Babyshower geven

Een van de leukere dingen aan zwanger zijn is het geven van een babyshower. Dit is een traditie die is overgewaaid vanuit Amerika, maar helemaal geen erge traditie is om over te nemen! Bij dit feestje wordt de zwangere even helemaal in het zonnetje gezet door familie en vrienden. Het fijne aan een babyshower is dat een onderdeel hiervan het geven van cadeautjes is. Dit zijn handige babyspulletjes zoals kleding, speelgoed, luiers, speentjes, drinkflesjes en noem maar op! Als aanstaande moeder ga je al een hele hoop nodig hebben, dus alles dat aan je geschonken wordt is natuurlijk meegenomen! Een veel voorkomend aspect is dan ook de ‘luiertaart’. Dit zijn allemaal opgerolde luiers die opgestapeld zijn in de vorm van een taart. Op die manier is het echt een feestje!

Activiteiten

Naast lekker kletsen met zijn allen zijn er ook leuke activiteiten om op een babyshower te doen. Hier alvast wat leuke ideeën!

Foto’s raden

Alle gasten nemen oude kinder- of babyfoto’s mee. De rest gaat nu raden welke foto bij welk van de gasten hoort. Dit zorgt gegarandeerd van wat ‘aaaaw’-momenten en een hoop gelach.

Bevaldatum/tijd

Pak een groot vel papier en schrijf de namen op van degene die meedoen. Zij gaan nu achter hun naam invullen welke datum en tijd zij denken dat de baby wordt geboren. Als het geslacht onbekend is kan dit ook geraden worden en eventueel het gewicht. Als de baby eenmaal geboren is kun je nog eens terugkijken wie er het dichtste bij zat.

Babyvoeding proeven

Wat krijgt de baby eigenlijk straks te eten? Maak verschillende potjes babyvoedsel open en bedek het label. Nu kan er geproefd worden en dan is het een kwestie van raden welke smaak het is!

Rompertjes versieren

Het is mogelijk om standaard rompertjes te kopen. Haal die knutselspullen er maar bij en maak allemaal een mooi design. Het is ook nog iets dat laten door de baby gebruikt kan worden. Dus nog handig ook! Je kan ook andere cadeau’s kopen voor de baby en kinderen bij een speelgoedwinkel.

Wanneer geef je een babyshower?

Er is niet echt een vaste regel voor wanneer je een babyshower organiseert. Dit kan je doen als je net zwanger bent of als je tijd er bijna is. Op die manier weet je waarschijnlijk ook al of het een jongetje of meisje is, wat het geven van cadeautjes voor de gasten ook makkelijk maakt. Maar misschien wil je helemaal niet weten welk geslacht je kindje krijgt! In dat geval kan je ook wachten tot na de bevalling en je nog in je kraamtijd zit. Als het kindje dan geboren is weet je alsnog het geslacht. Al komt dit eigenlijk zelden voor. In de meeste gevallen vindt een babyshower plaats vóór de bevalling.

(17)

De beste cadeau’s

Je zou zeggen dat mannen veel moeite zouden hebben met het uitkiezen van een cadeau de vrouw. Mannen weten immers exact waar ze zelf in geïnteresseerd zijn, echter een cadeau uitzoeken voor de andere sekse is toch andere koek.

Niets blijkt echter minder waar te zijn. De top drie van meest gewilde cadeaus door vrouwen komt om de één of andere mysterieuze reden namelijk exact overeen met de lijst van cadeaus die de man zou kiezen voor haar. Dit blijkt uit een recent onderzoek, gedaan door Kien onder meer dan 500 personen.

Kien is een marktonderzoek bureau wat gespecialiseerd is in kwantitatief onderzoek met gevarieerde onderzoeksonderwerpen. Dat betekent dus dat mannen vrouwen kennelijk in de loop der jaren beter zijn gaan begrijpen wat vrouwen graag krijgen of juist goed door ze geïnstrueerd worden. Waar gokken jullie op? Ik eerlijk gezegd op het laatste.

De top drie van cadeaus voor de vrouw

De top drie van cadeaus zijn de volgende. Op 1 staat een romantische avond uit. Op 2 staat een mooi sieraad en op drie staan diverse schoonheidsproducten zoals parfum, make-up of eyeliner. Maak je kado origineel met een mooi kado zakje!

Vrouwen krijgen ook graag praktische cadeaus

Daarnaast krijgen veel vrouwen ook graag praktische cadeaus voor in de keuken of in het huishouden; zo’n 7 procent van alle vrouwen krijgt graag iets praktisch voor in de keuken als cadeau zoals bijvoorbeeld een nieuwe keukenmachine of broodbakmachine o.i.d. Wel is het zo dat het vrouwen niet zo zeer gaat om het krijgen van het cadeau in kwestie, maar meer om de moeite die gedaan wordt in het bedenken en aanschaffen van een leuk cadeau.

Meer dan 70% van alle vrouwen laat zich graag verrassen en vinden het belangrijk welke moeite man of vriend erin gestoken heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat een vrouw zich gewaardeerd en belangrijk voelt. Zouden vrouwen net zo goed zijn in het uitkiezen van een cadeau voor hem?

Wat ook altijd een goed cadeau is, is servies. Je hebt veel verschillende soorten servies. Zo heb je zilver servies, porselein en delfts blauw. Dat is ook altijd goed. Zelf gemaakte cadeau’s zijn ook altijd goed. Sterker nog mensen vinden het meestal leuke om te krijgen. Hoewel de maker/ gever er niet altijd zo over denkt.

Maar wat je ook iemand geeft zolang het uit goede intenties komt maakt het niet zoveel wat je een vrouw geeft. Dus denk er goed over na wat je iemand geeft.

(21)