Wat is een verhuurhypotheek

Een verhuurhypotheek is een geldlening die is bedoeld voor het aankopen van een woning om deze vervolgens te verhuren. Eigenlijk is het een soort belegging in een huis. Je investeert in iets tastbaars en concreet. In dit artikel lees je meer over de verschillende verhuurhypotheken, de verschillen en de voorwaarden.

Soorten verhuurhypotheken

Bij een verhuurhypotheek heb je twee soorten: een particuliere verhuurhypotheek en een zakelijke verhuurhypotheek. Het doel voor beide hypotheken is hetzelfde namelijk een geldlening voor de aanschaf van een woning om te verhuren.

Verschil tussen particuliere en zakelijk verhuurhypotheek

Het voornaamste verschil tussen een particuliere en zakelijk verhuurhypotheek is dat het particulier verhuren bedoeld is om er een extra zakcentje mee te verdienen. Het is niet de bedoeling om het als voornaamste inkomstenbron te hebben. Het kan ook bedoeld zijn om een woning beschikbaar te stellen voor de kinderen. Bij het zakelijk verhuren van panden zijn de inkomsten de belangrijkste inkomstenbron. Voor een particuliere verhuurhypotheek geldt dat je vaak niet meer dan 5 woningen kunt financieren. Per hypotheekverstrekker is dit verschillend. Voor zowel de zakelijk verhuurhypotheken als voor de particuliere verhuurhypotheken worden door verschillende hypotheekverstrekkers aangeboden.

Verhuurhypotheek voorwaarden

Bij het afsluiten van een hypotheek gelden er standaard hypotheekvoorwaarden. Denk hierbij aan een looptijd van 30 jaar waarin de hypotheek moet worden afgelost. Voor een verhuurhypotheek gelden er ook nog eens extra voorwaarden. Hieronder een paar voorbeelden van voorwaarden die gelden voor een particuliere verhuurhypotheek:

Meestal is het niet mogelijk om meer dan vijf woningen tegelijkertijd te verhuren.
• De particuliere verhuurhypotheek wordt enkel verstrekt aan particulieren
• De verhuurhypotheek is alleen bestemd voor permanente bewoning dus niet voor kamerverhuur of voor een vakantiehuis.
• Meestal mag je jaarlijks 10% van de totaalsom boetevrij aflossen.
• Je betaalt vaak geen boete over de hypotheek.
• De hypotheek moet in de meeste gevallen tijdens de looptijd worden afgelost. De voorwaarden verschillen echter per hypotheekverstrekker.

Bij een zakelijke verhuurhypotheek gelden weer andere voorwaarden:
• De zakelijke verhuurhypotheek wordt enkel verstrekt aan professionele beleggers.
• Ook hiervoor geldt dat de verhuurhypotheek enkel bestemd is voor permanente bewoning van derden. Dus geen AirBnB, onderverhuur, kamerverhuur of vakantiehuis.
• Je kunt bij de meeste hypotheekverstrekkers jaarlijks 10% van de totaalsom boetevrij aflossen.
• Vaak betaal je geen boete over de hypotheek bij de verkoop.
• Je kunt meestal meer dan vijf woningen verhuren.
• In de meeste gevallen moet je tijdens de looptijd aflossen. Ook hiervoor geldt dat de voorwaarden per hypotheekverstrekker verschilt.

Vergelijk de verschillende verhuurhypotheken

Wist je dat je de verschillende verhuurhypotheken eenvoudig online kunt vergelijken? Bijvoorbeeld bij Finaforte. Ze vergelijken alle verschillende verhuurhypotheken, zowel voor de zakelijke belegger als voor de professionele belegger.

