Verschillende leasevormen bekeken

Als je een auto wilt leasen zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen, ieder met hun eigen voordelen en nadelen. Een auto leasen kan interessant zijn maar het is wel van belang de diverse auto lease vormen goed te onderzoeken.

Operational Lease

Bij operationele lease gaat het alleen om het gebruik van de auto die geleaset wordt. Normaal gesproken is de auto na afloop van het contract weer eigendom van de lessee. Het bedrag dat je als lessee betaald is een stuk van de waardevermindering van de auto die wordt geleverd. Een auto verliest over een periode van tijd een aanzienlijke waarde. Deze kosten worden gedekt door het bedrag dat wordt vastgesteld in het leasecontract. Het juridische en het economische eigendom blijft bij de lessor liggen. Hiermee kan de lessor risico lopen dat de daling in waarde van de auto in de loop jaren groter is dan van tevoren ingeschat. Hier hoef je je als lessee geen zorgen over te maken. De periode van het contract en de prijs zijn namelijk van tevoren al vastgelegd.

Shortlease en andere nieuwere leasevormen

Er zijn verschillende leasevormen ontwikkeld die inspelen op behoeftes van bepaalde organisaties. Zo zijn er nieuwe leasevormen ontstaan die zich specifiek richten op zuinige auto’s en het belastingvoordeel wat hiermee kan worden behaald. Een veel voorkomende vorm van lease is shortlease. Eigenlijk betreft dit gewoon een operational leasecontract, alleen de looptijd ligt meestal tussen de twee en twaalf maanden. De maandelijkse kosten voor zo’n leasecontract zijn meestal iets hoger dan voor een normaal operational leasecontract. Toch kan shortlease erg interessant zijn voor ondernemingen. Zo kan het tijdelijk inzetten van een shortlease auto interessant zijn wanneer de auto die u aanvankelijk wilt leasen nog in bestelling is. Ook wanneer u enige flexibiliteit in uw wagenpark kunt gebruiken is shortlease een interessante optie. Wanneer u tijdelijk meer auto’s nodig heeft voor een project, dan kunt u voor deze periode een aantal extra shortlease auto’s inzetten. U zit dan niet vast een langer contract dat gepaard gaat met de traditionele leasevormen.

Welke vorm van leasen moet ik kiezen?

Voor kleine bedrijven kan financiële lease al snel interessant zijn omdat u hierbij de afschrijving van de auto op uw bedrijfsresultaat komt te staan. Voor grotere organisaties kan juist voor operationele lease gekozen worden omdat hierbij de afschrijving niet op de balans wordt meegerekend, maar direct op de winst/verliesrekening terechtkomt. Zoals hierboven omschreven kan shortlease een uitstekende aanvulling op uw wagenpark bieden. De kosten lijken aanvankelijk hoger, maar juist door de flexibele aard van shortlease kunt u ontzettend veel geld besparen en stilstand voorkomen!

Hoe bepaal je de dagwaarde van een auto

Er zijn diverse redenen waarom mensen op een gegeven moment besluiten om een auto te willen kopen of juist verkopen. Er kan een gezinsuitbreiding op komt zijn waardoor de huidige auto te klein gaat worden om het hele gezin te kunnen vervoeren. Een andere redenen kan zijn dat iemand voordelig een auto van de zaak kan leasen en besluit zijn of haar huidige wagen te verkopen en dus kiest voor een auto leasen. Over autolease is overigens veel informatie online te vinden maar daar gaan we nu niet verder op in. Het is in ieder geval een belangrijke reden waarom mensen hun auto verkopen. De auto kan ook gewoonweg te oud worden en te veel mankementen gaan vertonen. In dat geval wordt de auto in veel gevallen ingeruild en wordt een nieuwere auto van hetzelfde merk of een ander merk aangeschaft. Maar hieronder gaan we wat dieper in op het verkopen van een auto.
Iedereen die een auto wil verkopen, wordt overspoeld met vragen. Eén van die vragen is de juiste dagwaarde bepalen van de auto. Veel mensen hebben moeite met het samenstellen van de juiste prijs, die kan worden gepresenteerd aan klanten. In dit artikel delen wij drie punten, die u helpen bij het bepalen van de juiste dagwaarde van uw auto.

