Salarisadministratie zelf doen of uitbesteden?

Een werkgever is verplicht allerlei zaken bij te houden en afdrachten te doen wanneer werknemers in dienst worden genomen. Het kan dan gaan om het bijhouden van een loonadministratie waar in allerlei formulieren en berekeningen betreffende loon, afdrachten van premies en jaaropgaves in zijn opgenomen. Daarnaast bestaat een salarisadministratie ook uit onder andere arbeidscontracten en personeelsdossiers, opgenomen in een personeelsadministratie. Dit kan, vooral als het gaat om een bedrijf met meerdere werknemers, om veel werk gaan. Bij grotere bedrijven wordt er vaak een salarisadministrateur in dienst genomen om dit werk uit te voeren. Maar sommige werkgevers kiezen ervoor dit zelf te doen. Wanneer is het beter iemand in dienst te nemen of het werk uit te besteden en wanneer kan je het zelf ook wel doen?

Het nut van een goede salarisadministratie

Wanneer je een paar werknemers in dienst hebt is mogelijk om de salarisadministratie zelf uit te voeren. Er zijn een paar wettelijke verplichting die je moet nakomen zoals een loonstrook overhandigen aan de werknemer en loonbelasting en premies in houden voor zowel de belastingdienst als een pensioenfonds. Het is wel handig om ook verschillende andere zaken wel bij te houden omdat dit overzichtelijk werkt en duidelijkheid verschaft. Daarnaast kunnen bewaarde stukken bewijs opleveren bij geschillen tussen instanties en je bedrijf en tussen je bedrijf en je werknemers.

Software

Software kan voor bedrijven heel veel werk uit handen nemen. Zo wordt er bijvoorbeeld voor de afdeling Sales en marketing veel werk uit handen genomen door het cloudbased softwarepakket Hubspot. Wanneer je besluit de salarisadministratie van je bedrijf zelf uit te voeren dan zijn er verschillende softwarepakketten beschikbaar die je veel werk uit handen kunnen nemen. En bij veel pakketten hoef je je echt niet volledig in de materie te verdiepen, zodat je met basiskennis al aan de slag kan. Daarnaast is er voldoende aanbod waardoor je onderling kunt vergelijken via internet zodat je de beste keus kunt maken.

Uitbesteden of een administrateur in dienst nemen

Wanneer je weinig kennis hebt van hoe je het beste een salarisadministratie moet voeren en daarnaast ook geen tijd en zin hebt om je hierin te verdiepen kan je dit uitbesteden. Vooral voor een ondernemer met weinig personeel is uitbesteding te verkiezen boven een kracht in dienst nemen. Het is over het algemeen goedkoper en je krijgt hetzelfde werk gedaan. Bedrijven met veel personeel hebben vaker wel een salarisadministrateur in dienst omdat het toch makkelijker werkt. En met de huidige technieken hoeft deze afdeling helemaal niet groot te zijn. Dus uiteindelijk hoeft het niet veel meer te kosten dan wanneer je het werk zou uitbesteden.

Auteursrecht nader bekeken

We hebben er allemaal weleens iets gehoord over auteursrechten, maar wat is een auteursrecht nu precies en wat kun je doen als je van mening bent dat het auteursrecht is geschonden? Als je merkt dat iemand inbreuk heeft gemaakt op je auteursrecht dan kun je daartegen stappen ondernemen op verschillende manieren. Maar eerst zullen we toelichten wanneer er eigenlijk echt sprake is van inbreuk op auteursrechten in juridische zin.

Wat is auteursrecht?

Voordat we dieper ingaan op inbreuk op auteursrecht is het natuurlijk van belang om eerst helder te krijgen wat auteursrecht precies is en wat eronder valt.
Artikel 1 van de Auteurswet geeft de volgende definitie: “Het auteursrecht is het uitsluitend recht van de maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld.” (Artikel 1 Auteurswet)
Auteursrecht is met andere woorden het alleenrecht van de vervaardiger van een werk op het gebied van letterkunde, wetenschap of kunst om te bepalen of het werk gepubliceerd wordt of eventueel gereproduceerd.

