Back to basic

Kamperen, maar dan net een tikje minder luxe dan dat je misschien normaal gewend bent. Back to basic noemen we het. Echt kamperen, maar dan zonder de glamping-elementen. Wat heb je daarvoor nodig?

Bestemming

Ver hoef je er niet voor te reizen. In de Belgische Ardennen kun je prima kamperen. Natuurlijk klinkt het veel uitdagender om te gaan kamperen in andere gebieden. De Ardennen is echter een gebied om te bepalen of het iets voor je is. Daarna kun je alsnog uitwijken naar andere bestemmingen.
Afhankelijk van de geboden voorzieningen op de plaats van bestemming kun je de uitrusting hierop aanpassen. Ben je van plan wild te kamperen, dus zonder gebruik te maken van een echte camping, dan heb je bijvoorbeeld een oplossing voor sanitaire voorzieningen nodig. Ook moet je de afweging maken in hoeverre je na moet denken over oplossingen voor stromend water of het ontbreken ervan.

Water en sanitair

Het ontbreken van water en sanitair zijn geen onbelangrijke zaken. In de vrije natuur kun je misschien dan wel zeer creatieve oplossingen bedenken voor de sanitaire stops, maar je moet de vraag stellen in hoeverre je de natuur daarmee écht een plezier doet. Een simpel voorbeeld is toiletpapier. Wat doe je daarmee, wetende dat je daarmee het landschap vervuilt. Geen prettige of fijne gedachte. Een oplossing zou een chemisch toilet zijn, maar deze is op een bepaald moment vol. Beter is is dan ook om te kiezen voor een locatie in de buurt van sanitaire voorzieningen waarvan je gebruik kunt maken. De meeste natuurcampings beschikken over dergelijke voorzieningen. Datzelfde geldt natuurlijk voor water.
Het klinkt verleidelijk. Even een slok nemen uit een beekje. Niet in alle gevallen is dat verstandig. Een bekend voorbeeld zijn de bergbeekjes met koud stromend water. Wanneer een paar honderd meter schapen grazen, is het wellicht geen goed idee om gebruik te maken van dit beekje. Dit zie je echter op dat moment niet. Als het dus om het tappen van vers water gaat, dien je er rekening mee te houden dat je het water eerst kookt en daarna pas consumeert. Ook hierbij spelen de natuurcampings een rol, want hier kun je wel gebruik maken van een watertappunt.

Elektra

Het is erg makkelijk om je niet bezig te houden met elektra tijdens je vakantie. Water koken is mogelijk op op een houtvuurtje. Datzelfde geldt voor koken. Wil je iets meer luxe, dan steek je met behulp van een lucifer het gasfornuis aan. Anders wordt het wanneer je even de smartphone wilt opladen.
Je kunt overwegen zonnepanelen hiervoor in te zetten. Er zijn verschillende opladers op de markt die je in staat stellen om tegelijkertijd meerdere apparaten aan te sluiten. Het nadeel is dat je dan ‘s avonds en ‘s nachts geen elektriciteit kunt gebruiken. Dat is geen probleem wanneer je beschikt over een apparaat waarmee je van brandstof elektriciteit kunt “maken.” Dit is het geval met de producten van Biolite.

Biolite

De slogan van dit bedrijf is niet zonder reden Fuel for your adventure. Wat is er nu makkelijker om tijdens het koken even je smartphone op te laden via een USB-kabel? Het kooktoestel van Biolite stelt je in staat om dit te doen.
Naast het kooktoestel heeft dit bedrijf nog een hele serie van producten die je op een slimme manier aan elektra helpen. Wat te denken van een eigen zonnepaneel of een slimme zaklantaarn? Biolite stelt je in staat om te gaan kamperen op een eenvoudige manier, maar dan wel met eigen elektra.
Neem je eigen apparatuur mee, zorg er dan wel voor dat deze goed is beschermd. Wil je perse jouw MacBook meenemen om de gemaakte foto’s te bewaren, zorg er dan voor dat deze goed beschermd is. Een laptoptas is wellicht wat overbodig, maar een case of sleeve voor je MacBook is dan zeker handig.

Huishoudelijke apparatuur

Omdat je op een wat minder uitgebreide manier kampeert, kun je de uitrusting aanpassen. Bepaalde huishoudelijke apparatuur kun je gewoon weglaten. Of je combineert bepaalde apparatuur. Dit is niet alleen goed omdat je minder meeneemt, maar ook nog eens extra leuk.
Via de website Meesterslijpers.nl kun je Leatherman multitools gratis laten graveren. Een leuk aandenken dus aan een vakantie die je doorbrengt met vrienden of familieleden.
Andere huishoudelijke apparatuur waar je veel nut van kunt ondervinden zijn stapelbare pannensets. Bijvoorbeeld de pannensets van Bo-Camp.

