Goede tools zorgen voor makkelijker werk

Je gaat verhuizen of je gaat dingen verbouwen in je eigen huis. Daar heb je veel verschillende tools voor nodig. Zoals hamers, schroevendraaiers, afstandsmeters en misschien zelfs een breekijzer/ koevoet. Je kan natuurlijk een professioneel bedrijf inhuren. Je kan die ene vriend vragen die super handig en technisch is. Je kan het ook zelf doen natuurlijk.

Zelf dingen verbouwen in huis

Ben je van plan om iets aan het huis te gaan verbouwen zoals de woonkamer, badkamer of misschien de kinderkamer? Dan wordt het tijd om de mouwen op te stropen en lekker te gaan klussen! Echter is niet iedereen even handig en vakkundig, maar dat betekent niet dat je het zelf niet hoeft te proberen. Op internet kun je bijvoorbeeld genoeg informatie vinden om bijvoorbeeld te verven, tegels te zetten of een tuinhuisje te bouwen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel mannelijk en stoer om zelf te klussen en geeft het een grote voldoening wanneer het af is.

Er zijn verschillende voor en nadelen gebonden aan het zelf klussen en het is vervolgens aan jou om af te wegen om zelf te klussen of het toch maar over te laten aan de vakmensen. Hierbij de voor en nadelen op een rij:

Voordelen zelf klussen

– Je kunt klussen wanneer het jou uitkomt.
– Je bepaalt zelf hoe het gebeurt en hoe je het aanpakt.
– Je kunt je vrienden, familie of kennissen vragen om te helpen.. Erg gezellig natuurlijk!
– Je kunt zelf alle materialen uitkiezen die volledig passen binnen jouw budget.
– Je kunt flink besparen op de kosten doordat je geen klusbedrijf hoeft in te huren

Nadelen zelf klussen

– Het gaat je waarschijnlijk meer tijd kosten dan je denkt.
– Het kan de nodige frustraties opleveren. De kans is groot dat het niet allemaal even
vlekkeloos verloopt aangezien je geen vakman bent.
– Het is mogelijk dat je het project volledig verpest, bijvoorbeeld door materialen te beschadigen waardoor er opnieuw moet worden ingekocht.

Kortom het is heel persoonlijk of je besluit om zelf te gaan klussen of een klusbedrijf het werk gaat laten doen. Als je niet erg handig bent raad ik het aan om niet zelf te gaan klussen. Ga je wel zelf klussen dan kun je vast beginnen met inkopen doen.

Waar je ook voor kiest het is goed om alles op een rijtje te zetten. Om zo dingen af te wegen waar je uiteindelijk voor kiest en dan weet je wel of niet dat je een professioneel bedrijf in moet huren.

(45)

Modieuze dingen

Het is een stijl die mensen hebben. Sommige mensen dragen mode kleding, sommige een chique sjaal en anderen weer modieuze schoenen. En er zijn mensen die wat op hun hoofd dragen. Zoals mutsen, caps, hoeden en petten. Iedereen draagt wat anders maar iedereen die zoals iets draagt, draagt het omdat ze het mooi vinden of het past gewoon bij de persoon.

Het past bij je of niet

Soms dragen mensen iets en op de  één of andere manier past het bij die persoon. Dit geldt voor kleding, schoenen en ook petten. Hoewel je het zelf niet draagt en totaal niet bij je past staat het wel goed bij die persoon. En dit is gewoon stijl en mode. Sommige dingen passen niet bij je en andere dingen staan totaal wel bij je. Zo is dat met alles. Wat de ene persoon mooi vindt, vindt de andere persoon totaal niets.

Het is maar goed dat we niet alles mooi vinden, stel je maar eens voor dat iedereen alles en hetzelfde mooi zou vinden of niet mooi zou vinden. Dan krijgen we een mooi zooitje bij elkaar. Het is ook goed dat mensen verschillende meningen hebben. Zoals gezegd het is goed dat verschillende mensen verschillende meningen hebben. Maar goed terug naar de mode.

