden door vanaf de passagiersstoel een voet tegen de ruit te zetten. Een tweede persoon kan de ruit nu van buitenaf opvangen. Nu moet het frame eerst roestvrij worden gemaakt voordat de nieuwe ruit erin gaat. Een nieuwe pakking wordt om de nieuwe ruit heen gedaan en er wordt wat afdichtingsmiddel aan de onderkant van de autoruit gesmeerd. Aan de bovenkant en buitenkanten van het rubber wordt een kleine hoeveelheid vaseline gesmeerd. Nu kan de nieuwe ruit erin worden geplaatst en is de autoruit vervangen.

(29)

De meest waardevolle onderdelen van een sloopauto

Alle sloopauto’s zijn geld waar, maar hoeveel?

Als je een sloopauto hebt, dan kun je deze verkopen. Breng de sloopauto naar een autosloperij om hem te verkopen. Maar wat zijn nu de meest waardevolle onderdelen? Vaak zijn dit de banden en de accu. Maar het ligt er een beetje aan wat voor auto je hebt en hoe de staat is van de onderdelen. Het kan zijn dat je net vier nieuwe banden er onder hebt laten zetten, dit kan erg prijzig zijn. Als de banden nog genoeg profiel hebben dan kun je deze eraf halen en dan zelf verkopen. Er zijn echt wel mensen die interesse hebben in vier vrijwel nieuwe banden. Hier kun je dan wat meer geld voor krijgen dan wanneer je het bij de autosloperij aan gaat bieden. Er zijn een groot aantal sloperijen waar je je sloopauto kunt verkopen, maar zorg er maar eens voor dat je gaat kijken wat je er voor kunt verdienen. Als je naar een paar autosloperijen toe bent gegaan of je hebt gebeld, dan heb je zicht op de prijzen en kun jij je keuze maken.

 

Autosloperijen en de mogelijkheden

Je sloopauto verkopen kan altijd, maar wat je er voor terug gaat krijgen is altijd maar de vraag. Laat het daarom altijd bij de autosloperij zien en vraag naar de voordelen als je bepaalde onderdelen wel of niet laat zitten. Als het voor jou beter is dat je deze er uit haalt, zodat je hier meer geld voor kunt verdienen, maak die keuze dan. Het is nu aan jou wat je er mee gaat doen, maar je kunt de sloopauto verkopen bij veel autosloperijen. Informeer naar de prijzen en dan weet je vanzelf war je naar toe moet gaan zodat je hem voor een leuke prijs kunt verkopen. Dit is toch ook wat jij wil? Zoek daarom de meest waardevolle onderdelen en doe daar je voordeel mee!

(85)

voorruit vervangen

Voorruit vervangen of ster repareren

Laat uw voorruit vervangen of een ster repareren, bijvoorbeeld wanneer u onderweg te maken heeft gekregen met een steen(tje) op de ruit, als gevolg waarvan er schade is ontstaan. Een specialist is u hier graag kosteloos mee van dienst, aangezien het mogelijk is om de kosten bij de verzekeraar te claimen. Ook indien u een eigen risico heeft hoeven hier geen kosten aan verbonden te zijn. Laat wat dat betreft uw voorruit vervangen of een ster repareren, zodat u voortaan weer veilig de weg op kunt en u jarenlang gebruik maakt van een nieuwe stevige ruit.

Gratis voorruit vervangen

Uiteraard kan men gratis uw voorruit vervangen of een ster repareren, op basis van de uitgebreide WA autoverzekering die haast iedereen heeft. Het zorgt ervoor dat de verzekeraar de kosten op zich zal nemen, exclusief het eventuele eigen risico (€150). Ook voor die laatste kostenpost heeft een goede hersteller een oplossing, aangezien men het eigen risico gewoon van u over kan nemen. Dit zorgt ervoor dat u er zelf geen omkijken naar heeft en u er op kunt rekenen dat u echt helemaal niets betaalt. Een voorruit vervangen is gewoon gratis en ook een sterretje in de ruit brengt geen kosten met zich mee.

Direct ster repareren

Laat uw voorruit vervangen of een ster repareren, aangezien het gratis is en u anders het risico loopt dat de schade zich verder zal ontwikkelen. Een sterretje kan gemakkelijk uitgroeien tot een barst en op den duur kan dat ervoor zorgen dat de ruit er als geheel uit zal vallen. Dit laatste wilt u natuurlijk voorkomen, aangezien dat gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen. Laat in plaats daarvan direct uw voorruit vervangen of een ster repareren, zodat u weer met een gerust hart gebruik kunt maken van de auto die u heeft staan.

(13)

Rijschool in Arnhem kiezen

Veel mensen zijn op zoek naar een rijschool in Arnhem. Maar hoe weet je nu wat de beste rijschool is in Arnhem en wil je eigenlijk wel rijles volgen in Arnhem zelf?

Waarom een rijschool in Arnhem

Veel mensen uit de provincie Gelderland kiezen voor een rijschool in Arnhem. De reden daarvoor is eenvoudig. Het CBR zit in Arnhem, dus het kan maar zo zijn dat dat ook de stad is waar je gaat afrijden voor je rijexamen.  Door Rijles in Arnhem te nemen kun je alvast oefenen in de plaats waar je ook af gaat rijden. Klinkt logisch..maar is dat ook zo?

Rijschool buiten Arnhem?

