Zonnig Nederland?

Zomer in Nederland

Het is zomer. Nou ja bijna dan. Met het weer van nu (warm, koud, regen en dan weer zonnig) is het moeilijk om het in te schatten. Maar we houden goede hoop dat het echt zomer gaat worden met dagen, weken met mooi weer en aangename temperaturen. Want als het zomer is, de zon schijnt en het is super lekker weer dan lijkt alles beter en mooier. Mensen zijn over het algemeen vrolijker. Er zijn allerlei kortingen en acties wat met de temperaturen te maken hebben en natuurlijk de zomervakantie.

Zomervakantie

Zomervakantie is lekker. Je gaat ergens naar toe of je blijft hier. Want als het mooi en warm weer is in Nederland dan kan het zicht meten met de andere warmen landen zoals Spanje of een ander land. Je hoeft niet per se naar het buitenland te gaan om een goede tijd te hebben. En natuurlijk mooi en warm weer staat gelijk aan barbecueën. Lekker buiten met vrienden en familie. Praten, drinken, eten en gewoon een gezellige tijd hebben is altijd leuk.

Mensen gaan ook naar campings toe en gaan daar lekker met de kinderen daar naar toe. Of vliegen naar het buitenland. Vakantie lekker, je kan je dan helemaal laten gaan en ontladen. Het is heerlijk toch als je voor een paar weken per jaar geen verantwoordelijkheden hebt. Geen zorgen anders dan waar gaan we s’avonds eten en waar kunnen we eventueel gaan stappen? Natuurlijk doe je dit als je geen kinderen hebt. Maar zelfs dan is er genoeg te zien en te beleven overdag.

Nederland is mooi

Zelfs als je niet op vakantie gaat heeft Nederland vele mooi plekjes die je kan bezoeken. Je kan natuurlijk ook gewoon op vakantie gaan in Nederland zelf. Je zou het zelf niet zeggen maar vele toeristen komen vanuit het buitenland hier naar toe om vakantie te vieren. Je kan misschien denken waarom gaan mensen die ergens anders wonen helemaal naar Nederland toe. Maar het kan ook andersom. Waarom gaan we naar het buitenland als het hier net zo mooi is?

Mocht je thuis blijven dan zijn er ook zat dingen die je kan doen. En misschien hou je helemaal niet van een actieve vakantie maar wil je gewoon lekker thuis met een boek in de tuin zitten. En als je dan kinderen hebt kunnen die gewoon zichzelf vermaken met buiten speelgoed. Dat is het mooie van kinderen, die kunnen zich prima vermaken waar ze ook zijn.

Bron: Clip on zonnebril

Geen biertje, maar een feestje?

Je werkt bij een bedrijf. Nu werk je er al jaren en je hebt het er erg naar je zin. Je werkt met plezier en je heb daarnaast ook nog eens hele leuke collega’s. Je hebt het wel getroffen. Voordat je hier kwam werken zat je bij een aantal banen waar je het niet echt naar je zin had. Je kreeg wel goed betaald maar nu je wat ouder bent kom je erachter dat geld niet alles is. Het is natuurlijk lekker om veel te verdienen.

Maar een goede werksfeer en leuke collega’s tellen ook zeker mee. Dus je moest een beslissing maken. Of daar blijven of weggaan. Het was aan jou de keuze en uiteindelijk kies je ergens voor wat beter voor je is. Wat gezonder voor je is. Maar nu je hier werkt heb je erg naar je zin. Nog steeds. Je ziet hier ook kansen. En wat helemaal leuk is, en je vind het ook heel leuk om zelf te doen is dat je hier de feestjes mag regelen. De bedrijfsevenementen die deze plek zo legendarisch maken.

Lekker alles regelen

Dat vind je leuk om te doen en houdt daar ook wel van. Je houdt wel van een uitdaging en een feest regelen op deze werkplek is een uitdaging. Toen je net kwam werken hoorde je al van de legendarische feesten die hier 2 x per jaar worden gehouden. Het zijn geen kleine feestjes, nee helemaal niet. Er is een behoorlijk groot budget aanwezig ook voor deze feesten en dat vind je geweldig.

