Snellere site door Cloudflare

Veel WordPress-websites worden na verloop van tijd traag wegens de grote hoeveelheid statische content (afbeeldingen en banners). Er is een manier om je website dan alsnog sneller te maken, en dat is het gebruik van een Content Delivery Network (CDN). Een CDN zorgt ervoor dat je statische content op een aantal servers (verdeeld over de hele wereld) staat en dat de bezoeker de content te zien krijgt die op de server het dichtst bij de bezoeker staat.
Bij veel websites wordt CloudFlare als CDN gebruikt. CloudFlare heeft voor kleinere websites namelijk een gratis versie beschikbaar. Je statische content wordt door CloudFlare gecached en verspreid over haar wereldwijde servers. Dit zorgt ervoor dat al je bezoekers een snelle website kunnen bezoeken. In Google Analytics zie je dan dat de laadtijden er enorm op vooruit gaan.

Hoe installeer je CloudFlare voor je eigen WordPress website?

Het installeren van CloudFlare voor je eigen website is heel simpel. De eerste stap is het aanmaken van een account op CloudFlare.com. Je vult dan de URL van je website in en CloudFlare gaat zoeken naar de huidige DNS-records. Zodra CloudFlare die gevonden heeft zet hij ze op een rijtje en moet jij bevestigen dat ze kloppen.
Zodra je bevestigd hebt dat het klopt vertelt CloudFlare je welke name servers je moet vervangen. Je website kan hierdoor een uurtje onbereikbaar worden. Meestal is er echter nauwelijks tot geen “downtime” (afhankelijk van waar de website is gehost). Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen als je een website laat maken door een webdesigner en een goede webhost kiest als je ergens je site laat hosten. De ene webhost is de andere niet en zoals altijd is de een beter dan de ander.
Zodra de DNS-wijziging volledig is doorgevoerd krijg je een bevestigingsmail van CloudFlare. Je website is dan al helemaal klaar. Je blijft hem zelf gewoon gebruiken zoals je dat altijd al deed (maar dan sneller).

Wat zijn de voordelen van en snelle website?

De voordelen van een snelle website zijn eigenlijk heel logisch, maar wij zetten er een aantal op een rijtje.

  • Bounce rate

    Uit onderzoek is gebleken dat bezoekers die langer dan 4 seconden moeten wachten voordat een pagina geladen is, maar liefst in 80% van de gevallen direct wegklikken. Dit is niet goed voor je “bounce rate”, maar verkleint ook de kans op conversies.

  • >SEO

    Google vindt snelle websites een stuk leuker dan langzame websites en beloont ze met een hoger plekje (uiteraard is de laadtijd van een website slechts een van de vele factoren die meespelen).

Online Geld verdienen

Vandaag de dag gaan veel ondernemers aan de slag met online geld verdienen via internet. Geld verdienen door middel van het internet gebeurt vaker, omdat er iedere keer weer meer manieren bijkomen. Door online geld te verdienen is er voor veel mensen een aanvulling op hun inkomsten. Tevens zijn er gevallen bekend van mensen die miljonair geworden zijn door het internet. Middels dit artikel gaan we je meer vertellen over online een inkomen opbouwen en hoe jij daaraan mee kunt doen.

Mogelijkheden voor geld verdienen op het internet

Dat op het internet veel mogelijk is blijkt onder meer uit de die we er dagelijks regelen. We kunnen online nieuwe vrienden maken, onze vrienden ontmoeten, werken, opleidingen volgen, vakanties boeken, spullen kopen, onze mening geven en nog vele andere dingen doen. De online wereld is een visitekaartje voor mensen die dromen en ambities hebben, zoals schrijvers, zangers en acteurs.

Waarom is het dan geen podium voor mensen die via het internet geld willen verdienen en een online vermogen willen? Maar tegenwoordig biedt het internet dat wel, want er zijn al veel mensen die zich bezig houden met online geld verdienen. Vaak volgen zijn vaste wegen en leren van hun successen. Een regel is voor iedereen belangrijk en dat is dat iedereen online geld kan verdienen.

