Wat is crossfit?

Door de aanhoudende populariteit van crossfit kan je het geen fitnesstrend meer noemen. Er is geen enkele krachtsport dat fitness zo populair heeft weten te maken bij vrouwen, zoals crossfit dit heeft gedaan. Het is een sport waarin kracht, conditie, atletisch- en uithoudingsvermogen samen worden gebracht. De populariteit is overgevlogen vanuit de Verenigde Staten, met als gevolg er geen enkele stad meer is zonder gymbox. Waar dit wel ontbreekt loopt inkomsten mis.

Populariteit crossfit

Amerikaans kledingmerk Reebok is de grootste promoter van Crossfit. Zij brengen een kledinglijn op de markt specifiek gericht voor de crossfit sport en organiseren verschillende evenementen wereldwijd. Jaarlijkse organiseert Reebok de World Crossfit Games in de VS. Op deze manier ontstaan er als het ware ambassadeurs van de sport. Reebok heeft mede gezorgd voor het sterke imago, waarin Spartaanse gespierde mannen met hippe baardjes en tattoos oefeningen uitvoeren met ontbloot bovenlijf. Hierdoor is de sport ook een lifestyle. Vooral dit is wat de sport zo populair maakt. Reebok is ook sponsor van het evenement ‘Lowland Throwdown’. Het crossfit evenement waarin gestreden wordt om de nationale kampioenschappen.

Oefeningen bij crossfit

WOD is de afkorting voor Workout of the Day. De training van de dag bestaat uit een reeks atletische-, conditionele- en krachtoefeningen van circa 20 min. Box jumps, deadlifts, clean jerk, squats, jumping jacks, lunges en pull-ups zijn enkele termen en oefeningen. Hardlopen en gewichtheffen met lichaamsgewicht en het gebruik van attributen, zoals barbells, kettlebells, touwen en dumbbells zijn gebruikelijk. De sport kenmerkt zich door een hoog intensiteit met weinig rust. Het is individuele sport, vaak uitgevoerd in een kleine groepen. De WOD bestaat uit een competitie-element, waarin je resultaten uit een reeks oefeningen beter zijn dan je behaalde resultaten van vorige keer of de resultaten van andere deelnemers. Sneller en meer gewicht. Afvallen en een gespierder uiterlijk. Tijdens een Open Gym sessie kan je vrij trainen op specifieke oefeningen onder begeleiding van een instructeur. Goed de oefeningen uitvoeren, zodat je later het tempo kan opvoeren zonder gevolgen van blessures.

Lid worden van een gymbox

Wil je met crossfit beginnen? Kijk goed rond in de regio. Waarschijnlijk zijn er meerdere sportscholen met een gymbox, vooral in grote steden als Amsterdam en Den Haag. Bekijk foto’s op de website of Facebook-pagina van de betreffende gymbox. Lees recensies en volg een (gratis) proefles. Bekijk de beschikbare voorzieningen en kwaliteit van de gymbox. Een goede sportvloer bij crossfit is essentieel, omdat je veel springt en andere bewegingen maakt. Denk ook aan goede sportschoenen. Op de site van Reebok zijn speciale schoenen te bestellen voor de sport.

Lekker vrij sporten

Sporten is gezond. Of beter gezegd bewegen is gezond. Dit betekend niet dat je als een malloot moet gaan sporten. Zeker niet als je al een langere tijd niet meer gesport hebt. Of nog nooit gesport hebt. Zelfs als je geen sporter bent en zelfs als je niet eens van sporten houdt, is het nooit te laat om te beginnen. En je weet nooit of het het wel of niet leuk vind als je het nog nooit getest hebt.

Just do it!

Gewoon doen! Or just do it! Is de bekende slogan/ uitspraak van Nike. En ze hebben zeker een punt. Het punt is dat de meeste mensen nooit beginnen. Dit geldt trouwens niet alleen voor sporten maar ook voor veel dingen in het leven. Je hoeft iets niet per se te doen. Zeker niet maar als je het nooit doet, hoe weet je dat of je het leuk vind of niet? Of je er plezier van hebt of niet?

