Basisbeginselen coaching

De coaching opleiding is voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van coaching. Het maakt hierbij niet uit of je bijvoorbeeld werkzaam bent in het bedrijfsleven, het onderwijs of dat je de ambitie hebt om als zelfstandig coach aan de slag te gaan. De coach opleiding leert je de basisbeginselen van het coachen. Daarnaast zul je ook veel te weten komen over wie jij zelf bent als coach. Er wordt vaak gezegd dat niet het coachtraject de uitkomst bepaald, maar de coach zelf. Je bent als coach dus een belangrijke spil in het web.

Wat is coaching?

Coaching is een effectieve manier om mensen, teams en organisaties, die een uitdaging hebben, vooruit te helpen. De meeste bestaande opleidingen, cursussen of trainingen gaan over het uitbreiden van specifieke kennis, maar coaching is dé manier om duurzaam effectief gedrag te ontwikkelen, bewustzijn te creëren of om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen. Coaching komt voort uit de positieve psychologie en is niet hetzelfde als counseling of therapie. Dit zijn begeleidingsvormen die erop gericht zijn om mentale blokkades of psychische stagnatie te verhelpen.

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding vanuit de basis van een gelijkwaardige relatie. De cliënt leert en de coach is eigenlijk alleen ondersteunend en begeleidend. Een coach zal je niet vertellen wat je moet doen, maar zal je vragenderwijs je eigen weg laten zoeken en inzichten brengen. Coaching is de meest persoonlijke manier van leren. Het leertraject wordt volledig aangepast op de persoonlijke leerbehoefte van een individu of een team. De leerdoelen worden vooraf vastgesteld.

Coaching kan plaatsvinden op de werkvloer maar ook in een privé situatie

Er zijn veel leidinggevenden die ook leren coachen als uitbereiding op het leidinggeven maar er zijn ook coaches die vanuit huis werken en cliënten op specifieke gebieden vooruit kunnen helpen. Je kunt jezelf als coach specialiseren op een bepaald gebied (denk hierbij bijvoorbeeld aan het coachen van mensen met Autisme of ADHD, zwangere vrouwen en/of vrouwen die net bevallen zijn of mensen die vastlopen tijdens hun loopbaan) maar je kunt ook cliënten ontvangen met uiteenlopende leerdoelen.

Coaching opleiding

Als je de coaching opleiding coaching doorlopen hebt, heb je een goede basis ontwikkeld om cliënten met de meest uiteenlopende vraagstukken te begeleiden. Tijdens een coaching opleiding ga je dieper in op de theorie maar leert ook specifieke vaardigheden die je als coach nodig hebt, zoals bijvoorbeeld gesprekstechnieken. De kennis en vaardigheden die je leert kun je toepassen in verschillende werkvelden maar ook als zelfstandig ondernemer. De coaching opleiding varieert looptijd.

Online Geld verdienen

Vandaag de dag gaan veel ondernemers aan de slag met online geld verdienen via internet. Geld verdienen door middel van het internet gebeurt vaker, omdat er iedere keer weer meer manieren bijkomen. Door online geld te verdienen is er voor veel mensen een aanvulling op hun inkomsten. Tevens zijn er gevallen bekend van mensen die miljonair geworden zijn door het internet. Middels dit artikel gaan we je meer vertellen over online een inkomen opbouwen en hoe jij daaraan mee kunt doen.

Mogelijkheden voor geld verdienen op het internet

Dat op het internet veel mogelijk is blijkt onder meer uit de die we er dagelijks regelen. We kunnen online nieuwe vrienden maken, onze vrienden ontmoeten, werken, opleidingen volgen, vakanties boeken, spullen kopen, onze mening geven en nog vele andere dingen doen. De online wereld is een visitekaartje voor mensen die dromen en ambities hebben, zoals schrijvers, zangers en acteurs.

Waarom is het dan geen podium voor mensen die via het internet geld willen verdienen en een online vermogen willen? Maar tegenwoordig biedt het internet dat wel, want er zijn al veel mensen die zich bezig houden met online geld verdienen. Vaak volgen zijn vaste wegen en leren van hun successen. Een regel is voor iedereen belangrijk en dat is dat iedereen online geld kan verdienen.