Wanneer inbreuk auteursrecht?

Het gevolg daarvan is dus dat degene die zonder toestemming van de eigenaar zijn of haar werk publiceert of kopieert inbreuk maakt op het auteursrecht van de vervaardiger. Als iemand bijvoorbeeld een boek schrijft en hele passages uit jouw boek overneemt zonder bronvermelding, dan is er duidelijk sprake van inbreuk op het auteursrecht. Hetzelfde geldt voor het geval iemand zonder jouw toestemming jouw foto’s gebruikt in een tijdschrift of op internet zonder bronvermelding. Maar pas op, ook met bronvermelding kan er sprake zijn van inbreuk op het auteursrecht. De bronvermelding op zich wil namelijk zeker niet zeggen dat de eigenaar van het werk ook daadwerkelijk toestemming heeft gegeven tot publicatie of reproductie.

Auteursrecht handhaven

We gaan niet verder in op alle ins en outs rond het begrip inbreuk op auteursrecht maar gaan verder met het bespreken van de mogelijkheden die er zijn als er inbreuk wordt gemaakt. Welke stappen kun je ondernemen als er inbreuk is gemaakt op je auteursrecht? Je kunt eerst zonder tussenkomst van een rechter proberen om de zaak te regelen met de overtreder, bijvoorbeeld te sommeren de foto van internet te halen of het boek uit de handel te nemen. Je kunt dan zelf een brief schrijven naar de tegenpartij met je eis maar ook een advocaat dit laten doen. Verstandig is om een dergelijke brief in ieder geval altijd aangetekend te versturen. We hebben het dan over relatief kleine bedragen.

Gaat het om veel geld en/of grotere belangen dan is het verstandig om een juridische procedure te starten. De rechter kan dan de tegenpartij met de wet in de hand dwingen om bijvoorbeeld het werk van de vervaardiger te reproduceren en te verspreiden.

Trainingen bevorderlijk voor de ontwikkeling

Het maakt niet uit of je al jaren geleden een studie afgerond hebt of pas net je diploma op zak hebt, jezelf blijven ontwikkelen is iets dat altijd goed en fijn is. Er zijn namelijk genoeg redenen om jezelf te blijven ontwikkelen. Waarschijnlijk ben je al een stap dichter bij de carrière die je wil of misschien ben je al een tijdje werkzaam in je favoriete vakgebied. Ondanks alle ervaring die je hebt is er altijd kans dat je niet meer relevant bent als werknemer binnen een bedrijf. De technologie blijft zichzelf ontwikkelen, dus waarom zou je jezelf ook niet blijven ontwikkelen om beter te worden en bij de tijd te blijven?

 

Begeleiding krijgen

Het is natuurlijk heel fijn als je zelf de leiding kan nemen en jezelf meer dingen kunt leren om meer kennis te krijgen over bepaalde onderwerpen. Alleen, je kunt jezelf niet alles leren. Ga daarom de praktijk in door middel van een opleiding, training, cursus, workshop of seminar waardoor je beter kunt leren. Veel gedaan krijgen in zo weinig mogelijk tijd is voor iedereen fijn, efficiënt te werk gaan. 

 

Opleidingscentrum

Om alle kennis in praktijk te brengen zijn er een aantal plekken waar je jezelf verder kunt ontwikkelen. Bij een opleidingscentrum helpen speciale begeleiders je graag op weg. Je kunt je bijvoorbeeld inschrijven voor bepaalde lessen, waarbij je in een echt klaslokaal les krijgt. Er zijn ook verschillende online cursussen te doen. Ook zijn er mogelijkheden voor coaching of teamtraining. Er zijn in ieder geval genoeg keuzes die jou verder kunnen helpen om bepaalde doelen te realiseren. Blijf jezelf in ieder geval verder ontwikkelen, dit is leuk en biedt jou meer kansen in het werkveld.

Gunstig effect op je spaargeld? Investeer in vastgoed!

