Basisbeginselen coaching

De coaching opleiding is voor iedereen die zich wil ontwikkelen op het gebied van coaching. Het maakt hierbij niet uit of je bijvoorbeeld werkzaam bent in het bedrijfsleven, het onderwijs of dat je de ambitie hebt om als zelfstandig coach aan de slag te gaan. De coach opleiding leert je de basisbeginselen van het coachen. Daarnaast zul je ook veel te weten komen over wie jij zelf bent als coach. Er wordt vaak gezegd dat niet het coachtraject de uitkomst bepaald, maar de coach zelf. Je bent als coach dus een belangrijke spil in het web.

Wat is coaching?

Coaching is een effectieve manier om mensen, teams en organisaties, die een uitdaging hebben, vooruit te helpen. De meeste bestaande opleidingen, cursussen of trainingen gaan over het uitbreiden van specifieke kennis, maar coaching is dé manier om duurzaam effectief gedrag te ontwikkelen, bewustzijn te creëren of om bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen te krijgen. Coaching komt voort uit de positieve psychologie en is niet hetzelfde als counseling of therapie. Dit zijn begeleidingsvormen die erop gericht zijn om mentale blokkades of psychische stagnatie te verhelpen.

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding vanuit de basis van een gelijkwaardige relatie. De cliënt leert en de coach is eigenlijk alleen ondersteunend en begeleidend. Een coach zal je niet vertellen wat je moet doen, maar zal je vragenderwijs je eigen weg laten zoeken en inzichten brengen. Coaching is de meest persoonlijke manier van leren. Het leertraject wordt volledig aangepast op de persoonlijke leerbehoefte van een individu of een team. De leerdoelen worden vooraf vastgesteld.

Coaching kan plaatsvinden op de werkvloer maar ook in een privé situatie

Er zijn veel leidinggevenden die ook leren coachen als uitbereiding op het leidinggeven maar er zijn ook coaches die vanuit huis werken en cliënten op specifieke gebieden vooruit kunnen helpen. Je kunt jezelf als coach specialiseren op een bepaald gebied (denk hierbij bijvoorbeeld aan het coachen van mensen met Autisme of ADHD, zwangere vrouwen en/of vrouwen die net bevallen zijn of mensen die vastlopen tijdens hun loopbaan) maar je kunt ook cliënten ontvangen met uiteenlopende leerdoelen.

Coaching opleiding

Als je de coaching opleiding coaching doorlopen hebt, heb je een goede basis ontwikkeld om cliënten met de meest uiteenlopende vraagstukken te begeleiden. Tijdens een coaching opleiding ga je dieper in op de theorie maar leert ook specifieke vaardigheden die je als coach nodig hebt, zoals bijvoorbeeld gesprekstechnieken. De kennis en vaardigheden die je leert kun je toepassen in verschillende werkvelden maar ook als zelfstandig ondernemer. De coaching opleiding varieert looptijd.

Het leven van een student is niet makkelijk

Het studentenleven: leuk, druk, feesten, studiestress en veel te duur. Het probleem waar bijna iedere student mee te kampen krijgt, is geld tekort. Nu is het ding bij studenten vaak wel dat ze liever hun geld uitgeven aan een gezellige stapavond en vervolgens drie weken soep en brood eten, dan dat het andersom is. Ondanks dat je vele feestjes af wilt/moet struinen en ook graag een lekkere maaltijd wilt eten, is het mogelijk om geld te besparen. Boodschappen zijn inderdaad niet altijd goedkoop, je huur moet nu eenmaal betaald worden en ja, je hebt ook af en toe nieuwe kleding nodig. Met de onderstaande tips kun jij geld besparen en toch nog een lekker leventje leiden.