Je hebt tot op heden nog nooit meegemaakt dat je een budget hebt om feesten te organiseren. En zeker niet op werk. Dus je kan lekker losgaan om dit te organiseren. Je krijgt er ook nog eens speciaal tijd voor om dit allemaal te mogen organiseren van je manager.

Gewoon blijven werken

Dus naast je werk, wat je gewoon goed doet en iedereen is blij met het werk wat je doet. Wat zou je nog meer willen? Je hebt een baan, een goed salaris, leuke collega’s, genoeg ruimte om te groeien, een budget om feesten te organiseren en betaalde trainingen om je zelf bij te scholen.

Je hebt het zo getroffen hier. Na alle baantjes hiervoor zag je het even niet meer zitten. Maar nu ben je hier en je vind het geweldig. Misschien blijf je hier wel jaren en ga je nooit meer weg. Maar hoe dan ook wil je sowieso de legendarische feesten meemaken.

Lekker vrij sporten

Sporten is gezond. Of beter gezegd bewegen is gezond. Dit betekend niet dat je als een malloot moet gaan sporten. Zeker niet als je al een langere tijd niet meer gesport hebt. Of nog nooit gesport hebt. Zelfs als je geen sporter bent en zelfs als je niet eens van sporten houdt, is het nooit te laat om te beginnen. En je weet nooit of het het wel of niet leuk vind als je het nog nooit getest hebt.

Just do it!

Gewoon doen! Or just do it! Is de bekende slogan/ uitspraak van Nike. En ze hebben zeker een punt. Het punt is dat de meeste mensen nooit beginnen. Dit geldt trouwens niet alleen voor sporten maar ook voor veel dingen in het leven. Je hoeft iets niet per se te doen. Zeker niet maar als je het nooit doet, hoe weet je dat of je het leuk vind of niet? Of je er plezier van hebt of niet?

Of je het goed kan of niet? Of je er talent voor hebt of niet? Daar zou je nooit achter komen als je het nooit doet. En ja weliswaar kom je erachter dat het helemaal niets voor je is maar althans heb je het gedaan. Wie weet ga je iets doen en veranderd het je leven. Je weet het maar nooit. Maar het is iets waar je nooit achter zou komen omdat je het nog nooit gedaan hebt.

Alleen of samen sporten?

Maar goed sporten hoeft niet moeilijk te zijn. Je kan het lekker recreatief doen. En het kan zeker gezellig zijn. Je kan natuurlijk samen met iemand gaan sporten die je kent. Maar het kan nog leuker zijn om in je eentje te gaan. Dit kan best “eng” zijn in het begin maar zo heb je wel sneller contact met mensen. Zeker omdat de meeste mensen de sport al langere tijd beoefenen.

Neem kickboksen bijvoorbeeld. Veel mensen die het nog nooit gedaan hebben denken dat het een sport voor agressieve mensen is. Maar als je 1 ding leert tijdens full contact sport is dat dat soort gedrag niet wordt getolereerd wordt. Als iemand zich zo gedraagt dan wordt die persoon snel geleerd dat je dat niet kan doen en wordt tijdens de les en tijdens het sparren snel op zijn plek gezet.

Maar goed of je wel of niet besluit een full contact sport te gaan doen er zijn talloze andere sporten die je kan doen. En niet alle sporten zijn “hard”. Maar het is wel zo dat elke sport, zeker in het begin zwaar is.

Modieuze dingen

Het is een stijl die mensen hebben. Sommige mensen dragen mode kleding, sommige een chique sjaal en anderen weer modieuze schoenen. En er zijn mensen die wat op hun hoofd dragen. Zoals mutsen, caps, hoeden en petten. Iedereen draagt wat anders maar iedereen die zoals iets draagt, draagt het omdat ze het mooi vinden of het past gewoon bij de persoon.