Overstappen naar een andere zorgverzekering is het overwegen waard

Ruim voor het begin van het nieuwe jaar ontvang je van je huidige zorgverzekeraar je nieuwe polis. Ongetwijfeld is de premie weer gestegen. Natuurlijk kun je de hogere premie accepteren. Je bergt de nieuwe polis op in je bureaula en je kijkt er verder niet meer naar om. Waarom zou je blijven zitten bij je huidige dure verzekeraar?  Is dat wel verstandig? Bedenk dat je door het zorgverzekering vergelijken 2020 waarschijnlijk veel geld kunt besparen. Neem dus de moeite om de zorgverzekeringen van 2020 met elkaar te vergelijken. Waarom blijf je zitten bij je huidige zorgverzekering? Waarom betaal je een te hoge premie? Kies voor je eigen belang en ga op zoek naar een goedkopere zorgverzekering.

Voor het zorgverzekering vergelijken 2020 heb je een tool nodig

Zorgverzekeringen vergelijken is geen tijdrovende klus. Je hoeft namelijk niet zelf allerlei websites van zorgverzekeraars te bezoeken. Waarom niet? Omdat je gebruik kunt maken van de handige tools die op het internet te vinden zijn. Deze tools werken met allerlei filters. Je kunt bijvoorbeeld aangeven welke vergoedingen voor jou belangrijk zijn. Er worden dan uitsluitend zorgverzekeringen getoond die de door jou gewenste vergoedingen in hun polis hebben opgenomen. Dankzij het filter vind je snel de zorgverzekering die het beste past bij je speciale wensen. Heb je een partner? Ook voor hem of haar kun je zo de meest ideale zorgverzekering vinden. Dat kan een andere zorgverzekering zijn. Immers je partner heeft wellicht een heel andere zorgbehoefte, en dus andere vergoedingen nodig.

Kwaliteit van de zorg is het belangrijkste

Met de tool selecteer je dus niet per se de goedkoopste zorgverzekering. De kwaliteit van de zorg moet immers worden gehandhaafd. Op de kwaliteit wordt dus niet bespaard. Er wordt zo mogelijk wel bespaard op de premie. Een goede tool voor het vergelijken van zorgverzekeringen 2020 selecteert dus de zorgverzekering die het beste past bij je wensen. Bij twijfel over je keuze kun je in de tool enkele zorgverzekeringen naast elkaar zetten. Zo kun je de polisvoorwaarden van de verschillende zorgverzekeringen goed met elkaar vergelijken. Twijfel je nog? De meeste tools om zorgverzekeringen te vergelijken bieden de mogelijkheid om contact op te nemen met een adviseur. Gekwalificeerde adviseurs kunnen je een advies op maat verstrekken over het kiezen van een kwalitatief goede zorgverzekering tegen de beste prijs.

Bron: Zorgverzekeringvergelijken2020.net

Lening aflossen?

Als je geld gaat lenen zal je je lening uiteindelijk moeten aflossen. Afhankelijk van het soort lening zal je of een maandelijkse aflossing moeten betalen of zal je ineens de lening moeten afbetalen. Als je weigert je lening af te lossen krijg je in veel gevallen te maken met een incassobureau zoals bijvoorbeeld Credifin Nederland, dus niet betalen is geen optie.

Maandelijkse aflossing lening

Een maandelijkse aflossing van een lening betekent dat je per maand een deel van je lening moet terugbetalen. Heb je bijvoorbeeld 12.000 euro geleend en moet je dit maandelijks aflossen in een jaar, dan zal je exclusief de rente al 1000 euro per maand aflossen. Daar komt dan nog de rente bij. Via onze lening simulatie kan je uitrekenen hoeveel het uiteindelijke bedrag zal zijn als je de rente meerekent. Betaal je 8% rente, dan zal je in ons voorbeeld 1043,86 per maand betalen.

Aflossing in één keer

Soms moet je een lening in één keer aflossen. Dit is bijvoorbeeld bij minileningen meestal het geval. Stel je leent een bedrag van 800 euro geleend via een minilening en je moet dit binnen 45 dagen aflossen. Bij een minilening betaal je vaak geen rente, waardoor je uiterlijk 45 dagen nadat de lening aan je is overgemaakt 800 euro zal moeten overmaken aan de aanbieder van je lening.