Ook nog eens functioneel

Je hebt veel verschillende soorten petten, hoeden, caps en mutsen. Sommige dragen omdat het functioneel is. Bijvoorbeeld in de winter als het koud is doe je een muts op je hoofd. Vooral de mensen met weinig haar of degene die kaal zijn kunnen dit beter doen. Maar zelfs als je veel haar hebt is het een goed idee om een muts op te doen als het erg koud is.

Maar ook in de zomer kan een pet je beschermen tegen de zon. Als de zon heet en fel is kan het je beschermen. Maar petten zijn ook wel een onderdeel geworden van bepaalde levens stijlen. Zoals truckers. Althans dat zie je zo in films. Truckers of vrachtwagen chauffeurs die petten dragen tijdens het rijden in de vrachtwagen.

Maar ook rappers dragen van die zogenaamde “caps” met NY of iets anders erop. Het past bij een “rapper” of hiphop levens stijl. Dat zie je ook vaak.

Maar hoe je het ook wend of keert. Hoeden, petten, caps en mutsen zijn niet alleen modieus, althans dat kunnen ze zijn maar ook nog eens functioneel als je weet waarvoor je ze gaat gebruiken. Dus de volgende keer als je iets gaat kopen dan kan je dan in je achterhoofd houden.

(33)

Lekker eten

Heerlijk eten. Wie houdt er eigenlijk niet van? Eten is iets noodzakelijks, maar naast dat is het noodzakelijk is is het ook gewoon lekker. Al heel lang wordt er met eten geëxperimenteerd want ja je wilt het wel lekker hebben. Er zijn zoveel verschillende restaurants alleen in Nederland. Of beter gezegd in elke stad. Zelfs in de kleinere dorpen heb je sowieso een aantal restaurantjes.

Michelinster

Het is trouwens in de wereld zo’n eetcultuur geworden (al jaren) dat je zelfs Michelinsterren kan krijgen als je restaurant heel goed is. Het is zo’n prestige waar iedere restaurateur van droomt. Er zijn zat goede restaurants die geen Michelinster hebben maar het is toch zo dat iedere restaurateur ervan droomt om ooit zo’n Michelinster te hebben. Het is best grappig dat de Michelinster zo’n reputatie heeft gekregen.

Met andere woorden het is door iedereen inde wereld geaccepteerd dat het echt een status symbool is geworden in de hele wereld. Maar ja niet zo raar want iedereen eet. Of gaat uit eten. Uit eten gaan komt ook steeds vaker voor en de kwaliteit wordt ook elke keer hoger. Mensen krijgen steeds een hogere standaard en verwachten steeds betere kwaliteit eten.

Nieuwe technieken

Er ontstaan ook steeds nieuwe technieken wat koken betreft. Bijvoorbeeld koken sommige koks met liquid nitrogen om bijvoorbeeld snel dingen te laten vriezen. Of om snel ijs te maken. Ze gebruiken ook een smoke machine om eten een extra “rokerige” smaak te geven. En ga zo maar door. Wat ook wel een trend aan het worden is zogenaamde “hartige toetjes”. Toetjes zijn, als je daar normaal aan denkt zoet.

Maar tegenwoordig maken ze dus toetjes die hartig zijn. Zo heb je dus ijs met een bacon smaak… ik bedoel bacon is lekker. En ijs is lekker. Maar die 2 gecombineerd is gewoon geen combinatie.  Toetjes horen zoet te zijn. En bacon hoort niet in een ijs smaak. Maar goed als je gewoon lekker kookt voor familie en vrienden dan kan je lekker doen wat je wilt.

In iedere keuken, professioneel of niet heb je goede apparatuur nodig. Want dat maakt het wel allemaal even makkelijker. Stel je voor dat je alles met de hand moet gaan doen. Terwijl je dingen zoals een automatische mixer hebt. Of een machine die alles snijdt voor je.