Het past bij je of niet

Soms dragen mensen iets en op de  één of andere manier past het bij die persoon. Dit geldt voor kleding, schoenen en ook petten. Hoewel je het zelf niet draagt en totaal niet bij je past staat het wel goed bij die persoon. En dit is gewoon stijl en mode. Sommige dingen passen niet bij je en andere dingen staan totaal wel bij je. Zo is dat met alles. Wat de ene persoon mooi vindt, vindt de andere persoon totaal niets.

Het is maar goed dat we niet alles mooi vinden, stel je maar eens voor dat iedereen alles en hetzelfde mooi zou vinden of niet mooi zou vinden. Dan krijgen we een mooi zooitje bij elkaar. Het is ook goed dat mensen verschillende meningen hebben. Zoals gezegd het is goed dat verschillende mensen verschillende meningen hebben. Maar goed terug naar de mode.

Ook nog eens functioneel

Je hebt veel verschillende soorten petten, hoeden, caps en mutsen. Sommige dragen omdat het functioneel is. Bijvoorbeeld in de winter als het koud is doe je een muts op je hoofd. Vooral de mensen met weinig haar of degene die kaal zijn kunnen dit beter doen. Maar zelfs als je veel haar hebt is het een goed idee om een muts op te doen als het erg koud is.

Maar ook in de zomer kan een pet je beschermen tegen de zon. Als de zon heet en fel is kan het je beschermen. Maar petten zijn ook wel een onderdeel geworden van bepaalde levens stijlen. Zoals truckers. Althans dat zie je zo in films. Truckers of vrachtwagen chauffeurs die petten dragen tijdens het rijden in de vrachtwagen.

Maar ook rappers dragen van die zogenaamde “caps” met NY of iets anders erop. Het past bij een “rapper” of hiphop levens stijl. Dat zie je ook vaak.

Maar hoe je het ook wend of keert. Hoeden, petten, caps en mutsen zijn niet alleen modieus, althans dat kunnen ze zijn maar ook nog eens functioneel als je weet waarvoor je ze gaat gebruiken. Dus de volgende keer als je iets gaat kopen dan kan je dan in je achterhoofd houden.

Het leven van een student is niet makkelijk

Het studentenleven: leuk, druk, feesten, studiestress en veel te duur. Het probleem waar bijna iedere student mee te kampen krijgt, is geld tekort. Nu is het ding bij studenten vaak wel dat ze liever hun geld uitgeven aan een gezellige stapavond en vervolgens drie weken soep en brood eten, dan dat het andersom is. Ondanks dat je vele feestjes af wilt/moet struinen en ook graag een lekkere maaltijd wilt eten, is het mogelijk om geld te besparen. Boodschappen zijn inderdaad niet altijd goedkoop, je huur moet nu eenmaal betaald worden en ja, je hebt ook af en toe nieuwe kleding nodig. Met de onderstaande tips kun jij geld besparen en toch nog een lekker leventje leiden.

Doe je boodschappen verantwoord

Het is begrijpelijk dat je niet altijd zin hebt om te kijken waar de beste aanbiedingen zijn en al helemaal niet als je even snel wat moet halen. Toch is dit zoveel voordeliger. Bekijk de verschillende acties van de supermarkten en pas desnoods het eten aan op de producten die in de aanbieding zijn. Verder kun je voor 1 euro ontbijten bij onder andere de Hema! Daar kun je geen boodschappen voor doen. Koop niet per dag, maar probeer voor een hele week je boodschappen te doen. Vries het overgebleven eten ook in, dat scheelt alweer een maaltijd. Ga je in het weekend naar je ouders toe? Vraag je mams of je de restjes mee mag nemen, dat scheelt jou ook weer boodschappen doen. Zit je echt heel krap bij kas, sla de Albert Heijn en de Jumbo dan over en ga naar de Lidl of de Aldi.

Meer besparen

Je kunt natuurlijk ook besparen door studieboeken tweedehands te kopen of ze te kopiëren. Ben jij niet afhankelijk van een bepaalde stad en wordt je studie in meerdere steden aangeboden? Kijk dan eens in welke stad het goedkoopst is om een kamer te huren. Of ga naar België. Het schoolgeld is aanzienlijk lager en je bespaart al snel honderden euro’s. Kom je er echt niet meer uit en heb je gewoon echt geld nodig? Wil je met je vrienden op vakantie of toch die mooie schoenen kopen? Dan kun je altijd nog geld lenen bij de DUO. Geld lenen kost natuurlijk altijd geld, maar bij de DUO betaal je wel de laagste rente.