De huizenprijzen schieten omhoog en het woningtekort blijft tot zeker 2030 een groot probleem in Nederland. Er is hierbij gekeken naar de verhouding tussen de bevolkingsgroei en de vraag naar woningen. Dit is een groot probleem voor de bevolking, maar kan voor jou een goede investering zijn. Want wist je dat de onroerend goed markt en zeer snel groeiende markt is? Ondanks de stijgende inkoopprijzen zijn er nog steeds hoge rendementen mogelijk. Investeren in vastgoed kan ervoor zorgen dat je winstgevend kan beleggen en ik vertel je graag waarom.

Goed rendement

De behoefte aan een woonruimte is momenteel het grootst bij studenten, singles en starters op de woningmarkt. Als starter kun je vrijwel nergens een woning huren zonder dat je daar grote bedragen voor moet betalen. Het verhuren van een woonruimte geeft vaak een stabiel en goed rendement van vaak al 8% en is daarom een goed alternatief voor sparen. De hoogte van de huur is wettelijk geregeld, maar ook met deze maximale huur valt een goed rendement te behalen. De starters een betaalbare woonruimte en u het rendement bij Ferax Vastgoed.

Minder risico

Als investeerder maak je deel uit van een groep die gezamenlijk veel panden koopt en verhuurt. Dit heeft als voordeel dat je beter kunt spreiden in de markt en je loopt hierdoor minder risico dan wanneer je dit alleen zult doen. Naast dat het risico zo beperkt mogelijk wordt gehouden, heb je bij het beleggen ook een blijvend inkomen. Bij slim investeren in nieuwe woningen kun je een blijvend inkomen ontwikkelen op lange termijn. Vaak door de aantallen van de beleggingen gaan de vaste kosten omlaag, waardoor de winst groter zal worden.

Voorkom zorgen

Wanneer je samen met een vastgoedmaatschappij samenwerkt, valt een deel van de zorg uit handen. Zaken zoals beleggingen, de aankoop, financiering, verhuur, onderhoud en boekhouding wordt voor je verzorgd tot de uiteindelijke aankoop. Vaak zijn er niet of nauwelijks kosten verbonden bij het instappen of uitstappen bij een vastgoedmaatschappij en deel je elk jaar mee in het volledige rendement vanaf een bepaalde besteding. Vaak kun je al instappen vanaf € 1000 euro. In een aantrekkende markt worden de woningen, appartementen en ander vastgoed meer waard. Hierdoor kan het rendement op vastgoed fors stijgen en is dus een goed alternatief voor de lage spaarrente.

5 beste bureaus voor Webdesign in Delft

Als je een goed ontworpen website wilt hebben, moet je met de beste werken. Daarom hebben we deze lijst opgesteld met de beste webdesignbureaus in Delft samengesteld, zodat je het bureau kunt vinden dat het beste bij jouw bedrijf past.

Deze bureaus bieden het allerbeste als het gaat om website ontwikkeling, webdesign en marketing. Ze werken samen met jouw bedrijf om een ​​website te bieden die jouw bedrijf presenteert op een manier die klanten leuk zullen vinden en begrijpen, terwijl ze ook rekening houden met de technische aspecten en conversie optimalisatie, zodat bezoekers van de site in betalende klanten zullen veranderen.

Al deze webbureaus hebben uitzonderlijke vaardigheden getoond op het gebied van resultaten, samenwerking met klanten en andere criteria die we gebruiken om hun algehele kwaliteit te beoordelen. Bekijk hier het beste van het beste!

 1. Telstar Webprojecten & Advies

Telstar Webprojecten & Advies is een allround internetbedrijf gevestigd nabij Delft (Zuid-Holland). Hun focus ligt op het ontwikkelen van professionele, aantrekkelijke en doelgerichte websites en webshops voor bedrijven en instellingen. Daarbij streven ze naar een optimaal service-level in een goede, prettige werkrelatie.

Telstar Webprojecten & Advies is in 2012 ontstaan vanuit een nauwe samenwerking met Telstar Uitgeverij en Telstar Media en tot op de dag van vandaag zijn ze nauw aan elkaar gelieerd. Ze werken voor een breed scala aan bedrijven en instellingen, variërend van de lokale bakker in Delft, tot landelijk bekende bouwbedrijven en internationaal opererende marketing- en pensioenbureaus.

