Informatie overflow

Moderne dingen zijn super handig. Denk bijvoorbeeld aan dingen die je nu kan bestellen op internet. Of dingen die je kan laten bezorgen. Je kan ook bijna alles opzoeken. In feite wat je kan bedenken is vast iets over te vinden op Google. Google de grootste zoekmachine van de wereld is een begrip geworden. Je zegt tegenwoordig gewoon dat iemand “iets” gewoon even moet Googelen. Zo’n begrip is het geworden. Het is heel erg handig in deze wereld vol informatie om dingen makkelijk op te kunnen zoeken.

Je kan het niet bedenken of er bestaat al een website van. Als je zoekt op “elektronica” krijg je allemaal websites met informatie of het verkopen van elektronische dingen. Als je zoekt op telefoons dan krijg je allerlei sites over aanbiedingen. Als je zoek naar opladers van het merk Apple dan krijg je daar weer allemaal sites over. Als je zoekt naar opkomende games dan krijg je daar weer allemaal sites over.

Maar niet alleen praktische dingen. Ook rare dingen. Bedenk eens wat heel geks en ga het Googelen. Je komt er vast wel wat sites tegen die met dat onderwerp te maken hebben. Maar ook bekende en beroemde personen. Maar Google heeft ook wel wat “grappige” dingen, zogenaamde easter eggs. Zoals “do a barrel roll” het effect is grappig. Zo heb heb je nog meer dingen.

Een wereld zonder internet?

Eigenlijk als je er eens goed over nadenkt is het best apart en grappig dat we allemaal zo afhankelijk zijn geworden van het internet. Begrijp me niet verkeerd ik zou niet zonder kunnen maar af en toe eens stil staan bij bepaalde dingen is helemaal prima. Voordelen zijn wel dat je online kan solliciteren bijvoorbeeld. Of boodschappen laten bezorgen. Er zijn ook veel manieren om online geld te verdienen. Je kan als freelancer starten, je kan websites kopen en weer verkopen. Je kan aandelen kopen of nog velen andere dingen.

Maar je kan niet alleen maar informatie opzoeken. Je wordt ook op de hoogte gehouden van het laatste nieuws. Maar ook andere leuke en soms nutteloze dingen. Hoe je het ook wend of keert het internet is een fenomeen wat niet meer weg te denken is in onze huidige maatschappij. Het internet kan nadelen hebben maar gelukkig heeft het internet ook genoeg voordelen en we zouden eigenlijk niet zonder internet kunnen. Want ja wat moet je dan doen met jezelf.