Gitaar stemmen voor beginners

Als beginnende gitarist wil het gitaar stemmen niet altijd vlekkeloos verlopen. Daarnaast wil je waarschijnlijk direct beginnen met gitaar spelen en vergeet je wellicht je nieuwe gitaar te stemmen. Het is namelijk zo dat de snaren van een nieuwe gitaar nog uitgerekt moeten worden. Wanneer de snaren opgerekt zijn kun je beginnen met stemmen. Toch is één stembeurt niet genoeg, want door het gitaar spelen verliezen snaren vaak opnieuw weer hun stemming. Na een paar keer stemmen, zal je steeds minder vaak hoeven te stemmen.

Gitaar stemmen hulpmiddelen

Sommige gitaristen beweren dat ze snaren op gehoor kunnen stemmen. Toch is het eenvoudiger om gebruik te maken van een stemapparaat of gitaar tuner. Dit is een klein apparaatje, welke je op de kop van de gitaar plaatst. Wanneer je nu een snaar aanslaat herkent de tuner de toonhoogte en geeft vervolgens aan of deze gestemd moet worden. Draai nu aan de stemknop van de bijhorende gitaar en sla nog een keer de snaar aan. Herhaal dit totdat de gitaar tuner aangeeft dat het goed is.

Naast een stemapparaat kun je ook een gitaar stemmen met behulp van een mobiele app. Voor beginners is zo`n app ideaal. Het kost namelijk niks en is eenvoudig in gebruik. In principe werkt deze app hetzelfde als een stemapparaat. Je slaat de snaren aan en de app geeft vervolgens aan of de juiste stemming is bereikt.

Waarop letten tijdens het gitaar stemmen?

Tijdens het gitaar stemmen is het belangrijk dat je alle snaren stemt. In het begin zal je vaker de snaren moeten stemmen als oprekken, waardoor je soms ook geneigd bent om snaren over te slaan. Daarnaast is het belangrijk om de stemknoppen beetje bij beetje aan te draaien, want anders is de kans groot dat er een snaar knapt. De snaren van een nieuwe gitaar zijn namelijk nog niet flexibel. Wanneer er toch een snaar is geknapt, dan zal je deze moeten vervangen.

Bron: https://www.amsterdamgitaarles.com/

 

Pokemon Go is goed voor je!

Hoe ga jij je zomer besteden?

Afgelopen zondag was het heerlijk weer. Een goede reden om lekker naar buiten te gaan. Wat ga je doen als je naar buiten gaat? Lekker naar het strand en de zee? Naar de bossen lekker wandelen? Of ga je naar de stad en ga je eerst shoppen en dan heerlijk genieten op een terrasje?

Wat je ook gaat doen je neemt altijd je mobiel en/ of tablet mee. Want je moet wel mooie foto’s maken of up to date blijven. Je kan er ook voor kiezen om totaal wat anders te doen wat sommige mensen niet verwachten en dat is gamen combineren met sport. Als je er goed over nadenkt kan dat best raar klinken.

Gamen en sporten?

Game en sporten? Ik bedoel online gamen en sporten? Een paar jaar geleden had je het niet voor mogelijk gehouden maar vorig jaar was er een bedrijf die de wereld echt veranderde. Namelijk met Pokemon Go! Grote groepen mensen trokken erop uit om die beestjes, Pokemon te gaan vangen.

Zelfs mensen die jaren thuis zaten trokken erop uit. Het is echt verbazingwekkend en heel erg mooi maar ze hadden de wereld echt veranderd. Mensen hadden wat om over te praten en op die manier ontstonden er ook mooie en relaties die normaal niet mogelijk waren.

Het was een rage. Want iedereen van jong tot oud van mensen die thuis zaten tot advocaten gingen erop uit. Iedereen speelde Pokemon Go. Uit die rage ontstonden ook veel kansen om geld te verdienen. Bedrijven speelde daarop slim in.

Slimme mogelijkheden

Van restaurants die korting gaven als je bij een bepaald team hoorde tot mensen die powerbanks verkochten voor een paar tientjes. Want ja je batterij ging wel snel op en als dat het geval is kan je geen zeldzame Pokemon meer vangen.

Het mooie van Pokemon was dat je wel veel ging bewegen. Wandelen, lopen en fietsen moest je wel doen en het bracht je ook op plekken waar je normaal nooit zou komen.

Dus met het mooie en warme weer wat er aan gaat komen. Hoe ga jij je zomer besteden?