De meeste van hun klanten zijn gevestigd in of rondom Delft en Pijnacker-Nootdorp, maar ze werken ook voor bedrijven die verder weg zijn gelegen; verspreid over heel Nederland en soms daarbuiten.

Gespecialiseerd in:

 • webdesign
 • Website ontwikkeling
 • Website onderhoud
 • SEO
 • Strategie
 • Online marketing

Bezoek de website: https://www.telstar-web.nl/

 1. SAM Design

SAM Design heeft een team van professionals met creatieve geest en marketing mindset. Zo streven zij een website vanuit de filosofie van de klant op te bouwen, en nemen daarbij de doelgroep in acht.

SAM Design heeft vele bedrijven en organisaties hebben kunnen helpen met hun veelzijdigheid en creativiteit. Zowel op design- als op marketing vlak. Succes is hun doel en onze missie. Ze hebben een team van jonge, creatieve mensen gemengd met oude, ervaren rotten in het vak, die helpen met een uniek, creatief en conversiegericht design.

Gespecialiseerd in:

 • webdesign
 • huisstijl
 • website onderhoud
 • SEO
 • SEA
 • Conversie
 • Social MEdia

Bezoek de website: https://www.samdesign.nl

 1. Meij Webdesign

De eigenaar van Meij Webdesign is Gilles van der Meij: een Webdesigner en onderzoeker.

Zijn filosofie? “Ga daar zitten waar je klant je makkelijk vindt. Zo krijgen winkels op een A locatie nu eenmaal meer klanten dan op een B locatie. Zo werkt dit ook met alles wat je online doet. Zichtbaar zijn is het onderdeel van elke marketing. Dit kan online marketing zijn met SEO, met Google Ads, met social media bedrijfspagina’s, met video’s of met emails.”

Gespecialiseerd in:

 • WordPress Websites
 • SEO
 • SEA
 • Webteksten

Bezoek de website: https://meijwebdesign.nl

 1. Versic

Versic is een jong, creatief webdesign bureau gevestigd in Delft. Zij leveren websites voor grote en kleine bedrijven door heel Nederland.

In opdracht maken zij websites die precies naar wens zijn. Website(s) ontwerpen, bouwen, verbeteren en onderhouden, alles wat je van een internetbureau verwacht. Het kan om een simpele website van enkele pagina’s gaan, maar ook om een grote geavanceerde website. Versic is niet bang om mee te denken en kunnen u adviseren over alle aspecten van de website.

Gespecialiseerd in:

 • Webdesign
 • Website onderhoud
 • Website bouwen

Bezoek de website: www.versic.nl

 1. Insyde

Insyde Webdesign ontwerpt en bouwt sinds 1999 online platforms, websites en online tools op maat voor startups, ondernemers, overheid en enterprise organisaties. Op basis van hun custom CMS – de Webmagiër – hebben zij al meer dan 300 projecten voor zeer uiteenlopende klanten gerealiseerd.

Zij geloven in de kracht van een goede relatie met klanten. Met de continu groeiende mogelijkheden van het internet veranderen ook de wensen van bezoekers. In goede samenspraak met onze klanten geven ze strategische invulling aan deze wensen en mogelijkheden.

Gespecialiseerd in:

 • webdesign
 • Strategie
 • Website bouwen
 • SEO
 • Conversie

Bezoek de website: https://www.insyde.nl/

 

Waarom zou je kiezen voor een vereffenaar?

Een vereffenaar van een testament moet veel belangrijke taken uitvoeren. Het is het beste om goed na te denken voordat je er een benoemt of deze verantwoordelijkheid aanvaardt. 

Wat is een vereffenaar? 

De vereffenaar is verantwoordelijk voor het beheer van de nalatenschap van een overleden persoon. De vereffenaar zorgt ervoor dat de wensen in het testament worden gerespecteerd, inclusief het verdelen van de erfenis. Als er geen testament is, zal de vereffenaar de activa van de nalatenschap verdelen volgens de geldende wetgeving.