Een aantal manieren om geld te verdienen online zijn: freelancer, bijvoorbeeld websites maken, of games en apps maken. Schrijven, enquêtes invullen,  producten testen, affiliate en nog veel meer. Het leuke van internet, beter gezegd online geld verdienen is dat je er veel meer mee kan verdienen dan wanneer je een “reguliere” baan zou hebben. Nu is het natuurlijk niet zo makkelijk om (veel) geld te verdienen online.

Als het zo makkelijk was om (veel) geld te verdienen dan zou iedereen het doen en zouden er geen bedrijven meer bestaan met vaste werknemers. Maar toch is het niet zo moeilijk om te beginnen om je eerste euro’s te gaan verdienen online. Je kan gewoon rustig beginnen met het onderzoeken wat je gaat doen. Als je iets leuk vind en er goed in bent (of zelfs als je er niet goed in bent) dan kan je dat gaan doen en aanbieden.

Neem bloggen bijvoorbeeld. Je kan heel gemakkelijk je eigen blog opzetten via WordPress. Er zijn trouwens zat andere en goede gratis platforms die je kan gebruiken om te gaan bloggen. En je kan er ook daarnaast een geld er mee verdienen.

Het begin

Geld verdienen online begint altijd met een voorbereiding. Maar discipline en bewustwording spelen ook mee, want het mag niet alleen een plan blijven. Neem in gedachten mee dat je geld gaat verdienen via het internet en dat je snel een leuk geldbedrag opgebouwd wil hebben.

Als dat besef er dan eenmaal is kun je eens gaan brainstormen over dingen die je leuk vindt om te doen. Wat houd je zoal bezig en vind je prettig om te doen? De kans is groot dat je gemotiveerder zult zijn als je iets doet wat je graag doet. Je stopt er veel tijd in en de ervaring van diverse ondernemers leert dat geld verdienen via het internet vooral leuk moet zijn.

Stap voor stap online geld verdienen

Zodra je weet wat je leuk vindt kun je verder alsof je een plan schrijft voor een nieuw op te zetten onderneming. Wat ga je online precies doen en hoe ga je daar geld aan verdienen? Maar belangrijker is nog de vraag: wie zijn je doelgroep en voor wie maak jij een product of verleen jij een dienst?

Het is aan te raden om naar mensen te zoeken voor wie jij min of meer een deskundige bent, die hen kan geven wat ze zoeken. Promoot jezelf op een website en beschrijf wat je klanten mogen verwachten. Geef vervolgens iets van je product weg, zoals een freemium, en bindt ze op die manier aan je product. Leer van alles wat los en vastzit, want online geld verdienen is ook doorzetten.

Online geld verdienen op jouw manier

Er zijn talloze manieren waarop je dankzij het internet online geld verdienen kunt, maar het is belangrijk om dit te doen aan de hand van je eigen plezier. Als je het leuk vindt ben je nog meer gemotiveerd en zul je nog meer succes ervaren. Het is ook goed om een plan te bedenken en dit uit te schrijven, want zo heb je een soort van routeplan die jou naar je doel leidt.

Sta jezelf toe om fouten te maken, want veel online ondernemers maakten fouten en leren van hun fouten en misstappen. Blijf je focussen op wat je doet en probeer altijd kwaliteit te leveren want op die manier blijven je klanten je volgen. Als je werkt met deze tips in je achterhoofd is er een grote kans dat je succesvolt wordt met online geld verdienen.

Salarisadministratie zelf doen of uitbesteden?

Een werkgever is verplicht allerlei zaken bij te houden en afdrachten te doen wanneer werknemers in dienst worden genomen. Het kan dan gaan om het bijhouden van een loonadministratie waar in allerlei formulieren en berekeningen betreffende loon, afdrachten van premies en jaaropgaves in zijn opgenomen. Daarnaast bestaat een salarisadministratie ook uit onder andere arbeidscontracten en personeelsdossiers, opgenomen in een personeelsadministratie. Dit kan, vooral als het gaat om een bedrijf met meerdere werknemers, om veel werk gaan. Bij grotere bedrijven wordt er vaak een salarisadministrateur in dienst genomen om dit werk uit te voeren. Maar sommige werkgevers kiezen ervoor dit zelf te doen. Wanneer is het beter iemand in dienst te nemen of het werk uit te besteden en wanneer kan je het zelf ook wel doen?