Leeftijd van de auto

De leeftijd van uw auto speelt een hele belangrijke rol. Zo weet je hoeveel jaar een auto gereden heeft en hoeveel jaar een auto nog ongeveer mee kan gaan. Een oudere auto heeft in sommige gevallen minder waarde, maar in andere gevallen worden ze juist als een antiek gezien en kosten ze juist heel veel.

Kilometerstand

De kilometerstand is ook één van belangrijke punten waarop er gelet moet worden bij het berekenen van de dagwaarde van uw auto die u wilt gaan verkopen. Het aantal kilometers geeft een indicatie aan van een slijtage, dat willen klanten ook heel graag weten wanneer zij een auto gaan kopen.

Accessoires

Accessoires maken een auto niet alleen aantrekkelijker, maar zorgen er ook voor dat je meer waarde geeft aan je auto. Zo zorgen bijvoorbeeld sportvelgen voor een hoger dagwaarde dan een auto zonder sportvelgen. Zo zijn er een heleboel accessoires die uw dagwaarde omhoog kunnen brengen, dus let u zeker daarop.
Als u op deze 3 punten gaat letten dan kunnen wij u garanderen dat u de beste dagwaarde voor u wagen gaat kunnen bereken en aan uw klant gaat kunnen geven. Deze 3 punten zijn de belangrijkste en zullen u niet teleurstellen!

Ditzo autoverzekering afsluiten?

Iedereen die in Nederland met zijn auto op de openbare weg rijdt is verplicht om een basis autoverzekering af te sluiten, in ieder een WA-verzekering. Daarnaast kun je er uiteraard voor kiezen om een uitgebreidere autoverzekering te kiezen maar dat is op vrijwillige basis. Op internet zijn er talloze sites waar je autoverzekeringen kunt vergelijken maar wat is nou een goede verzekering om af te sluiten? In dit artikel bespreken we de autoverzekering van Ditzo.

Ditzo Gelijkwaardige Auto Garantie

Een heldere autoverzekering zonder poespas en altijd direct opzegbaar, daar staat Ditzo voor. In tegenstelling tot veel andere autoverzekeringen die de dagwaarde vergoeden bij Total loss, krijg je bij Ditzo altijd een gelijkwaardige auto vergoed, de Gelijkwaardige Auto Garantie, deze geeft 10% extra bovenop de verkoopwaarde volgens de ANWB koerslijst. De Ditzo autoverzekering is er in WA (Wettelijke aansprakelijkheid), Beperkt Casco en Volledig casco. Op alle drie kan korting opgebouwd worden bij schadevrij rijden, dit kan oplopen tot 55%. Door de standaard bonusbeschermer zal je nooit terugvallen en meer gaan betalen als je een keer schade rijdt, zoals bij veel andere verzekeraars.

Eenvoudig extra dekking regelen

Bij de verzekering van een tweede auto geldt dezelfde Bonuskorting als van de eerste auto. Voor hybride auto’s geldt een extra korting van 10%. Extra dekkingen kunnen makkelijk aan- en uitgezet worden via Mijn Ditzo. Bijvoorbeeld vlak voordat je op vakantie gaat, kan het handig zijn om je dekking uit te breiden, om het daarna weer terug te zetten. Ditzo heeft een 24/7 alarmcentrale die je overal in Nederland en Europa te hulp schiet. Ze zorgt ervoor dat de auto kosteloos opgehaald kan worden en regelt vervangend vervoer. Op die manier ben je dus niet afhankelijk van een autoverhuur bedrijf waar je dan een auto moet huren om weer thuis te komen. De Haal- en Brengservice haalt de auto bij schade op waar je wilt, laat de reparatie uitvoeren door één van de aangesloten schadeherstelbedrijven en brengt de auto daarna weer naar je toe, waar en wanneer je wilt.