Goedkoop telefoneren

De nieuwste smartphone is hartstikke tof en gaaf, maar je hebt het eigenlijk niet nodig. Een wat ouder model is ook prima. Nu hoef je niet meteen te degraderen naar een ouderwetse Nokia, maar misschien een Samsung Galaxy S3 of S4 in plaats van de nieuwste S8. Dit geldt ook voor de iPhone. Hele mooie telefoons, maar je kunt ook gaan voor de iPhone 6S of 6. Aan die nieuwe toestellen zitten vaak dure abonnementen verbonden. Loopt jouw abonnement af en doet je telefoon het nog prima? Kies dan voor een sim only abonnement bij Robin Mobile  en behoud je oude telefoon. Veel voordeliger en je hoeft er niet op achteruit te gaan. Met een sim only abonnement is het ook mogelijk om onbeperkt te bellen en internetten. Veel voordeliger dus!

Pak wat je pakken kan

Weet waar je als student recht op hebt en kijk of je in aanmerking komt voor huurtoeslag en vraag zorgtoeslag aan. Het is misschien niet veel, maar alle kleine  beetjes helpen. Er zijn nog te veel studenten die 68 euro in de maand mislopen, omdat ze geen zorgtoeslag hebben aangevraagd. Dat zijn toch weer een aantal biertjes of een nieuw shirt.

 

Studentenkorting

Maak hier gebruik van! Studentenkorting is het beste dat er bestaat. Je krijgt in verschillende winkels korting als jij je studentenkaart laat zien. Ook in de bioscoop of in het theater krijg je vaak studentenkorting. Om nog maar te zwijgen over de vele restaurantjes die hier aan mee doen. Je studentenkaart is heilig tijdens je studententijd. Gebruik hem dan ook te pas en te onpas! Zolang je er korting mee krijgt is dit je grootste vriend.

 

Nog meer tips om te besparen

Als student heb je het natuurlijk niet al te breed. Dus als je dan gaat verhuizen en je wilt dat snel en professioneel gedaan hebben dan kan je kijken naar bedrijven die dit aanbieden in de stad waar je gaat studeren zoals Den Haag of een andere studentenstad. Je kan je familie en vrienden natuurlijk mee laten helpen. Maar soms zit in je in een studentenwoning en je woont dan natuurlijk op de 3e of 4e verdieping. De trappetjes zijn smal en de gangen zijn klein.

Als je het dan niet gewend bent dat zit je alleen maar aan te rommelen wat ook nog eens zorgt voor extra spanning en irritatie. Dus kan je het beste het gewoon laten doen. En het hoeft niet duur te zijn. Er zijn zeker goede en betaalbare verhuisbedrijven die je hiervoor prima kan inschakelen.

Lekker eten

Heerlijk eten. Wie houdt er eigenlijk niet van? Eten is iets noodzakelijks, maar naast dat is het noodzakelijk is is het ook gewoon lekker. Al heel lang wordt er met eten geëxperimenteerd want ja je wilt het wel lekker hebben. Er zijn zoveel verschillende restaurants alleen in Nederland. Of beter gezegd in elke stad. Zelfs in de kleinere dorpen heb je sowieso een aantal restaurantjes.

Michelinster

Het is trouwens in de wereld zo’n eetcultuur geworden (al jaren) dat je zelfs Michelinsterren kan krijgen als je restaurant heel goed is. Het is zo’n prestige waar iedere restaurateur van droomt. Er zijn zat goede restaurants die geen Michelinster hebben maar het is toch zo dat iedere restaurateur ervan droomt om ooit zo’n Michelinster te hebben. Het is best grappig dat de Michelinster zo’n reputatie heeft gekregen.