Het nut van een goede salarisadministratie

Wanneer je een paar werknemers in dienst hebt is mogelijk om de salarisadministratie zelf uit te voeren. Er zijn een paar wettelijke verplichting die je moet nakomen zoals een loonstrook overhandigen aan de werknemer en loonbelasting en premies in houden voor zowel de belastingdienst als een pensioenfonds. Het is wel handig om ook verschillende andere zaken wel bij te houden omdat dit overzichtelijk werkt en duidelijkheid verschaft. Daarnaast kunnen bewaarde stukken bewijs opleveren bij geschillen tussen instanties en je bedrijf en tussen je bedrijf en je werknemers.

Software

Software kan voor bedrijven heel veel werk uit handen nemen. Zo wordt er bijvoorbeeld voor de afdeling Sales en marketing veel werk uit handen genomen door het cloudbased softwarepakket Hubspot. Wanneer je besluit de salarisadministratie van je bedrijf zelf uit te voeren dan zijn er verschillende softwarepakketten beschikbaar die je veel werk uit handen kunnen nemen. En bij veel pakketten hoef je je echt niet volledig in de materie te verdiepen, zodat je met basiskennis al aan de slag kan. Daarnaast is er voldoende aanbod waardoor je onderling kunt vergelijken via internet zodat je de beste keus kunt maken.

Uitbesteden of een administrateur in dienst nemen

Wanneer je weinig kennis hebt van hoe je het beste een salarisadministratie moet voeren en daarnaast ook geen tijd en zin hebt om je hierin te verdiepen kan je dit uitbesteden. Vooral voor een ondernemer met weinig personeel is uitbesteding te verkiezen boven een kracht in dienst nemen. Het is over het algemeen goedkoper en je krijgt hetzelfde werk gedaan. Bedrijven met veel personeel hebben vaker wel een salarisadministrateur in dienst omdat het toch makkelijker werkt. En met de huidige technieken hoeft deze afdeling helemaal niet groot te zijn. Dus uiteindelijk hoeft het niet veel meer te kosten dan wanneer je het werk zou uitbesteden.

Communicatieve uitingen van een zzp’er

Als zzp’er is het van belang dat je professioneel overkomt op de (potentiële) klanten zodat zij voor jou kiezen of weer bij jou terugkomen wanneer zij een volgende klus hebben die jij kan doen. Deze professionaliteit begint al bij hoe je jezelf uit naar de klant. Hierbij hoef je niet al te groot te denken, maar bedrukte glazen of mokken met jouw logo zorgen ook niet voor de gewenste professionaliteit. Wat vooral belangrijk is, zijn de communicatiemiddelen die gebruikt worden. Denk hierbij aan de website, visitekaartjes en het briefpapier. Het is hierbij bijvoorbeeld belangrijk dat de huisstijl goed terug te zien is in alle onderdelen. Hierdoor worden deze communicatiemiddelen als een geheel gezien van de organisatie en staat dit er niet los van. Indien je net gestart bent als ondernemer kan het lonen om met een reclamebureau in overleg te gaan over de huisstijl die aangehouden kan worden. Indien deze stijl is ontworpen is het van belang om deze dus op de website, visitekaartjes en het briefpapier terug te laten komen.

De website

Via de bedrijfswebsite komen veelal de klanten in contact met jou als zzp’er. Door de website zo in te richten dat de huisstijl goed naar voren komt, is dat de eerste keer dat zij in aanraking komen met de huisstijl.

De visitekaartjes

Indien er al werk wordt verricht bij een klant of wanneer je aanwezig bent op een beurs, is het erg handig wanneer je beschikt over visitekaartjes die ook in de huisstijl zijn ontworpen. Wanneer je je visitekaartje op de beurs afgeeft aan een potentiële klant is dit de eerste keer dat zij in aanraking komen met de huisstijl. Wanneer je het visitekaartje bij iemand thuis afgeeft aan een klant is dit, naar alle waarschijnlijkheid, de tweede, misschien zelfs derde, keer dat zij in aanraking komen met de huisstijl van jouw onderneming. Dit kan een vertrouwd gevoel geven bij de klant.

