Zelf een huis bouwen?

De loterij winnen wil iedereen wel, maar het beste gevoel ontstaat natuurlijk wanneer je al je geld helemaal zelf bij elkaar verdient. Datzelfde geldt voor een eigen huis. Bouw je deze helemaal zelf? Dan kun je vol trots in de toekomst zeggen dat jij hier verantwoordelijk voor bent. Bovendien voelt het 100% aan als jouw eigen plek. Om je eigen huis te bouwen zijn er een aantal stappen die je kunt doorlopen om dit te realiseren. Deze bespreken we hieronder.

Eigen huis bouwen stappenplan

Onderstaand hebben we alle stappen behandelt om je eigen huis te bouwen. Natuurlijk is het niet zomaar in een aantal stappen gedaan, maar dit zijn wel de belangrijkste fases.

Het stuk grond en de gemeente

Ten eerste is het belangrijk dat je een stuk grond hebt. Zonder grond wordt het lastig om je huis te gaan bouwen. Het stuk grond dat je hebt moet bij de gemeente zijn gemarkeerd als woongebied. Controleer dit bij de gemeente en zorg ervoor dat je de juiste vergunningen bezit. Heb je dit voor elkaar? Dan weet je dat je kunt gaan starten met bouwen.

Architect inschakelen

Eerst is het nog handig om een architect te vinden die de woning voor je gaat ontwerpen. Leg alle afspraken en de budgetten goed vast in een contract, zodat hier later geen onduidelijkheden over ontstaan.

Aannemer zoeken

Zoek een aannemer. De aannemer zorgt ervoor dat het ontwerp die samen met de architect is gemaakt gebouwd kan worden. Kijk of de aannemer een keurmerk heeft, zoals Bouwgarant. Overleg ook goed welke materialen de aannemer koopt. Het is mogelijk om de bouwmaterialen zelf te bestellen. Dit kan een hoop geld besparen. Online bouwmarkten, zoals bouwmaterialenkopen.com maken het vele malen goedkoper om materialen te bestellen dan wanneer je dit aan een aannemer overlaat. Natuurlijk kun je zelf ook een hoop klussen en verbouwen maar zorg dan in ieder geval voor goed gereedschap en veilige veilige werkkleding.

Financiering regelen

Regel de financiering. De meeste mensen hebben het geld niet klaarliggen om de hele woning van te betalen. Hiervoor is een hypotheek nodig. Deze kan pas worden geregeld op het moment dat je de omgevingsvergunning hebt. Van tevoren is het al wel mogelijk om online de maximale hypotheek te berekenen.

Huis bouwen

Vervolgens kan er worden gestart met de bouw van de woning. De eerste stenen voor jouw toekomstige droomwoning worden gelegd. Neem regelmatig even een kijken bij de bouwplaats. Tot slot vindt er na het bouwen alleen nog de oplevering plaats en ontvang je de sleutels van je nieuwe woning.

Ik ben een klusser?

Je woont al jaren met veel plezier in je huidige huis. Veel mensen verhuizen meerdere keren in hun leven. Dat heb jij ook gedaan maar nu ben je eindelijk gesetteld. Het duurde even, want vroeger was je best wel een ruig ridder en ging je elk weekend helemaal los. Je ging gewoon elke weekend uit. Soms met vrienden en soms in je eentje. Want je je hebt wel de leukste lol en gesprekken als je in je eentje bent.

Eeuwige vrijgezel

Het waren goede tijden als je er zo even aan terug denkt. Maar nu is het anders. 5 Jaar geleden kwam je haar tegen. Degene waar je je leven mee wilt delen. Moeilijk voor te stellen. Zo zeggen je vrienden dat ook die je heel anders kende. Eeuwige vrijgezel zal hij wel blijven. Dat werd gezegd, heel stiekem dacht je dat ook.

Maar nu zit je in een mooi huis. Het is niet het grootste of het duurste (maar dat hoeft ook niet). Maar je bent wel gelukkig. Je hebt een mooie vriendin en kinderen. Twee, een jongen een een meisje. Je hebt een leuke baan met leuke collega’s en je verdient ook nog eens goed.