De vereffenaar kan veel beslissingen nemen, waaronder het bedrag dat wordt toegewezen aan begrafeniskosten. De vereffenaar bezit echter niet de activa van de overledene, maar beheert deze alleen tijdens het regelen van de nalatenschap.

Wie kan een vereffenaar zijn?

U kunt dit zelf kiezen, zolang hij of zij de wettelijke leeftijd heeft. In het ideale geval moet u ervoor zorgen dat deze persoon de rol op zich wil nemen.

Als u geen testament hebt, zijn uw wettelijke erfgenamen uw vereffenaars. Ze kunnen deze rol samen vervullen, of slechts één vereffenaar bij stemming aanwijzen.

Een vriend of familielid die in het buitenland woont, kan ook worden genoemd als vereffenaar. Dit kan echter zeer nadelig zijn. Qua belastingheffing lijkt het alsof er geld naar een ander land wordt overgemaakt. En dat kan leiden tot een veel zwaardere belastingaanslag.

Hoe een vereffenaar kiezen?

De persoon die deze rol op zich neemt, moet in uw testament worden genoemd. Je kunt meer dan één persoon kiezen, maar het is niet aan te raden. Omdat twee of meer partijen unaniem beslissingen moeten nemen, kunnen ze een wegversperring vormen in gevallen waarin ze het niet eens zijn. Het is ook mogelijk om een ​​vervangende vereffenaar aan te wijzen, die het overneemt als de gekozen persoon de rol niet kan vervullen of weigert.

Na een beneficiaire aanvaarding zijn in feite alle erfgenamen vereffenaar. Zij kunnen er echter voor kiezen een vereffenaar door de rechter te laten benoemen. Een door de rechter benoemde vereffenaar treedt in de plaats van de erfgenamen en vertegenwoordigt hen in en buiten rechte. De erfgenamen kunnen dan niet over de nalatenschap beschikken zonder de medewerking van de vereffenaar of zonder een machtiging van de kantonrechter.

Wat zijn de vereisten?

De wet legt verschillende verplichtingen op, zoals handelen in het belang van de erfgenamen en het laten groeien van de activa van de nalatenschap. Vanzelfsprekend moet de vereffenaar ook de wensen respecteren die in het testament van de overledene zijn geuit. Als er een belangenconflict ontstaat, moet de vereffenaar de belangen van de begunstigden boven die van hem stellen.

Webdesign, wat is dat precies?

Webdesign is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp. Maar, weet je wel wat het is en wat je er allemaal mee kunt doen? Webdesign houdt het vormgeven van websites in, maar dit is niet het enige. Webdesign bestaat uit nog een ander deel, dit is namelijk de technische ontwikkeling van de website. Er wordt dan ook een onderscheid gemaakt tussen beide onderdelen. De onderdelen zijn de front-end (het uiterlijk van de website) en de back-end (de technische kant van de website). Dit zijn twee verschillende soorten activiteiten die dan ook door verschillende mensen gedaan worden.

De vormgeving

De vormgeving van een website is nooit hetzelfde en zijn minder lineair vormgegeven. Boeken hebben dit wel. Boeken hebben namelijk een inhoudsopgave, waarin de hele vormgeving van het boek staat. Dit is bij websites niet het geval. Iedere website heeft namelijk zijn eigen stijl en indeling. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende formats, zoekfuncties en menu’s om de inhoud van de website vorm te geven. Een site maken geeft veel vrijheid, omdat je alles helemaal zelf in kunt delen.

Een website maken

Je kunt zelf proberen een website te maken, maar dit kan lastig zijn als beginner. Er zijn heel veel gespecialiseerde bedrijven die je kunnen helpen met het maken van een website. In de meeste gevallen kun je voor een lage prijs een website laten maken, waardoor je een basis website hebt. Om de website verder vorm te geven kun je gebruik maken van video’s en/of foto’s, waardoor je website wat meer leven krijgt. Je kunt de hele vormgeving van de website zelf invullen. Het is ook van belang dat de website uitstraalt wat het moet uitstralen. Hiermee wordt bedoeld dat het een representatief beeld moet geven van wat er op de website staat.