Er is 1 ding wel makkelijker geworden en dat is het voorbereiden. Met alle moderne apparatuur hoef je geen zorgen maken meer om dingen voor te bereiden.

 

(43)

Het gras in je achtertuin – je eigen voetbalveld

Het zal je niet ontgaan zijn: Nederlands voetbal viert zijn hoogtijdagen. Vorige week vierde supporters de overwinning van Feyenoord en vanavond is het hopelijk de tijd voor Ajax om een zege binnen te halen. Na een zeer lange tijd afwezig te zijn geweest en de geruchten van faillissement te hebben doorstaan, is het de Nederlandse club gelukt om in de finale van de Europa League te staan. Vanavond is de allesbeslissende wedstrijd en men kan niet wachten. Supporters kunnen hun geluk niet op: Nederlands voetbal is back in business.

Door al deze ontwikkelingen kan ik begrijpen dat je innerlijk Davy Klaassen staat te popelen om een balletje te trappen. Daar heb je natuurlijk, buiten een bal en enige lenigheid, ook een goed veld voor nodig. Een grasveld van hoge kwaliteit. Nu kan je natuurlijk de ruimte in je achtertuin gaan bezaaien en wachten tot het gras gaat groeien, maar dan is er voorlopig nog geen voetbalgras. Dan is er nog iets makkelijkers: graszoden kopen!

Graszoden

Bij het aanleggen van een grasmat kan je kiezen uit het inzaaien van de aarde of het leggen van graszoden. Een graszode is een stuk opgerold gazon met gras, aarde en de wortels van het gras. Denk aan een ‘grastransplanatie’. Het wordt gebruikt om snel en gemakkelijk verschillende gazons aan te leggen. Vaak wordt er een onderscheid gemaakt in een aantal verschillende gazons. Zo heb je een speelgazon voor kinderen, siergazon voor niet intensief gebruik en een sportgazon. Deze laatste is uitermate geschikt voor een intensief gebruik.

De voor- en nadelen van graszoden

Het aanleggen van een graszode heeft een aantal voordelen. Het gras is vaak van hoogwaardige kwaliteit en zonder onkruid. Snelheid is ook een voordeel. Waar het lang duurt voordat het gras bruikbaar is wanneer je het zaait, is het leggen van graszoden een stuk sneller. Binnen 14 dagen heb je al een nieuw, volledig bruikbaar gazon. Het is tevens vrij gemakkelijk in de onderhoud.

Maar eerlijk is eerlijk, er hangt ook een prijskaartje aan. Het leggen van graszoden is wel iets duurder dan het zaaien van gras. Veel verschil is er niet, en je betaalt tevens voor kwaliteit.

Maar waar kan ik graszoden kopen?

Wanneer je een eigen voetbalveld wilt aanleggen en nu nog mee wilt doen met de grootste helden, is het verstandig om graszoden te leggen van goede kwaliteit. Dit kan bijvoorbeeld bij graszodenkopen.nl, waar je gemakkelijk een snel de juiste m2 aan graszode kan bestellen.

Dus stappenplan voor de rest van de dag:

  1. Ga naar graszodenkopen.nl en bestel je eigen grasmat;
  2. Koop die bal;
  3. Doe die stretchoefeningen;
  4. Wanneer alles bij elkaar komt: schop die bal en veel plezier!

(22)

Wol: een verborgen wereld

In de winter snakken we er vaak naar: een lekkere warme trui om in weg te kruipen. Uiteraard zijn deze er in alle vormen en maten, maar zeker ook van allerlei verschillende materialen. We maken een korte reis lang de wereld van wol.

Wollen
Laten we eerst definiëren wat wol precies is. Wol bestaat uit de zachte, dunne haren van de vacht van sommige dieren. We gebruiken over het algemeen wol afkomstig van schapen en verwerken dit tot kleding, dekens en dergelijke.