 

 

Geniet zelf van de Griekse keuken

De Griekse keuken
De Griekse keuken krijgt steeds meer liefhebbers over de hele wereld. Wat maar weinig mensen weten, is dat de Griekse keuken één van de oudste keukens ter wereld is. De Grieken zijn erg goed in het combineren van gekookte groenten en vlees. Hier zijn dan ook eindeloos veel heerlijke combinaties in gevonden. Het koken van Griekse gerechten werd vroeger als kunst beschouwd. Het beroep kok had in die tijd daarom ook erg veel status en er zijn veel koksscholen opgericht in Griekenland. Griekenland was vroeger meerdere keren overheerst door andere landen en dat heeft zijn invloed gehad op de Griekse keuken. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Griekse keuken nu heel gevarieerd is en mede daardoor erg geliefd door mensen over de hele wereld.

Griekse eetgewoonten
Grieken brengen heel veel tijd door in de keuken. Ze vinden het belangrijk dat alle tijd word genomen voor het bereiden van relatief eenvoudige gerechten. Zonder traagheid en geduld kun je namelijk geen heerlijke gerechten maken. Het onbijt is de minst belangrijke maaltijd van de dag. Volwassen slaan hem zelfs vaak over en drinken dan alleen een kop koffie. Voor de lunch wordt wel veel tijd genomen en deze wordt dan ook uitgebreid gegeten, maar de belangrijkste maaltijd van de dag blijft het avondmaal. Daarbij hoort ook zeker het beroemde Griekse drankje ‘ouzo’.

Zelf Grieks koken
Wil je zelf ook eens heerlijke, Griekse gerechten koken?  Zoek dan eens op het internet naar Griekse recepten. Er zijn er eindeloos veel te vinden en de meeste Griekse recepten zijn ook nog eens hartstikke eenvoudig. Heel veel succes en eet smakelijk!

Waarom pasta recepten ideaal zijn!

Pasta recepten zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn zelfs ontelbaar veel pastasoorten te benoemen. Recepten met pasta zijn vaak niet alleen erg lekker maar ook heel eenvoudig om zelf klaar te maken. Je kunt oneindig veel variëren met ingrediënten als het op pasta recepten aankomt.

Pastasoorten
Zoals hierboven al genoemd is, zijn er ontzettend veel pastasoorten. Ze verschillen meestal erg van vorm en bij iedere pastasoort is er een recept dat er heel goed bij past. Vooral vanwege de vorm van de pasta. Iedere pastasoort heeft door de vorm een andere ‘bite’ en dat past weer beter bij het ene gerecht dan het andere. De regel is over het algemeen dat hoe fijner de saus is van het gerecht, hoe fijner de pasta moet zijn die je erbij serveert. Een aantal bekende pastasoorten zijn: spaghetti, macaroni, penne, ravioli, tagliatelle, cannelloni, fusilli en farfalle.

Pasta koken
Pasta heeft over het algemeen een korte kooktijd. Vooral als je verse pasta gebruikt. Deze zijn niet zo hard als houdbare pasta en zijn daardoor eerder gaar. Verse pasta smaakt meestal ook wat beter dan houdbare pasta. Maar houdbare pasta is weer een stuk gemakkelijk in gebruik. Niet alle pasta recepten komen uit Italië. Er zijn ook hele beroemde pasta recepten uit andere landen. Denk bijvoorbeeld aan Amerika met het wereldberoemde gerecht: ‘macaroni and cheese’. Het gerecht is niet heel gezond, maar wel heel erg lekker!

Wil je zelf eens wat experimenteren met pasta? Probeer dan eens wat pasta recepten uit. Je vindt ze op het internet of in bijna ieder kookboek. Buon appetito!

Speel bingo online en win een geweldige jackpot

Bingo online spelen en benieuwd hoe dat in z’n werk gaat? Af en toe zin om een spelletje te spelen, bij voorkeur een spel waarmee u gemakkelijk wat geld kunt verdienen? Online bingo is daar uitstekend voor geschikt. Er zijn verschillende bingo rooms beschikbaar, waar u de mogelijkheid heeft om kaarten te kopen en direct mee te doen. U speelt samen met een aantal andere spelers, degene die het eerst een winnende combinatie weg kan strepen wint bingo online en kan een mooi bedrag in de wacht slepen.