Het briefpapier

Ondanks dat tegenwoordig veel documenten per mail worden verzonden, worden er toch nog veel brieven verzonden. Denk hierbij aan offertes, rekeningen of informatie. Door deze documenten ook te voorzien van de huisstijl en tevens de envelop ook te voorzien van of de huisstijl of het logo van de onderneming geeft dit ook weer een vertrouwd gevoel bij de klant.

 

Naast de bovenstaande voorbeelden kunnen er nog meer onderdelen in de huisstijl meegenomen worden, zo kunnen bijvoorbeeld de kleding of de auto ook meegenomen worden. Door al deze mogelijkheden is het mogelijk dat je professioneler en daarmee ook betrouwbaarder overkomt naar de klant.

Tips voor een goed kantoor

Gaat u als bedrijf binnenkort verhuizen of wordt het eens tijd om de inrichting op de schop te gooien? Een mooi en efficiënte kantoorinrichting is niet alleen voor u en uw personeel belangrijk, maar ook voor het imago van uw bedrijf.

Het kantoor is als het ware het visitekaartje van het bedrijf. Het kantoor moet uitstralen waar het bedrijf voor staat en het is belangrijk voor klanten om een goede indruk achter te laten. Als ze een goed gevoel overhouden aan het pand waar ze ontvangen worden, zullen ze deze positieve associatie ook geven aan de diensten/producten van uw bedrijf. Hoe zorg ik voor een sfeervolle en efficiënte kantoorinrichting?

1 – Ruimte

Voordat je aan de slag gaat met de inrichting, moet je de ruimte nog eens goed analyseren. Je zult het eenmaal moeten doen met de ruimte die je hebt, dus probeer er zo efficiënt mogelijk mee om te gaan. Een kantoor volproppen omdat er te weinig ruimte is, is geen goed idee. Hierdoor zal het erg chaotisch worden op de werkvloer en zullen werknemers bijna bij elkaar op de schoot zitten.

2 – Open ruimte

Een nieuwe trend die we de laatste jaren zien is gebruik maken van open ruimtes. Ten eerste lijkt de ruimte dan veel groter en ten tweede worden werknemers niet meer in hokjes gepropt. Natuurlijk is het belangrijk om ook aparte ruimtes te hebben, zodat werknemers zich even kunnen terugtrekken als dat nodig is. Bijvoorbeeld wanneer er wordt getelefoneerd er of goed geconcentreerd moet worden.

3 – Schoonmaak

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar een schoon kantoor is een absolute must voor ieder bedrijf! Niemand wil natuurlijk werken waar de stof je om de oren vliegt of toetsenborden die plakkerig zijn. Het is niet alleen voor het personeel belangrijk om in een schone omgeving te werken, maar ook voor (potentiële) klanten die op bezoek komen. Wanneer ze het idee hebben in een vies pand beland te zijn, zullen ze (onbewust) ook andere negatieve associaties leggen met uw bedrijf. Een klant op deze manier verliezen zou natuurlijk erg zonde zijn!

4 – Opgeruimd en geordend

Aansluitend op het vorige punt is het naast een (wekelijkse) schoonmaak ook belangrijk dat het kantoor netjes opgeruimd en geordend is. Je wilt natuurlijk niet dat je onnodig tijd kwijtraakt aan het zoeken van papieren en documenten. Door documenten netjes op te bergen en bijvoorbeeld te sorteren op alfabetische volgorde, kun je nog efficiënter werken en meer tijd overhouden voor zaken die er echt toe doen.

De inrichting van kantoor

Bij de inrichting van een kantoor zijn er verschillende belangrijke beslissingen die genomen moeten worden. Zo moet er rekening gehouden worden met bijvoorbeeld budget, personeel en de look en feel. Hierbij is het belangrijk dat iedereen tevreden is waardoor de werksfeer als prettig wordt ervaren. Indien de werksfeer als prettig wordt ervaren door het personeel werkt dit als een positieve factor op de productiviteit.