Doe je boodschappen verantwoord

Het is begrijpelijk dat je niet altijd zin hebt om te kijken waar de beste aanbiedingen zijn en al helemaal niet als je even snel wat moet halen. Toch is dit zoveel voordeliger. Bekijk de verschillende acties van de supermarkten en pas desnoods het eten aan op de producten die in de aanbieding zijn. Verder kun je voor 1 euro ontbijten bij onder andere de Hema! Daar kun je geen boodschappen voor doen. Koop niet per dag, maar probeer voor een hele week je boodschappen te doen. Vries het overgebleven eten ook in, dat scheelt alweer een maaltijd. Ga je in het weekend naar je ouders toe? Vraag je mams of je de restjes mee mag nemen, dat scheelt jou ook weer boodschappen doen. Zit je echt heel krap bij kas, sla de Albert Heijn en de Jumbo dan over en ga naar de Lidl of de Aldi.

Meer besparen

Je kunt natuurlijk ook besparen door studieboeken tweedehands te kopen of ze te kopiëren. Ben jij niet afhankelijk van een bepaalde stad en wordt je studie in meerdere steden aangeboden? Kijk dan eens in welke stad het goedkoopst is om een kamer te huren. Of ga naar België. Het schoolgeld is aanzienlijk lager en je bespaart al snel honderden euro’s. Kom je er echt niet meer uit en heb je gewoon echt geld nodig? Wil je met je vrienden op vakantie of toch die mooie schoenen kopen? Dan kun je altijd nog geld lenen bij de DUO. Geld lenen kost natuurlijk altijd geld, maar bij de DUO betaal je wel de laagste rente.

Goedkoop telefoneren

De nieuwste smartphone is hartstikke tof en gaaf, maar je hebt het eigenlijk niet nodig. Een wat ouder model is ook prima. Nu hoef je niet meteen te degraderen naar een ouderwetse Nokia, maar misschien een Samsung Galaxy S3 of S4 in plaats van de nieuwste S8. Dit geldt ook voor de iPhone. Hele mooie telefoons, maar je kunt ook gaan voor de iPhone 6S of 6. Aan die nieuwe toestellen zitten vaak dure abonnementen verbonden. Loopt jouw abonnement af en doet je telefoon het nog prima? Kies dan voor een sim only abonnement bij Robin Mobile  en behoud je oude telefoon. Veel voordeliger en je hoeft er niet op achteruit te gaan. Met een sim only abonnement is het ook mogelijk om onbeperkt te bellen en internetten. Veel voordeliger dus!

Pak wat je pakken kan

Weet waar je als student recht op hebt en kijk of je in aanmerking komt voor huurtoeslag en vraag zorgtoeslag aan. Het is misschien niet veel, maar alle kleine  beetjes helpen. Er zijn nog te veel studenten die 68 euro in de maand mislopen, omdat ze geen zorgtoeslag hebben aangevraagd. Dat zijn toch weer een aantal biertjes of een nieuw shirt.

 

Studentenkorting

Maak hier gebruik van! Studentenkorting is het beste dat er bestaat. Je krijgt in verschillende winkels korting als jij je studentenkaart laat zien. Ook in de bioscoop of in het theater krijg je vaak studentenkorting. Om nog maar te zwijgen over de vele restaurantjes die hier aan mee doen. Je studentenkaart is heilig tijdens je studententijd. Gebruik hem dan ook te pas en te onpas! Zolang je er korting mee krijgt is dit je grootste vriend.

 

Nog meer tips om te besparen

Als student heb je het natuurlijk niet al te breed. Dus als je dan gaat verhuizen en je wilt dat snel en professioneel gedaan hebben dan kan je kijken naar bedrijven die dit aanbieden in de stad waar je gaat studeren zoals Den Haag of een andere studentenstad. Je kan je familie en vrienden natuurlijk mee laten helpen. Maar soms zit in je in een studentenwoning en je woont dan natuurlijk op de 3e of 4e verdieping. De trappetjes zijn smal en de gangen zijn klein.