Of je het goed kan of niet? Of je er talent voor hebt of niet? Daar zou je nooit achter komen als je het nooit doet. En ja weliswaar kom je erachter dat het helemaal niets voor je is maar althans heb je het gedaan. Wie weet ga je iets doen en veranderd het je leven. Je weet het maar nooit. Maar het is iets waar je nooit achter zou komen omdat je het nog nooit gedaan hebt.

Alleen of samen sporten?

Maar goed sporten hoeft niet moeilijk te zijn. Je kan het lekker recreatief doen. En het kan zeker gezellig zijn. Je kan natuurlijk samen met iemand gaan sporten die je kent. Maar het kan nog leuker zijn om in je eentje te gaan. Dit kan best “eng” zijn in het begin maar zo heb je wel sneller contact met mensen. Zeker omdat de meeste mensen de sport al langere tijd beoefenen.

Neem kickboksen bijvoorbeeld. Veel mensen die het nog nooit gedaan hebben denken dat het een sport voor agressieve mensen is. Maar als je 1 ding leert tijdens full contact sport is dat dat soort gedrag niet wordt getolereerd wordt. Als iemand zich zo gedraagt dan wordt die persoon snel geleerd dat je dat niet kan doen en wordt tijdens de les en tijdens het sparren snel op zijn plek gezet.

Maar goed of je wel of niet besluit een full contact sport te gaan doen er zijn talloze andere sporten die je kan doen. En niet alle sporten zijn “hard”. Maar het is wel zo dat elke sport, zeker in het begin zwaar is.

Chess boxing

Aparte sporten

Er zijn zoveel sporten in de wereld. Sommige fysiek (zoals boksen) en andere puur mentaal (zoals schaken). Nu heb je ook een sport wat beide introduceert, namelijk schaak boksen oftewel chessboxing in het Engels. Daar boks je een ronde van 3 minuten en dan schaak je tegen elkaar ook voor 3 minuten. Hoewel het in Nederland nooit is doorgebroken is het wel zeer populair in Duitsland, Engeland, India en Rusland. Het is een een best aparte combinatie als je er zo over denkt. Maar aan de andere kant is het best een unieke combinatie.

Je moet zowel fysiek als mentaal sterk zijn en je moet snel kunnen schakelen. Concentratie is iets wat je ook nodig hebt. In totaal zijn er 11 rondes. 6 rondes boksen en 5 rondes schaken. Het grappige is dat deze sport door een Nederland is uitgevonden. Het schaken is wel anders dan het normale schaken. Aangezien je slechts 3 minuten hebt voor elke ronde. Het wordt ook wel “speed” chess genoemd of snel schakelen. Je moet ook na 3 minuten boksen terwijl er adrenaline door je lichaam stroomt rustig en analytisch kunnen denken terwijl je kalm de situatie beoordeelt.

Speciale training

Daarom zijn er echt speciale trainingen die je kan volgen. Er is ook een behoorlijk hoog niveau zowel in boksen als in het schaken vereist wil je meedoen aan een professionele wedstrijd schaak boksen. Je moet minimaal 50 bokswedstrijden (amateur of een andere vechtsport) gedaan hebben en goed getraind zijn in speed schaken. Een manier waarop speed schaken trainen zijn 18 minuten lang schaken verdeeld over 6 rondes en tussen elke ronde 400 meter sprinten of een X aantal keer trappen omhoog en omlaag rennen zo snel als je kan. In ieder geval iets wat je uitput en waardoor je snel daarna moet concentreren.

Darten

Een andere sport wat heel erg populair is vooral in Nederland en Engeland is darten. Ook raar als je zo erover denkt. Je hebt een bord met allerlei punten erop. En je gooit met dartpijltjes naar een bord. En mensen helemaal uit hun dak gaan hierover. Maar het is wel knap. Om precies te gooien waar jij dat wilt in de kleine vakjes die steeds kleine worden naarmate ze meer punten opleveren.  Je moet ook goede spullen hebben wat je in elke dartshop kan kopen. Je hebt wel een goede hand oog coördinatie nodig voor deze sport.