Een aantal manieren om geld te verdienen online zijn: freelancer, bijvoorbeeld websites maken, of games en apps maken. Schrijven, enquêtes invullen,  producten testen, affiliate en nog veel meer. Het leuke van internet, beter gezegd online geld verdienen is dat je er veel meer mee kan verdienen dan wanneer je een “reguliere” baan zou hebben. Nu is het natuurlijk niet zo makkelijk om (veel) geld te verdienen online.

Als het zo makkelijk was om (veel) geld te verdienen dan zou iedereen het doen en zouden er geen bedrijven meer bestaan met vaste werknemers. Maar toch is het niet zo moeilijk om te beginnen om je eerste euro’s te gaan verdienen online. Je kan gewoon rustig beginnen met het onderzoeken wat je gaat doen. Als je iets leuk vind en er goed in bent (of zelfs als je er niet goed in bent) dan kan je dat gaan doen en aanbieden.

Neem bloggen bijvoorbeeld. Je kan heel gemakkelijk je eigen blog opzetten via WordPress. Er zijn trouwens zat andere en goede gratis platforms die je kan gebruiken om te gaan bloggen. En je kan er ook daarnaast een geld er mee verdienen.

Het begin

Geld verdienen online begint altijd met een voorbereiding. Maar discipline en bewustwording spelen ook mee, want het mag niet alleen een plan blijven. Neem in gedachten mee dat je geld gaat verdienen via het internet en dat je snel een leuk geldbedrag opgebouwd wil hebben.

Als dat besef er dan eenmaal is kun je eens gaan brainstormen over dingen die je leuk vindt om te doen. Wat houd je zoal bezig en vind je prettig om te doen? De kans is groot dat je gemotiveerder zult zijn als je iets doet wat je graag doet. Je stopt er veel tijd in en de ervaring van diverse ondernemers leert dat geld verdienen via het internet vooral leuk moet zijn.

Stap voor stap online geld verdienen

Zodra je weet wat je leuk vindt kun je verder alsof je een plan schrijft voor een nieuw op te zetten onderneming. Wat ga je online precies doen en hoe ga je daar geld aan verdienen? Maar belangrijker is nog de vraag: wie zijn je doelgroep en voor wie maak jij een product of verleen jij een dienst?

Het is aan te raden om naar mensen te zoeken voor wie jij min of meer een deskundige bent, die hen kan geven wat ze zoeken. Promoot jezelf op een website en beschrijf wat je klanten mogen verwachten. Geef vervolgens iets van je product weg, zoals een freemium, en bindt ze op die manier aan je product. Leer van alles wat los en vastzit, want online geld verdienen is ook doorzetten.

Online geld verdienen op jouw manier

Er zijn talloze manieren waarop je dankzij het internet online geld verdienen kunt, maar het is belangrijk om dit te doen aan de hand van je eigen plezier. Als je het leuk vindt ben je nog meer gemotiveerd en zul je nog meer succes ervaren. Het is ook goed om een plan te bedenken en dit uit te schrijven, want zo heb je een soort van routeplan die jou naar je doel leidt.

Sta jezelf toe om fouten te maken, want veel online ondernemers maakten fouten en leren van hun fouten en misstappen. Blijf je focussen op wat je doet en probeer altijd kwaliteit te leveren want op die manier blijven je klanten je volgen. Als je werkt met deze tips in je achterhoofd is er een grote kans dat je succesvolt wordt met online geld verdienen.

Is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Wat is Zoekmachine Optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel SEO genoemd, maar wat is SEO eigenlijk? Als er over zoekmachine optimalisatie gesproken worden dan gaat het over het optimaliseren van de internetwebsite. Een internetpagina moet perfect gevonden worden in Google en dat kan door gebruik te smaken van zoekmachine optimalisatie. Dit spelt een essentiële rol in het genereren van verkeer naar websites. De gebruikers wordt in staat gesteld om efficiënt informatie te kunnen vinden op een snelle manier. U wilt goed vindbaar zijn in de zoekmachines en dat heeft u deels persoonlijk in de hand. De webpagina die het hoogste scoort wordt ook als eerste weergegeven en heeft ook de grootste kans op nieuwe klanten en meer omzet. Mensen hebben eerder de neiging om op de internetpagina te klikken omdat hij vrij ver bovenaan staat in de Google resultaten.