Een bureau op maat

Bij het kiezen van een bureau moet er een keuze worden gemaakt uit een ruim assortiment. Wat een van de eerste punten is waar aan gedacht moet worden is de vraag of het personeel een vaste werkplek heeft of dat er wordt gewerkt met flexibele werkplekken. Indien er wordt gewerkt met vaste werkplekken is het mogelijk om de bureaus op de persoon af te stemmen. Indien er wordt gewerkt met flexibele werkplekken is het verstandig om verstelbare bureaus aan te schaffen, denk hierbij aan zit sta bureaus. Bij deze bureaus is het mogelijk om de hoogte te veranderen waardoor deze aangepast kan worden op de persoon die er aan werkt.

De juiste stoel

Een van de belangrijkste producten op kantoor is de bureaustoel. Doordat de meeste tijd door de medewerkers op de bureaustoel wordt doorgebracht is het van belang dat deze comfortabel zit. Op dit moment is er een breed assortiment aan bureaustoelen te vinden die door de ARBO getest zijn, deze bureaustoelen zijn zo getest dat deze goed zijn voor de persoon die erop zit. Deze persoon moet geen last van de rug en/ of nek krijgen bij het gebruik van de bureaustoel.

Opbergruimte

Een belangrijk onderdeel van kantoor is ook de opbergruimte. Indien alles digitaal wordt opgeslagen is de aanschaf van verschillende kasten overbodig. Indien er echter gewerkt wordt met documentatie is het verstandig om kasten aan te schaffen die ook op slot kunnen, hierbij kan gekozen worden uit een breed assortiment aan archiefkasten. Doordat deze kasten op slot kunnen blijven de documenten weg uit het zicht van de mensen waar deze documenten niet voor bedoeld zijn.

 

Naast de bovenstaande punten zijn ook de specifieke wensen van de verschillende medewerkers van belang. Door te vragen naar de specifieke wensen is het mogelijk om een goed beeld te schetsen wat volgens de medewerkers kan worden omschreven als ideale werkomgeving. Bij de inrichting van het kantoor kan hier dan weer rekening mee gehouden worden om zo de medewerkers te laten werken in een omgeving die voor hen prettig is.

Geen biertje, maar een feestje?

Je werkt bij een bedrijf. Nu werk je er al jaren en je hebt het er erg naar je zin. Je werkt met plezier en je heb daarnaast ook nog eens hele leuke collega’s. Je hebt het wel getroffen. Voordat je hier kwam werken zat je bij een aantal banen waar je het niet echt naar je zin had. Je kreeg wel goed betaald maar nu je wat ouder bent kom je erachter dat geld niet alles is. Het is natuurlijk lekker om veel te verdienen.

Maar een goede werksfeer en leuke collega’s tellen ook zeker mee. Dus je moest een beslissing maken. Of daar blijven of weggaan. Het was aan jou de keuze en uiteindelijk kies je ergens voor wat beter voor je is. Wat gezonder voor je is. Maar nu je hier werkt heb je erg naar je zin. Nog steeds. Je ziet hier ook kansen. En wat helemaal leuk is, en je vind het ook heel leuk om zelf te doen is dat je hier de feestjes mag regelen. De bedrijfsevenementen die deze plek zo legendarisch maken.

Lekker alles regelen

Dat vind je leuk om te doen en houdt daar ook wel van. Je houdt wel van een uitdaging en een feest regelen op deze werkplek is een uitdaging. Toen je net kwam werken hoorde je al van de legendarische feesten die hier 2 x per jaar worden gehouden. Het zijn geen kleine feestjes, nee helemaal niet. Er is een behoorlijk groot budget aanwezig ook voor deze feesten en dat vind je geweldig.

Je hebt tot op heden nog nooit meegemaakt dat je een budget hebt om feesten te organiseren. En zeker niet op werk. Dus je kan lekker losgaan om dit te organiseren. Je krijgt er ook nog eens speciaal tijd voor om dit allemaal te mogen organiseren van je manager.

Gewoon blijven werken

Dus naast je werk, wat je gewoon goed doet en iedereen is blij met het werk wat je doet. Wat zou je nog meer willen? Je hebt een baan, een goed salaris, leuke collega’s, genoeg ruimte om te groeien, een budget om feesten te organiseren en betaalde trainingen om je zelf bij te scholen.