Als je het dan niet gewend bent dat zit je alleen maar aan te rommelen wat ook nog eens zorgt voor extra spanning en irritatie. Dus kan je het beste het gewoon laten doen. En het hoeft niet duur te zijn. Er zijn zeker goede en betaalbare verhuisbedrijven die je hiervoor prima kan inschakelen.

De beste huiswerkbegeleiding vindt u bij AFTER’S COOL!

Huiswerkbegeleiding van AFTER’S COOL

Huiswerkbegeleiding is voor ieder kind wel een beetje spannend. Het is daarom belangrijk dat uw kind zich thuis voelt en prettig bij AFTER’S COOL. Daarom willen we uw kind in een vertrouwde en gezellige omgeving gestructureerd hun huiswerk laten maken. De huiswerkbegeleiding staat onder toezicht van professionals die uw kind altijd persoonlijk en vooral positief benaderen. Wij geloven in het doorbreken van de neerwaartse spiraal en vinden altijd een passende oplossing voor het probleem waar een leerling tegenaan loopt. Het gezamenlijk doel van u als ouder zijnde en AFTER’S COOL is het behalen van goede schoolresultaten en het ontstaan van meer zelfvertrouwen bij uw kind. Als einddoel kan uw kind helemaal zelfstandig aan de slag en zijn of haar huiswerk maken.

Huiswerkbegeleiding van AFTER’S COOL in de praktijk

U kunt uw kind aanmelden voor huiswerkbegeleiding via de website of telefonisch, dat gaat heel makkelijk. Daarna zullen wij een intake gesprek regelen met u om te kijken waar de moeilijkheden liggen voor uw kind. Zo zijn we in staat om uw kind de beste begeleiding te bieden en oplossingsgericht te werk te gaan met uw kind. Uw kind kan zelf op een locatie beginnen met huiswerkbegeleiding.

Interesse in huiswerkbegeleiding van AFTER’S COOL?

Heeft u interesse gekregen in onze huiswerkbegeleiding? Neem dan gerust contact op met AFTER’S COOL. Wij staan u graag te waar. Wij kunnen u uitgebreid advies geven over onze huiswerkbegeleiding en maken graag een afspraak met u om te bepalen waar wij ondersteuning kunnen bieden.

Bijles van AFTER’S COOL, daar kom je veder mee!

AFTER’S COOL haalt de basis weer naar boven, we helpen leerlingen ‘leren leren’ en helpen hen inhoudelijk verder met de ingewikkelde leerstof.

AFTER’S COOL zorgt voor dagelijks bijlessen in alle vakken en op ieder niveau, van scheikunde en Engels en van M&O tot wiskunde.  Ook hebben we voorbereidende bijlessen op de verplichte taal- en rekentoetsen. We zijn bekend met de werkwijze van scholen rond onze vestigingen en we proberen kinderen die probleemvakken hebben maar ook kinderen die uit willen blinken in hun schoolresultaten.

Waarom bijles bij AFTER’S COOL?

Bijles is hét middel om in korte tijd perfect voorbereid te worden op een examen, toets of herkansing. We zetten ervaren begeleiders met verschillende specialiteiten in, zodat we altijd de meest specifieke inhoudelijke hulp kunnen bieden. Tijds een bijles willen we de basis weer bovenhalen en de benodigde kennis en vaardigheden voor de komende toets trainen. De pragmatische aanpak zorgt ervoor dat scholieren zowel voor de toets als op lange termijn baat hebben van onze bijlessen.

Bijles bij AFTER’S COOL betekent één-op-één begeleiding waarbij de leerling samen met de docent werkt aan een specifiek vak of aan meerdere vakken.  Onze docenten richten de bijles in naar de behoeftes van de leerling. AFTER’S COOL volgt de resultaten van de leerling en houdt contact met de ouders over de voortgang.

Door jarenlange ervaring hebben we veel kennis in huis. Leerlingen verlaten ons met een nieuw verworven zelfstandigheid en vol zelfvertrouwen! Zo hebben de bijlessen snel betere schoolresultaten tot gevolg.