Aflostermijn lening

Hierboven hebben we het al over de aflostermijn gehad. De aflostermijn van een lening is de tijd die je hebt om de lening (inclusief rente en overige kosten) terug te betalen aan de kredietverstrekker. De aflostermijn zal verschillend zijn per type lening, maar ook per specifieke lening. Soms kan je onderhandelen over welke aflostermijn zal gelden voor je lening. Bij kleinere leningen is dat doorgaans niet het geval. Zorg dat je de lening op tijd aflost. In het geval dat je te laat bent zullen meestal extra kosten in rekening worden gebracht als wettelijke rente, maar ook incassokosten, mocht de geldverstrekker een incassobureau inschakelen om het geld bij jou op te komen halen. Zorg voordat je gaat lenen dat je goed bedenkt of je de lening op tijd kunt afbetalen. In het ergste geval kan je failliet worden verklaard als je je leningen niet op tijd afbetaalt. Als je twee schuldeisers hebt die gezamenlijk jouw faillissement aanvragen kan dit al gebeuren.

Leningen samenvoegen

Je kunt meerdere leningen samenvoegen. Vooral als je veel verschillende kleinere leningen hebt kan dit in de kosten schelen, omdat daar een hogere rente op kan rusten. Met kleinere leningen doelen we hier niet op minileningen. Voeg je meerdere kleine leningen samen in een grotere lening, dan zullen de maandelijkse kosten mogelijk lager worden. In ieder geval zal je administratie eenvoudiger worden.

Lening oversluiten

Het is soms mogelijk om een lening over te sluiten. Je wisselt dan van aanbieder, waardoor de voorwaarden van de lening kunnen veranderen. Dit kan kosten schelen.

Schuldsanering

Als je veel schulden hebt is het verstandiger om schuldsanering aan te vragen. Je krijgt dan een bewindvoerder aangewezen door de rechtbank, die je zal helpen om je schulden af te lossen.

Ondernemen is de toekomst

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een eigen bedrijf te starten. Een bedrijfsplan maken is dan een eerste vereiste. Tenminste indien je de kans op een succesvolle onderneming wilt vergroten.  Voor veel starters is echter het maken van een ondernemingsplan een moeilijke klus. Vaak weten ze niet precies wat daarin moet staan, hoe ze aan de nodige gegevens komen en  hoe de financiële paragrafen moeten worden ingevuld.

Hulp bij een bedrijfsplan maken

Tot voor kort was hulp eigenlijk alleen beschikbaar via het inhuren van een adviseur, business coach of bijvoorbeeld een accountant. Deze optie was echter voor veel kleine startende ondernemers te duur. Gelukkig is er tegenwoordig speciale software op de markt die helpt. Een bedrijfsplan maken is daarmee een stuk eenvoudiger. De software neemt de aanstaande ondernemer mee langs alle onderdelen die in zo’n plan thuishoren.

Vooral ook de hulp bij de financiële paragrafen is een enorme uitkomst voor veel starters. Bij de start van de onderneming zijn vaak investeringen nodig in bijvoorbeeld computers, drukwerk inventaris en voorraad. Daarnaast is er natuurlijk geld nodig om deze investeringen te kunnen bekostigen. De ondernemingsplan software zorgt ervoor dat deze gegeven keurig in ene investeringsbegroting, een financieringsplan en een openingsbalans terechtkomen.

Tenslotte maakt de software nadat de bedrijfskosten zijn ingevuld, ook een kasstroombegroting aan. Dit wordt meestal een liquiditeitsbegroting genoemd.