Enorme progressieve jackpot

Speelt u bingo online? Iedere ronde zijn er tal van prijzen beschikbaar, wat de kans groot maakt dat u regelmatig een leuk bedrag in uw account kunt bijschrijven. Daarnaast is er voor de spelers die bingo online spelen een enorme progressieve jackpot beschikbaar. Dat betekent dat de jackpot oploopt naarmate er meer spelers meedoen en ze meer kaarten kopen. Het resultaat? De jackpot voor online bingo kan gemakkelijk oplopen tot meer dan €10.000. Wellicht is het vandaag uw geluksdag en slaagt u erin de bingo online te winnen, in dat geval kunt u een geweldige prijs winnen waarmee u kunt doen wat u wilt.

Bingo online spelen

Wilt u bingo online spelen en bent u benieuwd hoe u dat kunt aanpakken? Het werkt heel eenvoudig. Het is voldoende om online het bedrag te storten waarmee u graag wilt meespelen. Vervolgens is het voldoende om kaarten te kopen en een bingo room te kiezen. Uiteraard worden de getallen stuk voor stuk getrokken, dankzij de automatische verwerking hoeft u de getallen zelf niet weg te strepen. Bingo online zit op een eenvoudige manier in elkaar, zodat u een grote kans maakt om er een mooie prijs mee te winnen.

Tips voor het leukste kinderfeestje

Als je kinderen hebt is het super leuk om een kinderfeestje te geven als ze jarig zijn. Het is vaak echter lastig in te schatten wat alle kinderen leuk zullen vinden. In dit artikel kun je een aantal tips vinden over het organiseren van een leuk kinderfeestje. Je kinderen zullen je dankbaar zijn!

Praktische zaken vaststellen
Als eerste is het belangrijk om een datum en tijdstip vast te stellen. Er is een groot verschil tussen de invulling van een kinderfeestje dat bijvoorbeeld van 15:00 tot 17:00 duurt en een kinderfeestje waarbij de kinderen ook blijven slapen. Over het algemeen is het voor jonge kinderen genoeg als het feestje een paar uurtjes duurt. Zodra kinderen ouder zijn zou je het feestje kunnen verlengen met een nachtje. Ook is het belangrijk om te bepalen hoeveel kinderen er komen. Nodig je de hele klas uit of zijn het bijvoorbeeld maar vijf vriendjes/vriendinnetjes? Dit kun je deels door je kind laten bepalen en daarnaast kun je kijken door wie jouw kind uitgenodigd is op kinderfeestjes. Vervolgens stel je de locatie vast en kun je de kinderen ruim van te voren uitnodigen.

Activiteiten
Het leukste deel van het organiseren van het kinderfeestje is het bedenken van de activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld spelletjes doen, een goochelaar laten komen of een ballenbak met ballenbak ballen huren. Ook een verkleedpartij valt vaak goed in de smaak. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je activiteiten verzinnen. Voor iets oudere kinderen is het bijvoorbeeld ook vaak leuk om naar een bowlingbaan te gaan of een workshop te doen. Let er dan wel op dat je voldoende begeleiding en vervoer hebt.

Kosten
Uiteraard is het vaak zo dat een kinderfeestje dat thuis gevierd wordt goedkoper is dan wanneer je buiten de deur iets gaat doen. Echter hangt dit ook van de activiteiten af. In principe kun je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wil, voor elk budget is er een kinderfeestje te organiseren. Ouders denken tegenwoordig dat het allemaal zo groot en spectaculair mogelijk moet, maar dat is helemaal niet zo. De belangrijkste ingrediënten zijn en zullen altijd blijven: vriendjes/vriendinnetjes, spelen en taart. Hoe je deze elementen in het kinderfeestje verwerkt is aan jezelf en natuurlijk afhankelijk van budget. Het is echter niet zo dat je andere kinderfeestjes moet zien te overtreffen. Elk feestje is leuk op zijn eigen manier. Kinderen vinden het al lang goed als ze het naar hun zin hebben, en daar gaat het allemaal om.

Manieren van paaseieren schilderen

Tijdens Pasen is het eieren schilderen vaak een vaste traditie. Samen met de kinderen paaseieren schilderen is vaak een leuke familiebezigheid. Wanneer de eieren zijn geschilderd is het vaak de bedoeling om deze te gaan verstoppen. Daarnaast is het soms ook mogelijk om de paaseieren op te eten. Het is dan wel belangrijk dat er natuurlijke kleurstoffen (rode bieten sap etc.) zijn gebruikt in plaats van verf. Hieronder zullen we een aantal manieren beschrijven om de paaseieren in een leuke kleur te verven.