Je hebt het zo getroffen hier. Na alle baantjes hiervoor zag je het even niet meer zitten. Maar nu ben je hier en je vind het geweldig. Misschien blijf je hier wel jaren en ga je nooit meer weg. Maar hoe dan ook wil je sowieso de legendarische feesten meemaken.

Tips & tricks voor een goede bedrijfsvideo

Je hoort het steeds meer: “hebben jullie ook een bedrijfsvideo?” Steeds meer bedrijven hebben inmiddels een bedrijfsvideo, waarin kort en bondig wordt weergegeven wat het bedrijf precies doet. Hoe deze bedrijfsvideo eruit ziet is verschillend per merk, maar hoe deze is opgebouwd heeft veel overeenkomsten. Waar bestaat een goede bedrijfsvideo uit en hoe kan deze gemaakt worden? Daar probeer ik je in het onderstaande blog over te informeren.

De nieuwe aanwinst voor je bedrijf
Het doel van een bedrijfsvideo is altijd om het verhaal en de diensten van je bedrijf aantrekkelijk te vertalen voor de bezoekers op je website. Hierbij wil je de bezoeker een goede en mooie indruk geven van waar jouw bedrijf voor staat. In een bedrijfsfilm kun je binnen een paar minuten uitleggen wat je doet en wat je belangrijk vindt. Zo wek je het enthousiasme van je bezoeker.

Content is king. Waar Google op nummer één van alle zoekmachines staat, is het YouTube die de tweede plaats inneemt. Dat betekent dat zoeken via YouTube nu meer zoekopties toont. Google weet namelijk ook dat bedrijfsvideo’s toegankelijk zijn en daarmee waarde bieden aan de bezoeker. Daarom hecht Google waarde aan websites waar videos op geplaatst zijn. Je kan dus ook gemakkelijk gevonden worden op de content die je aanbiedt. Door het maken van een bedrijfsvideo kun je een formele boodschap laagdrempeliger maker door muziek en visuele boodschappen toe te voegen.

Wat niet te doen
Een bedrijfsvideo is content en over het algemeen is alle content meestal zelf wel te fabriceren. In het geval van een bedrijfsvideo geldt deze regel dan net weer niet. Ga niet op de bonnefooi de straat op met je iPhone om je nieuwste bedrijfsvideo te maken. Dit zorgt voor een hoop, vaak ongepaste, amateurisme.

Juist deze content moet tijdloos zijn en daarmee dus langer meegaan dan de gemiddelde reclame uiting. Het moet zo zijn dat je drie jaar later nog met positiviteit terug kan/wil kijken naar de video. Ga daarom niet uit van een vluchtige boodschap, maar van de intrinsieke waarde van het bedrijf. Waarom doe je iets en wat is het doel van je bedrijf? Dat is meestal een meer jarenplan. Hiermee kan je goed uit de voeten en de eerste stappen zetten.

Lastly: doe het niet alleen. Meestal heeft je bedrijf personeel dat je prima kan helpen bij het formuleren van het script. Mocht je een eenmanszaak zijn, zullen er vast adviseurs zijn die je verder op weg helpen. Maak de bedrijfsvideo niet alleen en betrek daarbij de andere belangrijke personen binnen het bedrijf.  

Wat wel te doen
Misschien iets positiever: hierbij de dingen die je wel kan doen. Een goede, representatieve bedrijfsfilm maak je meestal niet zelf, maar in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf. Een goede samenwerking is hierin key, want het gespecialiseerde bedrijf is niet bekend met jouw bedrijf. De waarden en missie van het bedrijf moet echt overgebracht worden aan de specialisten en daarvoor heb je de hulp van jezelf en je personeel/adviseurs nodig.