Met andere woorden het is door iedereen inde wereld geaccepteerd dat het echt een status symbool is geworden in de hele wereld. Maar ja niet zo raar want iedereen eet. Of gaat uit eten. Uit eten gaan komt ook steeds vaker voor en de kwaliteit wordt ook elke keer hoger. Mensen krijgen steeds een hogere standaard en verwachten steeds betere kwaliteit eten.

Nieuwe technieken

Er ontstaan ook steeds nieuwe technieken wat koken betreft. Bijvoorbeeld koken sommige koks met liquid nitrogen om bijvoorbeeld snel dingen te laten vriezen. Of om snel ijs te maken. Ze gebruiken ook een smoke machine om eten een extra “rokerige” smaak te geven. En ga zo maar door. Wat ook wel een trend aan het worden is zogenaamde “hartige toetjes”. Toetjes zijn, als je daar normaal aan denkt zoet.

Maar tegenwoordig maken ze dus toetjes die hartig zijn. Zo heb je dus ijs met een bacon smaak… ik bedoel bacon is lekker. En ijs is lekker. Maar die 2 gecombineerd is gewoon geen combinatie.  Toetjes horen zoet te zijn. En bacon hoort niet in een ijs smaak. Maar goed als je gewoon lekker kookt voor familie en vrienden dan kan je lekker doen wat je wilt.

In iedere keuken, professioneel of niet heb je goede apparatuur nodig. Want dat maakt het wel allemaal even makkelijker. Stel je voor dat je alles met de hand moet gaan doen. Terwijl je dingen zoals een automatische mixer hebt. Of een machine die alles snijdt voor je.

Er is 1 ding wel makkelijker geworden en dat is het voorbereiden. Met alle moderne apparatuur hoef je geen zorgen maken meer om dingen voor te bereiden.

 

Goedkoop is duurkoop

Wat moet je doen?

Soms kom je in een lastige situatie niet omdat je dat wilt maar soms gebeuren dat dingen in je leven. Sommige mensen hebben gewoon pech en anderen hebben geluk. Althans dat lijkt zo maar is dat ook echt zo? Hebben sommige mensen inderdaad meer geluk dan anderen? En hebben sommige mensen meer pech dan de gemiddelde persoon?

Hoe je het ook went of keert, het maakt niet uit. Maar om terug te komen. Je zit in een lastige situatie en je hebt hulp nodig. Naar wie moet je gaan?  Of wat moet je doen als je in een lastig pakket zit?  Je kan natuurlijk het zelf op gaan lossen. Of je kan naar je familie en vrienden gaan.

Maar weten zijn ook echt daadwerkelijk het antwoord op je vragen? Wat nou als je meer informatie wilt hebben? Je kan gaan zoeken op het internet. Er staat veel informatie op het internet wat altijd handig is maar die hoeveelheid informatie kan ook nog eens voor extra verwarring zorgen. Want hoeveel mensen weten nou eigenlijk over het onderwerp erfrecht?

Goedkoop of duurkoop?

Dus moet je het weliswaar eens heel misschien naar een professional op zoek gaan. Iemand die er echt heel veel verstand van heeft. Ja het is waarschijnlijk vele malen duurder dan normaal. Maar ze zeggen ook goedkoop is duurkoop. Met andere woorden soms is het beter om te investeren dan dat je maar naar de goedkoopste optie kijkt.

Je kan beter soms wat geld uitgeven, wel een rare uitdrukking eigenlijk, geld uitgeven, je kan beter zeggen investeren. Of als je er echt iets mee dom doet, geld weggooien zeggen. Maar goed, je investeert je geld in een advocaat. Die gespecialiseerd is in erfrecht. Want daar wil je namelijk alles over weten.

Investeren

Hoe je je daar op gekomen bent was door goed te zoeken. Je wilt wel weten of je een echt goed persoon tegenover je hebt. Iemand die je echt wilt helpen, natuurlijk krijgt die persoon er betaald voor want het is tenslotte zijn werk, maar je wilt ook weten dat die persoon je echt wilt helpen en niet alleen uit is op je geld.

