Digitale maatschappij

We leven in een wereld waar het bijna onmogelijk is om niet ergens gefilmd te worden of gefotografeerd te worden. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone of een tablet. Het is bijzonder dat we in een digitale tijdperk leven want kan je je voorstellen een wereld zonder internet? Een wereld zonder smartphones? Een wereld waar we niet iets even kunnen “Googelen”?

Natuurlijk heeft de maatschappij waarin wij leven nadelen, althans een groep mensen vind dat bijvoorbeeld hun privacy wordt geschonden. Dat we nergens meer privacy hebben. Dat alle informatie gewoon “vrij” op het internet rond zweeft. Sommige mensen voelen zich hierdoor niet veilig. En dan heb je ook de mensen die zeggen dat alle apparatuur zoals smartphones straling afgeven wat weer slecht voor je is.

Gelukkig zijn er meer positieve en goede dingen dan dingen die “slecht” zijn. Zo kan dankzij social media dingen makkelijker terug worden gevonden als je iets kwijt bent. De meeste mensen posten ook op bijvoorbeeld Facebook als ze een ID of een paspoort hebben gevonden. Of als “criminelen” iets gedaan hebben zoals een oud omaatje bestolen hebben en het is toevallig op camera opgenomen dan wordt het altijd massaal gedeeld op social media.

Veilig voelen

Er zijn mensen die hebben een heel beveiligingssysteem. ¬†Hartstikke leuk natuurlijk maar ook erg duur. Niet iedereen kan dit veroorloven. En niet iedereen wilt dit ook natuurlijk. Je kan natuurlijk ook een alarm nemen en niet per se alleen maar camera’s. Of andersom. Als je een winkel hebt of een pand hebt kan je alleen maar camera’s nemen. Maar misschien het toch handiger om dan het complete pakket te hebben.

Maar als je dat niet wilt of niet kan veroorloven dan zijn er ook nog andere manieren. De reden dat mensen een camera hebben hangen bijvoorbeeld is om dieven af te schrikken. De meeste die een camera zien nemen niet het risico om daar in te breken. Dus zullen ze dat ook niet zo snel doen. Het nadeel is dat het erg duur is. Maar je hebt gelukkig ook een goedkoper alternatief.

Dummy camera’s. Zien er echt uit en doen in feite waar camera’s voor zijn. Om af te schrikken zodat mensen niet zo snel jouw huis in zullen breken. En dit is een hele goede en betaalbare manier om toch je huis te beveiligen en je zo veilig te voelen.