Klussen in huis

Je overweegt al heel lang om eens je huis goed aan te pakken. Dus uit te breiden en te repareren, renoveren en bepaalde dingen te vervangen. Zoals je dakgoot, maar ook de badkamer en je huiskamer. De dakgoot moet sowieso schoongemaakt worden, dus dat ga je doen. In de badkamer wil je Infrarood verwarming hebben, dus daar moet je ook eens naar kijken. In de huiskamer moeten de muren worden gewit. Het is op dit moment een rode kleur. Niet jou ding.

Maar de vorige eigenaars vonden het blijkbaar wel mooi. Nou ja ieder zijn of haar smaak. Maar goed, die rode kleur kan echt niet vind je en dus ga je maar lekker de muren wit verven. Een hele klus maar goed dat moet je er ook maar voor over hebben. Als je er niets aan doet dat irriteer je je er elke dag aan. Er moeten nog meer dingetjes gebeuren maar die komen wel later.

Ondanks al die klussen die je moet doen of laten doen, want sommige dingen heb je gewoon (professionele) hulp nodig. Natuurlijk kan je beroep doen op je vrienden en familie. Maar soms kan je het beter over laten aan degene waarvan het hun werk is. Professionals met veel ervaring, kennis en kunde.

De beste palletboxen

Als je op zoek bent naar palletboxen van de hoogste kwaliteit en tegen de laagste prijs op de Nederlandse markt, hoef je niet verder te zoeken. Zamko levert nieuwe én tweedehands beschermende palletkisten tegen de allerlaagste prijzen. Daarbij staan jarenlange ervaring en professionele expertise garant voor kisten van typisch Nederlandse betrouwbaarheid. Onze trouwe klanten profiteren van de vele mogelijkheden en extra diensten die Zamko biedt op het gebied van transportoptimalisatie. Zowel voor opslag, interne logistiek als vervoer van goederen zijn de robuuste en handige kisten van Zamko de allerbeste en goedkoopste oplossing op dit gebied.

Al jarenlang expert op het gebied van opslag en transport

Voor opslag, voor logistieke oplossingen binnen het bedrijf, én voor transport en export over land of zee: de palletboxen van Zamko zijn de beste kandidaat. Beperk de doorlooptijd op ieder punt in de keten door de boxen van Zamko te gebruiken. De palletboxen van Zamko kunnen, afhankelijk van het model, per stuk tot wel 1.000 kilogram aan, en kunnen tot wel vijf hoog te gestapeld worden. Zeer geschikt voor opslag van alle typen producten, kleine goederen of verpakkingen die je in voorraad wil hebben. Ook bij transport bieden de palletboxen voordelen. Ze beschermen broze producten tegen beschadiging, maken indeling van de laadruimte snel en efficiënt, en maken het veilig voor werknemers om pallets in en uit te laden.
Dankzij het grote assortiment beschermende palletkisten heeft Zamko altijd het type kist in huis dat past bij jouw sector, en bij jouw product. Wij leveren alle mogelijke kisten in de Europese en Hollandse standaardmaten, maar we kunnen ook kisten maken met specificaties op maat. Altijd van de hoogste kwaliteit hout, metaal of kunststof, zodat de kisten bij normaal gebruik jaren lang mee kunnen gaan. Kijk snel op onze website voor meer informatie en ontdek de palletbox die past bij jou.

Hoe word je een aannemer?

Een dienst van een aannemer wordt door een opdrachtgever gebruikt om een bouwproject te realiseren. Zulke projecten kan van alles zijn, gebouwen, wegen of waterwerken. Een aannemer gaat in altijd met andere partijen in werk om het project waar te kunnen maken. Bijvoorbeeld installateurs, elektriciens, grondbedrijven, leveranciers van bouwmaterialen etc. Een aannemer neemt de opdracht van een opdrachtgever aan en coördineert het proces van alle activiteiten en mensen die nodig zijn om het project tot een goed einde te brengen. Een aannemer levert het project altijd binnen een afgesproken tijd met een bepaald budget.

Een aannemer is vaak een zelfstandige en komt in aanraking met alle facetten van het bouwproces. Van belang is het natuurlijk wel om een opdracht te krijgen als aannemer. Wanneer een opdrachtgever jou benadert dien je een offerte te kunnen maken waarin staat hoe je te zal gaan (welke partijen schakel je in), binnen welke tijd je het project denkt te gaan realiseren en natuurlijk voor welke prijs. Opdrachtgevers vragen meestal meerdere offertes aan bij concurrenten. Zorg er dus voor dat de offerte er netjes en overzichtelijk uit ziet.