Wanneer bijles?

AFTER’S COOL biedt hulp bij vakken die moeilijk zijn voor de leerling. Het kan zijn door een achterstand of dat er gewoon weer extra uitleg nodig is.  We richten we ons altijd op de te leren stof en werken toe naar overhoringen en proefwerken. Ook kan er tijd besteed worden aan de planning van een bepaald vak.

Bijlessen bij AFTER’S COOL zijn volledig in overleg en flexibel in te plannen, u zit dus nergens aan vast! 

Kosten

De kosten van de individuele bijlessen bedragen 40,- euro per uur. Indien de bijles gecombineerd wordt met huiswerkbegeleiding van AFTER’S COOL geldt een tarief van 30,- euro per uur. De bijlessen worden maandelijks achteraf gefactureerd.

Wij vertellen u graag meer. Neem vrijblijvend contact op om te zien wat wij voor u kunnen betekenen!

Waarom managementmodellen werken

Managementmodellen zijn modellen die managers gebruiken om bedrijfskundige analyses te maken. Er zijn veel verschillende soorten modellen, voor verschillende doeleinden beschikbaar. Een van de bekendste modellen is de DESTEP analyse. DESTEP is een afkorting, en staat voor Demografisch, Economisch, Sociaal-cultureel, Technologisch, Ecologisch en Politiek. Dit zijn de factoren waar je rekening mee zou moeten houden als je ergens een bedrijf wil beginnen.

Kritiek

Er is veel kritiek op dit soort managementmodellen, omdat tijdens de economische crisis managers niet hebben kunnen voorkomen dat bijvoorbeeld banken gered moesten worden. Managementmodellen zijn dan ook geen wondermiddel. Ze helpen alleen houvast te geven als je probleem wil analyseren. Uiteindelijk blijft de uitvoering gewoon mensenwerk. Een model biedt een framework, zodat je bijvoorbeeld geen (of minder) factoren over het hoofd ziet.

Bekijk hier een marketingmix voorbeeld. Dit is een ander model dat al tientallen jaren marketingmanagers helpt om een goede analyse van een product te kunnen maken waardoor er geen of minder zaken vergeten worden. De marketingmix gaat uit van het principe van de 4 p’s. Namelijk Prijs, Plaats, Product en Promotie. Vaak wordt bij marketing namelijk alleen gelet op de laatste factor: promotie. Terwijl als je een product wil verkopen het ook heel erg belangrijk is om het op de juiste plaats te verkopen. Ook moet het niet duurder zijn dan concurrenten, dus de prijs is van minstens zo’n groot belang.

Deze voorbeelden laten zien dat managementmodellen volgens mij heel goed werken. Je moet er alleen geen wonderen van verwachten. Net als de managers zelf, zijn de frameworks door mensen gemaakt. En waar mensen werken worden fouten gemaakt. Dingen over het hoofd gezien en dingen vergeten. Dankzij een marketing model vergeten managers alleen net iets minder dan dat ze normaal zouden doen.

Een cursus volgen verrijkt je!

De huidige snelle en drukke wereld vereist dat de moderne werknemer een ​​manusje van alles is. Maar, in plaats van het doorbrengen van een leven lang studeren voor allerlei graden en hogere kwalificaties, kunnen korte cursussen u ook de mogelijkheid geven om effectiever aan uw vaardigheden te werken in slechts een fractie van de tijd.

Variërend van een dag tot een jaar, zijn korte cursussen perfect als u op zoek bent naar het formaliseren en verbeteren van vaardigheden opgedaan op de werkplek of voort te bouwen op uw kwalificaties verkregen aan de universiteit of hogeschool. Het kan de sleutel zijn tot het ontsluiten van kansen op werk, promoties of nieuwe carrière mogelijkheden – en ze zullen wonderen doen voor uw creativiteit!

Waarom juist korte cursussen?