Top tien van Google

Er zijn ook dingen die u zelf kan doen als u goed wilt scoren wat betreft de zoekmachine optimalisatie. De keywords zijn hierin erg belangrijk. U moet namelijk bezitten over juiste en unieke teksten op uw internetpagina. Als daar de goede woorden in gebruikt worden dan kan Google de internetpagina beter vinden. Bij SEO gaat het over de afkorting Search Engine Optimization. Als u de adviezen door gaat nemen die over SEO weergeven staan op internet dan kan uw site al erg aanzienlijk gaan scoren. U kunt het natuurlijk ook uitbesteden. Het is natuurlijk een hele kunst om bij de eerste tien te horen in Google, u moet er dan ook niet vanuit gaan dat u hier zomaar bij gaat horen, mits u de zoekmachine optimalisatie uit gaat besteden. Dit kan ervoor zorgen dat echte kenners aan de slag gaan voor u en hierdoor een goede webpagina kunnen zetten die uitstekend in Google gevonden zal worden. Een organisatie kan u de belofte geven dat u bijvoorbeeld bij de beste tien komt te staan, mocht dit zo zijn dan moet u ook denken aan de vergoeding die u hiervoor moet afrekenen. De professionals moeten dan ook wat research doen om ervoor te zorgen dat uw webpagina snel en goed gevonden kan worden op basis van de juiste woorden.

SEO uitbesteden

Zoekmachine optimalisatie is een vak op zich, er zijn bureaus die in SEO zijn gespecialiseerd en dus de zoekmachine optimalisatie voor u uit handen kunnen nemen. U heeft uiteraard ook de mogelijkheid om eerst zelf met SEO aan de slag te gaan maar een waarschuwing is hier op zijn plaats. Door foute beslissingen op het gebied van SEO kunt u uw website meer schade dan goed doen in Google, dus weet wel wat u doet. Het is dan ook aan te raden om zoekmachine optimalisatie uit te besteden aan een goed SEO-bureau, zo kunt u ervoor zorgen dat de zoekmachine optimalisatie van uw internetpagina meteen goed wordt afgehandeld.

VPS beste hosting

VPS hosting is ideaal om websites te hosten. Het maakt niet uit of je een zware website hebt met veel bezoekers of een minder grote website en dito bezoekers. VPS hosting staat garant voor kwaliteit en wordt bezongen om zijn betrouwbaarheid, snelle laadtijd van webpagina’s, sterke privacy en het weinige onderhoud dat men er aan heeft.

Op het eerste oog zien we natuurlijk dat je voor VPS Hosting meer geld neer moet tellen dan voor een shared hosting pakket. Echter, deze extra kosten verdienen zich dubbel en dwars terug. Immers, met VPS hosting realiseer je een immense up-time van vrijwel 100%. Daarbij wordt de snelheid van jouw website niet gehinderd door andere sites op dezelfde server. In dit artikel wordt dieper ingegaan op VPS Hosting.

VPS Hosting ook geschikt voor kleinere websites

Veel mensen denken dat VPS Hosting alleen geschikt is voor enorm grote websites. Niks is minder waar. VPS Hosting is uitermate geschikt voor de kleinere sites. In principe is deze specifieke technologie met name bedoeld voor mensen die streven naar kwaliteit en betrouwbaarheid.

Omdat men bij virtual private server hosting ook gebruik dient te maken van een administratiepaneel, kunnen ook de leken onder ons snel een eenvoudig hun site installeren en bijwerken. Een groot voordeel is dat veel van de hosters die deze methode aanbieden de mogelijkheid bieden om cPanel te installeren. cPanel is, voornamelijk in de VS, de standaard technologie om websites te onderhouden en managen en te hosten. In Nederland is het vrijwel onmogelijk om een shared hosting pakket te vinden met cPanel als administratiepaneel. Daar cPanel uitblinkt in eenvoud en gemak is het met name geschikt voor de beginnende website eigenaar.

VPS Hosting betekent eigen server ruimte

Iedere website eigenaar streeft natuurlijk naar een zo hoog mogelijk bezoekersaantal. Echter, in sommige gevallen is de hosting die men heeft gekocht niet voldoende om aan dit bezoekersaantal te voldoen. In dit soort situaties is bijvoorbeeld de maximaal toegestane hoeveelheid bandbreedte overschreden en dan gaat de website offline. Een oplossing hiervoor is VPS Hosting.

