led-spiegel

Badkamermeubels, je hebt ze in vele soorten en maten, van mooie design opbergkasten tot een fraaie spiegel met led verlichting. Zeker in deze moderne tijd besteden mensen veel tijd en moeite in het mooi inrichten en verbouwen van hun huis en waarom ook niet? Je huis moet een plek zijn waar je je veilig en thuis moet kunnen voelen. Je moet er kunnen ontspannen en het naar je zin hebben met je partner en/of kinderen. Maar hoe kies je een badkamermeubel, welke aspecten spelen daarbij een rol?

Badkamertrends

Bij alles wat met vormgeving te maken heeft, of het nu gaat om kleding of de kleur van een auto, is ook bij badkamermeubels de heersende mode trendsettend. Op dit moment zijn bijvoorbeeld donkere tegels en groene planten in de badkamer een trend. In de showrooms van veel badkamerwinkels zul je deze trend dan ook zeker aantreffen. Ook zie je veel onderkasten met daarop losse keramische of natuurstenen schalen. Het lijkt heel mooi maar of het wel zo praktisch is?
Nadeel van een trendy product is dat er na verloop van tijd nieuwe kleuren of materialen in de mode komen en het gekochte meubel als oubollig of gedateerd wordt ervaren. Je mobieltje kun je vrij eenvoudig vervangen door de nieuwste i-phone en kleding gaat meestal maar één seizoen mee. Bij artikelen die langer mee gaan, zoals een badkamermeubel, ligt dat anders.

Voorzien in een behoefte

Hoe kom ik dan tot een goede keuze? Allereerst moet je zien waar behoefte aan is. Hoeveel personen moeten er tegelijk aan het badmeubel kunnen staan, hoeveel kastruimte heb ik nodig, wil ik verlichting boven de spiegel, is het handig om het meubel los van de vloer te hangen? Als je een badkamerspiegel met verlichting zoekt zou je eens een kijkje kunnen nemen bij het bedrijf Glasbestellen. Naar prachtige badkamerspiegels met verlichting leveren ze ook mooie glazen douchedeuren en wanden op maat. Absoluut de moeite om eens een kijkje te nemen in hun assortiment.
Daarnaast is de grootte van de in te vullen ruimte van belang. Het badkamermeubel moet wel voldoende ruimte overlaten om enige bewegingsvrijheid te hebben. Belangrijk is ook dat het meubel niet te dicht bij water sproeiende objecten als bijvoorbeeld een douche staat.
Als laatste zal de keuze worden bepaald door de vormgeving. Het meubel moet goed passen in de rest van de badkamer. Probeer toch voor minder trendgevoelige badkamermeubels te kiezen aangezien het meubel nog jaren mee moet gaan. Modekleuren kan men altijd toepassen door gemakkelijk vervangbare accessoires of badkamertextiel.