Korte cursussen zijn een geweldige manier om de hiaten in uw kennis te vullen en geven u een voorsprong op de concurrentie als het gaat om werk en promotie op het werk. Naarmate de technologie evolueert, ontwikkelen systemen, programma’s en methoden zichzelf continu, waardoor het van cruciaal belang voor werknemers is om hun vaardigheden tijdig op te frissen en op de top van het spel te blijven.

Cursussen op het gebied van zelfontwikkeling, zoals leiderschap, werkplek communicatie en het oplossen van conflicten, kan je de ideale kandidaat maken voor een hogere functie in uw bedrijf. Als werkgever, kunnen deze cursussen uw personeel meer geschoold maken. Deze vorm van HR development is de meest effectieve!

Verfrissende werking!

‘Werken, elke dag op dezelfde automatisch piloot, maakt eigenaren van bedrijven kwetsbaar daar werknemers het risico lopen om ideeënloos en moe te geraken en hun geesten zelfs ongeïnspireerd. Een korte cursus, die kan leiden tot nieuwe ideeën en vaardigheden, kan echt vuur in de geest terugbrengen en uw werknemer inspireren tot meer zakelijk succes, ‘ zegt Jan Gibs, Business Manager en oprichter van Lifestyle Carrière in Amsterdam.

Korte cursussen kunnen ook worden gebruikt om uw carrière om te zetten in de richting van een nieuwe episode. Het verkrijgen van inzicht in de aard van de kennis die nodig is voor een bepaalde industrie of veld waar u voorheen minder in thuis was kunt u de tijd en het geld van het bestuderen van een full-time opleiding besparen.

U begint klein en legt de basis om verder te gaan bouwen op uw bestaande vaardigheden. Sommige korte cursussen, de zogenaamde overbruggingscursussen of bijscholingscursussen, kunnen u ook helpen bij het opfrissen van kennis zijn de moeite waard.

Belbin Test

De belbin test is ontwikkeld door Meredith Belbin. Meredith Belbin was een Britse wetenschapper die interesse had in het functioneren van groepsgedrag en het individuele gedrag. Om hier meer over te weten te komen heeft Belbin een onderzoek gestart samen met drie andere wetenschappers. Het onderzoek heeft uiteindelijk 7 jaar geduurd.

Tijdens de 7 jaar, die het onderzoek duurde zijn er verschillende rollenspellen georganiseerd om zo de perfecte teamrollen samen te kunnen stellen. Deze teamrollen zouden er voor gaan zorgen dat iedereen binnen een team altijd de beste rol op zich zou kunnen nemen, en de teamleden zo perfect op elkaar aan zouden sluiten. Tegenwoordig wordt de Belbin test nog veel gebruikt. Door gebruik te maken van de test komen alle sterke en zwakke punten van alle teamleden naar voren. Deze punten zorgen ervoor dat iedereen een rol binnen het team kan vervullen en het team zo perfect wordt aangevuld.

Teamrollen

Het onderzoek dat Meredith Belbin heeft uitgevoerd laat uiteindelijk 8 teamrollen zien. De rollen die gevormd zijn, zijn als volgt. Als eerst is er de voorzitter. De voorzitter leidt het team. Dan kennen we een brononderzoeker, en deze is de netwerker van het team. Binnen het team is er ook ruimte voor een plant. Een plant is het creatieve brein binnen het team. Ook kent het team een monitor. Een monitor legt alles op een weegschaal en maakt dan een goede beslissing. Een andere rol is een vormer. Een vormer kan worden gezien als een tweede leider binnen het team. De overige rollen zijn een bedrijfsman, groepswerker en zorgdrager. Een bedrijfsman zorgt er voor dat alle overige taken die vaak blijven liggen worden gedaan. Een groepswerker tont veel belangstelling in de overige teamleden en een zorgdrager houdt ook voor detail. Door middel van deze rollen zal een team goed kunnen samenwerken en zal alles wat een team op zich neemt tot een goed einde komen.