Bij VPS Hosting kan men de afgenomen serverruimte automatisch mee laten groeien met de groei van de site. Dit is natuurlijk ideaal daar je je dan geen zorgen hoeft te maken over het al dan niet bereiken van eventuele limieten. Met VPS Hosting realiseer je dus maximale bereikbaarheid en conversie. Daar bereikbaarheid en conversie in de meeste gevallen ook omzet betekenen is dat natuurlijk een enorm pluspunt.

Tijd voor iets nieuws

Een nieuwe pc of laptop?

Je hebt er hard voor gewerkt maar eindelijk is het zover. Je hebt genoeg geld gespaard en je wilt nu een nieuwe computer kopen. Maar welke computer wil je kopen? Wil je een pc? Of een laptop? Of gewoon een Mac? Je weet het niet want je hebt zoveel keuze namelijk. En alles heeft voordelen en nadelen. Apple producten zijn heel erg mooi en als designer maar Apple is ook weer erg duur. Dan heb je pc’s natuurlijk. Goede kwaliteit voor betaalbare prijzen. En je hebt veel meer keuze dan Apple.

Het is lastig kiezen. Maar je wilt echt iets nieuws. Je bent er ook echt aan toe. Het is ook wel handig om iets nieuws te hebben aangezien je binnenkort vakantie hebt. Als je er goed over nadenkt is het handig om een laptop te hebben of een Macbook. Het is praktisch en je kan het overal gebruiken dus superhandig. En een grote kast of een all-in-one pc wil je ook eigenlijk niet hebben.

Nieuw kopen

Dus je gaat lekker op internet speuren en zoeken naar een nieuwe laptop of Macbook. Misschien een goede 2e hands ergens kopen? Of toch helemaal nieuw? Beter om nieuw te kopen. Maar dan wil je gelijk ook andere dingen erbij hebben zoals een muis. Een headset en wat andere handige artikelen. Want ja als je toch bezig bent dan kan je net zo goed alles aanschaffen zodat het helemaal compleet is.

Je wilt ook nog een tas hebben voor je laptop of Macbook. Want het is handig om op die manier het overal naar mee toe te nemen. Een beschermhoes is ook wel handig want ja, het beschermt tegen deuken en krassen. En dat wil je wel aangezien het een nieuw product is. Vergeet ook niet de opladers en extra opladers. Ook voor in de auto. Altijd handig als je lang onderweg bent.

Nu je alles zo bij elkaar hebt kan je dit gaan bestellen online. Superhandig natuurlijk dat je alles tegenwoordig zo kan bestellen. Je vult in wat je wilt, je gegevens en je drukt op bestellen. Sommige bedrijven verzenden en bezorgen het ook nog eens gratis. Dat scheelt weer geld. En dit spaart je ook tijd. Je kan vanuit je luie stoel allerlei dingen bestellen zonder enige moeite.

Je hebt alles besteld en het wordt morgen al geleverd. Kan je eindelijk eens lekker op vakantie met je nieuwe Macbook.

Waarom kiezen?

De technologie wordt steeds beter en geavanceerder. Computers die steeds sneller worden, game consoles die steeds meer aankunnen zoals 4K. Smartphones die steeds slimmer worden. Eigenlijk als je er goed over nadenkt is het allemaal wel heel mooi maar het kan ook te snel gaan voor sommige mensen. Met alles wat erbij komt dat kan je ook snel in de war raken.

Wat is nou eigenlijk het beste? Met zoveel keuze weet je het soms ook niet en sommige mensen zweren bij een bepaald merk. En sommige kijken meer naar de specificaties van apparaten. Sommige gaan voor het design. En sommige mensen een combinatie van alles. En mooi, prijs-kwaliteit goed en nog eens hun favoriete merk.

Je moet het wel bijhouden

Maar eigenlijk moet het wel. Met alle programma’s en software wat steeds sneller uitkomt en steeds meer vraagt van de huidige gadgets die we hebben moeten we wel keuzes maken. En aangezien er zoveel keuzes zijn hoe moet je dan de beste keuze maken? Het is wel zo dat het aan de andere kant ook wel een luxe probleem is. Als je er goed over nadenkt wat er allemaal mogelijk is en waar we allemaal mee bezig zijn dan is het ondanks alle chaos ook wel goed dat we zoveel keuze hebben. Hoe lux is het om dit eigenlijk allemaal mee te mogen maken.