Om je op weg te helpen, hebben we een aantal stappen op een rij gezet waar je aan kan denken bij het maken van een bedrijfsvideo. Let’s begin:

 

 1. Brainstormsessies: Brainstorm met je personeel en eventueel adviseurs of zelfs klanten, om een goed beeld te krijgen wat belangrijk is in een bedrijfsvideo. Werknemers en klanten hebben vaak een andere invalshoek en dit draagt bij aan een betere video.
 2. ‘Less is more’: het kan zo zijn dat je met teveel onderwerpen komt. Een bedrijfsvideo kan hierdoor enkele minuten / uren gaan duren. Dat is nooit de bedoeling. Zie het als een trailer van je bedrijf. Wanneer een trailer voor een film te lang duurt, haken we af.
 3. Vindt de juiste specialist: een bedrijfsfilm maken is vak apart. Daarom is het belangrijk om dit over te laten aan de specialisten. Zoek naar de juiste partij om dit te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Bedrijfsvideo Den Haag van CueCreative. Een partij waarbij het maken van bedrijfsvideo’s hoog op de ranglijst staat.
 4. ‘Keep it simple’: vermijd vakjargon in je video en speel in op wat de bezoeker al van je weet en wat ze nog niet weten. Hierdoor wordt je video niet onnodig moeilijk.
 5. Herkenbaarheid: Iedereen die de video bekijkt en het bedrijf kent, moet een gevoel van herkenbaarheid krijgen.
 6. Tijdloos: Maak je bedrijfsfilm tijdloos. Een bedrijfsfilm laten maken is een flinke investering en je wilt er jaren mee uit de voeten kunnen. Ga er dus vanuit dat je je bedrijfsvideo de komende jaren zal gebruiken.

Het belang van een bedrijfsvideo
Met deze stappenplan kan je al aardig uit de voeten, maar met de hulp van specialisten wordt het nog makkelijker om een professionele en goede bedrijfsvideo te maken. Wees open, eerlijk en bereid om te investeren. Het maken van een bedrijfsvideo is een investering die zichzelf terugverdient, zolang je maar wel de juiste keuzes maakt.

Ga voor jezelf beginnen? Denk ook aan jezelf

Voor jezelf beginnen

Na lang werken besluit je voor jezelf te beginnen. Je hebt al een business plan gemaakt en je gaat nu starten voor jezelf als freelancer. Je hebt een ruimte gekocht waar je je helemaal in kan settelen. Als je zo terugdenkt is het nooit makkelijk geweest om te besluiten voor jezelf te beginnen. Maar goed het is wel de moeite waard. Natuurlijk komen er dingen die je niet zo leuk vind zoals alles zelf regelen, KVK, je eigen ruimte huren en natuurlijk kantoormeubelen en artikelen.

Het voordeel is dat je dat wel kan declareren bij de belasting, dus aftrekbaar. Dat scheelt toch. Alle kosten die je maakt kan je indienen bij de belasting en kan je (een gedeelte) terugkrijgen. Maar goed alles wat je verdiend moet je ook weer indienen en meer belasting betalen. Dat is eigenlijk wel een goed teken. Hoe meer je moet betalen hoe meer je verdiend. En dat is toch wat je wilt.

Alles goed geregeld hebben

Maar voordat het zo ver is moet je wel alles in orde hebben en alles goed geregeld hebben. Je kan altijd aan je familie en vrienden vragen om je te helpen. Ze hebben misschien wel spullen die je kan lenen. Of ze kunnen je helpen bij andere dingen zoals de administratie. Natuurlijk moet je dit zelf regelen, maar om zo op te gaan starten kan je eigenlijk wel alle hulp gebruiken die je kan.

Als je spullen toch gaat kopen waar zul je dat doen? Bij Ikea? Of ergens anders waar ze toch wat gespecialiseerde kantoormeubelen hebben? Lastig kiezen. Ikea is wel redelijk goedkoop maar is het ook kwaliteit? Of betaal je toch wat meer voor het geval dat en kan je er langer mee doen. Want als je toch lang hier blijft zitten heb je wel goede spullen nodig hebben.

Hoe je het ook aanpakt wat belangrijk is dat je vooral als je zittend werk doet goede spullen nodig hebt. Ook voor je lichaam. En natuurlijk archiefkasten, en tafels. Gewoon dat het er mooi en professioneel eruit ziet!

Loopbaanbegeleiding met goedkope loopbaancheques

Bent u op zoek naar een beroep die bij u past? Wilt u weten welke mogelijkheden er voor u zijn op de arbeidsmarkt? Ucare loopbaanbegeleiding biedt u de uitkomst. U ontvangt passend raad waarbij alle aandacht op uw situatie wordt gefocust. Nu met goedkope loopbaancheques.

Hoe verloopt een traject?