Randstad

De meeste aannemers zijn te vinden in de Randstad. Hier komen de meeste bouwprojecten voor in verhouding tot de rest van Nederland. Steden als Amsterdam, Den Haag, Leiden en Hoofddorp hebben een groot aanbod. Als aannemer in Hoofddorp is belangrijk om van alles te kunnen regelen. Bouwvergunningen, personeel, werkplanning, materiaal inkopen, aansturen van derden partijen en overweg kunnen met tekeningen zijn een aantal aspecten die een aannemer moet beheersen.

Hoe wordt je de aannemer in Hoofddorp?

De opleiding Bouwkunde stoomt je klaar om als aannemer aan de slag te gaan. Deze opleiding is te volgen op alle niveau’s: wo, hbo, en mbo. Er is een mogelijkheid om bijscholing te volgen mocht je al enige ervaring hebben. Om als aannemer in Hoofddorp aan de slag te gaan is het belangrijk om voldoende reclame te maken en online goed vindbaar te zijn.

Hoe kijk ik naar een portfolio van een aannemer?

Een aannemer in Hoofddorp selecteren en benieuwd hoe u dat het best kunt aanpakken? Het is verstandig om goed te kijken naar het portfolio of de referenties. Hoe kijkt u daar eigenlijk slim naar, wat zijn de elementen om op te letten? We zetten een paar slimme tips op een rij, zodat u het portfolio van een aannemer in Hoofddorp kunt beoordelen en u aan de hand daarvan een eerste contact kunt leggen.

Specialismen binnen het portfolio

Het is binnen het portfolio van een aannemer in Hoofddorp onder andere de moeite waard om op zoek te gaan naar de verschillende specialismen. Kan een aannemer u beelden tonen over het binnenwerk en interieurbouw of bent u bijvoorbeeld op zoek naar een specialist voor de badkamer? Een goede aannemer kan overweg met het buitenwerk zoals een dakopbouw en een dakkapel en zorgt er daarnaast voor dat deze een renovatie voor u kan uitvoeren. Indien er sprake is van verschillende specialismen is de kans groot dat u te maken heeft met een vakman, wat een goede keuze vormt wanneer u een aannemer in Hoofddorp wenst aan te stellen.

Ervaren aannemer in Hoofddorp

Op zoek naar een ervaren aannemer in Hoofddorp? Het portfolio kan u uitstekend aangeven of dit het geval is. Probeer verschillende foto’s van verschillende projecten te achterhalen en vraag de aannemer bijvoorbeeld wanneer de klus werd uitgevoerd. Aan de hand daarvan kunt u nagaan of de aannemer al lange tijd werkt aan de verschillende klussen en welke kwaliteit u kunt verwachten. Een goede ervaren aannemer in Hoofddorp kan u vertellen over klussen van nu en uit het verleden, bijvoorbeeld aan de hand van anekdotes of verschillende manieren van werken tussen toen en nu.