Ditzo Sorry Service

Dezelfde voordelen gelden voor de gedupeerde in een ongeval dat onverhoopt door u is veroorzaakt, de Ditzo Sorry service, zij regelen voor de tegenpartij de gehele schadeafhandeling en bieden ook vervangend vervoer. Zo wordt een hoop ongemak en het risico op geschillen voorkomen. Ruitschade kent geen eigen risico indien dit wordt meeverzekerd en wordt snel afgehandeld door de aangesloten Glasherstelbedrijven van onder andere Glasgarant en Kwik-Fit. Is de ruitschade niet meeverzekerd, dan krijgt u alsnog korting bij Kwik-Fit. De sms-service stelt u snel op de hoogte van het dichtstbijzijnde aangesloten glasherstelbedrijf.

Autoverzekering afsluiten?

Gerust op weg?

Een auto koop je niet zomaar. Het is een flinke uitgave en dat je voor je auto een autoverzekering afsluit, is dan ook vanzelfsprekend. Sterker nog: Het is binnen de Europese Unie zelfs verplicht dat je een autoverzekering afgesloten hebt voordat je met je auto de weg op gaat. Maar aan welke voorwaarden dient je autoverzekering dan precies te voldoen? En misschien nog belangrijker: Hoe vind je een goede en toch voordelige autoverzekering? We helpen je hier alvast een eindje op weg.

Waar moet je autoverzekering aan voldoen?

De wetgeving in Europa die betrekking heeft tot de autoverzekering, is er vooral op gericht om mensen te beschermen die betrokken raken bij een ongeluk met een motorrijtuig. De gevolgen van dergelijke ongevallen kunnen behoorlijk in de papieren lopen en een autoverzekering is dan ook verplicht gesteld. Zowel slachtoffers als veroorzakers hebben hier uiteraard baat bij.
In ons land is de verplichte autoverzekering geregeld in de WAM, of voluit de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. De naam geeft al aan, dat het verplichte deel van de autoverzekering de wettelijke aansprakelijkheid betreft.
Aanbieders van autoverzekeringen bieden uiteraard wel méér mogelijkheden dan alleen de WA-verzekering. Je kunt aanvullende een gedeeltelijke of volledige casco-dekking afsluiten, of bijvoorbeeld nog een inzittendenverzekering.
Dit is wel zo verstandig, want de dekking van de WA-verzekering is namelijk beperkt. Zo vallen schade aan de bestuurder of aan goederen die vervoerd worden, niet onder de WA-verzekering en dit zijn toch wel zaken die het waard zijn meegenomen te worden als je een autoverzekering afsluit.

Hoe vind je de beste autoverzekering?

We willen allemaal een zo uitgebreid mogelijke dekking voor een zo voordelig mogelijke premie. Maar hoe vind je nu die voordelige autoverzekering? We geven je hier een stappenplan waarmee je de voor jou beste autoverzekering vindt.
Ga eerst in zijn algemeenheid na, wat de mogelijkheden zijn bij verschillende aanbieders. Zorg dat je een globaal beeld krijgt en bepaal dan wat je precies verzekerd wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld ook de zaken die je vervoert, verzekerd hebben, of is dat voor jou niet interessant? Zorg dat je die dingen op een rijtje hebt voordat je gericht op zoek gaat naar een passende autoverzekering.
Vergelijk de verschillende autoverzekeringen met elkaar. Je kunt iedere autoverzekering vergelijken online om zo de goedkoopste autoverzekering te berekenen en te vinden. Het is raadzaam om niet te vertrouwen op één enkele vergelijkingssite maar om er meerdere te raadplegen.
De premie speelt voor veel mensen een doorslaggevende rol bij de keuze voor een autoverzekering. Toch moet je beseffen dat deze ook niet zaligmakend is. Als je bepaalde aanbieders op het oog hebt, doe dan gedegen onderzoek daarnaar. Wat zijn de voorwaarden die ze hanteren? En wat zijn ervaringen van andere mensen met een aanbieder? Het internet is een goede informatiebron om een antwoord te vinden op dit soort vragen.

