Een dagcrème breng je ’s ochtends aan nadat je het gezicht hebt gereinigd. De huid wordt dagelijks blootgesteld aan allerlei factoren die de huid beschadigen. Hierbij kun je denken aan de zon, hitte, airco, regen, wind, kou en uitlaatgassen. Omdat de huid zich hiervoor niet beschermd, is het belangrijk dat je een dagcrème gebruikt.

Een dagcrème gebruiken is niet iets van de afgelopen jaren. Zelfs de oude Egyptenaren gebruikte al allerlei kruidenmengsels en plantenmengels die zij op hun huid aanbrachten. Dit deden ze omdat de mengels een helende werking  hadden en de huid verzorgde. De dagcrème die wij tegenwoordig gebruiken zien er natuurlijk heel anders uit, maar veel ingrediënten die in een dagcrème zitten, zijn hetzelfde als vroeger.

Werking van dagcrème

Een dagcrème zorgt ervoor dat het vochtgehalte in de huid op peil blijft. Als je huid goed gehydrateerd is, heb je minder kans op rimpels. Rimpels ontstaan namelijk als het vochtgehalte in je huid te laag is. Ook wordt de groei van nieuwe huidcellen bevorderd door een dagcrème. Er zijn dagcrèmes die een SPF (Sun Protection Factor) factor bevatten. Deze factor beschermd je gezicht tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.

Soorten dagcrème

Omdat iedereen een ander huidtype heeft, zijn er heel veel verschillende soorten dagcrèmes verkrijgbaar. Je hebt dagcrèmes voor de normale, droge, vette, gevoelige  en de rijpere huid. De dagcrème voor de droge huid is iets vetter dan een normale dagcrème om zo de huid goed te voeden en de vochtbalans weer op pijl te krijgen. De dagcrème voor de vette huid kalmeert de tagklieren in het gezicht en heeft een matterend effect. Doordat alle crèmes de huid hydrateren en beschermen wordt huidveroudering tegen gegaan. Er zijn ook dagcrèmes met een anti-rimpel formule, deze zorgen ervoor dat je rimpels minder zichtbaar worden. Als je een iets bruiner resultaat wilt, kun je een dagcrème gebruiken die getint is.

Dagcrème online bestellen

Op Parfumswinkel.nl kun je allerlei soorten dagcrème bestellen. Parfumswinkel geeft op vele dagcrèmes korting en bezorgd je bestelling de volgende dag als het product op voorraad is en je voor 17:00 hebt besteld.

Geef een reactie