Stap voor pas gaan wij samen met u opzoek naar de antwoorden voor uw loopbaanvraagstukken. Wij luisteren naar uw verhaal en blikken vervolgens samen met u naar uw vraagstuk.

Een gemiddeld traject duurt ongeveer 8 uur, deze 8 uur wordt verspreid over een aantal gesprekken. Om ervoor te zorgen dat het een succesverhaal wordt zijn de gesprekken met u en uw loopbaancoach persoonlijk en kunt u vrijuit spreken.

 1. Inschrijven voor loopbaanbegeleiding bij Ucare
 2. Gratis kennismakingsgesprek
 3. Reserveren van loopbaancheques
 4. Samen beginnen
 5. Uw persoonlijke ontwikkelingsplan aanpassen of veranderen
 6. Kosteloos nazorggesprek bij eventuele vragen.
 7. Maken van een persoonlijk ontwikkelingsplan
 8. Formuleren van uw streven

U ontvangt een individueel traject bij een vestiging bij u in de nabijheid. Ucare beschikt over 30 filialen verspreid over alle Vlaamse provincies.

Waarom kiezen voor jobbegeleiding

Door jobcoaching te kiezen ontdekt u de antwoorden op uw loopbaanvragen. De loopbaanbegeleiding die u krijgt van Ucare is een professionele cursus waar wij, Ucare, uw conversatiepartner zijn.

Dit zijn de pluspunten van loopbaanbegeleiding van Ucare:

 • Het is een kort traject
 • Het is voordelig door de loopbaancheques
 • U krijgt een kosteloos introductie
 • Ucare beschikt over de meest ervaren professionals
 • Er zijn geen wachtlijsten
 • Ucare beschikt over vestigingen verspreid over alle Vlaamse provincies

Wat is jobbegeleiding?

Jobcoaching is het proces waarin wordt gezocht naar de antwoorden op uw loopbaanvraagstukken.

U verkrijgt afzonderlijke opvang van één van onze loopbaancoaches. Loopbaanbegeleiding is passend voor werkenden, ondernemers en werklozen.

Voor wie is loopbaanbegeleiding?

Er is bij ons minstens één jobcoach beschikbaar die over de kennis beschikt die u nodig heeft om uw loopbaanvragen te beantwoorden. Wie u bent of wat u doet maakt niet uit. De deur staat bij ons altijd open.

Heeft u een vorm van autisme/ADD/ADHD of heeft u gedragsproblemen? Dan zult u zich bij Ucare op uw gemak voelen. Dit wordt gerealiseerd door de informele omgeving, een schematische structuur en een locatie bij u in de buurt.

Loopbaancheques

Door de introductie van loopbaancheques door de Vlaamse overheid via de Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) komt u in aanmerking voor goedkope loopbaanbegeleiding.

U ontvangt een jobcheque dat u 4 uur vakkundige begeleiding biedt voor slechts € 40,-. De tweede cheque bestelt u nadat de eerste 4 uur erop zitten.

U heeft recht op een loopbaantraject van totaal 8 uur elke 6 jaar. U kunt kiezen uit twee trajecten.

procesverloop 1: 4 uur jobcoaching met 1 cheque. De komende 6 jaar kunt u nog een keer 4 uur jobcoaching reserveren.

procesverloop 2: 8 uur loopbaanbegeleiding met 2 cheques. Na 6 jaar kunt u weer een loopbaanbegeleiding van 8 uur volgen.

Online bestellen? www.vdab.be/loopbaanbegeleiding en klik op de groene knop ‘Bestel je loopbaancheques online’.

Telefonisch. Telefoneer 0800 30 700 (gratis). Houd uw persoonsgegevens bij de hand. VDAB is elke werkdag telefonisch beschikbaar van 08.00 tot 19.00 uur.

Waarom Ucare?

Tijdens uw expeditie naar de antwoorden op uw loopbaanvragen ondersteunen wij u met propere en bekwame loopbaanbegeleiding.

 • Er zijn geen wachtlijsten
 • Chatten met uw loopbaancoach
 • Gebruik jobcheques
 • 30+ kantoren
 • Uitzonderlijke bedrijfsfeer
 • Individuele jobcoaching
 • Iedereen is welkom
 • Wettig gecertificeerd