Natuurlijke kleurstoffen gebruiken

Zoals al werd beschreven kan het leuk zijn om voor natuurlijke kleurstoffen te kiezen. Denk hierbij aan bieten (licht rode kleur), spinazieblaadjes (licht groen), bosbessen (blauw), sterke koffie (bruin) en wortel (oranje). In dit geval doe je de eieren in een pan met water. Laat de eieren net onder water staan, dus niet teveel water toevoegen. Vervolgens voeg je azijn toe (ongeveer een theelepel). De azijn zorgt ervoor dat de kleuren straks nog feller zullen zijn. Wanneer je dit hebt gedaan kun je de gewenste kleurstoffen gaan toevoegen en de eieren aan de kook brengen.

Eieren schilderen met acrylverf

Naast de natuurlijke kleurstoffen wordt er vaak voor acrylverf gekozen. Acrylverf blijft namelijk goed hechten op de schaal van het ei. Daarnaast kun je met behulp van acryl leuke effecten creëren. Zo kun je bijvoorbeeld eerst een ei met plakkertjes bedekken om vervolgens deze te schilderen. Als je na het schilderen de plakkertjes weer verwijderd zal de vorm zichtbaar blijven. Denk hierbij aan vormen als hartjes, sterretjes, kuikentjes etc.

Een andere manier van paaseieren schilderen is door azijn te gebruiken in combinatie met acrylverf. In dit geval spetter je eerst wat azijn op het ei. Wanneer je dit hebt gedaan zullen een aantal druppels azijn op de schaal van het ei achterblijven. Als je nu het ei gaat schilderen met acrylverf zullen de plekken, welke met azijn zijn bedekt, een lichtere kleur krijgen.

Leer vandaag piano spelen

Je hoort het vast niet vaak dat je direct dezelfde dag nog een pianoles geregeld kan hebben. Bij een online pianoles is dit namelijk wel het geval hier kun je op dezelfde dag (na betaling) beginnen met de piano cursus.  Dit heeft vooral te maken omdat het een automatisch systeem is die na je betaling direct je cursus klaar zet. Je kunt hierbij denken aan een e-book of een verkregen account. In dit artikel gaan we wat verder in op een online piano cursus.

Wat is een piano cursus online

Een online piano cursus is een cursus die online oftewel via internet wordt aangeboden. Door het doen van een eenmalige betaling of een betaling in termijnen is de cursus voor u al van start gegaan. De cursus is vaak gebaseerd voor een jaar en bestaat uit filmpjes, informatie, muziekstukken en handige tips.

Voordelen van een online piano cursus

Online een pianoles volgen brengt vele voordelen met zich mee. Zo heb je bijvoorbeeld meer vrijheid dan in tegenstelling tot het volgen van lessen bij een muziekschool. Het is namelijk een piano cursus die je zelf kunt inplannen op de tijden dat het jou uitkomt. Maak hier dan ook gebruik van. Een ander voordeel zijn de kosten bij de aanschaf van een piano cursus. Namelijk voor een eenmalig bedrag van honderdvijftig euro of een maandelijkse betaling van twintig euro zijn deze pianolessen ook voor jou toegankelijk. Je denkt misschien dat is best prijzig, maar ooit al wel eens gekeken naar pianolessen van een muziekschool of bij een privéleraar? De kosten van deze pianolessen lopen namelijk weleens op tot wel duizend euro per jaar.

Led Lenser zaklampen

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende merken met zaklampen. Tien jaar geleden was het heel eenvoudig. Wilde je een goede zaklamp, dan kocht je een Maglite. Vandaag de dag zijn er veel meer merken zoals bijvoorbeeld Led Lenser. Over dat merk gaan we je wat meer vertellen.

Led Lenser

Led Lenser is een bedrijf dat in de jaren 90 is opgericht door twee Duitse broers. De broers vonden dat het tijd werd voor betere zaklampen met nieuwere technieken én een fraai design. Met slechts 1000 DM op zak gingen ze aan de slag en ontwikkelden hun eerste zaklamp.Tegenwoordig is Led Lenser dé concurrent van o.a. Maglite. Het bedrijf is onlangs overgenomen door het bekende merk Leatherman.

Advanced Focus

Het bedrijf is met name bekend geworden vanwege het Advanced Focus systeem. Dit systeem stelt gebruikers in staat om de zaklamp met één hand scherp te stellen. Daarnaast maakt dit systeem gebruik van speciale lenzen die er voor zorgen dat er geen blinde vlekken in de lichtbundel ontstaan.

