Uitvaart in deze tijd

Er zijn veel mensen die in plaats van begraven gecremeerd willen worden na hun dood. Sommige mensen vinden dat een schoner idee dan begraven te worden, maar wat de reden ook mag zijn om voor een crematie in plaats van een begrafenis te kiezen, cremeren komt in Nederland veel voor. Vroeger waren begrafenissen en crematies relatief sober en ingetogen te noemen, alleen bij en na het condoleren tijdens het nuttigen van een hapje en een drankje was er wat ruimte voor ontspanning.

Persoonlijke crematiedienst

Maar tegenwoordig willen mensen voor hun overleden dierbare een begrafenisdienst en crematiedienst die echt past bij de persoon die overleden is. Dus geen standaard preek van de pastoor en ook geen standaard begrafenismuziek. In plaats daarvan worden er door de nabestaanden gedichten voorgedragen en verhalen verteld over het leven van degene die begraven of gecremeerd gaat worden. Ook is er tegenwoordig veel meer keuze in begrafeniskisten dan vroeger, zowel op het gebied van vorm als op het gebied van kleur. Er zijn zelfs begrafenisondernemingen waarbij je een grafkist compleet op maat kunt laten maken, waarbij alle wensen in acht worden genomen. Het is logisch dat daar natuurlijk wel een behoorlijk prijskaartje aan vast zit, maar de mogelijkheid is er in ieder geval wel. Ook worden er allerlei voorwerpen op de kist gelegd die meegaan in het graf of in de crematieoven die te maken hebben met het leven van de overleden persoon.
Maar zeker ook de begrafenismuziek die wordt gespeeld tijdens de dienst is anders dan vroeger. Natuurlijk kun je er ook nu nog voor kiezen dat de begrafenisonderneming passende muziek laat horen, maar het is veel persoonlijker als er muziek wordt gespeeld die hoorde bij het leven van de overledene, muziek waar hij of zij van hield. De kleding die wordt gedragen tijdens de dienst hoeft ook niet meer sober zwart of grijs te zijn, we zien tegenwoordig ook gewoon mooie kleuren en wit dat wordt gedragen. Een en ander heeft zich dus eigenlijk aangepast aan de moderne tijd waar we nu in leven.

Modern crematorium

Harry Mens, de welbekende makelaar met zijn programma Businessclass, heeft zelfs een heel nieuw modern crematorium laten bouwen in Lisse, van alle gemakken voorzien. Er is bijvoorbeeld na de crematiedienst gelegenheid om naast een gewoon broodje kaas, ook een compleet vijfgangenmenu te nuttigen als daar behoefte aan is. Er is buiten een uitstrooiveld waar desgewenst de as kan worden uitgestrooid van de overleden persoon. Maar natuurlijk kan de as van de overleden persoon ook gewoon bewaard worden in een mooie moderne urn.

Grafmonument of urn kiezen?

Er kan een moment in uw leven zijn dat u zelf wilt bepalen hoe uw einde eruit zal zien. De meeste mensen beginnen daarbij met het uitzoeken van een grafsteen, grafmonument of urn. Die keuze is niet eenvoudig omdat er zeer veel verschillende modellen zijn en de nabestaanden zelf een keuze moeten maken voor de overledene. In veel gevallen kunt u zich laten adviseren waarbij gevraagd wordt wat informatie te verstrekken over de overleden persoon. Vervolgens kan er dan gekozen worden voor een bepaald type grafmonument of urn die echt bij die persoon hoort.

Grafmonument uitzoeken

Indien een familielid of vriend van u onverwacht is heengegaan, dan wacht u een moeilijke taak om een geschikt grafmonument uit te zoeken. Het komt vaak voor dat men geen eens gedacht heeft aan een steen en is het erg lastig voor iemand te beslissen. Het is belangrijk eerst te bepalen wat voor grafmonument u graag voor uw dierbare zou willen. Wilt u bijvoorbeeld een geheel marmeren grafzerk of wilt u in het midden van het marmer bijvoorbeeld grind leggen. U kunt dit alles geheel zelf bepalen. Kijkt u eens bijvoorbeeld naar de grafmonumenten met ets, het zijn kleine, minder opvallende grafmonumenten, maar niet minder mooi dan normale. U kunt dan zelf kiezen of u er een prachtige afbeelding op wilt laten zetten of een mooie tekst. Ieder mens is anders en kunt daarom zelf bepalen hoe uw grafsteen eruit komt te zien. Ook de vorm van het grafmonument bepaalt u zelf. Het kan zijn dat u ronde vormen erg mooi vindt of heeft u altijd een bepaalde liefde gehad voor piramides?
Elk persoon is anders en iedereen heeft een andere wens als het gaat om grafstenen en grafmonumenten. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een grafsteen, dan kunt u op veel websites verschillende voorbeelden bekijken. Natuurlijk kunt u nog van alles aan laten passen totdat het geheel naar uw wens is. Het is belangrijk dat u zoveel mogelijk zelf kunt bepalen wat uw dierbare of uzelf bij uw graf heeft staan.

