De huizenprijzen schieten omhoog en het woningtekort blijft tot zeker 2030 een groot probleem in Nederland. Er is hierbij gekeken naar de verhouding tussen de bevolkingsgroei en de vraag naar woningen. Dit is een groot probleem voor de bevolking, maar kan voor jou een goede investering zijn. Want wist je dat de onroerend goed markt en zeer snel groeiende markt is? Ondanks de stijgende inkoopprijzen zijn er nog steeds hoge rendementen mogelijk. Investeren in vastgoed kan ervoor zorgen dat je winstgevend kan beleggen en ik vertel je graag waarom.

Goed rendement

De behoefte aan een woonruimte is momenteel het grootst bij studenten, singles en starters op de woningmarkt. Als starter kun je vrijwel nergens een woning huren zonder dat je daar grote bedragen voor moet betalen. Het verhuren van een woonruimte geeft vaak een stabiel en goed rendement van vaak al 8% en is daarom een goed alternatief voor sparen. De hoogte van de huur is wettelijk geregeld, maar ook met deze maximale huur valt een goed rendement te behalen. De starters een betaalbare woonruimte en u het rendement bij Ferax Vastgoed.

Minder risico

Als investeerder maak je deel uit van een groep die gezamenlijk veel panden koopt en verhuurt. Dit heeft als voordeel dat je beter kunt spreiden in de markt en je loopt hierdoor minder risico dan wanneer je dit alleen zult doen. Naast dat het risico zo beperkt mogelijk wordt gehouden, heb je bij het beleggen ook een blijvend inkomen. Bij slim investeren in nieuwe woningen kun je een blijvend inkomen ontwikkelen op lange termijn. Vaak door de aantallen van de beleggingen gaan de vaste kosten omlaag, waardoor de winst groter zal worden.

Voorkom zorgen

Wanneer je samen met een vastgoedmaatschappij samenwerkt, valt een deel van de zorg uit handen. Zaken zoals beleggingen, de aankoop, financiering, verhuur, onderhoud en boekhouding wordt voor je verzorgd tot de uiteindelijke aankoop. Vaak zijn er niet of nauwelijks kosten verbonden bij het instappen of uitstappen bij een vastgoedmaatschappij en deel je elk jaar mee in het volledige rendement vanaf een bepaalde besteding. Vaak kun je al instappen vanaf € 1000 euro. In een aantrekkende markt worden de woningen, appartementen en ander vastgoed meer waard. Hierdoor kan het rendement op vastgoed fors stijgen en is dus een goed alternatief voor de lage spaarrente.