Iedereen die in Nederland met zijn auto op de openbare weg rijdt is verplicht om een basis autoverzekering af te sluiten, in ieder een WA-verzekering. Daarnaast kun je er uiteraard voor kiezen om een uitgebreidere autoverzekering te kiezen maar dat is op vrijwillige basis. Op internet zijn er talloze sites waar je autoverzekeringen kunt vergelijken maar wat is nou een goede verzekering om af te sluiten? In dit artikel bespreken we de autoverzekering van Ditzo.

Ditzo Gelijkwaardige Auto Garantie

Een heldere autoverzekering zonder poespas en altijd direct opzegbaar, daar staat Ditzo voor. In tegenstelling tot veel andere autoverzekeringen die de dagwaarde vergoeden bij Total loss, krijg je bij Ditzo altijd een gelijkwaardige auto vergoed, de Gelijkwaardige Auto Garantie, deze geeft 10% extra bovenop de verkoopwaarde volgens de ANWB koerslijst. De Ditzo autoverzekering is er in WA (Wettelijke aansprakelijkheid), Beperkt Casco en Volledig casco. Op alle drie kan korting opgebouwd worden bij schadevrij rijden, dit kan oplopen tot 55%. Door de standaard bonusbeschermer zal je nooit terugvallen en meer gaan betalen als je een keer schade rijdt, zoals bij veel andere verzekeraars.

Eenvoudig extra dekking regelen

Bij de verzekering van een tweede auto geldt dezelfde Bonuskorting als van de eerste auto. Voor hybride auto’s geldt een extra korting van 10%. Extra dekkingen kunnen makkelijk aan- en uitgezet worden via Mijn Ditzo. Bijvoorbeeld vlak voordat je op vakantie gaat, kan het handig zijn om je dekking uit te breiden, om het daarna weer terug te zetten. Ditzo heeft een 24/7 alarmcentrale die je overal in Nederland en Europa te hulp schiet. Ze zorgt ervoor dat de auto kosteloos opgehaald kan worden en regelt vervangend vervoer. Op die manier ben je dus niet afhankelijk van een autoverhuur bedrijf waar je dan een auto moet huren om weer thuis te komen. De Haal- en Brengservice haalt de auto bij schade op waar je wilt, laat de reparatie uitvoeren door één van de aangesloten schadeherstelbedrijven en brengt de auto daarna weer naar je toe, waar en wanneer je wilt.

Ditzo Sorry Service

Dezelfde voordelen gelden voor de gedupeerde in een ongeval dat onverhoopt door u is veroorzaakt, de Ditzo Sorry service, zij regelen voor de tegenpartij de gehele schadeafhandeling en bieden ook vervangend vervoer. Zo wordt een hoop ongemak en het risico op geschillen voorkomen. Ruitschade kent geen eigen risico indien dit wordt meeverzekerd en wordt snel afgehandeld door de aangesloten Glasherstelbedrijven van onder andere Glasgarant en Kwik-Fit. Is de ruitschade niet meeverzekerd, dan krijgt u alsnog korting bij Kwik-Fit. De sms-service stelt u snel op de hoogte van het dichtstbijzijnde aangesloten glasherstelbedrijf.