Urn kiezen

Als uw dierbare gecremeerd is dan kunt u de as bewaren in een mooie urn. Het voordeel van een urn is dat u deze gewoon thuis kunt bewaren en zo een mooie herinnering heeft aan uw dierbare. Online zijn er veel sites waar mooie urnen te koop zijn dus we raden aan dat eerst eens te doen voor dat u een keuze maakt. Als u voor een urn kiest kunnen we Artedesigno aanraden, een kunstwinkel waar zeer mooie glazen urnen te koop zijn.

Zomer acties

Iedere vrouw is gek op shoppen, maar hoeveel kleding miskopen doen we nu jaarlijks? Veel vrouwen hebben vaak ongedragen of zelfs helemaal nieuwe mode items in hun kast hangen. Maar wat moet je nu doen dit soort miskopen te voorkomen? Hieronder enkele waardevolle tips welke kunnen voorkomen dat u miskopen doet tijdens het shoppen.

Ga alleen shoppen
Samen shoppen met een vriendin, moeder of zus is natuurlijk altijd gezellig, maar dit zijn wel vaak de personen die je aankopen beïnvloeden. Daarnaast kunnen deze personen ook invloed op je uit oefenen om bijvoorbeeld dat ene kledingstuk wel te kopen zodra je gaat twijfelen. Indien je dus alleen gaat shoppen kun je in alle rust zelf bepalen of je bijvoorbeeld die ene leuke zomerjas wel of niet aanschaft.

Laat je niet misleiden door aanbiedingen en verkoopsters
Zodra je een winkel inloopt wordt je vaak beïnvloed door verkoopster die altijd zullen zeggen dat die ene jurk je perfect staat. Veel verkoopsters krijgen een extra bonus bij meer verkopen en zullen er dus alles aan doen om jou niet met lege handen de winkel uit te laten gaan. Toch zitten er wel goede winkels bij waar je van alles kan kopen zoals sloffen, schoenen of andere dingen.

Wat betreft aanbiedingen hebben veel kledingwinkels vaak acties zoals 3 halen 2 betalen. Op deze manier ben je ook snel geneigd om meerdere artikelen te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Vervolgens zijn dit dan juist vaak kledingstukken die je nooit of niet vaak aan zal doen.

Shop niet tijdens de sale periode

Welke vrouw kan de weerleiding van de sale niet weer staan. Juist in dit soort periodes zou je eigenlijk het shoppen moeten vermijden. Dit is de periode waar je bijvoorbeeld tegen allerlei leuke zomerjurkjes kunt aanlopen welke je helemaal niet nodig hebt. Indien je de sale periode toch niet kunt weerstaan dan is het verstandig om een budget voor jezelf vast te stellen. Zo weet je tenminste waar je aan toe bent wat betreft uitgave. Daarnaast voorkom je dat je teveel onnodig gaat kopen.

Kijk naar kwaliteit in plaats van kwantiteit

In veel gevallen kan het soms beter zijn om te kiezen kwantiteit in plaats van kwaliteit. Kies bijvoorbeeld voor een paar mooie pumps welke je zowel in de zomer als winter kunt dragen. Vraag de verkoopster in de winkel naar de kwaliteit en hoelang je kunt verwachten dat deze schoenen meegaan. Vaak is het zo indien je gaat voor kwantiteit dat de schoenen slechts enkele maanden meegaan en je deze daarna kunt weggooien. Sommige vrouwen kopen vaak dermate veel schoenen dat de meeste schoenen zelfs staan te verstoffen in de kast. In dit geval kun je dus beter kiezen voor een of twee paar schoenen welke langer meegaan.

Kan je je zelf vermaken zonder internet?

