Chocolade als cadeau!

Valentijnsdag mag dan wel al voorbij zijn, maar het is nooit verkeerd om iemand een cadeautje te geven. Mocht die persoon ook nog eens van chocolade houden, dan zit je 100% gebakken. Chocolade bestellen is namelijk erg makkelijk en snel, hierdoor is de chocolade binnen no-time in huis en kun jij het weer opsturen als een cadeau. Lees hieronder een aantal leuke ideeën voor chocolade als cadeau en waarom chocolade mensen nou zo vrolijk maakt.

Vrolijk van chocolade?

Ja, het is bewezen dat je vrolijk wordt van chocolade eten. Dit komt namelijk door twee verschillende stofjes die in chocolade zitten, serotonine en endorfine. Serotonine komt uit tryptofaan, wat met name in melk, vlees en kaas zit. Van de eiwitten wordt serotonine gemaakt en dat stofje zorgt ervoor dat je je vrolijker gaat voelen.

Endorfine komt uit fenylethylalanine, wat ook in chocolade zit. Dit stofje staat er bekend om dat het je blij maakt en een gelukkig gevoel geeft. Endorfine zit niet alleen in chocolade maar in meerdere zoete producten. Een leuk cadeautje dat chocolade bevat is dan natuurlijk fantastisch om te krijgen.

Chocolade cadeautjes

Maar wat is nou leuk om te geven als cadeautje? Je kunt verschillende soorten chocolade versturen als cadeau. Wat misschien als eerste in je opkomt zijn chocolade bonbons. Bonbons zijn eigenlijk altijd wel leuk om te krijgen, met name omdat het vaak allemaal verschillende soorten bonbons zijn. De ene is gemaakt van melkchocolade en de ander is weer puur van smaak. Bonbons zijn verpakt in een leuk doosje, die je eventueel nog mooi kunt maken met een mooie strik.

Een ander leuk chocolade cadeau is een doosje met een aantal chocoladerepen erin. Hiervoor kun je kiezen uit veel verschillende soorten chocoladerepen. Denk bijvoorbeeld aan melk, puur, wit of repen met een toevoeging erbij zoals met koekjes, karamel of nootjes. Zo’n doosje met chocoladerepen is ook leuk te versieren wanneer je deze als cadeau wilt geven.

(7)