Tips voor het kerstdiner

De kerst komt er weer aan en voor veel mensen betekent dat er daarmee ook een belangrijke taak aankomt. Namelijk het verzorgen van een kerstdiner. Voor een succesvol kerstdiner hebben verschillende factoren een belangrijke invloed. In dit artikel komen verschillende tips naar voren die bijdragen aan een succesvol kerstdiner.

Geef het uit handen

Indien het kerstdiner bij jou thuis wordt gehouden betekent dit niet dat jij voor alles verantwoordelijk bent. Door de verschillende taken en gerechten aan de genodigde gasten te geven neemt die een stukje werk uit jouw handen. Het is heel makkelijk om af te spreken wie wat doet. Indien er bijvoorbeeld een kerstdiner wordt georganiseerd met drie families, is het heel goed mogelijk dat het ene gezin de starter doet, het andere gezin het hoofdgerecht en het laatste gezin het toetje. Door dit te doen zullen er ook creatieve ideeën op tafel komen doordat het vaak zo is dat als je een gerecht maakt dat dit wel tipt aan het andere gerecht dat op tafel is gezet door de andere familie. Zo doet iedereen de moeite om een gerecht op tafel te zetten en heeft iedereen dus voldoening, al voordat aan het kerstdiner gaan.

Goede planning

Voor het kerstdiner is het verstandig om een goede planning te maken. Indien je op het laatste moment de boodschappen pas aan wilt schaffen is de kans groot dat er producten niet meer verkrijgbaar zijn. Voor de boodschappen is het dus verstandig om deze, waar mogelijk, op tijd aan te schaffen. Indien het kerstdiner bij jou thuis wordt gehouden is het voor jezelf ook handig om een planning te maken met betrekking op de dag zelf. Door alles mee te nemen in de planning, van de tafel dekken tot stofzuigen, zorgt dit voor minder stress en weet je precies wat er nog gedaan moet worden.

Stukje persoonlijkheid

Naast de bovenstaande punten is het ook mogelijk om het kerstdiner extra persoonlijk te maken. Hierbij kunnen hele variërende ideeën gebruikt worden. Zo kunnen er bijvoorbeeld gepersonaliseerde bedrukte koffiemokken op tafel gezet worden, maar kunnen er bijvoorbeeld ook naambordjes neergezet worden of kan er vooraf aan het diner een speech gehouden worden.

 

De bovenstaande punten kunnen worden gebruikt om het kerstdiner succesvoller te laten verlopen en daarnaast dus ook om het kerstdiner soepel te laten verlopen door bijvoorbeeld de boodschappen op tijd in huis te hebben. Naast deze punten zijn er uiteraard nog veel meer mogelijkheden om het kerstdiner helemaal naar jouw hand te zetten.

(22)

De feestdagen zijn er weer bijna

 

Kerstgeschenken

Afgelopen jaren is gebleken dat een pen een ideaal en gewaardeerd relatiegeschenk voor de kerst is. Het is dan ook het meest gegeven relatiegeschenk tijdens kerst. Bedrukte pennen zijn eigenlijk altijd al een favoriet relatiegeschenk geweest.

Voor kerst 2017 zullen waarschijnlijk ook weer veel pennen verkocht worden. Doordat de pen door uw relaties en personeel gebruikt kant worden, is het naast een relatiegeschenk ook een goed promotieartikel voor uw bedrijf. Ook bent u met een bedrukte pen vrij in hoeveel u ervoor wilt betalen, bedrukte pennen zijn er namelijk voor ieder budget.

Andere relatiegeschenken die de afgelopen jaren erg in trek zijn geweest zijn tassen. Tassen zijn – net zoals bedrukte pennen – een leuk en praktisch relatiegeschenk. Relaties en medewerkers ontvangen namelijk ook graag relatiegeschenken die zij kunnen gebruiken. Dan geldt ook weer dat tassen als promotiemateriaal kan worden gezien. Ook worden bekers en ander glaswerk vaak gegeven als relatiegeschenk. Ook zijn bekers praktisch en onmisbaar op kantoor of gewoon handig voor thuis. Ook een beker is een functioneel relatiegeschenk waar relaties en medewerkers blij mee zijn.