Nederland heeft een behoorlijk hoog niveau wat darten betreft. En je hoeft niet fysiek getraind te zijn hiervoor dus ideaal voor mensen die niet willen sporten.

Goedkope voetbalshirts seizoen 2016 / 2017

Het voetbalseizoen 2015 – 2016 is weer ten einde. Het nieuwe seizoen begint echter weeral eind juli – begin augustus. Bij de start van het nieuwe seizoen is vaak het moment aangebroken om nieuwe shirts en voetbalkleding aan te schaffen voor het aankomende seizoen.

Verschillende clubs in Nederland hebben nieuwe sponsors en dit betekend nieuwe shirts voor het komende seizoen. Maar ook bij de buitenlandse teams tref je nieuwe shirts aan met nieuwe sponsoren en kleuren.

Natuurlijk hebben ook de populaire merken weer veel nieuwe kleding, schoenen en accessoires waarmee je het nieuwe seizoen weer goed kunt starten. Ook is er kleding te koop van verschillende voetbalspelers. Wie wil er nu geen mooi nieuw shirt van zijn of haar favoriete speler. Zeker voor de jongeren is het geweldig om te kunnen trainen in het shirt van hun held.

Op voetbalitem.nl vind je elke dag de mooiste nieuwe voetbalkleding zoals voetbalshirts, trainingspakken en accessoires.

Een shirt met je eigen naam is de laatste trend. Er is keuze uit heel veel verschillende shirts van populaire voetbalclubs waar je zelf een opdruk op kunt plaatsen zoals je eigen naam en rugnummer. Dus kies het shirt in je favoriete kleuren en bedruk deze met je eigen opdruk. Via voetbalitem kun je extra voordelig kiezen uit heel veel verschillende voetbalshirts.

Ook kun je goedkope voetbalshirts kopen op voetbalitem. Je koopt hier de laatste nieuwe voetbalshirts met een flinke korting die kan oplopen tot wel 75%. Profiteer elke dag van leuke acties en aanbiedingen waarmee je extra veel kunt besparen op heel veel artikelen. Geniet van verschillende Sale aanbiedingen of bespaar extra veel door gebruik te maken van een kortingscode. Geniet elke dag van extra veel korting op geselecteerde merken of artikelen.

Natuurlijk heb je niet alleen een voetbalshirt nodig. Gelukkig kun je ook extra voordelig nieuwe voetbalschoenen, accessoires en trainingspakken kopen van populaire merken en / of voetbalclubs. Ook de mooiste nieuwe voetbalschoenen koop je met een flinke korting.

Veters zonder strikken

Sportschoenen met veters zonder strikken?!

Veters zonder strikken, dat lijkt een onmogelijke missie, maar het is mogelijk. Er zijn namelijk elastische veters beschikbaar in onze webshop die u kunt gemakkelijk kunt bestellen. Voortaan is het strikken van uw veters niet meer nodig. Maar hoe werkt het eigenlijk?

 

U koopt de veters zonder strikken in onze webshop. Daarna hoeft u de veters maar één in uw schoenen te plaatsen en dan bent u eigenlijk al klaar. Zo zijn deze veters echt ideaal voor kinderen, maar ook voor sporters die niet willen struikelen. U hoeft geen klittenband schoenen meer te kopen, maar deze veters kunt u keer op keer in andere schoenen plaatsen.

 

Wat zijn de voordelen van veters zonder strikken

De veters die wij in onze webshop verkopen zijn elastisch en hebben een speciale sluiting. Deze sluiting zorgt ervoor dat u eenvoudig in en uit uw schoen kunt stappen, zonder dat u daar uw veters voor hoeft te strikken.

 

Door een special systeem aan de veter kunt u de veters op een snelle en makkelijke manier op uw wens af te stellen. De veters hoeft u maar eenmalig in te stellen en zijn geschikt voor normale schoenen en sportschoenen. Hieronder staan de voordelen op een rij:

 

  • U kunt van uw schoen een instapschoen maken
  • Nooit meer u eigen veters strikken
  • Duurzaam en sterk
  • Veters zijn waterbestendig
  • Alles veters in verschillende kleuren beschikbaar

 

Koop vandaag uw elastische veters nog

Veters zonder strikken? Dan bent u op het juiste adres. Dankzij onze elastische veters is het strikken van uw veters voortaan niet meer nodig. U kunt zo in uw schoenen stappen, dankzij onze elastische veters.