Informatie overflow

Moderne dingen zijn super handig. Denk bijvoorbeeld aan dingen die je nu kan bestellen op internet. Of dingen die je kan laten bezorgen. Je kan ook bijna alles opzoeken. In feite wat je kan bedenken is vast iets over te vinden op Google. Google de grootste zoekmachine van de wereld is een begrip geworden. Je zegt tegenwoordig gewoon dat iemand “iets” gewoon even moet Googelen. Zo’n begrip is het geworden. Het is heel erg handig in deze wereld vol informatie om dingen makkelijk op te kunnen zoeken.

Je kan het niet bedenken of er bestaat al een website van. Als je zoekt op “elektronica” krijg je allemaal websites met informatie of het verkopen van elektronische dingen. Als je zoekt op telefoons dan krijg je allerlei sites over aanbiedingen. Als je zoek naar opladers van het merk Apple dan krijg je daar weer allemaal sites over. Als je zoekt naar opkomende games dan krijg je daar weer allemaal sites over.

Maar niet alleen praktische dingen. Ook rare dingen. Bedenk eens wat heel geks en ga het Googelen. Je komt er vast wel wat sites tegen die met dat onderwerp te maken hebben. Maar ook bekende en beroemde personen. Maar Google heeft ook wel wat “grappige” dingen, zogenaamde easter eggs. Zoals “do a barrel roll” het effect is grappig. Zo heb heb je nog meer dingen.

Een wereld zonder internet?

Eigenlijk als je er eens goed over nadenkt is het best apart en grappig dat we allemaal zo afhankelijk zijn geworden van het internet. Begrijp me niet verkeerd ik zou niet zonder kunnen maar af en toe eens stil staan bij bepaalde dingen is helemaal prima. Voordelen zijn wel dat je online kan solliciteren bijvoorbeeld. Of boodschappen laten bezorgen. Er zijn ook veel manieren om online geld te verdienen. Je kan als freelancer starten, je kan websites kopen en weer verkopen. Je kan aandelen kopen of nog velen andere dingen.

Maar je kan niet alleen maar informatie opzoeken. Je wordt ook op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. Maar ook andere leuke en soms nutteloze dingen. Hoe je het ook wend of keert het internet is een fenomeen wat niet meer weg te denken is in onze huidige maatschappij. Het internet kan nadelen hebben maar gelukkig heeft het internet ook genoeg voordelen en we zouden eigenlijk niet zonder internet kunnen. Want ja wat moet je dan doen met jezelf.

 

Een veilige maatschappij?

Digitale maatschappij

We leven in een wereld waar het bijna onmogelijk is om niet ergens gefilmd te worden of gefotografeerd te worden. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone of een tablet. Het is bijzonder dat we in een digitale tijdperk leven want kan je je voorstellen een wereld zonder internet? Een wereld zonder smartphones? Een wereld waar we niet iets even kunnen “Googelen”?

Natuurlijk heeft de maatschappij waarin wij leven nadelen, althans een groep mensen vind dat bijvoorbeeld hun privacy wordt geschonden. Dat we nergens meer privacy hebben. Dat alle informatie gewoon “vrij” op het internet rond zweeft. Sommige mensen voelen zich hierdoor niet veilig. En dan heb je ook de mensen die zeggen dat alle apparatuur zoals smartphones straling afgeven wat weer slecht voor je is.

Gelukkig zijn er meer positieve en goede dingen dan dingen die “slecht” zijn. Zo kan dankzij social media dingen makkelijker terug worden gevonden als je iets kwijt bent. De meeste mensen posten ook op bijvoorbeeld Facebook als ze een ID of een paspoort hebben gevonden. Of als “criminelen” iets gedaan hebben zoals een oud omaatje bestolen hebben en het is toevallig op camera opgenomen dan wordt het altijd massaal gedeeld op social media.

Veilig voelen

Er zijn mensen die hebben een heel beveiligingssysteem.  Hartstikke leuk natuurlijk maar ook erg duur. Niet iedereen kan dit veroorloven. En niet iedereen wilt dit ook natuurlijk. Je kan natuurlijk ook een alarm nemen en niet per se alleen maar camera’s. Of andersom. Als je een winkel hebt of een pand hebt kan je alleen maar camera’s nemen. Maar misschien het toch handiger om dan het complete pakket te hebben.

