23 weken zwanger – moeder

In deze week je zwangerschap is de baarmoeder nu ongeveer 1,5 centimeter boven de navel, en je zwangerschap is vrij moeilijk te verbergen. Als het niet al begonnen is, kan je navel beginnen uit te steken als reactie op de druk van de groeiende baarmoeder erachter. Maak je geen zorgen – het zal terugkeren naar normaal na de bevalling. Terwijl de energie op is tijdens uw tweede trimester, wordt het steeds lastiger om een inspanning te leveren en van wat lichaamsbeweging te genieten. U kunt zelfs merken dat uw een beetje meer zwelling in je voeten en enkels krijgt aan het eind van een lange dag.

Terwijl je meer energie hebt dan je had tijdens die eerste weken, wordt een dutje zon nu en dan een vrij goed idee. 15 tot 20 minuten rust moet voldoende zijn om uw energie te herstellen en krijg je weer op de rails voor de rest van je dag. Als een volledige dutje niet lukt, gewoon sluit uw ogen en rust, dat kan genoeg zijn om u te verjongen.

Met 23 weken zwanger zullen de hormoonspiegels verschuiven, u kunt merken dat uw linea nigra zich kan ontwikkelen tijdens deze week. Waar je buik eens glad was, kan je een donkere bruine lijn zien, die loopt van je navel tot aan je schaambeen. Sommige vrouwen hebben hun linea nigra lopen van de top van de baarmoeder helemaal over de lengte van de buik. Veroorzaakt door de hormonen die ook donkerder vlekken op je gezicht, evenals de tepels kunnen veroorzaken, zal deze verticale lijn verdwijnen in de maanden na de bevalling en is volkomen normaal. Sommige vrouwen ontwikkelen nooit zwangerschapsstreep.

Voorkomende symptomen:

Vergeetachtigheid kan een aantal frustraties brengen rond deze week – maar doe je best om de stemming licht te houden als je op de parkeerplaats wandelt op zoek naar uw auto. Tot zwangerschap hormonen gerelateerd, zal deze “zwangerschap kwal” verwijderen na de bevalling.

Gewichtstoename:

Iedere vrouw zal een gewichtstoename merken tijdens de zwangerschap, de ene wat meer dan de andere, maar in het algemeen komt elke vrouw aan. Gemiddeld is dat rond de 12-15kg, het is belangrijk om bewust te zijn van je dieet en lichaamsbeweging en vergeet niet om jezelf in de gaten te houden, denk je echt dat hele pan brownies nodig hebt?

Tips / Advies:
Maak een dagboek. Als u nog niet aan een dagboek begonnen bent, dit een goed moment om dit te doen. Opschrijven hoe je je voelt, wat je doet en wat uw baby doet zijn grote manieren om verbinding te maken met je kleintje. Schrijf je gevoelens over je baby, waar u naar uitkijkt, en alle gedachten van u en uw partner, zodat je er later op terug kunt kijken, het zal ook heel handig zijn bij het volgende zwangerschap.

Geef een reactie