 

Dus waar wacht u eigenlijk nog op? Nooit meer over uw veters struikelen of uw veters strikken. En dit allemaal tegen een zeer betaalbare prijs. Dus wacht niet langer, want veters zonder strikken doet u met onze elastische veters.

Pijl en boog schieten

Pijl en boog schieten ( ofwel boogschieten) of handboogschieten is een enorm populaire sport. In Nederland stappen steeds meer sportschutters die met een vuurwapen schieten over op het schieten met een pijl en boog of kruisboog.

Geschiedenis pijl en boog schieten

Boogschieten was vroeger helemaal geen sport maar pure noodzaak. Een handboog was een wapen dat gebruikt werd om de jacht op groter wild eenvoudiger te maken. Het boogschieten stamt al uit de pre-historie. Ook de Egyptenaren waren zeer bedreven in het boogschieten. Zij waren de eerste die in staat waren om een composiet boog te maken. (pijl en boog uit meerdere materialen). Een goede schutter kon met een composiet boog wel 100 meter ver schieten. De Egyptenaren waren het eerste volk dat de pijl een boog ook gebruikte voor de sport. Het testen van de vaardigheid van de boogschutter was een groots volksvermaak.

Verschillende soorten bogen

Er zijn verschillende soorten bogen:

  • Longbows
  • Recurve bogen
  • Barebow
  • Compound boog

Longbow

Een longbow is een traditionele Engelse boog uit één stuk. Bij deze boog tref je geen hulpmiddelen zoals vizieren, stabilisatoren en pijlopleggers. Deze bogen zijn vrij lang. Soms tot wel 1.80 meter. Deze pijl en boog soort dankt zijn naam dus aan de lengte.

Recurve boog

Een recurve boog is een pijl en boog waarbij de latten eerst naar binnen en dan weer naar buten lopen. Een recurve boog is het type dat ook wordt gebruikt bij wedstrijd schieten en de olympische spelen. Deze bogen zijn doorgaans voorzien van hulpmiddelen.

Barebow

Een barebow is een jachtboog uit een stuk. Meestal van hout. Deze bogen zijn traditioneel maar minder lang dan een longbow.

Compound boog

Een compound boog is de jongste uit de geschiedenis van de pijl een boog. Een compound pijl en boog is samengesteld uit meerdere materialen waaronder glasfiber. De pijl krijgt niet alleen snelheid doordat de booglatten tijdens het afschieten terugveren, maar ook doordat de boog voorzien is van een katrolsysteem. Deze bogen zijn over het algemeen compact en zeer krachtig.

Pijl en boog kopen

Pijl en bogen komen in vele maten en prijsklassen. Een goede beginnersboog kost al snel meer dan €100. Gelukkig kun je een pijl en boog  tegenwoordig prima online aanschaffen. Ook onderdelen zijn tegenwoordig prima verkrijgbaar. Net als pijlen overigens.

Vereniging

Pijl en boog schieten is natuurlijk het leuks als je dat doet binnen een vereniging. Zo kun je veel van anderen leren over het schieten met een boog, werken aan je techniek en kennis over soorten bogen opdoen. Daarnaast kun je dan ook meedoen aan wedstrijden. En, het is veel gezelliger dan in je eentje met een pijl en boog schieten!

Tips bij kruisboog kopen.

Bent u op zoek naar een kruisboog? Lees dan deze handige tips over het onderwerp “kruisboog kopen”.

Een kruisboog kopen.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar en kruisboog. De boogsport is de afgelopen jaren in populariteit aan het toenemen. Ook het aantal producenten van kruisbogen is toegenomen. de kwaliteit van de verschillende producenten verschilt enorm.Hierdoor kan een kruisboog kopen een lastige onderneming worden.

Welke kruisbogen zijn er?