Een ondernemingsplan waarmee je naar de bank kunt gaan

Het resulterende plan is geschikt om mee naar de bank te gaan om financiering aan te vragen. De bank eist altijd een ondernemingsplan en de plannen moet je dan ook altijd kunnen laten zien. Niet zo raar natuurlijk dat je een goed plan moet hebben. Er komen tientallen tot honderden mensen die een financiering zoeken. Je hoeft niet per se naar de bank te gaan om een eventuele financiering te krijgen.

Er zijn ook andere manieren om aan geld te komen. Je kan bijvoorbeeld geld lenen. Je kan ook aan alternatieve methodes denken zoals crowdfunding als je een echt een heel goed idee en concept hebt. Het beste is als je ook een werkende demo/ POC (proof of concept) hebt.

Mensen willen wel namelijk iets zien. Met andere woorden dat je echt iets hebt om te demonstreren dat je serieus bent. Op die manier kan je dus geld inzamelen. Mensen geloven in je product/ concept en doneren dan geld. Crowdfunding kan serieus helpen.

Daarnaast heb je ook investeerders. Als je ze kan laten zien waarom jou idee/ concept heel goed is willen ze soms heel veel geld doneren.

Lekker geld besparen

Geld besparen terwijl je niet minder hoeft te gaan kopen, te mooi om waard te zijn? Zeker niet! Je kunt gewoon blijven kopen en toch flink besparen op je aankopen. Prijzen en specificaties vergelijken levert al snel mooie kostenbesparingen op. Dit artikel vertelt een aantal manieren om flink te besparen op je aankopen.
Door de artikelen die je van plan bent te kopen online te vergelijken kan je al snel mooie aanbiedingen tegen komen. Vaak is de eerste winkel die in je opkomt of waar je het artikel dat je zoekt tegenkomt, niet de goedkoopste. Wie vergelijkt kan dus een aardig centje besparen, en dat terwijl je dezelfde producten koopt!

Online kopen is vaak goedkoper

Ten eerste loont het om online te kopen. Webwinkels hebben geen winkelruimte waarvoor huur betaald dient te worden. Daarnaast is er vaak minder personeel nodig voor webwinkels. Hierdoor zijn de kosten voor de eigenaar van de webwinkel lager, waardoor als gevolg de prijzen van de artikelen die de webwinkel verkoopt lager kunnen zijn. Wil je besparen? Koop dan online in plaats van in de winkel! Er zijn mensen die kopen alles online. Dat is ook de reden waarom sommige fysieke winkels verdwijnen. Sommige mensen vinden jammer dat de winkels verdwijnen.

Vergelijk prijzen bij verschillende webwinkels

Niet iedere webwinkel is automatisch voordelig. Sommige (kleine) webwinkels berekenen dezelfde prijzen als fysieke winkels en sommige producten zijn zelfs duurder. Vergelijk daarom de prijzen bij verschillende aanbieders. Vergelijkingswebsites als kieskeurig, beslist en mediaplaats vergelijken prijzen van alle webshops en nemen daarin ook de actuele aanbiedingen mee. Hierdoor zie je altijd duidelijk welke webshop op dit moment de voordeligste keuze is.

Vergelijk producten met dezelfde eigenschappen

Waar veel mensen niet aan denken, is dat er tegenwoordig zeer veel merken zijn die vergelijkbare producten aanbieden. Ben je op zoek naar een 42 inch Led tv? Dan zijn er vele merken die een televisie hebben die in aanmerking komt, in uiteenlopende prijsklassen. Om het best passende product te vinden kun je het best vergelijken. Vergelijken via vergelijkingssites maakt het mogelijk alle producten met de eigenschappen waarnaar je op zoek bent weer te geven, met actuele prijzen. Hier kun je vervolgens de beste aanbieding uit uitkiezen.

Vergelijkingssites zijn dus op meerdere manieren te gebruiken om te besparen op de aanschaf van duurzame goederen. Vergelijk de prijzen en eigenschappen en je zult zien dat je zonder minder artikelen aan te schaffen toch flink kunt besparen!