Eten en drinken

Hoe makkelijk je het ook maakt dankzij allerlei gadgets, er is een probleem dat zich lastig op laat lossen. Hoe ga je om met etenswaren tijdens je verblijf in de wildernis? Je kunt overwegen om dagelijks boodschappen te doen. Het gevaar bestaat dan wel dat je misschien meer uitgeeft dan gepland. Een alternatief is om boodschappen af te stemmen op de omstandigheden. Kortom, je koopt dus niets dat in de koelkast bewaard moet worden. Denk dan bijvoorbeeld aan groenten uit blik.
Als het om drinken gaat is het een stuk makkelijker. Een koud glas drinken verkrijg je door de fles te bewaren in een beekje of een emmer water (niet in de zon neerzetten).

Conclusie

Het is dus zeker mogelijk om te kamperen op een wat minder luxe manier. Dankzij slimme oplossingen, gadgets en soms logisch nadenken kom je een aardig eind. Wil je meer weten over het kamperen in de vrije natuur, dan klik je hier voor meer informatie. Wil je liever gebruik maken van een natuurcamping, dan klik je hier voor meer informatie.

Zonnig Nederland?

Zomer in Nederland

Het is zomer. Nou ja bijna dan. Met het weer van nu (warm, koud, regen en dan weer zonnig) is het moeilijk om het in te schatten. Maar we houden goede hoop dat het echt zomer gaat worden met dagen, weken met mooi weer en aangename temperaturen. Want als het zomer is, de zon schijnt en het is super lekker weer dan lijkt alles beter en mooier. Mensen zijn over het algemeen vrolijker. Er zijn allerlei kortingen en acties wat met de temperaturen te maken hebben en natuurlijk de zomervakantie.

Zomervakantie

Zomervakantie is lekker. Je gaat ergens naar toe of je blijft hier. Want als het mooi en warm weer is in Nederland dan kan het zicht meten met de andere warmen landen zoals Spanje of een ander land. Je hoeft niet per se naar het buitenland te gaan om een goede tijd te hebben. En natuurlijk mooi en warm weer staat gelijk aan barbecueën. Lekker buiten met vrienden en familie. Praten, drinken, eten en gewoon een gezellige tijd hebben is altijd leuk.

Mensen gaan ook naar campings toe en gaan daar lekker met de kinderen daar naar toe. Of vliegen naar het buitenland. Vakantie lekker, je kan je dan helemaal laten gaan en ontladen. Het is heerlijk toch als je voor een paar weken per jaar geen verantwoordelijkheden hebt. Geen zorgen anders dan waar gaan we s’avonds eten en waar kunnen we eventueel gaan stappen? Natuurlijk doe je dit als je geen kinderen hebt. Maar zelfs dan is er genoeg te zien en te beleven overdag.

Nederland is mooi

Zelfs als je niet op vakantie gaat heeft Nederland vele mooi plekjes die je kan bezoeken. Je kan natuurlijk ook gewoon op vakantie gaan in Nederland zelf. Je zou het zelf niet zeggen maar vele toeristen komen vanuit het buitenland hier naar toe om vakantie te vieren. Je kan misschien denken waarom gaan mensen die ergens anders wonen helemaal naar Nederland toe. Maar het kan ook andersom. Waarom gaan we naar het buitenland als het hier net zo mooi is?

Mocht je thuis blijven dan zijn er ook zat dingen die je kan doen. En misschien hou je helemaal niet van een actieve vakantie maar wil je gewoon lekker thuis met een boek in de tuin zitten. En als je dan kinderen hebt kunnen die gewoon zichzelf vermaken met buiten speelgoed. Dat is het mooie van kinderen, die kunnen zich prima vermaken waar ze ook zijn.

Bron: Clip on zonnebril

Ideeën voor dagje weg in Nederland

De zomer staat om de hoek en met dit heerlijke weer blijf je natuurlijk niet binnen zitten. Nederland kent namelijk genoeg activiteiten die je op een dag kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan pretparken, musea of dierentuinen. Maar, welke plekken vallen er precies binnen deze drie gelegenheden? Hieronder lees je verschillende mogelijkheden om jouw dagjeuit perfect in te vullen!

