Je woont al jaren met veel plezier in je huidige huis. Veel mensen verhuizen meerdere keren in hun leven. Dat heb jij ook gedaan maar nu ben je eindelijk gesetteld. Het duurde even, want vroeger was je best wel een ruig ridder en ging je elk weekend helemaal los. Je ging gewoon elke weekend uit. Soms met vrienden en soms in je eentje. Want je je hebt wel de leukste lol en gesprekken als je in je eentje bent.

Eeuwige vrijgezel

Het waren goede tijden als je er zo even aan terug denkt. Maar nu is het anders. 5 Jaar geleden kwam je haar tegen. Degene waar je je leven mee wilt delen. Moeilijk voor te stellen. Zo zeggen je vrienden dat ook die je heel anders kende. Eeuwige vrijgezel zal hij wel blijven. Dat werd gezegd, heel stiekem dacht je dat ook.

Maar nu zit je in een mooi huis. Het is niet het grootste of het duurste (maar dat hoeft ook niet). Maar je bent wel gelukkig. Je hebt een mooie vriendin en kinderen. Twee, een jongen een een meisje. Je hebt een leuke baan met leuke collega’s en je verdient ook nog eens goed.

Klussen in huis

Je overweegt al heel lang om eens je huis goed aan te pakken. Dus uit te breiden en te repareren, renoveren en bepaalde dingen te vervangen. Zoals je dakgoot, maar ook de badkamer en je huiskamer. De dakgoot moet sowieso schoongemaakt worden, dus dat ga je doen. In de badkamer wil jeĀ Infrarood verwarming hebben, dus daar moet je ook eens naar kijken. In de huiskamer moeten de muren worden gewit. Het is op dit moment een rode kleur. Niet jou ding.

Maar de vorige eigenaars vonden het blijkbaar wel mooi. Nou ja ieder zijn of haar smaak. Maar goed, die rode kleur kan echt niet vind je en dus ga je maar lekker de muren wit verven. Een hele klus maar goed dat moet je er ook maar voor over hebben. Als je er niets aan doet dat irriteer je je er elke dag aan. Er moeten nog meer dingetjes gebeuren maar die komen wel later.

Ondanks al die klussen die je moet doen of laten doen, want sommige dingen heb je gewoon (professionele) hulp nodig zoals een cv installateur. Natuurlijk kan je beroep doen op je vrienden en familie. Maar soms kan je het beter over laten aan degene waarvan het hun werk is. Professionals met veel ervaring, kennis en kunde.