Want advocaten zijn niet goedkoop. Ze kunnen makkelijk 200 euro tot 5000 euro per uur vragen, en die vragen ze ook. Zelfs als je een minder bekende persoon bent vragen ze dat soort bedragen. Je moet dus een behoorlijke goede baan hebben of veel geld hebben maar het is wel de moeite waard.

Lekker aan het reizen onderweg?

Lang onderweg

Als vrachtwagen chauffeur ben je soms lang onderweg. Sommige chauffeurs kiezen om alleen in Nederland te rijden maar de meeste zijn lang onderweg soms weken per rit. Dan gaan ze naar het buitenland. Soms moeten ze zelfs met de boot ergens naar toe. Die dagen, weken kunnen best eenzaam zijn. En gezond eten zit er al helemaal niet bij. Naast dat het best eenzaam kan zijn, zeker als je een familie hebt zijn er ook mensen die het ook prachtig vinden.

Lekker op de weg, lekker je eigen ding doen. Je kan best veel zien onderweg en zo kom je nog op plaatsen zoals Finland. Natuurlijk is het geen vakantie en je moet je houden aan een planning. Maar ondanks dit zijn er mensen die dit heerlijk vinden. Sommige nemen zelfs een huisdier mee. Een hond of zelfs een kat. Die reizen dan gezellig mee met de chauffeur. Dan heb je in ieder geval wat gezelschap.

Geen makkelijk werk

Het is geen makkelijk werk, je moet de routes uit je hoofd leren kennen en weten waar alles precies zit zoals sluipweggetjes mocht dat nodig zijn. Dan als je eenmaal bent aangekomen bij je eerste bestemming moet je alles snel uitladen. Hoewel met de jaren leren de meeste chauffeurs dat het niet nodig is om te “haasten”.  Natuurlijk heb je een planning waar je aan moet houden maar dat stressen om te zorgen dat je op tijd bent hebben de meeste niet meer.

Het is niet zo raar dat de meeste chauffeurs aankomen tijdens dit werk. Lang onderweg, raar en “slecht” eten want koken komt niet echt voor en je zit de meeste tijd van dit werk. Natuurlijk proberen sommige chauffeurs wel gezond te eten door bij restaurants geen broodje bal of kroket te bestellen. Maar dit is wel duur op den duur. Sommige hebben nemen zelf een gasflesje en een pannetje mee zodat ze zelf eten kunnen bakken.

Overvallers

Hoewel dit werk meestal wel rustig is kan het ook gevaarlijk zijn. Je hoort toch verhalen dat chauffeurs onderweg worden overvallen. Of als ze ergens geparkeerd staan en slapen dat hun vracht wordt gestolen. In dit geval kan het handig zijn een hond mee te hebben. Veel dieven doen niet zo snel iets als ze worden opgemerkt. Of als er een hond achter ze aan komt rennen.

Ondanks alles vinden mensen dit toch leuk werk. Het is hard werken maar tijdens de rit heb heb je het lekker rustig. Muziekje aan en gaan met die banaan.

Chess boxing

Aparte sporten

Er zijn zoveel sporten in de wereld. Sommige fysiek (zoals boksen) en andere puur mentaal (zoals schaken). Nu heb je ook een sport wat beide introduceert, namelijk schaak boksen oftewel chessboxing in het Engels. Daar boks je een ronde van 3 minuten en dan schaak je tegen elkaar ook voor 3 minuten. Hoewel het in Nederland nooit is doorgebroken is het wel zeer populair in Duitsland, Engeland, India en Rusland. Het is een een best aparte combinatie als je er zo over denkt. Maar aan de andere kant is het best een unieke combinatie.

Je moet zowel fysiek als mentaal sterk zijn en je moet snel kunnen schakelen. Concentratie is iets wat je ook nodig hebt. In totaal zijn er 11 rondes. 6 rondes boksen en 5 rondes schaken. Het grappige is dat deze sport door een Nederland is uitgevonden. Het schaken is wel anders dan het normale schaken. Aangezien je slechts 3 minuten hebt voor elke ronde. Het wordt ook wel “speed” chess genoemd of snel schakelen. Je moet ook na 3 minuten boksen terwijl er adrenaline door je lichaam stroomt rustig en analytisch kunnen denken terwijl je kalm de situatie beoordeelt.