Het leven van een student is niet makkelijk

Het studentenleven: leuk, druk, feesten, studiestress en veel te duur. Het probleem waar bijna iedere student mee te kampen krijgt, is geld tekort. Nu is het ding bij studenten vaak wel dat ze liever hun geld uitgeven aan een gezellige stapavond en vervolgens drie weken soep en brood eten, dan dat het andersom is. Ondanks dat je vele feestjes af wilt/moet struinen en ook graag een lekkere maaltijd wilt eten, is het mogelijk om geld te besparen. Boodschappen zijn inderdaad niet altijd goedkoop, je huur moet nu eenmaal betaald worden en ja, je hebt ook af en toe nieuwe kleding nodig. Met de onderstaande tips kun jij geld besparen en toch nog een lekker leventje leiden.

Doe je boodschappen verantwoord

Het is begrijpelijk dat je niet altijd zin hebt om te kijken waar de beste aanbiedingen zijn en al helemaal niet als je even snel wat moet halen. Toch is dit zoveel voordeliger. Bekijk de verschillende acties van de supermarkten en pas desnoods het eten aan op de producten die in de aanbieding zijn. Verder kun je voor 1 euro ontbijten bij onder andere de Hema! Daar kun je geen boodschappen voor doen. Koop niet per dag, maar probeer voor een hele week je boodschappen te doen. Vries het overgebleven eten ook in, dat scheelt alweer een maaltijd. Ga je in het weekend naar je ouders toe? Vraag je mams of je de restjes mee mag nemen, dat scheelt jou ook weer boodschappen doen. Zit je echt heel krap bij kas, sla de Albert Heijn en de Jumbo dan over en ga naar de Lidl of de Aldi.

Meer besparen

Je kunt natuurlijk ook besparen door studieboeken tweedehands te kopen of ze te kopiëren. Ben jij niet afhankelijk van een bepaalde stad en wordt je studie in meerdere steden aangeboden? Kijk dan eens in welke stad het goedkoopst is om een kamer te huren. Of ga naar België. Het schoolgeld is aanzienlijk lager en je bespaart al snel honderden euro’s. Kom je er echt niet meer uit en heb je gewoon echt geld nodig? Wil je met je vrienden op vakantie of toch die mooie schoenen kopen? Dan kun je altijd nog geld lenen bij de DUO. Geld lenen kost natuurlijk altijd geld, maar bij de DUO betaal je wel de laagste rente.

Goedkoop telefoneren

De nieuwste smartphone is hartstikke tof en gaaf, maar je hebt het eigenlijk niet nodig. Een wat ouder model is ook prima. Nu hoef je niet meteen te degraderen naar een ouderwetse Nokia, maar misschien een Samsung Galaxy S3 of S4 in plaats van de nieuwste S8. Dit geldt ook voor de iPhone. Hele mooie telefoons, maar je kunt ook gaan voor de iPhone 6S of 6. Aan die nieuwe toestellen zitten vaak dure abonnementen verbonden. Loopt jouw abonnement af en doet je telefoon het nog prima? Kies dan voor een sim only abonnement bij Robin Mobile  en behoud je oude telefoon. Veel voordeliger en je hoeft er niet op achteruit te gaan. Met een sim only abonnement is het ook mogelijk om onbeperkt te bellen en internetten. Veel voordeliger dus!

Pak wat je pakken kan

Weet waar je als student recht op hebt en kijk of je in aanmerking komt voor huurtoeslag en vraag zorgtoeslag aan. Het is misschien niet veel, maar alle kleine  beetjes helpen. Er zijn nog te veel studenten die 68 euro in de maand mislopen, omdat ze geen zorgtoeslag hebben aangevraagd. Dat zijn toch weer een aantal biertjes of een nieuw shirt.