Landmeten bij Vanderhelm in Berkel en Rodenrijs

Landmeten

Wanneer u land op wil meten voor bijvoorbeeld je huis, je bedrijf of heel wat anders. Kunnen wij u veder helpen en dat doen we graag. Landmeten is het verzamelen van data om het daarna om te zetten naar een tekening. Een soort visuele benadering van de werkelijkheid. Of andersom: Landmeten kan een toekomstige situatie zichtbaar maken. Om de klant een zo duidelijk mogelijk tekening te kunnen presenteren heeft de landmeter een goed begrip van infrastructuur. Landmeten is immers een kwestie van meten met de goede maat. Dit waarborgt kwaliteit en bij VanderHelm bent u goed voor alle voorkomende landmeetkundige werkzaamheden. Onze landmeters kunnen met behulp van deformatiemetingen onder andere de zettingen monitoren bij aangebrachte monitoren. Landmeten gaat ook over ondergrondse infrastructuur. Wij graven regelmatig proefsleuven om kabels en leidingen digitaal duidelijk vast te kunnen legen of worden er inspectieputten met de bijhorende BOB maten ingemeten. De landmeters gebruiken Leica apparatuur waarbij zij beschikken over GPS, Total Station en digitale waterpas. Bij het landmeten maken ze gebruik van het landelijk dekkend referentienetwerk voor GPS van LNR Globalcom. Voor het verwerken van de inmeetgegevens wordt gebruik gemaakt van AutoCAD en LisCAD en kunnen metingen omgezet worden naar Microstation. Zo kan elk gewenst formaat geleverd worden aan de klant. De landmeters van VanderHelm breiden zich goed voor bij elke klant, ze weten welke informatie de klant uiteindelijk wil. VanderHelm wil graag dat de klanten goed met onze meetresultaten om kan gaan. Kort gezegd: inmeten, nulmetingen, hoeveelheidberekeningen, monitoren, bouwmaatvoering, uitzetten, tekenen en deformatiemetingen zijn bekende elementen voor de landmeters van VanderHelm.  Het is een goed keus om met ons te werken als het gaat om landbouw. Wij doen het graag voor u.

Wil je meer informatie of wil je contact met ons opnemen ga dan naar onze website, en wij helpen u graag veder.

 

Ecologisch onderzoek

Ecologisch onderzoek is een begrip dat steeds vaker voorkomt bij de bouw in de ruimtelijke inrichting.

Door veel bedrijven wordt ecologisch onderzoek zelfs als noodzakelijk gezien. Bij een ecologisch onderzoek wordt er gekeken naar de aanwezige natuurwaarden in een bepaald gebied. Bij zo’n gebied kan gedacht worden aan bedrijventerreinen, woonwijken, wegen of recreatiegebieden. Door te onderzoeken of er gebouwd kan worden in een bepaald gebied worden onvoorziene problemen voorkomen. Het is van belang om een ecologisch onderzoek uit te voeren omdat dit veel kosten bespaard wanneer de ecologische problemen worden ontdekt vóór de bouw van een project.

Risico’s
Je kunt je afvragen waarom een ecologisch onderzoek noodzakelijk wordt gevonden. De hoofdreden hiervan is dat er bij een ecologisch onderzoek gekeken wordt naar risico’s die kunnen optreden bij het bouwen van een project. De Flora- en faunawet en de natuurbeschermingswet van 1998 spelen hierbij een grote rol. Door middel van een ecologische quickscan kunnen deze risico’s in kaart worden gebracht. Een risico die kan ontstaan bij het bouwen van een project is dat er beschermde soorten voorkomen in het betreffende gebied. Door een inschatting te maken van de aanwezige flora en fauna op basis van biotoop kunnen de verwachte negatieve effecten in kaart worden gebracht.

Inventarisatie
Nadat er is onderzocht of er beschermde soorten in een gebied voorkomen is het goed om te inventariseren om welke aantallen dit gaat. Het onderzoeken van de aantallen en de verspreiding van bepaalde flora en fauna is van belang omdat de effecten van ingrepen zo worden vastgesteld.

VanderHelm
VanderHelm is gespecialiseerd in onderzoek, advies en realisatie met betrekking tot ecologisch onderzoek. Met de kennis die VanderHelm in huis heeft kunnen zij zich tot in de kleine details adviseren over ecologisch onderzoek. VanderHelm beschikt over de juiste kennis die gaat over de Natuurbeschermingswet 1998, Flora- en faunawet en Boswet.Tenslotte kan VanderHelm u adviseren over de Wabo (Wet algemene bepalingen omgevingsrecht).

Kijk voor meer info op: www.vdhelm.nl

Nauwkeurig zagen met uw cirkelzaag?

Met welke zaag u ook werkt nauwkeurig zagen blijft moeilijk. Zo is het werken met een normale handzaag erg intensief, waardoor het na enige tijd al aardig lastig wordt om de zaaglijn precies te volgen. Daarom wordt het vaak aangeraden om een cirkelzaag te kopen. De cirkelzaag staat bekend om snelle en perfecte zaagsneden. Maar ook wanneer u met een cirkelzaag werkt is er geen garantie om nauwkeurig te kunnen zagen. De tips hieronder helpen u om nog nauwkeuriger te kunnen zagen met een cirkelzaag.

