cosmetische kliniek

Als je je afvraagt wat fillers zijn, ben je niet de enige. Fillers zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden als cosmetische ingrepen en worden gebruikt om de jeugdige uitstraling van het gezicht te behouden of te herstellen. In dit artikel bespreken we de ins en outs van fillers, wat ze zijn, waarom ze worden gebruikt en hoe je de juiste filler kiest.

Wat zijn fillers?

Fillers zijn niet-chirurgische behandelingen die worden gebruikt om rimpels, fijne lijntjes en verlies van volume in het gezicht te verminderen. Ze worden meestal geïnjecteerd in de huid om een gladdere, vollere en jeugdigere uitstraling te creëren. Fillers bestaan uit verschillende soorten materialen, waaronder hyaluronzuur, collageen, calciumhydroxylapatiet en polymelkzuur.
Hyaluronzuur fillers
Hyaluronzuur fillers zijn de meest populaire fillers en worden gebruikt om rimpels, fijne lijntjes en volume verlies te verminderen. Hyaluronzuur is een natuurlijke stof die van nature voorkomt in het lichaam en helpt vocht vast te houden en de huid gehydrateerd te houden.
Collageen fillers
Collageen fillers worden gebruikt om rimpels en fijne lijntjes te verminderen en volume terug te brengen in het gezicht. Collageen is een eiwit dat van nature in het lichaam voorkomt en helpt bij het behouden van de structuur en stevigheid van de huid.
Calciumhydroxylapatiet fillers
Calciumhydroxylapatiet fillers worden gebruikt om rimpels, fijne lijntjes en volume verlies te verminderen. Het is een synthetisch materiaal dat van nature voorkomt in het lichaam en helpt bij het behouden van de structuur en stevigheid van de huid.
Polymelkzuur fillers
Polymelkzuur fillers worden gebruikt om fijne lijntjes en rimpels te verminderen en volume terug te brengen in het gezicht. Polymelkzuur is een synthetisch materiaal dat van nature in het lichaam voorkomt en helpt bij het stimuleren van de productie van collageen en elastine in de huid.

Waarom worden fillers gebruikt?

Fillers worden gebruikt om verschillende redenen. Sommige mensen gebruiken fillers om de tekenen van veroudering te verminderen, terwijl anderen fillers gebruiken om hun natuurlijke uiterlijk te verbeteren. Fillers kunnen ook worden gebruikt om littekens of asymmetrieën in het gezicht te verminderen.

Hoe kies je de juiste filler?

Het kiezen van de juiste filler kan een uitdagende taak zijn, maar het is belangrijk om samen te werken met een gekwalificeerde professional om de beste resultaten te bereiken. Hier zijn enkele factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de juiste filler:
Locatie van de injectie
Verschillende soorten fillers zijn geschikt voor verschillende delen van het gezicht. Zo zijn hyaluronzuur fillers bijvoorbeeld ideaal voor het verminderen van lijntjes rond de mond en neus, terwijl calciumhydroxylapatiet fillers geschikt zijn voor het herstellen van volume in de wangen.
Ernst van de rimpels
De ernst van de rimpels is ook een belangrijke factor bij het kiezen van de juiste filler. Diepe rimpels vereisen vaak een steviger en dikker filler materiaal, terwijl fijnere lijntjes beter kunnen worden behandeld met een lichtere filler.
Gewenste resultaten
Het is belangrijk om duidelijk te communiceren met de cosmetische arts over de gewenste resultaten. Wil je een subtielere look of juist een meer dramatische verandering? Afhankelijk van je doelen kan de arts een specifieke filler aanbevelen die het beste past bij jouw wensen.

De voordelen van fillers

Fillers bieden vele voordelen, waaronder:
Korte hersteltijd
Fillers zijn niet-invasieve procedures en vereisen geen hersteltijd. Na de behandeling kun je gewoon doorgaan met je dagelijkse activiteiten.
Verbeterde uitstraling
Fillers kunnen je een jeugdige, vollere en stralende uitstraling geven door het verminderen van fijne lijntjes en het herstellen van volume in het gezicht.
Verbeterd zelfvertrouwen
Fillers kunnen helpen bij het verbeteren van je zelfvertrouwen en je comfortabeler maken in je eigen huid.

Risico’s en bijwerkingen

Hoewel fillers over het algemeen als veilig worden beschouwd, zijn er enkele risico’s en bijwerkingen waar rekening mee moet worden gehouden. Deze kunnen zijn:
Zwelling en roodheid
Na de behandeling kan er enige zwelling en roodheid optreden op de injectieplaatsen. Dit is meestal tijdelijk en verdwijnt na een paar dagen.
Allergische reacties
Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor de ingrediënten in de fillers. Het is belangrijk om dit te bespreken met de cosmetische arts voordat je een behandeling ondergaat.
Infectie
Er bestaat een risico op infectie bij de injectieplaatsen. Het is belangrijk om de instructies van de arts zorgvuldig op te volgen om dit risico te minimaliseren.