 

Studentenkorting

Maak hier gebruik van! Studentenkorting is het beste dat er bestaat. Je krijgt in verschillende winkels korting als jij je studentenkaart laat zien. Ook in de bioscoop of in het theater krijg je vaak studentenkorting. Om nog maar te zwijgen over de vele restaurantjes die hier aan mee doen. Je studentenkaart is heilig tijdens je studententijd. Gebruik hem dan ook te pas en te onpas! Zolang je er korting mee krijgt is dit je grootste vriend.

 

Nog meer tips om te besparen

Als student heb je het natuurlijk niet al te breed. Dus als je dan gaat verhuizen en je wilt dat snel en professioneel gedaan hebben dan kan je kijken naar bedrijven die dit aanbieden in de stad waar je gaat studeren zoals Den Haag of een andere studentenstad. Je kan je familie en vrienden natuurlijk mee laten helpen. Maar soms zit in je in een studentenwoning en je woont dan natuurlijk op de 3e of 4e verdieping. De trappetjes zijn smal en de gangen zijn klein.

Als je het dan niet gewend bent dat zit je alleen maar aan te rommelen wat ook nog eens zorgt voor extra spanning en irritatie. Dus kan je het beste het gewoon laten doen. En het hoeft niet duur te zijn. Er zijn zeker goede en betaalbare verhuisbedrijven die je hiervoor prima kan inschakelen.

Ga voor jezelf beginnen? Denk ook aan jezelf

Voor jezelf beginnen

Na lang werken besluit je voor jezelf te beginnen. Je hebt al een business plan gemaakt en je gaat nu starten voor jezelf als freelancer. Je hebt een ruimte gekocht waar je je helemaal in kan settelen. Als je zo terugdenkt is het nooit makkelijk geweest om te besluiten voor jezelf te beginnen. Maar goed het is wel de moeite waard. Natuurlijk komen er dingen die je niet zo leuk vind zoals alles zelf regelen, KVK, je eigen ruimte huren en natuurlijk kantoormeubelen en artikelen.

Het voordeel is dat je dat wel kan declareren bij de belasting, dus aftrekbaar. Dat scheelt toch. Alle kosten die je maakt kan je indienen bij de belasting en kan je (een gedeelte) terugkrijgen. Maar goed alles wat je verdiend moet je ook weer indienen en meer belasting betalen. Dat is eigenlijk wel een goed teken. Hoe meer je moet betalen hoe meer je verdiend. En dat is toch wat je wilt.

Alles goed geregeld hebben

Maar voordat het zo ver is moet je wel alles in orde hebben en alles goed geregeld hebben. Je kan altijd aan je familie en vrienden vragen om je te helpen. Ze hebben misschien wel spullen die je kan lenen. Of ze kunnen je helpen bij andere dingen zoals de administratie. Natuurlijk moet je dit zelf regelen, maar om zo op te gaan starten kan je eigenlijk wel alle hulp gebruiken die je kan.

Als je spullen toch gaat kopen waar zul je dat doen? Bij Ikea? Of ergens anders waar ze toch wat gespecialiseerde kantoormeubelen hebben? Lastig kiezen. Ikea is wel redelijk goedkoop maar is het ook kwaliteit? Of betaal je toch wat meer voor het geval dat en kan je er langer mee doen. Want als je toch lang hier blijft zitten heb je wel goede spullen nodig hebben.

Hoe je het ook aanpakt wat belangrijk is dat je vooral als je zittend werk doet goede spullen nodig hebt. Ook voor je lichaam. En natuurlijk archiefkasten, en tafels. Gewoon dat het er mooi en professioneel eruit ziet!

Binaire Opties, een investering of een gok?

Sommigen zijn er weg, sommigen niet. De AFM al helemaal niet. Als ik u vraag wat Binaire opties zijn, durf ik te wedden dat u geen flauw idee heeft waar ik het over heb. Dat is begrijpelijk, aangezien Binaire Opties een onderbelichte tak is uit de beleggingswereld. Binaire Opties is een vrij abstracte vorm van beleggen. Bij de ‘traditionele’ manier van beleggen, is het vrij lastig om je gehele portfolio in één keer kwijt te raken. Bij Binaire Opties kan je zomaar je hele vermogen in minder dan een minuut kwijtmaken. 