Alles wat je moet weten over remschoenen

Maakt jouw auto een piepend geluid bij het remmen? Wees dan op je hoede. Het kan namelijk zijn dat jouw voertuig toe is aan nieuwe remschoenen, een belangrijk onderdeel van de remtrommel. In totaal bevat de remtrommel twee remschoenen: één links en één rechts. De cirkelvormige trommel is voorzien van een soort frictiemateriaal. Helaas is dit item ook aan slijtage onderhevig. Je doet er daarom goed aan om ze op tijd te vervangen door nieuwe. 

Hoe werkt het?

De remtrommel van jouw auto is aan het wiel bevestigd, waardoor hij wanneer je rijdt met het wiel meedraait. Remschoenen zitten aan een ankerplaat vast en draaien dus niet mee. Tijdens het rijden worden de remschoenen tegen de remtrommel aangedrukt met het pedaal, de hoofdremcilinder, en de bekrachtiger. Door de ontstane wrijving wordt er afgeremd. Remschoenen zijn een belangrijk onderdeel van de remtrommel van jouw voertuig. In het verkeer is goed remmen van groot belang: voor je eigen veiligheid én die van andere weggebruikers. 

Wanneer moet je een remschoen vervangen?

Als je je auto gebruikt, dan rem je vanzelfsprekend regelmatig. Heb je weleens last van piepende remmen? Een schurend geluid aan de achterkant van je auto? Dan kan er wat aan de hand zijn met je remschoenen. In het ergste geval wordt er daarmee schade aan de remtrommel veroorzaakt. Wees er zo snel mogelijk bij als je een versleten auto-onderdeel vermoed. Het vervangen kun je zelf doen, of je kunt ervoor kiezen om deze klus uit te besteden aan een autobedrijf.

De juiste remschoen voor jouw auto

Op onze website vind je een groot assortiment aan remschoenen tegen lage prijzen Reservedelenstore.nl. Je kunt er rustig de juiste remschoen voor jouw auto uitzoeken. Of je nu een Volkswagen Golf, Volkswagen Polo of een Peugeot 206 hebt: in onze voorraad zit er zeker een remschoen tussen die passend is voor jouw wagen. Ga jij dit belangrijke onderdeel binnenkort (laten) vervangen? Dat is een slimme keuze, want bij autorijden staat veiligheid voorop! Bij Reservedelenstore.nl ben je verzekerd van goedkope remschoenen.

Autorijscholen bieden hulp

Autorijschool Amsterdam

Het vinden van een Autorijschool in Amsterdam is niet moeilijk. Het aanbod is groot, maar waar let je op bij de keuze van de rijschool? Prijs, kwaliteit, lespakketten, slagingspercentage van alles is mogelijk. Het slagingspercentage is strek afhankelijk van de instructeurs, lesmethodes en het aantal lessen. In 2011 werd het experiment 2toDrive tot een succes bevonden waarbij jongeren vanaf 16 jaar theorie examen mogen doen en vanaf 16,5 jaar lessen mogen volgen om vervolgens vanaf hun 17e af te mogen rijden. Wanneer zij slagen mogen zij vanaf hun 17e rijden met een coach. Dit experiment moest leiden tot een betere verkeersveiligheid. Mede omdat het verkeer in Amsterdam erg druk is, is het prettig om met een coach naast je te rijden om zo aan het rijden in een drukke omgeving te wennen.

Angst

Auto rijden weer leuk maken. Veelal oudere mensen zijn angstig om te rijden in steden zoals Amsterdam of Utrecht. Die angst kan te maken hebben voor situaties die zich voor kunnen gaan doen maar waarvan de kans zeer klein is tot de hele beleving van het autorijden. Verder zit er ook een soort druk achter omdat autorijden zo normaal wordt bevonden in de maatschappij. Mensen schamen zich er zich voor. Er zijn in Nederland zo’n miljoen mensen met een rijbewijs angst hebben om te rijden. Er zijn verschillende soorten angst. Paniek in drukke gebieden zoals Amsterdam of op de snelweg. Drukke kruispunten, faalangst of verdwalen zijn een paar voorbeelden. Met behulp van een gratis proefles auto rijden kan het weer aantrekkelijk gemaakt worden om te gaan rijden en de angst te over winnen. Zo zijn er rijscholen in Amsterdam die je hier het best bij kunnen helpen.