De meest voorkomende soort is de Recurve Boog. Een recurve boog is een gespannen boog die bij het afschieten in zijn oorspronkelijke positie terug veert. Deze kruisbogen werken met het zelfde principe als een pijl en boog. Alleen zit de boog gemonteerd op een op een geweer gelijkende kolf. De pijlsnelheid van een recurve boog ligt lager dan bij een compound boog.

Een compound boog is een boog met een katrolsysteem. Dankzij dit systeem kan de boog sneller ontspannen dan een recurve boog. Hierdoor bereiken de pijlen een hogere snelheid dan bij een normale boog. Met een krachtige compund boog kan verder worden geschoten en raakt de pijl met meer kracht het doel. Compund bogen worden in het buitenland vaak gebruikt voor de jacht. In Nederland is jagen met een kruisboog niet toegestaan.

Regelgeving kruisboog

In Nederland is het bezit, gebruik en de aanschaf van een kruisboog toegestaan door personen van 18 jaar of ouder. Er is geen vergunning voor nodig. Er zijn wel een aantal aanvullende regels. Een kruisboog mag niet gebruikt worden op openbaar terrein zoals bijvoorbeeld een bos of park. Daarnaast mag een kruisboog tijdens het vervoer niet gereed zijn voor gebruik. Vervoer een boog dus altijd in niet bespannen toestand en het liefst in een daarvoor gemaakte tas of koffer. Daarnaast mogen de pijlen niet voorzien zijn van snijvlakken.

Waar schieten?

Voor het schieten met een kruisboog heb je een groot terrein nodig. De meeste tuinen zijn te klein om in te kunnen schieten. Gelukkig zijn er in Nederland veel verenigingen voor boogschutters en kruisboogschutters. Hier kunt u binnen een veilige omgeving leren schieten met u kruisboog.

Welke pijlen?

Welke pijl u het beste kunt gebruiken is afhankelijk van de kracht van uw kruisboog. Over het algemeen zijn er pijlen van kunststof, glasfiber en aluminium. Hoe krachtiger uw kruisboog is des te zwaarder en dikker uw pijl kan zijn. Een zwaardere pijl kent een krachtigere inslag en is minder gevoelig voor wind.

Sportkleding voor kinderen blijkt lastig te vinden

Junior Sportkleding is uniek in zijn soort


Junior Sportkleding is een unieke webwinkel binnen Nederland die zich specifiek richt op sportkleding voor kinderen. Uit hun onderzoek is gebleken dat er nog geen dergelijke winkel in Nederland bestond ondanks de grote vraag hiernaar. Door de ervaring van de oprichters van deze webwinkel in de sportkledingbranche merkten ze al snel dat er vanuit deze tak veel vraag was naar functionele sportkleding en casual sportieve kinderkleding.

Inmiddels is Juniorsportkleding een enorm succes en is er een groot aanbod van sportkleding voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Overigens zijn de maten erg ruim genomen, de kleinste maat begint al bij 74 en loopt tot 176 en voor de schoenen is dit maat 18 t/m 41. Er is kleding te koop voor vrijwel alle soorten sport zoals tennis, voetbal, hockey, zwemmen, ballet en wintersport en is opgedeeld in jongens en meisjeskleding. Met een Juniorsportkleding kortingscode kun je daarbij ook geld besparen op de kleding. Door een geldige kortingscode in te vullen tijdens het bestelproces wordt er direct korting van het totaalbedrag afgehaald. Dit levert blije, sportieve kinderen en een vollere portemonnee op!

Hoe is het allemaal begonnen

Tim Bruin en René Duijs zijn twee jonge ondernemers die samen op het idee zijn gekomen om een sportwinkel te beginnen die speciaal zijn gericht op kinderen. Beide hebben allebei een ruime ervaring in de sportkleding wereld. Tim is begonnen als winkelmedewerker en uiteindelijk storemanager geworden. René werkte op het hoofdkantoor van een grote sportkleding winkel en deed daar de grafische vormgeving en de website. Door hun krachten te bundelen staan zij samen ontzettend sterk in hun eigen winkel maar ook op het web.