Tips voor een goed kantoor

Gaat u als bedrijf binnenkort verhuizen of wordt het eens tijd om de inrichting op de schop te gooien? Een mooi en efficiënte kantoorinrichting is niet alleen voor u en uw personeel belangrijk, maar ook voor het imago van uw bedrijf.

Het kantoor is als het ware het visitekaartje van het bedrijf. Het kantoor moet uitstralen waar het bedrijf voor staat en het is belangrijk voor klanten om een goede indruk achter te laten. Als ze een goed gevoel overhouden aan het pand waar ze ontvangen worden, zullen ze deze positieve associatie ook geven aan de diensten/producten van uw bedrijf. Hoe zorg ik voor een sfeervolle en efficiënte kantoorinrichting?

1 – Ruimte

Voordat je aan de slag gaat met de inrichting, moet je de ruimte nog eens goed analyseren. Je zult het eenmaal moeten doen met de ruimte die je hebt, dus probeer er zo efficiënt mogelijk mee om te gaan. Een kantoor volproppen omdat er te weinig ruimte is, is geen goed idee. Hierdoor zal het erg chaotisch worden op de werkvloer en zullen werknemers bijna bij elkaar op de schoot zitten.

2 – Open ruimte

Een nieuwe trend die we de laatste jaren zien is gebruik maken van open ruimtes. Ten eerste lijkt de ruimte dan veel groter en ten tweede worden werknemers niet meer in hokjes gepropt. Natuurlijk is het belangrijk om ook aparte ruimtes te hebben, zodat werknemers zich even kunnen terugtrekken als dat nodig is. Bijvoorbeeld wanneer er wordt getelefoneerd er of goed geconcentreerd moet worden.

3 – Schoonmaak

Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar een schoon kantoor is een absolute must voor ieder bedrijf! Niemand wil natuurlijk werken waar de stof je om de oren vliegt of toetsenborden die plakkerig zijn. Het is niet alleen voor het personeel belangrijk om in een schone omgeving te werken, maar ook voor (potentiële) klanten die op bezoek komen. Wanneer ze het idee hebben in een vies pand beland te zijn, zullen ze (onbewust) ook andere negatieve associaties leggen met uw bedrijf. Een klant op deze manier verliezen zou natuurlijk erg zonde zijn!

4 – Opgeruimd en geordend

Aansluitend op het vorige punt is het naast een (wekelijkse) schoonmaak ook belangrijk dat het kantoor netjes opgeruimd en geordend is. Je wilt natuurlijk niet dat je onnodig tijd kwijtraakt aan het zoeken van papieren en documenten. Door documenten netjes op te bergen en bijvoorbeeld te sorteren op alfabetische volgorde, kun je nog efficiënter werken en meer tijd overhouden voor zaken die er echt toe doen.

De inrichting van kantoor

Bij de inrichting van een kantoor zijn er verschillende belangrijke beslissingen die genomen moeten worden. Zo moet er rekening gehouden worden met bijvoorbeeld budget, personeel en de look en feel. Hierbij is het belangrijk dat iedereen tevreden is waardoor de werksfeer als prettig wordt ervaren. Indien de werksfeer als prettig wordt ervaren door het personeel werkt dit als een positieve factor op de productiviteit.

Een bureau op maat

Bij het kiezen van een bureau moet er een keuze worden gemaakt uit een ruim assortiment. Wat een van de eerste punten is waar aan gedacht moet worden is de vraag of het personeel een vaste werkplek heeft of dat er wordt gewerkt met flexibele werkplekken. Indien er wordt gewerkt met vaste werkplekken is het mogelijk om de bureaus op de persoon af te stemmen. Indien er wordt gewerkt met flexibele werkplekken is het verstandig om verstelbare bureaus aan te schaffen, denk hierbij aan zit sta bureaus. Bij deze bureaus is het mogelijk om de hoogte te veranderen waardoor deze aangepast kan worden op de persoon die er aan werkt.

