Er modebewust en trendy uitzien is iets waar heel veel vrouwen zich graag mee bezighouden. Helaas heeft niet iedereen een groot budget voor kleding en schoenen maar gelukkig kun je er ook voor weinig geld leuk uitzien. Als je de belangrijkste tips onder de knie hebt betaal je nooit meer teveel voor kleding. Dus let goed op voordat je iets gaan kopen. Vergelijk gewoon meerdere winkels. Het handige is dat je online dingen kan vergelijken.

Dan weet je de prijzen ongeveer als je dus echt gaan winkelen naar kleding en kan je daar dan ook rekening mee houden.

1. Investeer in Basics
In elke garderobe zouden goede basics moeten hangen zoals een witte blouse, een paar witte en zwarte long-sleeves, een blauwe jeans, en een zwart lederen jasje. Wat betreft schoenen kun je jaren vooruit met een fatsoenlijk paar leren laarzen. Kies ook hier voor een neutrale kleur zoals zwart  of bruin welke makkelijk te combineren is. Als je een goede basic garderobekast heb kun je een stuk makkelijker combinaties maken met ‘trend-items’ zoals tassen, sieraden of tops die maar een bepaald seizoen hip zijn.

2. Wacht op de uitverkoop
Elk seizoen vind er bij de wisseling van de seizoenen uitverkoop plaats. Winkels prijzen  hun artikelen af en de percentages kunnen soms oplopen tot wel 75%. Het is dus raadzaam om te wachten met het kopen als je weet dat over een paar weken de sale van start gaat.

3. Bestel online met een kortingscode
Tegenwoordig werkt bijna elke webwinkel met kortingscodes, deze codes kun je vinden op speciale kortingscode websites die gericht zijn op fashion. Kortingscodes waar veel op wordt gezocht zijn Zalando, Wehkamp, Supertrash, Highclassoutlet en Omoda. Door gebruik te maken van een geldige kortingscode kun je vaak de nieuwe collectie voor minder geld bestellen.

4. Outlet
Wil je echt heel weinig betalen voor merkkleding, ga dan naar een (highclass)outlet. Hier vind je merkkleding voor bodemprijzen. De kleding van oude collecties wordt aangeboden met korting tot wel 70%, ook kleding met een klein productiefoutje of oude samples kun je hier vinden. In Nederland zijn er outlet centrums in Lelystad, Roermond en Roosendaal.

5. Vintage
Vintage is hot! Tegenwoordig is tweedehands kleding allang niet meer vies of iets voor arme mensen. Kleding van de rommelmarkt of marktplaats is juist hartstikke trendy en goed voor het milieu. Bij echte vintagewinkels kun je vaak de mooiste pareltjes voor in je garderobekast vinden voor weinig geld. Ook kringloopwinkels hebben een groot aanbod in kleding en schoenen.