 

Pretparken

Wanneer het lekker weer is, is een dagje naar een pretpark geen slecht idee. Nederland kent namelijk genoeg leuke pretparken die goed te bezoeken zijn met lekker weer. Het bekendste pretpark in Nederland is toch wel de Efteling, met maar liefst 5,3 miljoen bezoekers per jaar. Andere leuke pretparken zijn Walibi Holland, Duinrell, Slagharen, Familiepark Drievliet of Avonturenpark Hellendoorn. Sommige pretparken hebben ook een eigen thema, wat het aanbod nog diverser maakt.

 

Musea

Nederland kent ook genoeg leuke en zeer interessante musea, met allemaal hun eigen onderwerpen. Het bekendste museum van Nederland is het Rijksmuseum in Amsterdam. Het Rijksmuseum kent veel verschillende soorten onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan de geschiedenis van Nederland en verschillende schilderijen van bekende kunstenaars. Nederland kent veel meer leuke en interessante musea, zoals het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis, het Nationaal Militair Museum, Museum Volkenkunde en Naturalis. Musea kun je eigenlijk altijd wel bezoeken, weer of geen weer.

 

Dierentuinen

Een dierentuin bezoeken is een leuke buitenactiviteit. Verschillende dieren lopen in de buitenlucht en met lekker weer is dit natuurlijk ideaal! Leuke dierentuinen om te bezoeken zijn Burgers’ Zoo Arnhem, Ouwehands Dierenpark, Diergaarde Blijdorp, ARTIS, de Apenheul, het Dolfinarium en Vogelpark Avifauna. Dierentuin Diergaarde Blijdorp heeft maar liefst 1,5 miljoen bezoekers per jaar, wat deze dierentuin de meest bezochte dierentuin van Nederland maakt.

Zomer acties

Iedere vrouw is gek op shoppen, maar hoeveel kleding miskopen doen we nu jaarlijks? Veel vrouwen hebben vaak ongedragen of zelfs helemaal nieuwe mode items in hun kast hangen. Maar wat moet je nu doen dit soort miskopen te voorkomen? Hieronder enkele waardevolle tips welke kunnen voorkomen dat u miskopen doet tijdens het shoppen.

Ga alleen shoppen
Samen shoppen met een vriendin, moeder of zus is natuurlijk altijd gezellig, maar dit zijn wel vaak de personen die je aankopen beïnvloeden. Daarnaast kunnen deze personen ook invloed op je uit oefenen om bijvoorbeeld dat ene kledingstuk wel te kopen zodra je gaat twijfelen. Indien je dus alleen gaat shoppen kun je in alle rust zelf bepalen of je bijvoorbeeld die ene leuke zomerjas wel of niet aanschaft.

Laat je niet misleiden door aanbiedingen en verkoopsters
Zodra je een winkel inloopt wordt je vaak beïnvloed door verkoopster die altijd zullen zeggen dat die ene jurk je perfect staat. Veel verkoopsters krijgen een extra bonus bij meer verkopen en zullen er dus alles aan doen om jou niet met lege handen de winkel uit te laten gaan. Toch zitten er wel goede winkels bij waar je van alles kan kopen zoals sloffen, schoenen of andere dingen.

Wat betreft aanbiedingen hebben veel kledingwinkels vaak acties zoals 3 halen 2 betalen. Op deze manier ben je ook snel geneigd om meerdere artikelen te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Vervolgens zijn dit dan juist vaak kledingstukken die je nooit of niet vaak aan zal doen.

Shop niet tijdens de sale periode

Welke vrouw kan de weerleiding van de sale niet weer staan. Juist in dit soort periodes zou je eigenlijk het shoppen moeten vermijden. Dit is de periode waar je bijvoorbeeld tegen allerlei leuke zomerjurkjes kunt aanlopen welke je helemaal niet nodig hebt. Indien je de sale periode toch niet kunt weerstaan dan is het verstandig om een budget voor jezelf vast te stellen. Zo weet je tenminste waar je aan toe bent wat betreft uitgave. Daarnaast voorkom je dat je teveel onnodig gaat kopen.

Kijk naar kwaliteit in plaats van kwantiteit

In veel gevallen kan het soms beter zijn om te kiezen kwantiteit in plaats van kwaliteit. Kies bijvoorbeeld voor een paar mooie pumps welke je zowel in de zomer als winter kunt dragen. Vraag de verkoopster in de winkel naar de kwaliteit en hoelang je kunt verwachten dat deze schoenen meegaan. Vaak is het zo indien je gaat voor kwantiteit dat de schoenen slechts enkele maanden meegaan en je deze daarna kunt weggooien. Sommige vrouwen kopen vaak dermate veel schoenen dat de meeste schoenen zelfs staan te verstoffen in de kast. In dit geval kun je dus beter kiezen voor een of twee paar schoenen welke langer meegaan.