Maar goed, hoe ga je de beste keuze maken? Er zijn zeker wat dingen waar je op kan letten en wat tips die je kan gebruiken om de beste keuze te maken waar jij je goed bij voelt. Als we het bijvoorbeeld over smartphones hebben is het handig om wat dingen aan te schaffen. Zeker omdat we onze telefoons eigenlijk voor alles gebruiken en we doen er praktisch alles mee.

Keuzes, keuzes en keuzes

Heb jij wel eens een persoon in het openbaar gezien die niet op zijn of haar smartphone zit? Misschien wel maar die mensen zijn erg “zeldzaam”. Eigenlijk zijn er een aantal dingen die wel nodig hebt als smartphone addict.

  1. Een goede oplader
  2. Een extra portable oplader, beter bekend als een powerbank
  3. Goede oortjes of koptelefoon
  4. Beschermer (echt dit is nodig)

Misschien kan je er ook wel een paar opnoemen. Maar dit zijn toch wel de dingen die je echt nodig hebt. Althans, waarvan we vinden dat je ze nodig hebt. Helaas hebben ze nog geen manier gevonden om een batterij extra lang mee te laten gaan zoals bij de vroegere smartphones. Niet heel erg raar aangezien we veel meer doen met en op onze telefoons in tegenstelling tot “vroeger”.

Maar toch je hebt een goede oplader nodig. Maar waar let je op als je er eentje wilt kopen? De prijs? Lengte? Of het goede reviews heeft? Eigenlijk kan je deze punten gebruiken op alles wat je aanschaft. En natuurlijk zweer je bij een bepaald merk, maar het is toch goed om dit in je achterhoofd te houden.

Wat is eigenlijk nou beter?

Tegenwoordig bestel je alles online, nou ja bijna alles. Maar zeker dit soort dingen. Je wilt natuurlijk dat het snel wordt geleverd en als het kan ook nog eens voordelig en goede kwaliteit. En als het ook nog eens gratis wordt bezorgd is dat helemaal mooi.

Maar ja waar ga je dit bestellen? Ook daarin heb je zoveel keuzes zoals de grote en bekende namen zoals bol.com maar ook de kleinere webshops die net zo goed kunnen zijn. Of je nou voor de grote of kleine gaat, vergelijk en maak dan je keuze. Want alle webshops hebben voordelen en nadelen. Maar als je toch gaat kiezen dan wil je snelheid, service en gratis verzendkosten.

 

 

 

 

Gratis SSL certificaten?

Steeds vaker bieden webhostingbedrijven gratis SSL certificaten aan. Hoe kan dit en wat heb jij hier aan? Zit er een addertje onder het gras of niet? Dit lees je allemaal in dit artikel.

HTTPS steeds belangrijker

HTTPS is steeds belangrijker. Google vindt het erg belangrijk om zijn gebruikers de meest veilig websites aan te bieden. Google geeft dan ook de voorkeur aan websites die beveiligd zijn met HTTPS. Je website zal hierdoor dan ook hoogstwaarschijnlijk hogere posities in Google door innemen. Wil je dus hoger in Google en meer bezoekers? Dan is het van belang dat jij investeert in HTTPS voor jouw website.

Kosten HTTPS

De kosten van overstappen op HTTPS variëren sterk. Sommige bedrijven vragen voor het zogeheten SSL-certificaat wat jij nodig hebt om op HTTPS over te stappen tussen de 60 en 120 euro per jaar. Dit lijkt in eerste instantie misschien niet zo veel voor wat het oplevert. Echter is het met de nieuw beschikbare technologieën misschien wel onnodig om deze bedragen ieder jaar neer te tellen!

Gratis SSL

SSL wordt nu steeds vaker gratis aangeboden. Vaak gaat die via Let’s Encrypt. Dit is een bedrijf die gratis jouw gegevens kan encrypten en daardoor gratis HTTPS voor jouw beschikbaar maakt. Webhosters die dit aanbieden kunnen jou met één klik HTTPS bieden. Hosters die dit doen zijn onder andere Neostrada en Vimexx. Het is hierdoor uitermate makkelijk om op HTTPS over te stappen, en nog gratis ook!