Het concept uitgelegd

In feite zou je het kunnen beschrijven als gokken. Een binaire optie kan je bij een broker aanschaffen voor een prijs en vastgelegde rendement. Dit wordt ook wel een payout offer genoemd. Vervolgens moet je aangeven wat je denkt dat de koers gaat doen. Gaat hij zakken of gaat hij dalen? Zodra de looptijd van je optie verlopen is, zal er vastgesteld worden wat je terugkrijgt. Mocht je een juiste voorspelling gedaan hebben over wat de koers zal doen, dan krijg je je inleg met rendement terug. Mocht dit niet het geval zijn, dan raak je je hele ingelegde vermogen kwijt. Ook hier wordt het principe gehanteerd, net zoals bij normaal gokken, hoe hoger het risico, hoe groter de payout offer.

Alternatieve vormen van binaire opties

Bij binaire opties heb je nog een vorm die wat risicovoller is, namelijk: one touch. Hierbij is het principe grotendeels hetzelfde als hoe het hierboven uitgelegd staat. Je kan hier voorspellen tot welk punt de koers minimaal stijgt/daalt.  Dus, stel dat u voorspelt dat de goudkoers een stijging van minimaal 5% gaat realiseren, en later blijkt dat hij met 4,5% gestegen is, zal je je investering kwijt zijn. Maar, als de goedkoers uiteindelijk boven de 5% groei is gekomen, dan heb je juist geinvesteerd en zal je je inzet en payout offer uitgekeerd krijgen. Hetzelfde kan je dus doen door te investeren in een voorspelling dat een koers minimaal X procent daalt. Vanwege de extra risico die hieraan vastkleeft, zal u ook, indien goed voorspeld, een grotere payout offer krijgen.

Bezwaar van buitenaf

De Autoriteit Financiële Markten heeft duidelijk gemaakt geen fan te zijn van binaire opties, hoewel het wel toegestaan. Hun bezwaar ligt bij het feit dat deze vorm van beleggen zeer risicovol is. Stil staan doet de AFM zeker niet, ze zijn sinds 2016 bezig om een wet op te stellen te stellen waarin een verbod wordt gelegd op risicovolle manieren van beleggen.

Als we geen energie rekeningen hoefden te betalen?

Waarom we betalen voor onze energie

Veel mensen weten dit niet, maar de reden waarom we betalen voor onze energie kan terug geleidt worden ongeveer naar 1878. Wat was er zo speciaal aan dit jaar? Dit jaar was de start van Thomas Edison. Edison stond bekend om het uitvinden van het “elektrisch” licht. Maar dit is niet waar. Thomas Edison vond eigenlijk niets uit, in plaats daarvan was het een hele gehaaide en slimme zakenman.

Namelijk rond dezelfde tijd leerde hij een uitvinden kennen. Namelijk Nikola Tesla. Deze man was een genie. Eigenlijk bijna alles wat we hebben en waar we van genieten (zoals wifi, radio, draadloze apparaten) en nog veel meer had Tesla al “uitgevonden” in de jaren 1800-1900. Heel erg knap als je zo denkt. Hoewel de uitvindingen toen nog niet waren zoals ze nu zijn had Tesla wel de voorlopers en de theorieën bedacht en op papier gezet.

Een geniale uitvinder

Toen Edison Tesla leerde kennen zag hij zeker mogelijkheden. Tesla had namelijk veel patenten op veel verschillende dingen. Echter Tesla was een uitvinden en gaf niets om beroemdheid of geld.  Naast de voorlopers voor onder ander wifi had Tesla ook een manier uitgevonden om mensen gratis energie te geven. Hoe precies weten de wetenschappers nog niet precies. Maar pas nu zijn wetenschappers ermee bezig. Edison was geen uitvinder maar hij was een hele goede en slimme zakenman.