We kunnen niet zomaar de vacht van alle dieren gaan gebruiken. Anders dan bij gewoon haar, heeft wol schubben. Hierdoor wordt de huid van het schaap beschermd tegen beschadigingen. Het is voor een schaap dan ook niet erg om door struiken en stekelige planten te lopen.
Wol is ook gekroesd. Het heeft tot 20 bochten per 2,5 centimeter. De warme lucht wordt goed vastgehouden, waardoor wol een goede warmte-isolator is.
Daarnaast is het ontzettend gemakkelijk om gesponnen te worden, dankzij de schubben en kroes.

Niet alleen tegen de kou

Maar wanneer het echt koud is, trekken we toch graag een echt wollen trui aan. Wol is een uitstekende isolator tegen kou. Maar dit is niet de enige reden waarom wol perfect is voor textielproductie. Wol heeft namelijk ook van nature een hoge elasticiteit. Het heeft een hoge rek en kan tot 40% worden uitgerekt zonder te breken.

Wol heeft de neiging om terug te keren naar de oorspronkelijke vorm. Ook al kreukt wollen kleding snel, verdwijnen deze kreukels ook net zo snel als ze erin zijn gekomen. Daarnaast is het voor wol mogelijk om een veel vocht uit de lucht op te nemen zonder zelf vochtig aan te voelen.

Maar het is niet alleen maar positief. Er is een nadeel aan wol: het pluist gemakkelijk en het is moeilijk wasbaar. Maar ach, dat zijn hele kleine nadelen ten opzichten van de voordelen.

Maar welke wol is goed

Natuurlijk heb je ook allemaal verschillende soorten schapenwol. Merino wordt gezien als het oorspronkelijke schapenras waar wol van werd geproduceerd. Inmiddels gebruiken we Merinowol nog steeds voor het weven van bijvoorbeeld sjaals. De wol ik afkomstig uit Australië.

Maar ook in Nederland kennen wij onze eigen schapenrassen, zoals bijvoorbeeld het Drentse heideschaap en het Texelse schaap. Vooral de laatst genoemde produceert kwaliteitswol.

Het Texelse schaap wordt ook wel de Stamboekschaap genoemd. Op het eiland Texel alleen al leven er circa 14.000 schapen. In het voorjaar worden er maar liefst 11.000 lammetjes geboren. Deze schapen leveren lang kroezende wol van goede kwaliteit. Van de Texelse wol worden voornamelijk wollen dekbedden gemaakt. Het voornaamste voordeel is dat de dekbedden tot wel meer dan 35% vocht op kunnen nemen en dat het product zeer goed ademt. Dit zorgt voor een optimaal slaapcomfort.

Het wollige imago
Wol heeft jammer genoeg nog wel een beetje een ouderwets imago. Vaak denkt men bij wol aan hoogbejaarde vrouwen die thuis op de bank pannenlappen zitten te breien van schapenwol. Maar niets is minder waar. Wol wordt in zoveel meer producten gebruikt dan wij voor mogelijk houden. Het Texelse bedrijf Texelana weer hier alles van. Vanuit de twee fysieke winkels en webshop verkopen zij velen schapenwollen producten. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in de wondere wollige wereld.

(19)

‘Staan is het nieuwe zitten’ – hét nieuwe werken

“Staan is het nieuw zitten is het nieuwe roken”

Nu al de statement van het jaar: “Zitten is het nieuwe roken!” Heeft u een zittend beroep? Grote kans dat dit dan ook voor u bedoeld is. Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe groter de risico’s voor uw gezondheid. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Leicester onder ongeveer 800.000 proefpersonen. Om een beeld te schetsen: de proefpersonen die het langst zaten, hadden meer dan 2 keer zoveel kans op diabetes en 2,5 keer zoveel risico op hart- en vaatziekten. Dit is niet alleen bij de proefpersonen die bijna niet bewogen. Zelfs bij de mensen die daarnaast voldoende beweging kregen was het risico groter.

