Is een unieke locatie belangrijk voor uw vergadering? De meeste bedrijven kiezen ervoor om te vergaderen op kantoor, dit kan te maken hebben met kostenbesparing, reistijd of gewoon omdat het lekker makkelijk is. Toch kan dit voor de meeste medewerkers vervelend zijn, omdat de situatie herkenbaar is en er geen nieuwe prikkels ontstaan. Het is een soort automatisme, door te vergaderen op unieke locaties krijgen medewerkers een nieuwe impuls waardoor er nieuwe ideeën kunnen ontstaan.

Redenen om extern te vergaderen

Wanneer een vergadering een dagdeel duurt, is het handig om te vergaderen op een unieke locatie, dit heeft een aantal voordelen. Een unieke vergaderlocatie creëert een goede en ontspannen sfeer waardoor medewerkers makkelijker vergaderen. Medewerkers zijn dus meer ontspannen en doen nieuwe ideeën op. De focus ligt echt op vergaderen, er is geen afleiding van andere collega’s en het zorgt voor teambuilding.

Vergaderen op eigen locatie vraagt om goede voorbereiding, de vergaderruimte moet goed ingericht zijn, de inval van het licht moet voldoende zijn en er moet voldoende frisse lucht in de vergaderruimte aanwezig zijn. Wanneer u een eigen vergaderruimte heeft dan moet u er voor zorgen dat deze zo optimaal mogelijk is ingedeeld. De meeste kantoren hebben niet genoeg licht inval en frisse lucht .


Vergader trend in 2017

Een opkomende vergader trend in 2017 is toch wel vergaderen op maatschappelijk verantwoorde locaties. Bedrijven willen graag bijdragen aan het milieu en duurzaam vergaderen is daar een onderdeel van. Door te vergaderen op duurzame locaties waarbij de omgeving omringd is door natuur, het eten biologisch is, dragen de ondernemingen bij aan een beter milieu. Draagt u als onderneming bij aan een beter milieu.

Een mooie unieke vergaderlocatie in Amsterdam is Het Koetshuis Sloten. Het koetshuis Sloten is een prachtige duurzame locatie om te vergaderen in Amsterdam. Het is een unieke groene rustgevende locatie waardoor vergaderen een hele andere setting krijgt. Doordat medewerkers in een andere omgeving komen, waarbij de setting ontspannen en informeel is, ontstaat er een andere setting waardoor medewerkers meer inspiratie opdoen.

Voordat u een unieke vergader locatie kiest, breng altijd een bezoek vooraf. Foto’s kunnen anders zijn dan de werkelijkheid, daarnaast biedt het de kans om de offerte door te nemen.