Edison zag een manier om Tesla zijn patenten aan hem te verkopen voor letter een appel en een ei. Zo deed Edison dat met veel dingen. Zo had hij allerlei slimme mensen voor zich werken terwijl hij de ideeën van andere mensen liet uitwerken. Je kan natuurlijk zeggen en denken wat je wilt, maar in dat opzicht was hij wel een genie.

Nu jaren later

Nu jaren later hebben we dus aan Edison te danken dat we moeten betalen voor onze energie. Kan je een wereld voorstellen waar we dat niet hoeven te doen? Nu zijn er gelukkig wel allerlei sites en bedrijven die alles netjes en overzichtelijk op een rijtje hebben gezet. Maat ook waar je mee kan doen met acties. Als je toch moet betalen waarom niet gebruik maken van cashback acties zoals die van Nuon?

Maar misschien wil je dat niet en wil je eens goed uitzoeken welke je wel wilt, in dit geval kan je ook hier eens kijken om energie te vergelijken. Het is wel handig dat je niet te veel betaald voor je energie. Mocht er ooit een manier worden gevonden om toch gratis energie te krijgen mogen we Tesla wel dankbaar zijn daarvoor.

Wat komt erbij kijken bij het opzetten van een salarisadministratie afdeling?

Als u een onderneming runt met personeel in dienst bent u verplicht een loonadministratie bij te houden. Wat komt er bij kijken bij het opzetten van een salaris administratie afdeling?
Wat is ervoor nodig en wat zijn de aandachtspunten? Is het beter om de taak uit te besteden of toch liever zelf doen? Lees alles wat u moet weten over het opzetten van een salarisadministratie.

Wat is een salarisadministratie?
Wanneer u 1 of meer werknemers in dienst neemt, moet u een loonadministratie gaan bijhouden. Deze administratie moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dat is onder meer nodig om ons de juiste gegevens te kunnen verstrekken. Een salarisadministratie is een map per medewerker met daarin belangrijke formulieren. Deze hebben betrekken op het loon en andere uitkeringen.

De salarisadministratie bestaat uit verschillende formulieren en berekeningen. De Belastingdienst heeft een aantal formulieren verplicht gesteld voor iedere loonadministratie. De administratie moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Dat is onder meer nodig om ons de juiste gegevens te kunnen verstrekken.
Het gaat hierbij om:
De loonbelasting
De salarisstrook
De jaaropgave
Een overzicht van vrijgestelde vergoedingen, uitkeringen en verstrekkingen
beschikkingen en/of verklaringen
Loonbestanddelen in eindheffing
Afdrachtsverminderingen

Een uitgebreide beschrijving vindt u op de Belastingdienst.

Zelf doen of outsourcen aan een salarisadministratie kantoor?
Iedere ondernemer met personeel ontkomt dus niet aan een salarisadministratie. U als ondernemer bent druk met andere bedrijfsactiviteiten en wilt het liefst zo min mogelijk tijd besteden aan de salarisadministratie. Het is van belang dat de salarisadministratie op orde is, bij controle van de Belastingdienst moet u alles gedocumenteerd hebben. U kunt ervoor kiezen om de salarisadministratie zelf te beheren of kiezen om een samenwerking aan te gaan met een gespecialiseerd salarisadministratie kantoor.

Besteed u tijd bewust
Het is belangrijk voor u als ondernemer dat u bezig blijft met uw corebusiness. Zorg ervoor dat de
salarisadministratie niet uw dag gaat beheersen. Het is ook mogelijk om een gedeelte uit te besteden, vraag hiervoor naar de mogelijkheden bij een salarisadministratie kantoor. Het belangrijkste is dat u blijft doen waar u goed in bent, ondernemen.

Meer weten over het opzetten van een salarisadministratie? Bekijk de website van de belastingdienst.