Maar als je dat niet wilt of niet kan veroorloven dan zijn er ook nog andere manieren. De reden dat mensen een camera hebben hangen bijvoorbeeld is om dieven af te schrikken. De meeste die een camera zien nemen niet het risico om daar in te breken. Dus zullen ze dat ook niet zo snel doen. Het nadeel is dat het erg duur is. Maar je hebt gelukkig ook een goedkoper alternatief.

Dummy camera’s. Zien er echt uit en doen in feite waar camera’s voor zijn. Om af te schrikken zodat mensen niet zo snel jouw huis in zullen breken. En dit is een hele goede en betaalbare manier om toch je huis te beveiligen en je zo veilig te voelen.

 

Waarom kiezen?

De technologie wordt steeds beter en geavanceerder. Computers die steeds sneller worden, game consoles die steeds meer aankunnen zoals 4K. Smartphones die steeds slimmer worden. Eigenlijk als je er goed over nadenkt is het allemaal wel heel mooi maar het kan ook te snel gaan voor sommige mensen. Met alles wat erbij komt dat kan je ook snel in de war raken.

Wat is nou eigenlijk het beste? Met zoveel keuze weet je het soms ook niet en sommige mensen zweren bij een bepaald merk. En sommige kijken meer naar de specificaties van apparaten. Sommige gaan voor het design. En sommige mensen een combinatie van alles. En mooi, prijs-kwaliteit goed en nog eens hun favoriete merk.

Je moet het wel bijhouden

Maar eigenlijk moet het wel. Met alle programma’s en software wat steeds sneller uitkomt en steeds meer vraagt van de huidige gadgets die we hebben moeten we wel keuzes maken. En aangezien er zoveel keuzes zijn hoe moet je dan de beste keuze maken? Het is wel zo dat het aan de andere kant ook wel een luxe probleem is. Als je er goed over nadenkt wat er allemaal mogelijk is en waar we allemaal mee bezig zijn dan is het ondanks alle chaos ook wel goed dat we zoveel keuze hebben. Hoe lux is het om dit eigenlijk allemaal mee te mogen maken.

Maar goed, hoe ga je de beste keuze maken? Er zijn zeker wat dingen waar je op kan letten en wat tips die je kan gebruiken om de beste keuze te maken waar jij je goed bij voelt. Als we het bijvoorbeeld over smartphones hebben is het handig om wat dingen aan te schaffen. Zeker omdat we onze telefoons eigenlijk voor alles gebruiken en we doen er praktisch alles mee.

Keuzes, keuzes en keuzes

Heb jij wel eens een persoon in het openbaar gezien die niet op zijn of haar smartphone zit? Misschien wel maar die mensen zijn erg “zeldzaam”. Eigenlijk zijn er een aantal dingen die wel nodig hebt als smartphone addict.

  1. Een goede oplader
  2. Een extra portable oplader, beter bekend als een powerbank
  3. Goede oortjes of koptelefoon
  4. Beschermer (echt dit is nodig)

Misschien kan je er ook wel een paar opnoemen. Maar dit zijn toch wel de dingen die je echt nodig hebt. Althans, waarvan we vinden dat je ze nodig hebt. Helaas hebben ze nog geen manier gevonden om een batterij extra lang mee te laten gaan zoals bij de vroegere smartphones. Niet heel erg raar aangezien we veel meer doen met en op onze telefoons in tegenstelling tot “vroeger”.

Maar toch je hebt een goede oplader nodig. Maar waar let je op als je er eentje wilt kopen? De prijs? Lengte? Of het goede reviews heeft? Eigenlijk kan je deze punten gebruiken op alles wat je aanschaft. En natuurlijk zweer je bij een bepaald merk, maar het is toch goed om dit in je achterhoofd te houden.

Wat is eigenlijk nou beter?

Tegenwoordig bestel je alles online, nou ja bijna alles. Maar zeker dit soort dingen. Je wilt natuurlijk dat het snel wordt geleverd en als het kan ook nog eens voordelig en goede kwaliteit. En als het ook nog eens gratis wordt bezorgd is dat helemaal mooi.

Maar ja waar ga je dit bestellen? Ook daarin heb je zoveel keuzes zoals de grote en bekende namen zoals bol.com maar ook de kleinere webshops die net zo goed kunnen zijn. Of je nou voor de grote of kleine gaat, vergelijk en maak dan je keuze. Want alle webshops hebben voordelen en nadelen. Maar als je toch gaat kiezen dan wil je snelheid, service en gratis verzendkosten.

