Effectief adverteren op mobiel

Smartphones zijn in de harten gesloten van vele consumenten. Ze zijn niet meer weg te denken uit het leven van veel smartphone gebruikers. Mobiel internet gebruik heeft een grote groei doorgemaakt. In de toekomst zullen mobiele apparaten nog innovatiever worden. Het negeren van mobiel internet gebruik is geen optie meer. Het is tijd voor een mobiele aanpak.

Werkwijze mobiel adverteren

Mobiel adverteren is het adverteren op mobiele apparaten. Mobiele advertenties worden afgestemd op de kleinere schermen van diverse mobiele apparaten. Met mobiel adverteren zijn er vele mogelijkheden. Om het meeste uit mobiel adverteren te halen zijn een aantal dingen belangrijk. Het is belangrijk om te weten welke doelgroep benaderd dient te worden. Daarnaast dienen er effectieve banners ontwikkeld te worden om deze doelgroep aan te trekken. De banner is hetgeen mensen zien van de advertentie. Een banner moet dus effectief en conversieverhogend zijn. Tevens dienen er belangrijke mobiele applicaties en netwerken gekozen te worden voor de publicatie. Er moet gekeken worden op welke netwerken de doelgroep zich bevind en welke applicaties gebruikt worden door de doelgroep. Op deze manier kunnen mobiele advertenties effectief ingezet worden.

Doelstellingen van mobiel adverteren

Mobiel adverteren heeft verschillende doelstellingen. Er zijn meerdere mogelijkheden afhankelijk van de gestelde doelstellingen. Het merendeel van de bedrijven kiest voor mobiel adverteren om consumenten te verleiden tot het doen van aankopen. Dit kan in verschillende vormen en met verschillende afmetingen. Naast het generen van een hogere conversie biedt mobiel adverteren ook andere kansen. Door middel van call extensions kan er geadverteerd worden met de klantenservice van een bedrijf. Deze advertentie bestaat dan uit een directe klik naar het telefoonnummer van het bedrijf. Hiermee wordt een extra service verleend naar consumenten. Dit kan op zijn beurt weer resulteren in klantenbinding en het kan bijdragen aan een positief imago.

Voordelen van mobiel adverteren

Met mobiel adverteren zijn er tal van mogelijkheden. Mobiel adverteren geeft u de mogelijkheid om uw doelgroep op een directe manier te bereiken. Tevens zorgt mobiel adverteren voor een hogere conversieratio. Mensen zijn namelijk meer gefocust op de advertentie. Uit een onderzoek is gebleken dat 51% van de mensen die een mobiele advertentie zien ook daadwerkelijk de website bezoeken van het betreffende bedrijf. De doorklik ratio ligt bij mobiel adverteren dus veel hoger dan bij de doorsnee online advertenties.

Geef een reactie