Pokemon Go is goed voor je!

Hoe ga jij je zomer besteden?

Afgelopen zondag was het heerlijk weer. Een goede reden om lekker naar buiten te gaan. Wat ga je doen als je naar buiten gaat? Lekker naar het strand en de zee? Naar de bossen lekker wandelen? Of ga je naar de stad en ga je eerst shoppen en dan heerlijk genieten op een terrasje?

Wat je ook gaat doen je neemt altijd je mobiel en/ of tablet mee. Want je moet wel mooie foto’s maken of up to date blijven. Je kan er ook voor kiezen om totaal wat anders te doen wat sommige mensen niet verwachten en dat is gamen combineren met sport. Als je er goed over nadenkt kan dat best raar klinken.

Gamen en sporten?

Game en sporten? Ik bedoel online gamen en sporten? Een paar jaar geleden had je het niet voor mogelijk gehouden maar vorig jaar was er een bedrijf die de wereld echt veranderde. Namelijk met Pokemon Go! Grote groepen mensen trokken erop uit om die beestjes, Pokemon te gaan vangen.

Zelfs mensen die jaren thuis zaten trokken erop uit. Het is echt verbazingwekkend en heel erg mooi maar ze hadden de wereld echt veranderd. Mensen hadden wat om over te praten en op die manier ontstonden er ook mooie en relaties die normaal niet mogelijk waren.

Het was een rage. Want iedereen van jong tot oud van mensen die thuis zaten tot advocaten gingen erop uit. Iedereen speelde Pokemon Go. Uit die rage ontstonden ook veel kansen om geld te verdienen. Bedrijven speelde daarop slim in.

Slimme mogelijkheden

Van restaurants die korting gaven als je bij een bepaald team hoorde tot mensen die powerbanks verkochten voor een paar tientjes. Want ja je batterij ging wel snel op en als dat het geval is kan je geen zeldzame Pokemon meer vangen.

Het mooie van Pokemon was dat je wel veel ging bewegen. Wandelen, lopen en fietsen moest je wel doen en het bracht je ook op plekken waar je normaal nooit zou komen.

Dus met het mooie en warme weer wat er aan gaat komen. Hoe ga jij je zomer besteden?

 

 

Een verzekering voor onzekere tijden

Het leven gaat niet altijd zoals gepland, dat hoeft niet per se iets slechts te zijn, maar soms denk je toch: Was dat maar even niet gebeurd. Vanaf dan komt de vraag je hoofd: Had ik me hier op kunnen voorbereiden? Dat verschilt wel per situatie, maar als het op reizen aankomt denken toch best veel mensen die gaan reizen: Nee, ik kan wel zonder die extra reisverzekering. Maar ja, in de wereld waar wij vandaag leven kan het zomaar voorkomen dat vanwege bepaalde gebeurtenissen je toch je reis of vlucht aan je voorbij moet laten gaan of dat je een ongeval krijgt. Daarom, is het op dit gebied beter om te weten wat je mogelijkheden zijn.

Waar moet ik mij op verzekeren qua zorg?

Dat verschilt per reistype, maar een zaak blijft altijd hetzelfde: Je moet bij elke zorgverlener terecht kunnen. Vanaf hier kun je een beetje gaan kijken wat het beste bij jou aansluit. Je moet altijd bij het afsluiten van een reisverzekering goed opletten of je niet alleen in Europa wordt gedekt, maar ook wereldwijd. Verder moet je kiezen of je medische kosten vergoedt worden, of dat je alleen een basisdekking neemt, veel zorgverleners in het buitenland kunnen je namelijk schandalig hoge bedragen factureren anders.

Het annuleren van een vlucht

Je reis verzekeren blijft niet alleen bij het medische gedeelte, soms kan je vanwege omstandigheden je vakantie niet eens meemaken. Om te zorgen dat als je onverhoopt je vlucht moet annuleren, is het essentieel om de juiste annuleringsverzekering te hebben, deze kunnen heel erg uit een lopen. De een vergoedt je vlucht pas als je het een paar weken van te voren meldt, terwijl je bij sommigen het nog gewoon een paar uur van te voren kan melden.

De knoop doorhakken

Uiteindelijk zal je toch de knoop moeten doorhakken om te voorkomen dat je later niet in de koude kleren gaat zitten. Een ongeval kan al naar genoeg zijn, laat staan dat daar nog niet-declareerbare bij kunnen komen. Lees daarom goed de voorwaarden bij alle reisverzekeraars, vergelijk je opties en kies verstandig. Elke reisverzekering is anders, maar je moet wel altijd er een hebben die transparant met hun voorwaarden zijn.