Wat is nou het verschil tussen deze aanbieders? Zitten er nadelen aan gratis SSL?

Het enige verschil tussen gratis SSL en betaalde SSL is op dit moment de functionaliteit om jouw bedrijfsgegevens te verifiëren. Lets Encrypt heeft dan ook geen manier nodig om jouw bedrijfsgegevens te verifiëren. Een betaald SSL certificaat zorgt dan ook voor een iets grotere betrouwbaarheid voor gebruikers. Ook kunnen bedrijfsgegevens dan getoond worden in de balk van een browser. Dit geeft bezoekers extra vertrouwen. Echter, zijn bezoekers op dit moment nog niet goed genoeg geïnformeerd over de verschillen tussen deze manieren van encrypten van dataverkeer. Het lijkt dan op dit moment nog niet nodig om een betaald certificaat aan te schaffen. Wel kan het in de toekomst ook voor Google uitmaken of jij een betaalde en dus geverifieerde versie van SSL gebruikt. Mocht jij de ontwikkelingen op SEO gebied dus voor willen zijn, dan is een betaald SSL certificaat misschien de betere optie voor jou. Gratis SSL is echter ook goed genoeg om websiteverkeer veilig te stellen voor gebruikers van jouw website.

Ziggo Webmail

Bij vrijwel elke internet provider in Nederland krijg je bij aankoop van een internet pakket een gratis email. Op deze email ontvang je facturen maar ook informatie van de provider. Verder is deze email ook te gebruiken voor privé gebruik. Het adres is in de meeste gevallen gepersonaliseerd met voor en achternaam van de klant, wat dan eindigt op het adres van de provider zoals @kpnmail, @ziggo @Tele2.nl.

Wat kan je met Webmail?

Webmail is de term die wordt gebruikt voor een e-mailplatform dat overal ter wereld met vrijwel elke browser te bekijken is. U hoeft niet uw eigen laptop, desktop bij de hand te hebben om in te kunnen loggen. U kunt op elk gewenst toestel inloggen met uw email en wachtwoord en zo uw email bekijken of verzenden. Deze webmail adressen van de providers zijn vaak lastig te vinden op de overvolle provider site. Waarom is dit niet makkelijker te vinden?

Webmail-provider.nl

Webmail-provider.nl heeft de webmail adressen van verschillende providers in Nederland overzichtelijk weergegeven. Providers zoals Ziggo Webmail, KPN Webmail, Tele2 webmail, XS4ALL webmail en Vodafone webmail. Daarbij zijn ook alle email instellingen van de providers toegevoegd waarmee u gemakkelijk uw email op uw tablet, smartphone, desktop, laptop kunt instellen. Deze gegevens zijn up 2 date met desbetreffende uitleg. Ook is er een toestelhulp aanwezig om per toestel uw email gemakkelijk in te kunnen stellen.

Daarbij heeft webmail-provider.nl de webmail adressen van de Hogescholen en Universiteiten van Nederland toegevoegd. Ook deze zijn gemakkelijk te vinden op de website.

Webmail instellingen

Webmail is super handig om overal en altijd toegang tot je email te hebben. Maar hoe stel je deze in op je tablet, smartphone, desktop of latop? Deze instellingen zijn vaak te vinden op de website van de aanbieder. Echter is dit vaak diep verstopt op de website. Daarom heeft website-provider deze instellingen onder de aanbieders overzichtelijk weergegeven. U zoekt uw aanbieder op en daarbij vind u deze instellingen, ook voor Android en ios. Zo hoeft u niet eindeloos te zoeken maar alles onder 1 klik.

 

Webmail Toegankelijkheid

Om toegang tot uw email te krijgen heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze krijgt u meestal per brief van uw provider. Bent u de gegevens kwijt dan kunt u op webmail-provider.nl de links vinden om uw gebruikersnaam en wachtwoord op te vragen. Zo zit hoeft u niet te bellen naar de klantenservice waarbij u lang in de wachtrij kan staan en geen overbodige kosten maakt.