Wacht niet te lang met je voorruit vervangen

De voorruit van een auto is tegenwoordig sterk en kan een hoop hebben. Toch kan het kleinste steentje zorgen voor een sterretje wanneer die verkeerde de voorruit raakt. Zo’n onschuldig sterretje kan uiteindelijk leiden tot een flinke barst met alle gevolgen van dien voor de bestuurder. Door de hoge druk die op de voorruit komt te staan tijdens het hard rijden zou het kunnen dat de ruit naar binnen breekt. Een voorruit vervangen hoe niet meteen bij klein sterretje. Het is wel belangrijk dat het wel zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Een afspraak bij een ruitvervanger is zo gemaakt. De ruit zou binnen een half uur vervangen kunnen worden. Dus lang hoeft u niet te wachten. In sommige gevallen bieden bedrijven aan om naar jou toe te komen. Ideaal.

Gratis voorruit vervangen

De reden dat mensen hun voorruit vervangen uitstellen komt door de verwachting van hoge kosten. De meeste bedrijven bieden tegenwoordig hele scherpe prijzen aan. Het is net of je veel waarde hecht aan service bijvoorbeeld. Daarnaast wordt de reparatie van een voorruit vervangen vaak vergoedt door je verzekeraar en is het dus gratis.

Voorruit vervangen met kwaliteit

Bedrijven zeggen natuurlijk altijd de scherpste prijs te hebben of zelfs gratis zijn en het beste product binnen een half uur op jouw auto hebben geplaatst. Maar is het werk wel goed geleverd? Het advies is om niet alleen te letten op prijs en snelheid van de reparatie maar juist naar de kwaliteit die het bedrijf levert. Let daarbij op of bedrijven OEM kwaliteit leveren. Dat houdt in dat bedrijven voor een langere periode tot zelfs levenslange garantie geven. Dus is uw voorruit vervangen al een tijdje uitgesteld? Maak vandaag nog een afspraak en rijd er niet te lang mee door.

De goedkoopste manieren om een autoruit te vervangen

Een opspringend steentje dat van de weg tegen uw autoruit aankomt en een sterretje of barst creëert is natuurlijk heel vervelend. Wanneer u slechts een sterretje in de ruit heeft kunt u de ruit meestal nog vrij gemakkelijk laten repareren. Wanneer er echter een grotere barst in de ruit zit is het soms noodzakelijk dat de autoruit vervangen wordt.

De autoruit vervangen kunt u natuurlijk altijd bij een autoruit specialist laten doen. Vooral wanneer u weinig kennis van auto’s hebt en niet handig bent is dat waarschijnlijk de beste oplossing. Wanneer u wat meer kennis van auto’s hebt is de autoruit vervangen ook eigenhandig te doen. Of u het nu zelf wilt doen of de ruit door een specialist laat vervangen, om u een idee te geven van hoe het vervangen van een autoruit in zijn werk gaat vind u hieronder een beschrijving van het gehele proces:

Als eerste worden de achteruitkijkspiegel en de ruitenwissers gedemonteerd. Vervolgens wordt de interieurverwarming-ventilatie goed afgeplakt zodat er geen glasscherven in kunnen komen. Nu is het belangrijk dat er goed wordt gecontroleerd of de pakking nog goed is. Wanneer deze bijvoorbeeld scheuren bevat moet deze eerst worden vervangen. Zodra de pakking is gecontroleerd wordt er een mes in het rubber gezet. Met dit mes kan vervolgens voorzichtig het glas uit het rubber worden gedrukt. De autoruit kan er nu voorzichtig uit worden geduwd. Dit kan het beste gedaan worden door vanaf de passagiersstoel een voet tegen de ruit te zetten. Een tweede persoon kan de ruit nu van buitenaf opvangen. Nu moet het frame eerst roestvrij worden gemaakt voordat de nieuwe ruit erin gaat. Een nieuwe pakking wordt om de nieuwe ruit heen gedaan en er wordt wat afdichtingsmiddel aan de onderkant van de autoruit gesmeerd. Aan de bovenkant en buitenkanten van het rubber wordt een kleine hoeveelheid vaseline gesmeerd. Nu kan de nieuwe ruit erin worden geplaatst en is de autoruit vervangen.