Uit een andere studie, verschenen in het British Medical Journal, is het mogelijk om twee jaar aan uw leven toe te voegen door gemiddeld minder dan drie uur per dag te zitten. Maar dat lukt niet altijd en zeker niet als u een kantoorbaan heeft. Er zijn een hoop alternatieven waar u nu aan kunt denken: meer sporten, met de fiets of lopend naar werk of wellicht zelfs wat meer pauzes inlassen op werk. Maar dit lost het probleem nog niet volledig op.

Zit-sta-bureau’s
Om een vicieuze cirkel van werken achter een bureau te verbreken is daar de zit-sta-bureau uitgevonden. Zoals de naam al zegt; een zit-sta-bureau kan zowel zittend als staand gebruikt worden. Dit brengt als voordeel dat het nog gemakkelijker is om een dynamische houding aan te nemen tijdens het werk. Door (vaak) een simpele handeling is het gemakkelijk een bureau van zittende naar staande positie te verbouwen en vice versa. Naast de ergonomische voordelen, wordt dit vaak ook als zeer plezier ervaren.

Kleine kanttekening: Probeer niet te compenseren
Volgens onderzoek van de Engelse Loughborough University helpt een zit-sta-bureau niet. Uiteraard klopt het dat je zo op kantoor minder zit, maar werd er door de proefpersonen thuis méér gezeten. Dat is niet gek aangezien ‘het staan’ op je werk gemiddeld zo’n 20 procent extra energie kost en de houding op lange termijn weer niet goed is voor je houding. De meeste mensen gaan snel leunen of hun lichaam ‘op slot zetten’. Afwisseling is hierin de sleutel.

Dat kost vast een vermogen”
Dit is vaak de meest voorkomende vragen. Een zit-sta-bureau is inderdaad niet goedkoop, maar ook niet veel duurder dan een gewoon bureau. Daarnaast zijn de voordelen van een zit-sta-bureau veelal groter en verhoogt dit tevens het werkplezier van uw werknemers. De bureaus zijn er in alle vormen en maten en in vrijwel elke samenstelling. Zoekt u een mogelijkheid om uw kantoor ergonomischer in te richten met de nieuwste en betaalbare zit-sta-bureaus, dan is de website van officecity een aanrader.

Een zit-sta-bureau is een investering voor de toekomst van u en uw werknemers.

(18)

De booming business van nieuwbouwhuizen

Anno 2017 is er een opschuiving in de vraag van de woonwensen van de consument. Vroeger had iedereen het over dat ene herenhuis waar ze van droomde. Tegenwoordig ziet die droom er anders uit, merendeels van de mensen lijkt nu behoefte te hebben aan zo een leuke nieuwbouwwoning. Grotendeels van de nieuwbouwwoningen lijken een luxe te bieden voor een Hollands prijsje. Daar zegt de consument van vandaag natuurlijk geen nee tegen.

Wat zijn de voordelen?

Nieuwbouwwoningen bieden diverse voordelen, om te beginnen: je betaald minder, want de woning is vrij op naam, terwijl er bij een bestaande woning nog sprake is van kosten koper. Tevens, stijgt de woning sneller in waarde, dat kan zelfs tijdens de bouw gebeuren. De nieuwe generatie huizen biedt dan ook nog een betere isolatie, wat uiteindelijk lijdt tot lagere stookkosten. Verder, is het gewoon leuk om je nieuwe huisje helemaal zelf in te richten als je vanaf nul begint.

De nadelen

Het nieuwbouwleven gaat helaas niet alleen maar over rozen. Het is altijd nog een gok hoe je omgeving eruit zal zien of je past bij de omgeving. De huizen zijn ook helaas niet altijd makkelijk te verkrijgen, vaak wordt je lot overgelaten aan een loting of wordt de keuze gemaakt op basis van economische zekerheid. En wat wel misschien het naarste is, is dat je geen controle hebt over de oplevering, met een beetje pech duurt de oplevering een paar maanden tot een paar jaar langer dan verwacht. Verder bestaan er nog wat kleinere nadelen, maar dan moet je gaan denken in het rijtje van: ”Goh, dat houten werkblad is wel oké, maar ik heb toch liever een marmeren werkblad.”