Speciale training

Daarom zijn er echt speciale trainingen die je kan volgen. Er is ook een behoorlijk hoog niveau zowel in boksen als in het schaken vereist wil je meedoen aan een professionele wedstrijd schaak boksen. Je moet minimaal 50 bokswedstrijden (amateur of een andere vechtsport) gedaan hebben en goed getraind zijn in speed schaken. Een manier waarop speed schaken trainen zijn 18 minuten lang schaken verdeeld over 6 rondes en tussen elke ronde 400 meter sprinten of een X aantal keer trappen omhoog en omlaag rennen zo snel als je kan. In ieder geval iets wat je uitput en waardoor je snel daarna moet concentreren.

Darten

Een andere sport wat heel erg populair is vooral in Nederland en Engeland is darten. Ook raar als je zo erover denkt. Je hebt een bord met allerlei punten erop. En je gooit met dartpijltjes naar een bord. En mensen helemaal uit hun dak gaan hierover. Maar het is wel knap. Om precies te gooien waar jij dat wilt in de kleine vakjes die steeds kleine worden naarmate ze meer punten opleveren.  Je moet ook goede spullen hebben wat je in elke dartshop kan kopen. Je hebt wel een goede hand oog coördinatie nodig voor deze sport.

Nederland heeft een behoorlijk hoog niveau wat darten betreft. En je hoeft niet fysiek getraind te zijn hiervoor dus ideaal voor mensen die niet willen sporten.

Kan je je zelf vermaken zonder internet?

Informatie overflow

Moderne dingen zijn super handig. Denk bijvoorbeeld aan dingen die je nu kan bestellen op internet. Of dingen die je kan laten bezorgen. Je kan ook bijna alles opzoeken. In feite wat je kan bedenken is vast iets over te vinden op Google. Google de grootste zoekmachine van de wereld is een begrip geworden. Je zegt tegenwoordig gewoon dat iemand “iets” gewoon even moet Googelen. Zo’n begrip is het geworden. Het is heel erg handig in deze wereld vol informatie om dingen makkelijk op te kunnen zoeken.

Je kan het niet bedenken of er bestaat al een website van. Als je zoekt op “elektronica” krijg je allemaal websites met informatie of het verkopen van elektronische dingen. Als je zoekt op telefoons dan krijg je allerlei sites over aanbiedingen. Als je zoek naar opladers van het merk Apple dan krijg je daar weer allemaal sites over. Als je zoekt naar opkomende games dan krijg je daar weer allemaal sites over.

Maar niet alleen praktische dingen. Ook rare dingen. Bedenk eens wat heel geks en ga het Googelen. Je komt er vast wel wat sites tegen die met dat onderwerp te maken hebben. Maar ook bekende en beroemde personen. Maar Google heeft ook wel wat “grappige” dingen, zogenaamde easter eggs. Zoals “do a barrel roll” het effect is grappig. Zo heb heb je nog meer dingen.

Een wereld zonder internet?

Eigenlijk als je er eens goed over nadenkt is het best apart en grappig dat we allemaal zo afhankelijk zijn geworden van het internet. Begrijp me niet verkeerd ik zou niet zonder kunnen maar af en toe eens stil staan bij bepaalde dingen is helemaal prima. Voordelen zijn wel dat je online kan solliciteren bijvoorbeeld. Of boodschappen laten bezorgen. Er zijn ook veel manieren om online geld te verdienen. Je kan als freelancer starten, je kan websites kopen en weer verkopen. Je kan aandelen kopen of nog velen andere dingen.

Maar je kan niet alleen maar informatie opzoeken. Je wordt ook op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. Maar ook andere leuke en soms nutteloze dingen. Hoe je het ook wend of keert het internet is een fenomeen wat niet meer weg te denken is in onze huidige maatschappij. Het internet kan nadelen hebben maar gelukkig heeft het internet ook genoeg voordelen en we zouden eigenlijk niet zonder internet kunnen. Want ja wat moet je dan doen met jezelf.