De meest waardevolle onderdelen van een sloopauto

Alle sloopauto’s zijn geld waar, maar hoeveel?

Als je een sloopauto hebt, dan kun je deze verkopen. Breng de sloopauto naar een autosloperij om hem te verkopen. Maar wat zijn nu de meest waardevolle onderdelen? Vaak zijn dit de banden en de accu. Maar het ligt er een beetje aan wat voor auto je hebt en hoe de staat is van de onderdelen. Het kan zijn dat je net vier nieuwe banden er onder hebt laten zetten, dit kan erg prijzig zijn. Als de banden nog genoeg profiel hebben dan kun je deze eraf halen en dan zelf verkopen. Er zijn echt wel mensen die interesse hebben in vier vrijwel nieuwe banden. Hier kun je dan wat meer geld voor krijgen dan wanneer je het bij de autosloperij aan gaat bieden. Er zijn een groot aantal sloperijen waar je je sloopauto kunt verkopen, maar zorg er maar eens voor dat je gaat kijken wat je er voor kunt verdienen. Als je naar een paar autosloperijen toe bent gegaan of je hebt gebeld, dan heb je zicht op de prijzen en kun jij je keuze maken.

 

Autosloperijen en de mogelijkheden

Je sloopauto verkopen kan altijd, maar wat je er voor terug gaat krijgen is altijd maar de vraag. Laat het daarom altijd bij de autosloperij zien en vraag naar de voordelen als je bepaalde onderdelen wel of niet laat zitten. Als het voor jou beter is dat je deze er uit haalt, zodat je hier meer geld voor kunt verdienen, maak die keuze dan. Het is nu aan jou wat je er mee gaat doen, maar je kunt de sloopauto verkopen bij veel autosloperijen. Informeer naar de prijzen en dan weet je vanzelf war je naar toe moet gaan zodat je hem voor een leuke prijs kunt verkopen. Dit is toch ook wat jij wil? Zoek daarom de meest waardevolle onderdelen en doe daar je voordeel mee!

voorruit vervangen

Voorruit vervangen of ster repareren

Laat uw voorruit vervangen of een ster repareren, bijvoorbeeld wanneer u onderweg te maken heeft gekregen met een steen(tje) op de ruit, als gevolg waarvan er schade is ontstaan. Een specialist is u hier graag kosteloos mee van dienst, aangezien het mogelijk is om de kosten bij de verzekeraar te claimen. Ook indien u een eigen risico heeft hoeven hier geen kosten aan verbonden te zijn. Laat wat dat betreft uw voorruit vervangen of een ster repareren, zodat u voortaan weer veilig de weg op kunt en u jarenlang gebruik maakt van een nieuwe stevige ruit.

Gratis voorruit vervangen

Uiteraard kan men gratis uw voorruit vervangen of een ster repareren, op basis van de uitgebreide WA autoverzekering die haast iedereen heeft. Het zorgt ervoor dat de verzekeraar de kosten op zich zal nemen, exclusief het eventuele eigen risico (€150). Ook voor die laatste kostenpost heeft een goede hersteller een oplossing, aangezien men het eigen risico gewoon van u over kan nemen. Dit zorgt ervoor dat u er zelf geen omkijken naar heeft en u er op kunt rekenen dat u echt helemaal niets betaalt. Een voorruit vervangen is gewoon gratis en ook een sterretje in de ruit brengt geen kosten met zich mee.

Direct ster repareren

Laat uw voorruit vervangen of een ster repareren, aangezien het gratis is en u anders het risico loopt dat de schade zich verder zal ontwikkelen. Een sterretje kan gemakkelijk uitgroeien tot een barst en op den duur kan dat ervoor zorgen dat de ruit er als geheel uit zal vallen. Dit laatste wilt u natuurlijk voorkomen, aangezien dat gevaarlijke situaties met zich mee kan brengen. Laat in plaats daarvan direct uw voorruit vervangen of een ster repareren, zodat u weer met een gerust hart gebruik kunt maken van de auto die u heeft staan.