Garantie

Het merk staat voor kwaliteit. Dat merk je ook aan de garantie op de producten. Led Lenser zaklampen hebben 10 jaar garantie op de behuizing en 5 jaar garantie op de overige techniek. Niet gek. Dat durf je als bedrijf enkel als je zeker weet dat je een goed en degelijk product maakt.

Materialen

De behuizingen zijn gemaakt van hoogwaardig vliegtuig aluminium. Enkele modellen zijn gemaakt polycarbonaat om gewicht te besparen. Hoe dan ook, alle behuizingen zijn oersterk en spat waterdicht. Deze lampen kunnen letterlijk tegen een (op)stootje.

De lampen zelf zijn LED lampen met een enorm hoge lichtopbrengst. De speciale LEDS zorgen daarnaast voor een zeer helder wit licht.

Voor wie

Led Lenser zaklampen zijn er in alle prijsklassen dus in principe voor iedereen beschikbaar. Wel zien we dat deze lampen vooral populair zijn bij outdoor liefhebbers en mensen die werkzaam zijn bij hulpdiensten. Steeds mee politieagenten en beveiligers geven de voorkeur aan een Led Lenser zaklamp boven een Maglite. Wat ons betreft meer dan terecht!

Als laatste zijn er nog speciale series voor speciale beroepsgroepen en gebruikers. Voor de industrie is er een Industrial line. Voor duikers en Diver serie en voor beveiligers en soortgelijke beroepen de Tactical serie. De M (microprocessor) serie is de nieuwste serie voor allround gebruik.

 

 

Wat is een nachtkijker? Alle informatie.

Dat een nachtkijker een apparaat is waarmee je in het donker kunt kijken, dat weten de meeste mensen wel. Maar hoe werkt een nachtkijker nu precies welke soorten nachtkijkers zijn er? We vroegen het aan de nachtkijker specialist.

Nachtkijker, wat is dat precies?

Een nachtkijker is inderdaad een kijker waarmee je in het donker toch nog kunt zien. Er zijn drie soorten nachtkijkers.

  • restlichtversterkers
  • infraroodkijkers
  • warmtebeeldkijkers

Hoe werkt zo een nachtkijker?

Een kijker met restlichtversterker is een kijker die het licht van de sterren, de maan of bijvoorbeeld verlichting tot wel 1000 keer kan versterken. Er is bijna altijd restlicht. Behalve in gebouwen of midden in het bos tijdens een nacht zonder maan en veel bewolking. Je hebt dat niets aan je nachtkijker tenzij er een infraroodschijnwerper op zit.

Een infraroodkijker is een kijker waarbij er naast een restlichtversterker ook een infraroodschijnwerper gemonteerd is. Bij volledige duisternis verlicht de infraroodschijnwerper de omgeving. Infrarood is onzichtbaar voor mens en dier maar niet voor de nachtzichtkijker. Je kunt dit vergelijken met de infraroodschijnwerper op een camera. Hoe sterker de schijnwerper, des te verder je er mee kunt zien.

Een warmtebeeldkijker is een heel ander soort kijker. Deze kijker werkt puur op basis van temperatuur. Alles om ons heen heeft zijn eigen temperatuur. Een warmtebeeldkijker is een nachtkijker die temperatuursverschillen om kan zetten in beeld. Mensen en dieren zijn een warmtebron en steken daarom goed af tegen de achtergrond. Ook kun je met een warmtebeeldkijker eenvoudig andere warmtebronnen opsporen zoals brand, motorvoertuigen, drenkelingen en alles wat nog meer warmte afgeeft. Ook kun je een spoor volgen wanneer mensen of dieren ergens hebben gelopen tot wel 10 minuten na dat ze ergens zijn geweest.

Waar worden nachtkijkers voor gebruikt?

Particulieren gebruiken nachtkijkers meestal voor het bekijken van dieren of bij watersport. Uiteraard zijn er ook mensen die er gebruik van maken tijdens de jacht. Het is in Nederland niet toegestaan om een nachtzichtrichtkijker te gebruiken om in het donker op dieren te kunnen schieten.

Bedrijven hebben verschillende redenen voor het gebruik van zo een kijker. Bewakingsbedrijven gebruiken ze soms voor observatie. Ook in de beroepsscheepvaart wordt nachtzichtapparatuur gebruikt.

De politie gebruikt doorgaans warmtebeeldkijkers voor het opsporen van personen en het opsporen van illegale wietteelt.