Zaaggeleiding

De zaaggeleiding maakt deel uit van de handcirkelzaag. Deze zaaggeleiding is bevestigd naast het zaagblad om steun te geven tijdens het zagen. Wanneer u begint met zagen plaatst u de zaaggeleiding naast het te zagen werkstuk en het zagen gaat al bijna van zelf. Ook kunt u ervoor kiezen om een geleiderail te kopen. Met een geleiderail maakt u nog langere zaagsneden en kunt u planken of balken perfect afzagen.

Heldere laser

Wanneer u een zaaglijn wilt volgen met de cirkelzaag kan dit soms best lastig zijn. Daarom beschikken de meeste cirkelzagen over een laser (led-licht) die de zaaglijn precies weergeeft. Hiermee wordt het zagen al stukken eenvoudiger en tevens heeft u ook nog meer controle. Ook zijn sommige handcirkelzagen extra uitgerust met een led-licht, zodat er ook s` nachts gewoon doorgewerkt kan worden.

Kleine cirkelzaag

Maakt u zelf niet moeilijk met een grote handcirkelzaag en kies er èèn van mini formaat. Een kleine cirkelzaag is namelijk erg flexibel in gebruik, waardoor u de meest kaarsrechte zaagsneden kan maken. Mini cirkelzagen. Een kleine handcirkelzaag wordt standaard geleverd met meerdere zaagbladen om verschillende soorten materiaal te zagen. Ook kunt u kiezen voor een universeel zaagblad, zo`n zaagblad zaagt namelijk meerdere materialen. Daardoor hoeft niet elke keer het zaagblad vervangen, wanneer u een ander soort materiaal gaat zagen.

Zowel de accessoires als cirkelzagen zijn online te bestellen. Wanneer u online uw cirkelzaag gaat bestellen zult u meer slaagkans hebben, omdat het aanbod vele malen groter is dan bij èèn van de bouwmarkten.

Beton injecteren d.m.v. diverse injectietechnieken

Het injecteren van bouwmaterialen bij gebouwen wordt om verschillende redenen uitgevoerd. Een bekende techniek is het injecteren van scheuren, o.a. in beton en gewapend beton. Hiervoor worden reactieharsen gebruikt welke de sterkte terug kunnen brengen of lekkages afdichten.

Een andere techniek wordt gebruikt om de sterkte van o.a. metselwerk door injectie en verankering te verbeteren. Ook zijn er injectietechnieken welke leiden tot volledige verzadiging van het behandelde materiaal. Deze techniek wordt voor hout, natuursteen en metselwerk veelvuldig toegepast, voorzien van de noodzakelijke biociden, voor zwambestrijding en met verstevigende eigenschappen.

Technieken
In dit artikel gaat het over metselwerk waar sprake is van een gering of hoog vochtgehalte, ontstaan door het ontbreken van een vochtkering. Als afdichting moeten er bij dit soort objecten maatregelen worden getroffen, zowel verticaal als horizontaal.

Als horizontale afdichting zijn er principieel twee verschillende technieken om een curatieve afdichting aan te brengen. De ene techniek, de zogenoemde ’’mechanische’’ techniek; hierbij wordt het metselwerk blootgelegd en een afdichting aangebracht.

De tweede techniek bestaat uit de zogenoemde boorgateninjectiemethode. Bij deze techniek word een via geboorde gaten injectievloeistoffen ingebracht zodat er dwars door de muur heen een horizontale afdichting wordt gecreëerd.

Twintigste eeuw
Door horizontale afdichtingen werden in het begin van de twintigste eeuw maatregelen getroffen tegen optrekkend vocht. Zelden vindt men in muren van ouderen gebouwen een capillaire dicht laag (lood, lei, steen, hele dichte, harde natuursteen, klinkers e.d.).

Capillair optrekkend vocht is veelal een wezenlijke factor in de totale vochthuishouding van oud metselwerk. Andere factoren zijn particiële lekkages, zijdelings indringend vocht uit de bodem, regendoorslag van de gevel, spatwater ter plaatse van de sokkel, condensvorming bij koudebruggen en hygroscopisch vocht door zouten.

Wilt u meer informatie over injectietechnieken? Neem dan een kijkje op de website van
C. Kornuyt BV.