Een keuze maken

Tja, er zijn altijd voor- en nadelen met het kopen van een huis. Gelukkig, zijn we wel in staat om onze wensen zo erg te personaliseren als we het willen. Je kan bij wijze van bij BPD in het altijd levende Den Haag een nieuwbouwwoning kopen, of in het rustige, pittoreske Castricum bij Ted Biesterbos. Er is volop keuze, maar denk er wel goed over na! Een hypotheek loopt tegenwoordig namelijk wel aardig wat jaartjes.

(29)

Hoe vergaderen op een unieke locatie de effectiviteit kan vergroten

Is een unieke locatie belangrijk voor uw vergadering? De meeste bedrijven kiezen ervoor om te vergaderen op kantoor, dit kan te maken hebben met kostenbesparing, reistijd of gewoon omdat het lekker makkelijk is. Toch kan dit voor de meeste medewerkers vervelend zijn, omdat de situatie herkenbaar is en er geen nieuwe prikkels ontstaan. Het is een soort automatisme, door te vergaderen op unieke locaties krijgen medewerkers een nieuwe impuls waardoor er nieuwe ideeën kunnen ontstaan.

Redenen om extern te vergaderen

Wanneer een vergadering een dagdeel duurt, is het handig om te vergaderen op een unieke locatie, dit heeft een aantal voordelen. Een unieke vergaderlocatie creëert een goede en ontspannen sfeer waardoor medewerkers makkelijker vergaderen. Medewerkers zijn dus meer ontspannen en doen nieuwe ideeën op. De focus ligt echt op vergaderen, er is geen afleiding van andere collega’s en het zorgt voor teambuilding.

Vergaderen op eigen locatie vraagt om goede voorbereiding, de vergaderruimte moet goed ingericht zijn, de inval van het licht moet voldoende zijn en er moet voldoende frisse lucht in de vergaderruimte aanwezig zijn. Wanneer u een eigen vergaderruimte heeft dan moet u er voor zorgen dat deze zo optimaal mogelijk is ingedeeld. De meeste kantoren hebben niet genoeg licht inval en frisse lucht .


Vergader trend in 2017

Een opkomende vergader trend in 2017 is toch wel vergaderen op maatschappelijk verantwoorde locaties. Bedrijven willen graag bijdragen aan het milieu en duurzaam vergaderen is daar een onderdeel van. Door te vergaderen op duurzame locaties waarbij de omgeving omringd is door natuur, het eten biologisch is, dragen de ondernemingen bij aan een beter milieu. Draagt u als onderneming bij aan een beter milieu.

Een mooie unieke vergaderlocatie in Amsterdam is Het Koetshuis Sloten. Het koetshuis Sloten is een prachtige duurzame locatie om te vergaderen in Amsterdam. Het is een unieke groene rustgevende locatie waardoor vergaderen een hele andere setting krijgt. Doordat medewerkers in een andere omgeving komen, waarbij de setting ontspannen en informeel is, ontstaat er een andere setting waardoor medewerkers meer inspiratie opdoen.

Voordat u een unieke vergader locatie kiest, breng altijd een bezoek vooraf. Foto’s kunnen anders zijn dan de werkelijkheid, daarnaast biedt het de kans om de offerte door te nemen.

(29)

Prachtige bloemen tijdens de uitvaart in Amsterdam

Wenst u bloemen tijdens de uitvaart in Amsterdam, of bent u benieuwd naar de mogelijkheden om dit binnen de perken te houden of zelfs helemaal te voorkomen? Een goede uitvaartondernemer kan u hier uitstekend over adviseren en u aangeven wat de mogelijkheden zijn. U zorgt er op die manier voor dat u de uitvaart in Amsterdam vorm kunt geven op de wijze die u wenst.