De juiste stoel

Een van de belangrijkste producten op kantoor is de bureaustoel. Doordat de meeste tijd door de medewerkers op de bureaustoel wordt doorgebracht is het van belang dat deze comfortabel zit. Op dit moment is er een breed assortiment aan bureaustoelen te vinden die door de ARBO getest zijn, deze bureaustoelen zijn zo getest dat deze goed zijn voor de persoon die erop zit. Deze persoon moet geen last van de rug en/ of nek krijgen bij het gebruik van de bureaustoel.

Opbergruimte

Een belangrijk onderdeel van kantoor is ook de opbergruimte. Indien alles digitaal wordt opgeslagen is de aanschaf van verschillende kasten overbodig. Indien er echter gewerkt wordt met documentatie is het verstandig om kasten aan te schaffen die ook op slot kunnen, hierbij kan gekozen worden uit een breed assortiment aan archiefkasten. Doordat deze kasten op slot kunnen blijven de documenten weg uit het zicht van de mensen waar deze documenten niet voor bedoeld zijn.

 

Naast de bovenstaande punten zijn ook de specifieke wensen van de verschillende medewerkers van belang. Door te vragen naar de specifieke wensen is het mogelijk om een goed beeld te schetsen wat volgens de medewerkers kan worden omschreven als ideale werkomgeving. Bij de inrichting van het kantoor kan hier dan weer rekening mee gehouden worden om zo de medewerkers te laten werken in een omgeving die voor hen prettig is.

Nieuwe website voor je bedrijf

Uiteraard is de ene website de andere niet. De techniek voor een webwinkel is vele malen complexer dan die van een website die alleen maar dient om een bedrijf te profileren. Het zelf bouwen of laten bouwen kan een afweging zijn en is uiteraard afhankelijk van uw eigen kennis op dat gebied. Een professionele uitstraling is echter een absolute voorwaarde.

Als u zelf uw website kunt bouwen, dan houdt u de post kosten website enigszins in de hand. Tegenwoordig beheert vrijwel elke onderneming zijn content en bepaalt daarmee de actualiteit van de site. Het regelmatig opfrissen van ‘de etalage’ van een webwinkel door middel van nieuwe producten en aanbiedingen nodigt uit om de winkel regelmatig te bezoeken.

Je kan het ook uit laten besteden je website laten bouwen, het maakt niet uit waar je woon zoals Amsterdam of Utrecht om je website door een goed bedrijf te laten maken en onderhouden.

Hoger in Google

De website klaar, uploaden en maar wachten? Helaas, nu komt het erop aan om door middel van een goede strategie snel gevonden te worden. Een hoge positie in de gevonden resultaten van zoekmachines is erg belangrijk. Immers, een zoekmachine zoekt op vele manieren. Om zoekmachines te ‘helpen’ om een website snel te vinden, wordt onder meer gebruik gemaakt van link building.

Hierbij worden links vanaf externe webpagina’s gegenereerd naar de eigen website, waardoor deze zelfs populairder kan worden dan sites die over het zelfde onderwerp gaan. Dieper ingaan op de diverse methodieken van link building voert te ver, maar het toepassen ervan kan effectief zijn. Echter, de investeringen zijn die ermee gemoeid zijn, zijn erg hoog en komen nog eens bovenop de reeds gemaakte investering m.b.t ‘kosten website’.

Andere manieren om je website te ranken

Een andere en snellere manier om een hoge positionering te realiseren is het huren van een sitenaam die al hoog gepositioneerd staat. Bedrijven die websites verhuren kunnen u eveneens adviseren over welke site geschikt is voor uw onderneming. Kortom, een veel eenvoudiger strategie om snel gevonden te worden. Bovendien drukt deze oplossing de al eerder genoemde post kosten website enorm, hetgeen voor een startende onderneming uiteraard zeer prettig is.

Denk ook aan goede content, tegenwoordig is niet alleen de kwaliteit van je site maar ook daarnaast de relevantie zeer belangrijk, of beter gezegd super belangrijk voor de ranking van je website. Dus hou daar rekening mee als je een website gaat of laat maken.