Wij adviseren beginnende bestuurder vaak om te kiezen voor een rijschool net buiten een grote stad. De reden hiervoor is eenvoudig. Door rijles te nemen buiten een grote stad, kun je eenvoudig wennen aan het verkeer in een rustige omgeving. Natuurlijk zijn er binnen een grote stad als Arnhem ook rustige plekken, maar het is zonde van je lestijd als je eerst 20 minuten op weg bent naar een rustig plekje.

Zodra je weet hoe je de auto moet besturen, kun je langzaamaan steeds meer de drukte opzoeken. Een rijschool uit Wolfheze of Oosterbeek is binnen 5 minuten in Arnhem zodat je prima in die stad kunt oefenen. je hoeft dus niet perse een rijschool in Arnhem te kiezen om er goed te kunnen rijden.

Lastig rijden in Arnhem

Sommige mensen vinden dat Arnhem een lastige stad is om in te rijden. Dat komt voornamelijk vanwege de vele verbouwingen, omleidingen en aanpassingen in het Centrum. Als je de weg niet goed kent, lijkt het soms onoverzichtelijk. Het voordeel is dat je tijdens je examen niet genoeg tijd hebt, om op alle plekken van Arnhem te komen. Een goede tip is om je ouders een keer te vragen of ze met jou een lesauto willen volgen die net vertrekt bij het CBR. Zo kun je de de route van het examen een beetje inschatten. favourite plekken zijn het industrieterrein, de binnenstad, de route langs het Gelredoom, de A12 bij het  Velperbroek Circuit en  de Berenkuil.

We wensen je veel succes met rijles in Arnhem, het kiezen van een rijschool in Arnhem en je examen!

(18)

Een scooter in de grote stad

Een scooter is ideaal in een grote stad; je laat je files eenvoudig links liggen en met de parkeerproblematiek heb je niets van doen. De scooter kende in Nederland eind jaren negentig een revival. Keek je destijds rond op een willekeurig schoolplein van een middelbare school: je vond er meer scooters dan de bromfietsen. De bromfiets is desondanks op het platteland nog steeds populair, maar in de randstad en in provinciesteden vind je voornamelijk veel (elektrische) scooters.

In de Zuid-Europese landen zijn scooters al jaren de gewoonste zaak van de wereld. In steden als Milaan en Rome is circa 75% van de gemotoriseerde tweewieler een scooter. Een scooter heeft zoveel voordelen: handig en wendbaar in het verkeer, een beschermde zit, sneller dan een fiets, parkeren is geen enkele probleem en ze zijn qua design trendy.

Het aantal scooters in Nederland staat niet eens in de schaduw van de scooters in Italië. Uiteraard speelt ook hierbij het klimaat een rol. Ook de uitstraling van de scooter en de motorfietsachtige prestaties verklaren waarom scooters de laatste tien jaar in Nederland steeds vaker in het verkeer opduiken.

Niet alleen jongeren zijn de trotste eigenaar van een scooter. Ook mannen in driedelig grijs en steeds meer oudere mensen kruipen dagelijks op hun scooter om zich te begeven in het woonwerk verkeer. De voordelen zijn zonneklaar. De files worden ontweken en in grote steden als Amsterdam en Utrecht is dat vanzelfsprekend ideaal. Als je een scooter hebt gekocht moet je de scooter onderdelen niet vergeten. Een slot is geen overbodige luxe. Kies in zo’n geval voor een ART 4 slot.

(17)

transportbanden

Transportbanden van hoge kwaliteit

Maakt u binnen uw onderneming gebruik van transportbanden, of heeft u bepaalde producten of goederen te vervoeren? Maak gebruik van transportbanden van hoge kwaliteit, waarmee u ervoor zorgt dat u een effectieve en efficiënte vorm van transport op kunt zetten. U heeft hier zo min mogelijk omkijken naar, wanneer u kiest voor een volledig automatisch systeem, waar u uw producten op kunt plaatsen. Zorg voor de juiste kwaliteit en het onderhoud van de transportbanden, waarmee u zorgt voor een degelijk bedrijfsproces, waarmee u toe kunt werken naar groei.

Gebruik van transportbanden

Transportbanden zorgen voor het efficiënte vervoer van goederen en producten. Verplaats ze op een heel effectieve manier door een fabriekshal, of zorg ervoor dat deze zonder mankracht uitkomen bij de vrachtwagens die ze vervolgens naar hun volgende bestemming vervoeren. U kunt kiezen uit een aantal verschillende transportbanden, op basis van diverse technieken. Zorg voor een stevige band met het juiste tempo, waarop of waaraan u uw producten op de gewenste wijze kunt vervoeren. Laat u door een professionele partij adviseren over de banden en zorg er daarmee voor dat u kiest voor pure kwaliteit.

Onderhoud van transportbanden

Het onderhoud van de transportbanden is van groot belang, al was het maar om eventuele storingen zoveel mogelijk te beperken. Zorg ervoor dat uw bedrijfsprocessen geen vertraging oplopen, door hier regelmatig naar te laten kijken. Verloopt het complete proces nog soepel, is er sprake van slijtage of is het aan de andere kant juist mogelijk om het proces te optimaliseren? Kies voor een partij die werkt met de meest recente systemen en een goed beeld heeft van actuele innovaties. U kiest daarmee voor transportbanden van hoge kwaliteit, die met het juiste onderhoud jaren meegaan.

(16)