Wel of geen bloemen tijdens de uitvaart

Wilt u een uitvaart in Amsterdam organiseren en daarbij liever geen gebruik maken van bloemen? Met name vanuit geloofsovertuiging kiezen sommigen ervoor om geen gebruik te maken van bloemen. Dit is echter ook goed mogelijk op het moment dat de overledene niets met bloemen had, het is geenszins verplicht om daar gebruik van te maken. Het is verstandig om op de rouwkaart en/of in de rouwadvertentie een stukje op te nemen om dit duidelijk te maken. Op die manier weet een ieder dat het een uitvaart in Amsterdam zonder bloemen zal worden, of dat de bloemen maar zeer beperkt aanwezig zijn.

Voorkom een overdaad en na de uitvaart

Wilt u wel graag gebruik maken van bloemen tijdens de uitvaart in Amsterdam, maar aan de andere kant voorkomen dat er een overdaad ontstaat? Met name wanneer u een grote opkomst verwacht is het verstandig om aan te geven dat de nabestaanden zelf zorgen voor een mooi boeket op de kist. Het is dan goed mogelijk om aan te geven dat u voor de uitvaart in Amsterdam verder geen bloemen op prijs stelt. Door hier duidelijk mee om te gaan kunt u op een waardige manier afscheid nemen, zoals de overledene het ook graag gezien zou hebben.

(15)

Openbaar vervoer in Londen

Alles is geboekt: je hotel, je transfer en zelfs je goedkope vliegtickets heb je ook al. Maar hoe wil jij Londen verder ontdekken? Daar heb jij vast nog niet over nagedacht … Ik herken het ook in mezelf hoor, op het moment suprême ga ik eens een keertje uitzoeken hoe ik nu eigenlijk de stad het beste kan ontdekken. Het is dus best handig om van tevoren even uit te zoeken hoe jij Londen kunt ontdekken. Er zijn tal van mogelijkheden, ik heb hieronder een paar (erg leuke!) alternatieven:

Als een trein met “The Tube”

De Londen Underground (“the Tube”) is ideaal om de hele stad Londen te ontdekken. De metro is snel, goedkoop en effectief. De Tube brengt je overal in Londen en zorgt ervoor dat je niet lang staat te wachten. Dagelijks gebruiken meer dan een miljoen mensen de metro!

Een ritje in de Black Cab

Als je in Londen bent moét je eigenlijk echt een ritje maken in de originele Londense Black Cab. Dit zijn taxi’s die bestuurd worden door de rasechte Londenaren. Deze taxichauffeurs kunnen jou de leukste straatjes en plekjes van Londen laten zien, ze rijden zonder navigatie en kennen Londen op hun duimpje. Een ritje van 10-15 minuten kost ongeveer 10-15 pond. Écht een aanrader!

De wereldbekende dubbeldekkerbus

Als je een foto van Londen ziet, zie je bijna altijd de welbekende rode dubbeldekkerbus erop staan. Wie kent hem nou niet?! De bussen rijden midden door de stad wat jou een unieke kijk op Londen geeft. Je kunt bij elke halte uit – en weer opstappen. Het leuke is trouwens, dat als het lekker weer is je zelfs in een open bus kunt rijden. Houd trouwens wel goed alle bruggen in de gaten, zou natuurlijk zonde zijn als je je hoofd stoot.

Als een speer met de fiets

Wil jij liever in de buitenlucht bezig zijn en nog een beetje in beweging blijven? Dan kun jij de stad ook per fiets verkennen! Zo kun je binnen een paar uur de highlights van de stad al gezien hebben. Vaak krijg je bij elke fietsverhuurder wel een plattegrond bij je fiets. Wil je tijdens het fietsen liever niet een plattegrond in je gezicht gewaaid hebben (wat natuurlijk erg begrijpelijk is…)? Dan kun je natuurlijk ook gewoon meedoen met een fietstour. Deze kosten vaak tussen de 20-30 pond.

(20)