 

Desktopset die RSI voorkomt

Microsoft heeft een dekstopset op de markt gebracht voor mensen die veel achter de computer zitten. Het is een ergonomische desktopset die de druk op bepaalde veel belaste spieren en pezen moet verlichten.

RSI

Wist je dat maar liefst één vijfde van de computergebruikers rsi- of correcter cans- klachten heeft? Die klachten centreren zich over het algemeen op het nek-, arm- en schoudergebied. Het is daarom van groot belang dat de gebruiker ergonomisch zit en te werk gaat. Het begint bij de basis: de type- en muishouding. Dat schijnt ook de lastigste te zijn, maar door de spanning die bij deze houding op de pezen, spieren en gewrichten komt te staan is het wel de belangrijkste. Veel mensen weten niet dat bepaalde klachten die je overhoudt aan niet-ergenomisch computergebruik zelfs kan leiden tot chronische klachten.

De desktopset

Door gebruik te maken van Microsofts draadloze Sculpt Ergenomic Desktop kun je haast niet meer in een andere, slechte houding zitten. Dat komt door het kleine en gebogen toetsenbord wat ook naar wens verhoogd kan worden door de los meegeleverde helling. De spatiebalk bestaat hierbij uit twee delen, zodat je als je kan blind typen met beide duimen meteen bij de spatiebalk kan. Ook is het erg belangrijk dat je polsen worden verlicht tijdens het typen en daarom is de polssteun extra breed gemaakt. Er is ook goed nagedacht over de cijfertoetsen die normaal gesproken aan de rechterzijde van het toetsenbord zitten. Deze wordt er namelijk los bijgeleverd, zodat je zelf kunt bepalen waar je hem het prettigst vindt liggen. Om de pols tijdens het ‘muizen’ zo recht mogelijk te houden is het prettig dat de muis sterk gebold is. Hij is hoger dan een normale muis wat ervoor zorgt dat je hand en pols de juiste houding aannemen. Helaas hebben linkshandigen pech, want de muis is alleen ontwikkeld voor rechtshandigen.

Zorgen om overname WhatsApp door Facebook

Direct nadat Facebook de overname van WhatsApp bekend gemaakt heeft, waren er al grote zorgen over de privacy en de mogelijkheden die Facebook met de database van WhatsApp. Een van de redenen dat de overname door kon gaan is dat de Amerikaanse FTC heeft aangegeven het eens te zijn met de overname maar wel onder een eis; dat het privacy beleid onder geen enkele mogelijkheid aangepast of gewijzigd zou worden. Er heerst een bepaalde angst, de angst dat Facebook een datamonopolist gaat worden, omdat ze een aantal zeer grote bedrijven in handen hebben zeker op het gebied van sociale media. Maar er mogen grote zorgen zijn, gratis whatsapp downloaden kan nog altijd en het is nog altijd een van de meest gebruikte programma’s ter wereld. Sterker nog, met meer dan 500 miljoen gebruikers en 70% van deze gebruikers die dagelijks het programma gebruikt, is het wellicht wel het meest gebruikte app van de wereld.

Angst voor een Facebook-WhatsApp mash-up

Er zijn bedrijven die angst hebben dat Facebook een messaging-app gaat ontwikkelen waarbij ze zowel Facebook als Whatsapp integreren. Hiermee zouden ze de huidige markt volledig gaan domineren waardoor andere kleinere bedrijven geen schijn van kans maken. Ook is er nog altijd veel vraag voor whatsapp op PCs wellicht dat Facebook hier ook wel een gemakkelijkere oplossing voor wil gaan aanbieden. Het zou voor veel mensen een zegen zijn dat ze op hun laptop gebruik kunnen maken van Whatsapp. Een ding is zeker, Facebook is bezig een monopoly positie op te eisen op een aantal markten en daar zijn andere bedrijven het niet mee eens. Toch moet dan eerst de monopoly positie van Microsoft aangevochten worden alvorens hier van hogerhand iets aan gedaan kan worden. Maar wanneer er alleen gekeken wordt naar de sociale media en mogelijkheden die Facebook kan benutten door zowel WhatsApp als Instagram te gebruiken en wellicht te combineren? Dat is slechts op een slimme manier gebruik maken van wat ze in handen hebben.