Het zonovergoten land Griekenland ligt in het zuidoosten van Europa en bestaat uit het Balkanschiereiland en een groot aantal eilanden. Griekenland is het buurland van Turkije. Griekenland is bij Nederlandse toeristen altijd al erg populair geweest en dit heeft voornamelijk te maken met de diversiteit die Griekenland te bieden heeft. Naast mooie zandstranden en een prachtige omgeving is overal in Griekenland veel terug te vinden van de Griekse oudheid, het maakt niet uit of je nu op het vaste land bent of op één van de vele eilanden die Griekenland rijk is.

De meest populaire vakantiebestemmingen in Griekenland zijn de eilanden zoals Rhodos, Kreta, Corfu, Lesbos of Kos. Ieder jaar komen toeristen massaal naar deze eilanden om er te genieten van een welverdiende vakantie. Griekeland heeft ook nog relatief onbekende vakantie eilanden waar er nog echt genoten kan worden van de rust en van de prachtige natuur. Griekenland heeft heel veel bekende bezienswaardigheden en de meest bekende die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan zijn de tempel van Apollo Epicurius, de archeologische plaatsen Epidaurus en Delphi, de Arkepolis van Athene en de overblijfselen van het paleis van Knossos.


Deze prachtige bezienswaardigheden worden jaarlijks door duizenden toeristen bezocht. Griekenland is nog niet direct het vakantieland waarbij je denkt aan grote all inclusive hotels en resorts, toch is de all inclusive formule steeds populairder aan het worden en dat is ook te merken aan de hotels en resorts in Griekenland. Elke streek in Griekenland of op elk eiland zijn tegenwoordig meerdere all inclusive hotels of resorts te boeken. Met een all inclusive vakantie naar Griekenland kan er optimaal worden genoten van al het moois dat Griekenland te bieden heeft.

Geef een reactie