 

 

 

 

Onderwijsinspectie kritisch over flexibele onderwijstijden

Zelf bepalen wanneer je op vakantie wil gaan met je kinderen klinkt ideaal, maar zijn flexibele schooltijden ook goed voor kinderen? De Tweede Kamer buigt zich over het wel of niet invoeren van flexibele schooltijden. Ouders, kinderen en scholen zien het plan wel zitten, maar de onderwijsinspectie heeft hier zijn vraagtekens bij met het oog op de ontwikkeling van de leerlingen. Leerlingen van scholen waar momenteel al flexibele schooltijden zijn ingevoerd, halen gemiddeld een lager niveau dan voorheen terwijl ze heus niet de hele dag kindertijdschriften aan het lezen zijn en spelletjes spelen.

Kinderen met zorgvraag

Scholen die de flexibele onderwijstijden hebben geïntegreerd, zijn over het algemeen bijna het hele jaar open, behalve met kerst. Toch merkt ook de schoolleiding de daling in niveau van de leerlingen, hoewel deze scholen juist wel meer groeien. Vooral voor kinderen die een zorgvraag hebben, zijn flexibele schooltijden een uitkomst. Directeur Van der Most van de basisschool de SterrenSchool in Apeldoorn heeft er nog wel vertrouwen in. Het enige dat hij vraagt is meer tijd om het onderwijs door te ontwikkelen en de cijfers op een andere manier te interpreteren. Ook de ouders van de leerlingen van de SterrenSchool staal pal achter zijn standpunt.

Daling kwaliteit

De onderwijsinspectie focust zich enkel op de kwaliteit en niet de groei van de scholen. Het is zeer aannemelijk dat dat laatste ten grondslag ligt aan de daling van niveau bij de leerlingen. Daarentegen is er niet bij elke school met flexibele onderwijstijden een daling in niveau merkbaar. De scholen waarbij een flinke daling in kwaliteit te zien was, waren scholen die flink zijn toegenomen in leerlingenaantallen. Dat zou de dip kunnen verklaren, wat zich nu weer aan het herstellen is.

D66

D66 vind het niet nodig het experiment te verlengen en de scholen nog een kans te geven om te verbeteren, maar elke school zou het direct moeten kunnen invoeren als ze dat willen. Niet alleen zullen ouders en leerlingen met meer plezier naar school gaan, ook zal hun betrokkenheid omhooggaan. Bovendien kan er meer persoonlijke aandacht aan het individu worden besteed, omdat de klassen niet overvol zitten. Dat zijn gegronde redenen om vóór de invoering van flexibele onderwijstijden.

Uitvaartcentrum

Net overleden

Als er iemand komt te overlijden is dat altijd een emotioneel moment voor vrienden, familie en anderen. Maar na het overlijden moeten er gelijk heel veel dingen geregeld worden. Net als in andere gebieden van het land kan je in Amsterdam en omstreken hier een uitvaartcentrum voor gebruiken om je te helpen deze zaken te regelen zodat u er niet alleen voor staat.

Eerste zaken overleden

Als eerste moet iedereen op de hoogte gebracht worden van de uitvaart en er moet een plek worden gevonden om de persoon op te baren. Er zijn twee locaties waar u de persoon kan opbaren: bij u thuis en bij het uitvaart centrum. Kiest u voor het uitvaart centrum, kies dan een plek waar u en uw familie ten alle tijden terecht kunnen en waar u zich altijd welkom voelt om de pijn iets dragelijker te maken.

Een rouwkaart wordt gebruikt om mensen de details van de uitvaart te geven. Hierop staan onder andere wanneer afscheid kan worden genomen, locatie, tijd en datum van de uitvaart. Vind een uitvaart bureau die samenwerkt met een drukkerij  of een eigen drukkerij heeft. Zo kan de kaart vaak het beste gepersonaliseerd worden en is er veel ruimte voor flexibiliteit.

Uitvaart kiezen

De verdeling tussen begrafenissen en crematies is ongeveer 50/50. Er kiezen nog steeds veel mensen voor om hun geliefde te begraven,  omdat ze dan het graf als een houvast hebben. Mensen die voor een crematie kiezen doen dit vaak om  het geld, zodat ze zelf het as kunnen uitstrooien of omdat het handiger is en er geen rekening moet worden gehouden met bijvoorbeeld het weer. Er moet voor gezorgd worden dat de plechtigheid geheel verloopt zoals de familie het wil. Of zoals de overledene het heeft bepaald voor het sterven. Er moet rekening worden gehouden met de kist, de bloemen, de muziek, het vervoer en de fotografie. Een uitvaart bureau in Amsterdam zou al deze keuzes moeten kunnen geven aan de familie en daarnaast ook nog een goede helpende hand bieden om de uitvaart even mooi te maken als het leven van de overledene.