Iets anders

Een aantal andere leuke relatiegeschenken voor deze kerst zijn de USB-stick. Handig voor op het werk, maar ook voor thuis! Daarnaast zijn USB-sticks in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Ook kunt u ze bedrukken, zodat uw relaties en medewerkers altijd een leuk aandenken hebben. Of denkt u misschien eerder na over een USB-hub? Een USB-hub is een handig apparaatje zodra je niet voldoende USB-poorten op je computer, laptop of tablet hebt. Door een USB-hub kunt u dus snel een eenvoudig meerdere USB-poorten aansluiten.

Hierboven staan dus enkele voorbeelden genoemd om als relatiegeschenk voor uw relaties en werknemers voor deze kerst te kopen. Uiteraard zijn er nog veel meer voorbeelden van relatiegeschenken te noemen, waaronder paraplu’s, sleutelhangers, stropdassen en aanstekers. Neemt u daarom goed de tijd om na te denken wat u dit jaar gaat kopen. Wacht alleen niet te lang, want voordat u het weet is de kerst alweer aangebroken. Welk relatiegeschenk gaat u voor deze kerst kopen?

Bijna Kerst

We zijn over de 3 kwart van het jaar. Dat betekent dat bedrijven weer moeten gaan nadenken over welke relatiegeschenken zij dit jaar zullen geven. Veel bedrijven geven dan namelijk een kerstpakket of ander relatiegeschenk aan hun relaties en medewerkers als blijk van waardering en vertrouwen. Er zijn vele relatiegeschenken beschikbaar tegen elk bedrag, dus dat maakt de keuze er niet gemakkelijker op. Maar weet u al voor welk relatiegeschenk u dit jaar kiest?

(34)

Hoe zet jij makkelijk de kerstboom op?

Kijk jij tijdens de feestdagen altijd op tegen het versieren van de kerstboom? Dat is helemaal nergens voor nodig! Als je goed voorbereid en wat tips opvolgt, is het namelijk geen gedoe en heb je alles makkelijk voor elkaar.

Waar begin je?

De eerste tip die we kunnen geven, is om te zorgen dat de kerstboom stevig staat. Het is zonde als de boom halverwege omvalt en je werk teniet is gedaan. Heb je een wat kleinere boom? Zet deze dan om op een verhoging, om meer body te geven. Daarbij is er dan ook meer ruimte om onder de kerstboom wat versieringen of cadeautjes te plaatsen.

Breng wat licht

Als je de versieringen aan wilt brengen, is het zeker aan te raden om te beginnen met de kerstverlichting. Spreid de lampjes eerst zoveel mogelijk uit en begin dan van boven naar beneden. Op die manier kom je goed uit met het snoer en de stekker. Wil je meer diepte creëren? Zorg dan dat je ook wat lichtjes dieper in de boom plaatst. Zitten je kerstlampjes altijd door elkaar en ben je eerst een uur aan het ontknopen? Zorg dan dat je voor volgende keer je kerstlampjes om een kledinghanger heen windt en op die manier opbergt. Dan zullen ze niet in de knoop zitten als je ze weer gebruikt. Gebruik je slingers? Dan plaats je deze na de lichtjes in de boom.

Kleuren kiezen

Een boom vol kleurtjes kan natuurlijk hartstikke leuk zijn. Toch is het verstandiger om 1 tot 3 kleuren te kiezen die bij elkaar passen. Denk bijvoorbeeld aan koper, wit en blauw. Of goud rood en glas. De kleuren die je kiest zullen een deel van de sfeer bepalen. Het inhangen van ballen en versieringen is ook aan te raden om van boven naar beneden te doen. Bedenk hierbij ook om te kleine ballen boven te doen en de grote ballen beneden. Zo komt er een mooi evenwicht in het geheel.

Gebruik een stekkerdoos met timer

Elke keer onder de kerstboom kruipen om de stekker in het stopcontact te stoppen is niet ideaal. Zorg daarom dat je een stekkerdoos gebruikt met een afstandsbediening of timer. Op die manier gaan de lichtjes vanzelf aan en uit, of kun je ze met de afstandsbediening veranderen.

De afwerking

Denk je klaar te zijn met je kerstboom? Bekijk hem dan ook van een afstandje. Vaak kun je dan nog net wat dingen zien die misschien beter verschoven kunnen worden. Als dat eenmaal klaar is, kun je nog een mooie doek of sjaal over het onderstuk van de boom leggen, om het nog sfeervoller te maken. En als laatste puntje kan je natuurlijk niet de cadeautjes of je kerstpakket vergeten.

(29)