Op vakantie in Afrika

Een vakantie is natuurlijk altijd leuk. In Nederland gaan de mensen vaak naar de warme landen, zoals Spanje, Portugal etc. De allochtonen in Nederland gaan dan vaak naar hun vaderland. Maar het is natuurlijk ook een idee om ergens op vakantie te gaan waar je nooit over na hebt gedacht. Afrika bijvoorbeeld, het is natuurlijk wel wat duurder, maar het is het geld zeker waard. Je kan bijvoorbeeld denken aan de prachtige natuur, en de dieren die erbij komen kijken. De vele verschillende culturen, en zo heb je nog veel meer andere dingen.

De overweldigende natuur in Afrika, hier staat Afrika bekend om. Je hebt in het ene deel, het sneeuw op de Kilimanjaro. En in andere delen heb je weer de regenwouden, in donker Afrika. Ook heb je natuurlijk de Sahara,  de grootste woestijn ter wereld. De honderden kilometers grasvlakten,  de verschillende watervallen. Dit zijn allemaal plekken waar je versteld van zult staan. Dit zijn prachtige plekken waar Moeder Natuur op haar best is, en prachtig om te bezichtigen.

Ook de mensen in Afrika zijn heel ander dan de mensen in Europa. Je hebt de overweldigend drukke steden, dit is een hele mooie belevenis. Maar omdat het zo druk en dichtbevolkt is, is het ook oppassen voor de zakkenrollers. Verder zie je ook hoe de boeren daar hun eigen eten iedere dag maken op de plattelanden, het jagen op dieren, en vervolgens bereiden. In sommige delen van Afrika zie je nog dingen terug van eeuwen geleden.

Afrika staat vooral bekend om de verschillende en unieke culturen. De mooie kleurrijke kleding die de vrouwen dragen, het verzorgen van tientallen kinderen, dat soms word gedaan door 1 man. Ook is de muziek hier heel mooi om te zien, ze maken hierbij hun eigen instrumenten, en zingen, dansen ze allemaal samen. Ook zie je veel rituelen terug in Afrika.

(20)

Geef een reactie