Een echte snoepliefhebber heeft altijd wel wat snoep op voorraad liggen. Denk aan drop of winegums, alles is mogelijk. Als het op snoep aankomt is er heel veel keuze. Om snoep zo lang mogelijk lekker te laten, moet je snoep goed bewaren. Maar, waar ga je al dat lekkere snoep in bewaren? Dat kan op veel manieren. Dit staat vaak ook leuker dan wanneer je een snoepzak in huis hebt staan. 

 

Waar bewaar je snoep?

Om de kwaliteit van het snoep hoog te houden, is het van belang dat je het snoep op een donkere, droge plaats legt tussen de 12 en 21 graden. Dit houdt eigenlijk in dat je het snoep in een kast moet bewaren. Ook moet het goed afgesloten zijn. Je kunt snoep ook bewaren in een snoeppot, met een luchtdicht deksel. Op deze manier heb je een leuke pot staan waar al je snoep in te vinden is. 

 

Wees creatief!

Je kunt snoepjes dus bewaren in een leuke pot, maar je kunt ook je creativiteit loslaten en zelf een unieke dispenser voor snoep maken. Met een oude wijnfles en snoepjes die door de hals passen kom je al een heel eind. Er zijn ook nog snoepautomaten, die uit zichzelf een bepaalde hoeveelheid snoep geven. Een etagère is ook leuk, maar hierdoor kan het snoep snel uitdrogen en de kwaliteit kan verloren gaan. Dit is wel leuk voor feestjes. 

 

Snoeppot bedrukken

Mocht je de snoeppot een beetje saai vinden en wil je er iets op hebben staan? Je kunt altijd een snoeppot bedrukken, met bijvoorbeeld een leuke tekst of figuurtjes. Op deze manier fleur je de snoeppot wat op en is het geen standaard snoeppot.