 

Een voordelig kranten abonnement?

Nederland telt een groot overzicht kranten. De laatste jaren is het aantal aanbieders afgenomen door de digitalisering. Kranten moeten noodgedwongen personeel ontslaan en adverteerders hebben door het internet een ander platform gevonden om consumenten naar de verschillende producten te lokken. De afname van het aantal verkochte kranten zorgt voor veel concurrentie op de markt en een lage prijs voor consumenten waardoor u heel voordelig een kranten abonnement kunt afsluiten.

Welke kranten abonnement past het best bij u?
De meest verkochte kranten in Nederland zijn de Telegraaf, het Algemeen Dagblad, het NRC, het Parool en de Volkskrant. Alle kranten hebben een eigen geschiedenis, deze gaat heel ver terug. Een krant zegt dan ook veel over iemand. Leest u bijvoorbeeld de Volkskrant dan bent u een kritische lezer en u verwacht een kwaliteitsstuk. Het NRC Handelsblad is een krant die vooral onder de hoger opgeleiden als belangrijke krant wordt gezien. De Telegraaf is een oude Nederlandse krant, het eerste nummer verscheen zelfs al op 1 januari 1893.

Hoe ontvang ik voordelig een kranten abonnement?
U ontvangt voordelig een kranten abonnement door op zoek te gaan naar de perfecte aanbieding. Zoals aangegeven concurreren veel kranten op dit moment met elkaar waardoor er scherpe acties zijn! Zo heeft u al een nrc abonnement voor maar €25,- euro per maand. Andere kranten geven zelfs iPad’s, tablet’s, televisies en zelfs telefoons weg!

Ondanks de neergaande tendens van de kranten biedt dit u een goede mogelijkheid om toch voordelig het oude vertrouwde stukje papier op de deurmat te ontvangen tegen hele lagen prijzen. Zeg nou zelf, ’s ochtends een krantje bij het ontbijt is toch wel lekker?

Politiehond plukt inbreker uit bosjes

In februari 2013 heeft een 24-jarige man uit Dalfsen een inbraak gepleegd. Hij is opgepakt en moet een taakstraf uitzitten van dertig uur, zo bepaalde de politierechter. De inbraak werd gepleegd door A.A. in eetcafé De Casteleyn in Zwolle, maar het was geen mens die hem bij de kladden greep.

Politie

Het was een politiehond die A.A. opspoorde. De verdachte verschuilde zich in een park vlakbij het café en de hond ging erop af. De confrontatie eindigde in serieuze beetwonden in de kuit van de inbreker.

Littekens

De inbreker had het hierna helemaal gehad met de politie en justitie, waardoor hij niet op zijn zitting kwam opdagen. Hij is boos op de politie, zo liet zijn advocaat Vincent Wolting weten. Hij pleitte voor een geheel voorwaardelijke werkstraf, omdat hij vrij serieuze verwondingen heeft overgehouden aan de aanval van de hond. Zijn been zou nog helemaal onder de littekens zitten.

Taxichauffeur

De man kon worden opgepakt door een oplettende taxichauffeur. Hij belde de politie toen hij een man in het holst van de nacht zich verdacht maakte door met spullen te sjouwen. De taxichauffeur zag de verdachte A.A. het nabijgelegen park in gaan. De politiehond werd erop af gestuurd, omdat de man de bevelen van de politie negeerde. De hond twijfelde geen moment en plukte de inbreker binnen een oogwenk uit het struikgewas.

Juist gehandeld

Doordat de politie gebruik heeft gemaakt van de politiehond is er een onderzoek gehouden of het nodig was om een politiehond in te zetten of dat de politie hiermee te snel handelde. Na het onderzoek oordeelden de rechter er de officier van justitie dat er in deze zaak goed gehandeld was. De politie kon niet veel zien ’s nachts in het park en de verdachte volgde hun bevelen niet op. Het was een logisch vervolg om de hond los te laten.

Met een deurdranger en goede veiligheidssloten was de inbraak wellicht helemaal te voorkomen, maar dat is mosterd na de maaltijd.